Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Robin

Robin Well-Known Member

Та я не вірю свідкам. Ви між собою зясуйте, що проповідуєте.
    Ходите по хатах з Біблією і зошитом, де відмічаєте "опрацьовані" квартири, знаєте на память 15-20 біблійних цитат, жонглюєте ними, як у шапіто.
    Тому й допитуюся, як то воно буде з вами.

Каюся щиро. Я прогавив обставину, що в Пупера нема почуття гумору.
    Виправлюсь. Слово християнина.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

о, "новий погляд" на свідків Єгови!...
    самі придумали, самі посміялися, самі заперечили, та ще й мене звинуватили!...
    це щось новеньке!...
    переважно трійошники наводять "душещіпатєльниє" цитати невідомо звідки, а ви проявили "армєйскую смєкалку"!...
    зачод!..
    можете прикріпити нову зірочку на пагончик!..
    невже свідком Єгови станете, чи й наділі лишитися трійошником зі "своєрідним" почуттям гумору?!.. о_О

3. Зануда

Зануда така зануда

цим взагалі ніхто не повинен займатись - це гріх без огляду на те жонатий чи ні, світський чи священик. Гріх він для всіх гріх.

• Подобається Подобається x 1
  4. harmony

harmony Well-Known Member

Блуд він і в Африці блуд, але якщо має когось згвалтувати, то хай краще впаде в блуд, ніж має завдати комусь біди та позору. По-друге, наші священники цим не займаються на відміну від Свідків Єгови.

5. duncan

ви так гарно відреагували.. ))))

ну, тоді я не знаю...
    лишається хіба імпотенція.... ))

6. harmony

Чому імпотенція. Можна сексуальну енергію трансформувати в розумову.

7. Robin

Robin Well-Known Member

:good: Отак їм, лайдакам. Розмріялись тут про блуд :)))

Цю думку варто доповнити кредом:
    "Не гвалтуймо кобіт, займаймося рукоблудством! Краще блуд, аніж біда і ганьба!"

Останнє редагування модератором: 15 жов 2008
    • Подобається Подобається x 1
  8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Гріх Онана - це не мастурбація. Так що целібс навряд чи може ним займатися. ;)

9. harmony

Ми не говоримо про монашок, при чому тут маструбація ? Хоч про монашок можна багато чого говорити, але який сенс в цьому ? Бог їм суддя...

10. Liliyah Romanova

А де ви знайшли монашок у моєму дописі? о_О
    Целібс - неодружений священик.
    Гріх Онана - це перерваний статевий акт.

Останнє редагування: 15 жов 2008
  11. duncan

перевірили?.. :haha: :))) :))
    як ви перевірили -- питатися не буду..... :)) :))) :haha:

пс. колективний онанізм? ;)

12. Liliyah Romanova

Заносить на поворотах?
    Хочеш таке писати, пиши гармоні в приват, а не на форум. :bad:

• Подобається Подобається x 2
  13. duncan

писати ТАКЕ в приват?!.. о_О
    це після таких "перлів"?! о_О
    по-моєму, тут помилка.....
    більш правильно було би: сексуальну імпотенцію трансформувати у розумову...

14. Liliyah Romanova

То ТИМ БІЛЬШЕ не тут!
    Для кого правильно??? Не уточниш?

15. duncan

я онанізм не досліджував:
    це слова людини, яка знає предмет, чи людина предмет не знає, а просто намагається комусь нагрубити?...

16. harmony

Для чого ? Для того, щоб стати розумовим імпотентом ?

17. mavka

mavka Well-Known Member

пробачте!:tongue: бо це напевно не останній раз.

чого в світі не буває... користуйтесь в майбутньому не тількі ВІКІ.. й возрадуєтесь купі свіжої інфи.

А тут от дуже цікаво було б послухати балак хоча б на рівні дитячого садочку - вже на вищий ми б потурбувались його вивести - спробуйте ! напрямок навіть дам, бо ми вже про це на форумі говорили, - головна молитва євреїв, яку християни скромно потупивши очі вкоротили, щоб швидше адаптувати на теренах язичеських земель.
    почніть з головного - того, котрий увійшов в історію під ім"ям Ісус.

про целібат скажу - активність сексуальна не заважає духовному росту. навпаки - через неї певний досвід росте. через неї є нагода огорнути когось своєю ніжністю, ласкою, теплом. на додаток, чи на жаль, скоріше, активність ця пригасає з віком, от тоді можна рости духовно, адаптуючись до старіння.
    от Пупер розчарувався в мені через те, що на мою думку, життєво важливо пізнати себе, що очевидно, добре одному - погано іншому. але я щиро так вважаю. є чоловіки, яким потрібно надзвичайно активне інтим. життя - тоді це дає їм енергію робити подвиги й рости духовно, інакше вони пригнічені й депресивні.
    в інших, навпаки , затрати енергії забирають сили на бокс.
    енівей, це не вища математика. про це знають усі, нема чого так довго дискутувати.

окремо до Робін,- бо ми це проходили на попередніх дискусіях, а Ви , очевидно, ними не цікавитесь, то й добре.
    коли ж стверджується, що дописувач - традиційний християнин, автоматично стверджується, що він добре знає Старий Завіт, де про целібат - ні слова.

Останнє редагування: 15 жов 2008
    • Подобається Подобається x 3
  18. duncan

в Новому так само ні слова....

19. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Виходячи з текту Біблії-це невиконання Божого наказу,а решта тлумачень-то вже варіації на вільну тему.

Як завжди вражає ваше "глибоке" знання Біблії а от ап.Павло пише
    Говорю ж неодруженим і вдовам: добре їм, як вони позостануться так, як і я. 1.Кор.7.8.,правда це лише рекомендація.Але ж ми знаємо як люди сприймають рекомендації,та ще й від авторитетного джерела)))

а "ПОПИ-безжіночники,що займаються онанізмом"-це,перепрошую,звідки такі персонажі?чи ви особисто знайомі із такими,чи з вами діляться своїми інтимними подробицями служителі церкви? Пупере, ПОПИ-не бувають "безжіночники",читайте вашу Вікепе..... уважно)))

Останнє редагування модератором: 16 жов 2008
  20. harmony

Це гасло потрібно написати в кожному парку, думаю на відсотків 20 згвалтувань буде менше, а голубі підтягнуться до парків, відійшовши від туалетів та гуртожитків.

а де твій аватар? :)