Цей день в історії

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем рівнянин, 6 лют 2011.

1. manur

manur Well-Known Member

Тааааак!!!! Це дУУУУУУУУже крутий зв"язок з Україною самого лєніна:)))

О!!! То чому в Неметчині на кожнім хуторі не стоять боввани лєніна? Негайно зобов"язати камсамолку Меркель профінансувати встановлення таких бовванів в каждім населенім пункті Германії, населення якого налічує не менше 5000 осіб.

Чи й в дрібніших також? Як вважаєте, @Тим22"у?

• Смішно Смішно x 1
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Несколько удивлен вашим сарказмом, вы же первый сообщили о том что единственная связь Ленина с Украиной это его дедушка, который родился на Волыни, я добавил к вашему посту сведения о связи дедушки с Украиной.
    О болванах, я не против чтобы памятники советской эпохи сносили, особенно Ленина, хотя мне жаль будет памятников Первой Конной подо Львовом или Щорсу в Киеве, потому что мне нравятся они как произведения монументального искусства. Еще, когда я проезжаю мимо памятнику Первой Конной на ум приходит «Конармия» — сборник рассказов Исаака Бабеля, И не надо трогать памятники ВМВ. А насчет Германии, там действительно не стоят в каждом населенном пункте памятники например Гете, зато в Украине везде стоят Шевченко, причем во многих селах такие же уродливые как Ленину. Шевченко не был в Донецке, но памятник ему был поставлен в 1955 году и он украшает город. Еще студентом я приходил к нему чтобы встретиться с друзьями или с девушкой и так продолжалось 40 лет. Правда называли мы его Нельсоном (голуби гадили на голову и часто залепливали ему глаз). Кстати в этом году на день рождения поэта к памятнику приходили люди, клали цветы, читали стихи

• Подобається Подобається x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Можна поцікавитись яку цінність являє собою пам'ятник Щорсу?

Шевченко і Гете влаштовували концтабори і масові страти?

Не зміг би навіть якби захотів, бо за Шевченка це було дике поле і ховрахи бігали.

Загадкова фраза.

І в Криму приходили. Окупанти їх в'язали і відправляли на штрафні роботи.

4. Тим22

Художественную ценность, один из лучших конных памятников в Украине, особенно если сравнить с памятниками, которые сейчас налепилив Киеве - Сагадачному, Святославу и дозорному козаку.

Я имел ввиду разный подход к установке памятников у нас и в Германии. В Украине остался как при совке, только герои поменялись

Не было это уже диким полем, были помещичьи поместья, села, рудники

• Тупо Тупо x 2
  5. Тим22

Повидимому в Крыму пришли не просто поклониться Кобзарю, но и выразить свое отношение к нынешней власти. В Донецке м.б. хуже.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якщо порівнювати з бетонним стовбом, то взагалі шедевр. Цінність всього цього сталінського ампіру заключається тільки в ціні матеріалу - бронзи, мармуру, т.д, на цьому не економили, факт. Художня цінність нульова. Який нормальний художник буде ваяти з натхненням Щорса? В совдепії художники працювали в художніх фондах, і там треба було крім власної творчості давати план по щорсах, іллічах, доярках і колгоспниках, інакше в тебе закривався доступ до комуністичних благ.

В нас немає грошей, шоб в кожному місті тулити по 10 іллічів. Якби були, то навряд чи так робили б. Так шо не треба ляля. А Шевченку більшість пам'ятників також радянські.

І про підходи не треба. В Туреччині кожні 50 метрів пам'ятник Ататюрку.

Ага, якісь бараки були, а як називалось - хз, точно не Донецьк.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

70-ть років тому це Знаменно було встановлено на даху Рейхстагу.

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ну і що? Фашистська Німеччина - зло ( але німці усвідломили) і росіяни - зло ( але ще не усвідомили)... Чекаємо від вас і росіян покаяння... Німці - сильна нація - зуміли покаятися, росіяни - слабші - не зуміли...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. manur

manur Well-Known Member

http://korrespondent.net/showbiz/culture/3510689-umerla-baleryna-maiia-plysetskaia

Балерина Майя Плисецкая скончалась 2 мая в Германии от сердечного приступа.

Не знав, тіко щойно прочитав, що з 1993 року і вона і її чоловік Родіон Щедрін були громадянами Литви.

Таки розумні люди - ще ТОДІ вони зрозуміли, що в Росії їм нема чого залишатися.

Вічна пам"ять.......

• Подобається Подобається x 2
  10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Раніше там стояв пам"ятник графу Бобринському, організатору будівництва залізниці у Києві. Взагалі "героїзація" фігури Щорса - це піар-проект сталіна. До середини 30-х років взагалі ніхто не знав хто такий Щорс. Пам"ятник не викликає роздратування у киян, але вулицю Комінтерна перейменували на честь С. Петлюри і фігура Щорса на розі бульвару Шевченка і вул. Петлюри - нонсенс. До того ж технічний стан постаменту на сьогодні - не айс. Існує легенда, що скульпторам позував молодий Кравчук. Так це чи не так - я не знаю. Особисто мені байдуже хто на цьому місці буде стояти.

11. iso

iso Well-Known Member

А ще більший нонсенс його нищити. Невже всю землю під Києвом продали і не зайдеться ділянки, де б можна було організувати зібрання пам'яток культури соціалістичної епохи . 100 років- це не так вже й мало в історії держави. І нищити безоглядно її пам'ятники - щось нагадує поведінку революційних матросів. (Я про пам'ятники Леніну роботи Меркурова у Львові та Києві, особливо останній цікавий). Але ж ми інтелектом мали би бути вищими за тих матросів:scratch_one-s_head:

• Тупо Тупо x 1
  12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Можна і так. Так зробили наприклад литовці. Але особисто мені це відверто байдуже. Ну хіба лише для Щорса можна зробити виняток, тобто зберегти.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  14. Тим22

Они остались в России, сохранили российское гражданство, постоянно приезжали.
    "Родион Константинович Щедрин ознакомил меня с той часть их совместного с Майей Михайловной Плисецкой завещания, которая касается порядка прощания и ритуала захоронения, - рассказал Урин ТАСС. - Последняя воля такова: "Тела наши после смерти сжечь, и когда настанет печальный час ухода из жизни того из нас, кто прожил дольше, или в случае нашей одновременной смерти, оба наши праха соединить воедино и развеять над Россией".

15. manur

manur Well-Known Member

Як то можна "остаться" і одночасно "постоянно приєзжать" ???:fool:

16. VasMT

А я у Вас що, кавалок городу віджав?

17. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Напевне Модель приховував це до скінчання життя...

• Смішно Смішно x 1
  18. terRen

terRen Дуже важлива персона

Сьогодні, 8 травня, в Україні – День пам'яті та примирення

Цю дату наша держава офіційно відзначає вперше та розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам'яті та примирення під гаслом "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо".

Завтра, 9 травня, Україна святкуватиме День Перемоги та 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі.
    Водночас додасться ще одна дата – 2 вересня – 70-річчя завершення Другої світової війни.

Символ відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги — червоний мак. Це міжнародний символ пам'яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, алюзія кривавового сліду від кулі, що передає страждання та смерть.
    http://tsn.ua/politika/sogodni-ukra...a-ta-scho-oznachaye-chervoniy-mak-426028.html

19. VasMT

О 23.01 години по центральноєвропейському часу 8 травня 1945 року.

20. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Мій стрийко загинув на фронті в кінці війни...
    Вічная пам"ять всім полеглим в боротьбі з нацизмом!
    [​IMG][​IMG]

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)