CCCР і СНД - що краще ?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Dzungli, 15 бер 2011.

1. Dzungli

Dzungli Well-Known Member

Великий ставропольський політик Михайло Горбачов прикинувся дурачком , розвалив СССР , йому вручили Нобелевську премію миру , а зараз він отримав від Мєдвєдєва орден - герой капіталістичної праці , а від людей ховається...

• Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

К сожалению - именно это происходит на Западе. Коренное население - вымерает - и замещается выходцами из других стран... ТАК что пассаж о "феодализме" - притянут за уши... :)
    А это к нам - каким боком? Любимая мантра - "во всем виноваты москалi"? Да и ждать 50 лет... Я - не Мафусаил... :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Venus

Venus translator

Я вважаю, думати за себе - моє право від природи. Ніяка держава не може його надавати. Не хочу, щоб мені диктували. Мене дратує сучасна ситуація, коли особистість не береться до уваги. Наприклад, у школі - навчання у групах, задавлювання будь-яких спроб креативного, нетрадиційного мислення. Та що там нетрадиційного - задавлювання мислення взагалі. Відповідь дитини має бути правильною - ґрунтуватися на підручнику і словах вчителя - не маразм?
    І хто визначатиме в цій державі, кому можна приймати рішення самостійно, а кому - ні. Хто має на це право? Хто йому надав це право? Я принципово не визнаю, що хтось має право диктувати мені що-небудь. Бо спочатку треба довести це. Як? Поки що лише з позиції сили. Тут вже нічого не вдієш. Виходить, ми підкоряємося силі, а не розуму. Ганебно.

4. Defender

Defender Well-Known Member

Россия остается главным «снабженцем» Украины

КИЕВ, 16 марта. Россия продолжает оставаться главным импортером на Украину. По данным Госкомстата Украины, в январе 2011 года импорт товаров из РФ составил 51,3% от общего объема импорта, что составляет наибольший показатель по странам СНГ, которые, в свою очередь, составили 55,7% от общего объема импорта, передает ИА «НАШ ПРОДУКТ».

При этом, по сравнению с январем 2010 г. импорт из РФ вырос на 74,9% и достиг $2,583 млрд.

Экспорт украинских товаров в РФ в январе составил 25,7% от общего объема экспорта, всего по странам СНГ — 33,7%. По сравнению с январем 2010 г. экспорт в Россию увеличился на 82,3 % и достиг почти $1,187 млрд.

Отрицательное сальдо торговли Украины с Россией достигло $1,396 млрд.

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Свят, свят, свят!
    Це і у Німеччині видавали талони на масло, на горілку, на цукор? Це певно німці їздили до Перемишля польського, щоби купити своїм дітям маленьким дитяче харчування, бо навіть паршива "Малютка" і "Малиш"були тільки в спецвідділах дитячого харчування у Львові? А я зі своїми Сокільниками належала до Пустомитівського р-ну, тому наші діти мали харчуватися... водою, бо в Пустомитах таких відділів не було, не кажучи вже про Сокільники. Добре хоч за великий хабар можна було собі придбати багаторазову візу до Польщі і купувати все, чого не можна було купити у Львові.
    Хоча може я не в курсі. Може в Сєвєродонєцку вже все тоді було на рівні Німеччини.

Не по дві ночі, а цілими днями. Йшов хтось один з хати на цілий день, щоби принести масла, молока, сметани. Як на роботу ходили на повний робочий день, щоби до хати щось їсти купити. А ви в спєцраспрєдєлітєлях отоварювалися? ;)

А ви її ложками їли... :crazy:

• Подобається Подобається x 3
  6. Максим

Максим Well-Known Member

А нужно ли предоставлять каждому гражданину право, возможность ездить за границу? :pardon:

А нужно ли предоставлять каждому гражданину право, возможность свободно, без очереди купить автомобиль? :boredom:

А нужно ли предоставлять каждому гражданину право, возможность критиковать власть? :diablo:

А нужно ли предоставлять каждому гражданину право, возможность читать заграничные газеты и журналы, смотреть иностранное телевидение? :music:

Ведь люди для того и объединяются в государство, чтоб за них решали, что кому кушать, как одеваться, где работать и как отдыхать? Нет? :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 7
  7. Defender

Defender Well-Known Member

Был как-то во Львове проездом, возвращаясь из турпоездки по Чехословакии в 88 году. На остававшиеся деньги, помню купил во львовском гастрономе 5 кило краковской, 10 банок сгущенки и несколько пачек дефицитнейшей у нас "Бледины". Для сравнения, у нас мясо было по талонам - 1,5 кг в месяц на душу населения. Очень вкусно отобедали в кафе - вареники с творогом и сметаной.

8. Spika

Spika Well-Known Member

Да, кто ж против-то! Конечно надо. И на всех углах об
    этом кричат. И нынешняя власть тоже борется. Причем без всяких подначек говорю. Борется. Другое дело, что борется она все таки избирательно. В основном против оппонентов. Но и своим достается нехило. Вообщем борятся. Такого количества высокопоставленных чиновников еще в Украине не сажали никогда. Так почему ж вы эти реальные шаги в борьбе с коррупцией у нынешней власти признавать не хотите? Не объективно. (а от необъективных данных рождаются необъективные выводы)
    Но я например, считаю что только силовой борьбы с коррупцией мало. Больше делаю ставку на воспитание. Но почему-то этот аспект борьбы многими воспринимается в штыки. В том числе и форумчанами.мПредполагаю потому, что силовые действия затрагивает немногих, а вот воспитательная работа коснется всех. А себя любимых ущемлять даже в малом, ой как не хочется. А воспитательные меры "бъют" не хуже силовых...

