Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Дивно чути такі слова про святого Франциска з вуст їмості...
    Напевно з комуністичної книжки-"разоблачалкі" 80-х років почерпнули...;)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Зараз точно не пригадаю, але коли цим цікавилася, то було щось про те, що слово там вжите таке, яким позначають і братів рідних, і нерідних.

Так і було. Нащо уявляти?

3. harmony

harmony Well-Known Member

Напевно з якого боку дивитись. Якшо добра жінка, то чоловік про Бога забуває і згадує лише коли якась біда в хаті, а коли жінка-пила, то чоловік має всі наблизитись до святого і потрапити в рай. Холостяка, чи целібата завжди спокушує жінка, а того, що має жінку-пилу вже нічого не спокушує. в нього повний імунітет відносно жінок і 100% відданість Богові, тільки в Богові він знаходить свій затишок і тільки Бог його зрозуміє.

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Та йой. Я не хотіла образити Франціска. Я ним завжди захоплювалася. Особливо тим, як він говорив про те, що даремно єпископи та ксьондзи золотом обліплюються. Багато хорошого казав. А нерозділена любов була. Що в тім такого?
    Ви просто його прямолінійно сприймаєте. А ви сприйміть у дусі того часу, то й зрозумієте, чому тоді зробили примусовий целібат. А тому, що звичайного ксьондза від феодала відрізнити не мож було. Зажерлися хлопці страшенно.

5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Звідки впевненність, що прямолінійно?! Ми про жінку і духовенство говоримо?! От і взяв саме відповідний приклад з Франциска, лише один. А це не дає жодних підстав звинувачувати в прямолінійності...

Та й ваш приклад про ксьондза і феодала лише ще одне ненавмисне підтвердження. Правильно, про що й мова йде!
    Хлопці чого зажерлися страшенно?! Не в останню чергу тому, що заробляли саме на сім"ю і тому подібну челядь, задовільняючи і потураючи сімейні вимоги. Тому і зробили примусовий целібат, як один з найкращих засобів спинити загрозливе зростання мирскості і оцивільненості духовенства.

6. Liliyah Romanova

Таких багато. Але треба ще й контекст знати. Ну, але він вам зайвий. Я правильно зрозуміла?
    Тому також.
    Але чи в тому була проблема Церкви? Чи про душу вона дбала? Чи про те, що замало грошей у казну потекло, а священики собі відокремилися? То був один зі способів поширити владу, яка видалася применшеною. Причини цілковито світські. Одним стало заздрісно, що інші багато мають. Найшли спосіб собі то забрати. А душа, високі теми, то не туди...
    У тому ж середньовіччі монахи з кобітами забавлялися, що гай шумів... Видно, то їх до Бога приближало...

Відносини мають бути здоровими, а покликання не накинуте й не обмежене людськими рамками. Але на жаль, тільки так і виходить...

Католицькі ксьондзи більше грошей мають, ніж одружені східняки, тому що вони самі, їм більше дістається... За що тільки вони тими грішми не платять. Краще не знати.

Не вдалося їм, коротше.
    Зараз їм східні одружені очі дуже ріжуть. Бо католики починають думати, що хотіли би одружених отців, бо он у протестантів так. Так що нашим скоро приріжуть "ґафку"... І теж зовсім не з думкою про чиюсь хоч одну душу...

7. harmony

Хто із священників не знає, як то зробити, то нехай проконсультуються в протестантів або в Свідків Єгови, вони якось ховають покійників і хрестять дітей.

• Подобається Подобається x 2
  8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

принаймні щоб стати свідком Єгови не потрібно бути імпотентом...

до речі, "хрестити дітей" навіщо?...
    гроші нема куди викидати?...
    то купіть дитині іграшку....

9. Liliyah Romanova

Пупер, вишлю тобі різочку з Канади.
    Із карточкою-цитатою про те, що Христос каже "так не робіть, бо й грішники так роблять". ;)

Відверті наклепи це нормально? Це по-християнськи? Чи по-єговістськи?
    А щодо хрещення дітей, то покажи мені ДЕ написано, аби дітей не хрестити.

Зрештою, он протестанти теж дітей хрестять. Так що тут не справа грошей чи "традиційності", тут лише справа того, що люди щасливі, що знають Бога, щасливі, що є християнами, свідомі свого вибору (якщо хочеш, то я говорю про тих, хто з лютерансва перейшов до традиційників, хто з традиційноґ церкви перейшов на протестанство) і вони хочуть, аби їхні діти мали те саме щастя. І так, як ми вирішуємо, що дитині купити вбратися, що їй купити й дати поїсти, у який садок віддати, в яку школу, в який університет, так само ми вирішуємо, куди її зі собою водити до церкви та у якому дусі виховувати. Бо ми, як батьки, віримо, що саме так правильно. Свідки своїх дітей теж беруть на зібрання, і я їх чудово розумію. Я роблю ТАК САМО!

10. duncan

нагадай мені в якому віці було охрищено Ісуса Христа...
    дякую...

і що це за натяки про різку?... :cry:
    бити людей -- погано!

11. harmony

Вам повезло, інакше ви б давно стали свідком.

12. duncan

та мені ще два роки до "віку Ісуса Христа"...

то у скільки Ісус охрестився?....
    чи може марія над Ним якісь "таїнства" проводила?...
    "помазання", "євхаристію" чи що там ще?.. ;)

13. harmony

В 30 років.

14. duncan

скажіть, будь-ласка, а чому не раніше?...

15. harmony

Не було кому охрестити.

16. Liliyah Romanova

Я не спитала, в якому віці охрещено Христа. Я спитала ДЕ написано, що хрестити дітей НЕ можна. Чекаю відповіді. ;)
    Інше питання: а в якому віці Христа обрізали і чому?

Нащо бити, я тобі вишлю, аби ти знав, який ти чемний. :blum1:

17. duncan

дотепно, якщо врахувати, що був цілий клас попів -- левитів.. :))
    до речі, також не написано, що не можна христити дітей, які є в пузі вагінтої жінки, ще не написано, що не неможна христити "щойнозачатих" дітей... :))
    щось ваша КП-релігія випустила з уваги таку можливість підзаробити...

Ісус христився в тому віці, коли він був готовий, коли відчув, що вже час...
    а не тому, що попи придумали собі "таїнство"... :))

18. harmony

Були, але вважали Ісуса єритиком, так само, як і ви.

19. duncan

вони вважали його єретиком від народження?
    і це заважало їм охристити Ісуса? :))

20. harmony

Коли Ісусові було 30 років, прийшов і Він до Івана над Йордан, щоб той охрестив Його. Іван відмовлявся кажучи:" Мені самому треба хреститися у Тебе, а Ти приходиш до мене ?" Ісус у відповідь сказав йому: " Лише це тепер, бо так треба нам сповнити всяку правду?"

Пупере, відповіді на питання такого характеру я знав ще тоді, коли починав читати буквар, а ви тільки зараз мені їх задаєте. Не смішіть мене.

а де твій аватар? :)