Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. mavka

mavka Well-Known Member

тобто, вони лицеміри, Ви хотіли повісти.... не з духом Біблії, а з духом парафії.....

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Це ваша інтерпретація. Духа моїх слів ви не вловили.

3. mavka

mavka Well-Known Member

це особливість Близнюків, - вони так швидко намагаються висловитись, що самі не встигають вловити дух своїх слів. крім того ж, їх завжди більше ніж один - на те вони й мінливі Близнюки. невже Лілю, ви не вивчили ще своєї природи? :mocking:

4. Liliyah Romanova

Аж занадто добре і завжди з того користаю. ;)

Щодо Пн. Америки, то тут я хоч і небагато, але й так забагато знаю, тому краще мені на цю тему не говорити відкрито. Як обертаєшся в таких колах, то знаєш усі свіжі плітки та події, особливо негативні... Але то таке.

5. Зануда

Зануда така зануда

Розумієте навіть з Богом в серці людина потребує людини - друга, товариша, брата - поговорити, банально виговоритись. В цьому злого немає нічого. Людина істота суспільна не залежно від цивільного стану :)
    Ви знаєте - ні, не цікавить. Але вас от постійно турбує джерело доходів традиційної Церкви. Невже вам не всеодно? Я розумію примушували б вас платити десятину церкві, яку ви не відвідуєте, а так..."ніпанятна" :)

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мавко, ви як знавець язичницьких вірувань та батьох інших наук, так говорите...
    що це за "навіть"?....
    характерники -- це зовсім не "навіть".. :)
    Ісусу Христу була важлива "лепта бідної жінки" більше ніж примусова десятина.. ;)
    але ладно....
    ваша релігія збудована на примусі та фальші, але це ваша справа.. ;)

7. Liliyah Romanova

Хе, а як щодо пахучої олії? Вона ж недешева була...

8. duncan

олія -- цілком можливо також...
    суть "пахучої олії" в чому?...
    може в тому, що "не жалій для Бога"?...
    це ще в Книзі буття було сказано: каїн та авель, каїн був жмот, а авель -- ні, тільки не для попів, яких тоді не існувало, а для Бога!...
    то що спільного з "не жалій для попів"?.. :))) ;)

9. mavka

mavka Well-Known Member

отож. (це я собі дослідження робила, грунт зондувала.....)
    :))) Ви мені отим "знавець багатьох інших... " нагадали титул, який собі Колумб присвоїв - "Адмірал усіх світових океанів" :).
    енівей,
    закінчуючи свою думку додам, що природу не обдуриш. "всякий винен пізнати себе, пізнати свою породу, чого вона шукає? куди веде і як веде, а потім і слідувати за нею. ...чи ти є кінь?-вози їздця! чи ти віл?-носи ярем! чи ти хорт?-лови зайця!. Все добре на своїм місці." це Сковорода писав. тобто, священництво - певна свого роду каста шляхетних людей, та не всі за природою до неї належать.

• Подобається Подобається x 2
  10. harmony

harmony Well-Known Member

Якщо він дійсно священник, а не товче копійку на людській біді.

11. duncan

піпєц, звичайно серйозне дослідження -- про характерників вже тут писалося... :)
    присвоювання самих собі титулів -- нормальна річ, особливо для самозванців, якими, наприклад, є папи римські, російські "всєя-русі-дєржатєлі" тощо..
    аяяй, цим дописом ви мене майже розчарували.... :cry:
    на філософію потягнуло..... :cry:

12. Зануда

Зануда така зануда

Може розкажете і про те і про інше?
    Складається враження, що комуністична ідеологія повпливала на вас більше ніж теорії тих, кому ви так симпатизуєте, хоча з ваших слів і вони не дуже досконалі раз серед них ваша теща :mocking:;)

У Католицькій Церкві десятини немає, немає ставок і тарифів, немає примусових фінансових пожертвувань. Маєш гроші, маєш бажання - даєш, не маєш - не даєш.
    Але чому ми постійно про це говоримо, якщо ви не ходячи до жодної Церкви і так знаєте краще ніж ті, що виросли на традиційному християнстві і навіть краще за тих, що ним живуть не від неділі до неділі чи від Великодня до Великодня, а на щодень. :)

