О. Хіба по шостій за того чувака, що похований не на українській ділянці Мюнхенського цвинтаря згадали. Показово...
Вже двадцять років, як ходять. Людей все менше і менше. Навіть при Янику було більше. Люди тверезіють. І ще. Якби житомирським ходокам хто розповів, що бандерівці повбивали їхніх дідів з УПА ББ... Фігня. Бандера гниє в Мюнхені, а Україна живе. І житиме, без того лайна, що зветься націоналізмом. Україна - наша Батьківщина!
Менше, Хулігане. При цьому ця меншість не знає про того чувака нічого. ВЗАГАЛІ. Большевіцька практика. Ідеалізувати якогось злидня і дрочити на нього. Шухевич гідний набагато більшої шани, аніж отой кордупль.
А хто знає, Василю? Історики чомусь взагалі не досліджують цю тему. З усього того відомо, що він на території України був востаннє в 1934 році (памятаю, ви мене виправили, але це нічого не міняє). Під його керівництвом при Польщі було замордовано 25 поляків і... 36 українців, які зробили гарні карєри. (В той час на Східній Україні людей їли, але Бандеру це чомусь не хвилювало). Демократично вибраним керівником ОУН був Мельник, але Бандера зробив собі переворот і оголосив себе керівником. Після закінчення війни офіційно відмовився від політичної діяльності. Мельник, до речі, працював для України до кінця життя. Де тут причини для культу Бандери? Вбийте, а не второпаю...
Поляки захопили частину України користуючись коштами які їм дали на війну з більшовиками і знущались над українцями на окупованих територіях що аж Ліґа Націй їх засудила. Звідки такий культ польських злочинців? Не було-б розділу України не було-б і Гітлера і розділу Польщі. До чого тут Бандера? Він в ті часи під стіл пішки ходив.
Бандера сприймається як символ боротьби за українську державність. Чому саме він став цим символом для мене не зрозуміло. Як на мене, були люди більш підходящі для цієї ролі. Але вже так сталося...
Він служив по контракту. Контракт закінчився - він залишив службу. Де зрада? Те що німці були незадоволені ці вже їхні проблєми. Домовленостей як і більшовички вони не любили дотримуватись. Гідні учні.
Bарто було би собі найти іншого Героя , а його залишити в спокої. Не вписується він в "філозофію" ЄС . І так читаю його біографію (по-англійськи , без пристрастей) ..є багато там знаків ??????
Щойно для себе відкрив, що, виявляється, і Адріано Челентано і Василь Стус народилися в один день : 6 січня 1938 року. А Валерій Лобановський від них молодший рівно на 1 рік - 6 січня 1939 року. Цебто - нинька в них всіх уродини!!! І ще нинька уродини в мого товариша-поляка, тільки він суттєво молодший від вищезгаданих поважних людей.
Ах не смійтеся ви наді мною, — Не для вас я Вкраїну люблю! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. П.Тичина