Цей день в історії

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем рівнянин, 6 лют 2011.

1. Zeze

Zeze Well-Known Member

Щось я не бачив, щоб ви робили зауваження колонелам, фаустам, редфоксам, очкарікам за "кувиркання" української мови. Спочатку в своїй стайні розберіться, а потім комусь щось вказуйте.

• Подобається Подобається x 9
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Какіє абідчівиє еті русскіє еміґранти!
    Пачєму же ви,не дабіваєтєсь прєдаставлєнія русскаму язику статуса ґасударствєнного в США?

І додам по людськи - бо накопали б в немиту дупу і випензлювали за межі країни без права повернення.
    А щось б вякнув -в тюрму.

• Подобається Подобається x 4
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я не реагую, Ромку. Ну що з хворого на голову москаля візьмете? Він і Олю колись обзивав останніми словами. Незважаючи що сидить на велфері, тобто на грошах таких платників податків як Оля. Він і Кліберна обзивав...
    Цікаво, де є модератори? Чи бояться? Адже раз його посадили за фашизм, то його аднапалчанє не переставали лити крокодилячі сльози. Видно такі самі фашисти як і він...

• Подобається Подобається x 3
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Сегодня 165 лет как в Канаде отменено положение, по которому английский признавался единственным государственным языком.

• Подобається Подобається x 1
  5. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

14.08.1775 - За наказом російської імператриці Катерини II зруйновано Запорізьку Січ. Частина запорожців пішла за Дунай, де заснувала Задунайську Січ, частина - на Кубань.

• Подобається Подобається x 2
  7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

9. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

23 роки тому в автокатастрофі загинув Віктор Цой

10. iso

iso Well-Known Member

778 р. У битві з басками, прикриваючи відхід карла Великого, загинув маркграф Роланд. Подія описана у відомому творі французького епосу «Пісня про Роланда» вперше перекладеному на українську із старофранцузької Василем Щуратом.
    1534 В Парижі Ігнацієм Лойолою засновано Орден єзуїтів
    1920 – Війська красної армії потерпіли поразку у Варшавській битві. Британські історики включили цю битву до 18 найвидатніших переломних битв у світовій історії.

11. Romko

Так,це великий день.
    А ще

15 серпня 1585 року. На Іртиші в бою загинув завойовник Сибіру Єрмак Тимофійович.

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

У цей день, 15 серпня 1769 року народився Наполеон I Бонапарт, імператор Франції

12. iso

iso Well-Known Member

А ще у 1810 р в Парижі споруджена Вандомська колона в честь перемог Наполеона Бонапарта.

13. terRen

terRen Дуже важлива персона

На 23 річницю з дня смерті Віктора Цоя у Києві відкрили стіну пам’яті музиканта та провели концерт з піснями групи "Кіно".

На стіні у дворі по вулиці Грушевського 4б намальований портрет Цоя і рядки з пісні гурту "Кіно".

Ініціювала акцію співачка Даша Суворова.

14. Romko

1941 - В радянській Червоній армії видано наказ №270, згідно з котрим всі військовополонені оголошувались зрадниками країни.

Конвоювання радянських військовополонених.
    Київщина, осінь 1941 року.
    Фото з архіву Музею

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Знову, Романе, перекручуєте?
    Ось оригінал, -
    Не зовсім те, що говорите Ви, чи не так?

16. Romko

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не починайте... Не маю бажання сьогодні пхатись ні в історію, ні в політику...
    Внук збоку.
    Але зміст наказу дещо відмінний від Ваших слів.

18. Romko

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

18/08/1991 мій племінник і його друг відпочивали "дикунами" у Криму, десь неподалік від Фороса. Вирішили постріляти з підводної рушниці рибку. Розпитали місцевих, де найкращі для цього місця. Ім підказали - дорога під знаком "цегла". Поїхали. Раптом з кущів вилітають хлопці в шоломах і бронежилетах, розгортають "Скорпіона" (сталева гусениця з вертикальними лезами). Хлопець, який був за кермом, ледве встиг поставити машину перпендикулярно. Руки за спину, фейсами об капот, документи, обшук машини. Рушниці, маски, ласти, гідрокостюми...
    По радіо - "Перший, я шістнанцятий. Ситуація номер десять, викликайте сьомого!"
    Пробивши по базі хлопців та їхній автомобіль, силовики дали відбій гелікоптеру, який вилетів на місце пригоди, порадили хлопцям застрелитися з їхньої рушниці та вигнали геть.

Лишалися лічені години до путчу. І лічені дні агоніі совка.

Через 4 роки купив я путівку у пансіонат у кількох кілометрів від Фороса. Туроператор сказала - викликати на місці якогось посередника, щоби він безпосередньо поселив нас. Приїхали двоє довжелезних мікроцефалів зі стриженими потилицями і трохи каламутними очима старіючих вовків.
    Великі літери КаГеБе були буквально витавровані на їхніх мармизах. Ага! Це колишня "дев"ятка", а тепер - фірма, яка продавала місця там, де раніш "охороняла".
    Після вирішення усіх формальностей, я по приколу розповів, як мій племінник погуляв там у 1991.
    - Червона "вісімка" з київськими номерами? Та це ж я порадив їм застрелитися з підводної рушниці!
    - Я передам їм привітання від вас!

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Жах. Така влада повинна бути прирівняна до нацистів. Це фактично геноцид свого ж населення без причини.

а де твій аватар? :)