Останнє редагування: 15 жов 2008
  13. duncan

ага, мене кляті комуняки зазомбували, через це я симпатизую свідкам Єгови.. :)
    так що розповісти?...
    про фальсифікацію, підкуп, обман, вбивства, за допомогою яких католицька релігія владу захоплювала?...
    про сторіччя, коли ваша релігія тримала людей у темряві?...
    про реформацію і ренесанс, які вона нещадно придушувала, є навіть термін "контрреформація" -- за суттю своєю намагання укріпити католицьку владу і всіма доступними методами не допустити зміни в людських головах....
    та нема, нема, я не сперечаюся... :)
    просто є "голоси" про введення її... :)

хороший аргумент: як можна бачити, що робиться і досліджувати, що було раніше, якщо регулярно не ходиш до "церкви"... :)

не офтоп: целібат у вікіпедії
    мені особливо сподобалися паралелі між "католицькою релігією" і "культом вести"...
    за "дивним" збігом, і одне, і друге було створено в римі...
    дивно якось... о_О:dntknw::russian_ru:

14. Robin

Robin Well-Known Member

Та звичайно, що нема.
    Однак, для того, щоби банально виговоритися, невже обов'язково потрібно одружуватися?
    Хіба священик-целібс живе у вакуумі? Немає сестри, брата, бодай одного приятеля у своїй парохії? Врешті, чи йому заборонено піти до сповідальниці і виговоритися перед іншим священиком?

15. duncan

а онанізмом піп-безжіночник може займатися, чи це гріх?....

16. Robin

Robin Well-Known Member

Цікаво, як то їх полічили, а ще інфа дійшла до наших днів?
    В Україні он з компютерними технологіми вже стільки років не можуть списків виборців створити. Щоразу якісь казуси виникають.
    Стосовно другого. Такого ніколи не трапиться, бо не всі прислухаються до порад ап. Павла. Маємо приклад навіть на цьому форумі, не буду пальцем тицяти. Як сказано в Євангелії, хто може це "вмістити" - іде служити до престолу, хто не може - іде розмножуватися.:)))

Цього навіть коментувати не буду. Це буде балак на рівні дитсадочку.

А оце справді цікаво.
    Ні, самотність - це не показник. Самотність - це передумова для глибшого духовного розвитку.
    Дуже тут запануєш над собою, коли бачиш любу тещу? Це так, до прикладу.
    Іще одне. Чи багато містиків були одруженими?
    Всіх містиків не знаю, всього не перечитав, але з того, що знаю, то жодного одруженого чоловіка, і тільки дві жінки.
    Щоправда, одна стала містиком, коли вже чоловік помер, а друга - гречанка Вассула, мала чоловіка і двох синів. Річ очевидна, вона жила глибоким релігійним життям, якщо Господь промовляв до неї.
    Але радше виняток, аніж загальне правило.

17. Robin

Robin Well-Known Member

Якщо хоче до пекла, то може... :diablo:

18. duncan

якщо врахувати, що ми всі будемо у пеклі (у могилі, у шеолі) -- це означає, що може?!!! о_О
    ну от, все стало на свої місця... :)

19. Robin

Robin Well-Known Member

Та ні. Свідки навіть у пеклі не будуть, бо душі не мають.
    Навіть Господь не може помістити кудись те, чого нема.
    Після фізічної смерті свідки просто розчиняться у часі і просторі :)))
    Господь дає кожному відповідно його вірі
    Все стане на свої місця, нехай тільки прийде леді з косою

20. duncan

це ви так вирішили?...
    мабуть, ваше "дослідження" щодо свідків буде типу казок на ніч...
    бачу, що досліджували ви вже почали:
    ви вже вірите в "архітектора", у "леді з косою" (вона у вас з англії приїжджає, якщо "леді", а не "пані"?), вірите, що у свідків Бога Єгови кудись раптом душа зникла і про час та простір дофантазували....

питань до вас більше немає.
    якщо захочу казки діда панаса -- подивлюся телевізор.

а де твій аватар? :)