9. kjk

kjk Дуже важлива персона

Може ви лукавите, може вам просто повезло, але типова картина тих часів виглядає так

• Подобається Подобається x 9
  10. Spika

Spika Well-Known Member

Нет. Право нужно предоставлять не всем. А в настоящее время ЗАКОН (!) такое право предоставляет не всем. А вот возможность выезда за границу (материальная) должна быть у всех.

Нет. И ЗАКОН (!) такое право дает не каждому гражданину. Но возможность (материальная) купить автомобиль должна быть у каждого.

Нет. Критика, это вмешательство в процесс управления государством. Не должны "доярки управлять государством". "Управление", это наука. Не хрен туда лезть с бестолковой головой.

Нет. Особенно следует запретить СМИ, рекламирующие порок. Цензура на духовную пищу БЫТЬ ДОЛЖНА.

НЕТ. Не для того чтоб за них решали ВСЕ. Но кое-что и даже многое. Есть вопросы личные, общественные и государственные. Не надо свои личные хотелки грузить на всех членов государства. А вот вопросы, которые в одиночку не решить - то, да...

11. Максим

Максим Well-Known Member

Що ж, принаймні чесно з Вашого боку. Дякую, позиція зрозуміла.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

не поняв............ откуда дровішкі....?

13. Dzungli

Нагадаю що приблизно 70% ВВП СССР йшло на військовий комплекс і міжнародну допомогу , а в часи Брежнева було не так як ви пишете , це вже розвал СССР , просто ми працювали на інші країни.

---------- Додано в 13:48 ---------- Попередній допис був написаний в 13:44 ----------

Коли совком керували українці , все було більш менш нормально - прийшов недолугий кацап і розвалив а не модернізував СССР , а тепер 93% мешканців СНД зводять кінці зкінцями і голодають.

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

Згоден що на западі люди поступово вимирають як і в Україні - система така.

---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:03 ----------

Коли закінчиться газ і нафта в Світі почнуться незрозумілі зміни , а до того часу в Україні скоріш за все революцій не буде .

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Краще, що в спину москалі не стріляють в коридорі, через те, що ти говориш українською. Краще те, що є вибір - купити копію фіата, або фіат. Краще те, що можеш виспатися а потім до пізна працювати. Краще те, що на прилавках є продукти а не під прилавком. Краще те, що людина може поїхати за кордон і зрозуміти, що при союзі вона жила в казармі. Краще те, що ви можете читати ті книги, які хочете, а не ті, які партія залишила. Корисного значно більше ніж негативного. Головне в негативному не ляпатися.
    Ще раз кажу - ціни залишилися на тому ж рівні що і були. Але це тільки через те, що і старі партійці лишилися при владі. Дайте їм нормально виздихати...

---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

Зараз просто роблять на 70 відсотків менше і що з того?
    Мотивів до заробляння то ніяких...

15. Dzungli

У нас за українську мову не стріляють , а просто не слухають. Книжок українською мовою менше ніж за часи СССР. Я це до того , що СНГ і СССР це системи не українські , а злочинні. Краще було в СССР тому що не було таких злиднів і голоду. Самі знаєте що в Україні живуть приблизно 7% мешканців а решта жебракує і страждає.

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так було і тоді. Просто про це ніхто не говорив.

Пора скинути стару систему взаємовідносин, що прийшла до нас Ще з союзу...

17. Locke

Locke невиправний реаліст

:good:

Але якщо подивитися скільки дорогих автомобілів їздить по вулицях і ще при такому дорогому бензині, то виглядає, що не 93% жебракує, а набагато менше.
    Якщо дивитися по офіційних доходах, то "жебракують" у нас депутати і олігархи.
    Ви будете сміятися, але я вам розповім правдиву історію. На позаминулих виборах, коли мене висунули кандидатом в депутати до обласної ради і я подав декларацію про доходи, то виявилося, що я серед всіх інших кандидатів до Львівської обласної ради третій серед найбагатших. А я задекларував дохід в 24000 грн. за рік (2000 в місяць) і старенький 17-річний автомобіль. Багатшими за мене за офіційними доходами виявилися два всім відомих львівських олігархи. А ви кажете бідні. Тепер ходжу гордо, як павич, бо я єстем олігархом :)):)):))

• Подобається Подобається x 8
  18. Dzungli

Відомо що Україною правлять три кримінальні клани - донецький , дніпропетровський , печерський. Вони побудували свої фінансові піраміди. У нас в країні якщо людина отримує 500 дол. на місяць - це вже багата людина , яка може придбати авто. Коли не дай бог хто "серьозно" захворіє - то вже майже "труба". Ми живемо при феодалізмі в 21 віку.

19. Locke

Locke невиправний реаліст

Правда колишній феодал старався дбати про здоров"я своїх кріпаків, бо це ж та робоча сила, яка його збагачує, а теперішнім феодалам начхати - здохне, то нічого страшного. Буде новий, бо безробіття і є зайві люди.

20. Dzungli

Стару систему ломати вкрай потрібно , просто комуно-олігархи на очах знищують країну - молодь тікає за кордон , дітей нараджується дуже мало. Нас скоро буде вдвічи менше , при Брежневі було 52млн. а зараз вже наближаємось до 40.

---------- Додано в 15:50 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ----------

Товариш Ахметов за рік збагатився на 10 млрд. дол. ! За рахунок звичайних громадян - що це , хіба не бандитизм ? СНГ утворив самий страшний бандит Горбачов - тупий як пробка. Замість модернізації СССР він надів справжнє ярмо - попробуй здихатись Януковича...

а де твій аватар? :)