CCCР і СНД - що краще ?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Dzungli, 15 бер 2011.

1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

В середні вікі часто з десяти селянських господарств утримався один воїн...Я це приводжу для того, щоб наштовхнути на те, що кількість бійців це лише верхівка айсбергу.

---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:03 ----------

Ні не такий. В довоєнний час "Максим" був модернізований. Зовні він відрізнявся гофрованим водяним кожухом з великим отвором для заповнення водою чи снігом.[​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  2. Dzungli

Dzungli Well-Known Member

Для Марусі - Мами.

Маруся - мама - велика.

3. Yarema

Скоріше за все на знімку англійський кулемет "Віккерс" (той же модернизований "Максим")...Вони постачались в Росію під час першої світової війни, а можливо і по ленд-лізу (в цьому не впевнений).
    Ніколи тренога не використовувалась для ручних кулеметів, бо важка...У німців МГ-37 і МГ-42 були єдиним кулеметом...Встановлений на треногу - станкач, на сошках - ручник.

• Подобається Подобається x 4
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ще й Ви туди ж...
    Як верхівка, то верхівка...
    Цікаво, який тоді весь айзберг, якщо його верхівка вписується в соті відсотка...
    Я ж не даремно привів цифри про 16% населення Волині. З Волинської, Львівської, Ровенської та інших областей заходу України до лав Красной Армії було мобілізовано по більше ніж пів-сотні тисяч чоловіків віком 17-45 років...
    Тобто мобілізованих в ЧА тільки з однієї області було більше, ніж у всьому УПА... Чим же займались ці "підводні частини айзберга"? :)))
    В засаді сиділи ;)

• Подобається Подобається x 3
  5. Yarema

Сдача в полон в 1941 році від 3,5 до 3,9 мільонів радянських військових, за наявності на кордонах напередодні 22 червня 3,1 мільона особового складу, вказує на те, що наказ Сталіна був викликаний не наявністю декількох боягузів і панікерів, а чимось набагато жахливішим для більшовицького режиму...Армія в 1941 році воювати за більшовицький режим не хотіла...Звідси і втрати більше 20 тисяч танків і тисяч літаків, а також іншої техніки і озброєнь... Ось чому Сталін і прибіг до драконовських дій, об'явивши всіх, хто здався в полон, зрадниками, з витікаючими з цього наслідками для їхніх родин, які автоматично перетворювались на заручників.
    [​IMG] http://www.vickersmachinegun.org.uk/

---------- Додано в 00:00 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:53 ----------

А куди вони поділись після демобілізації? А скільки було тих, хто дезертирував? Питань багато...І, пане Василь, визнайте, що недарма ж в Західній Україні шанують пам'ять бандерівців...Чи може це неправда?

• Подобається Подобається x 6
  6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Шанують. Але не так всенародно, як це хочуть показати... Так же шанують і тих, хто воював з німцем в лавах ЧА. Хоча теж не всенародно...
    Ви питаєте
    І дизертирів було багато - тисячі... Їх ловили і знову ставили в стрій. Сотні розстрілювали, для устраху... А після Перемоги вони повернулись додому, в свої села, хутора, міста і містечка... Де жили і дехто до тепер живуть... Мене, коли я повернувся в Україну в 1994-му році, найбільше вразило те, що на центральній трибунімі стрийського стадіону 9-го травня поставили разом стриян-ветеранів і з ЧА і з УПА...

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мені цього робити не треба, бо за це зробили вже багато інших людей яким від мене нічого не потрібно. Мені здається що моя відвертість часто сприймається як зверхність. Шкода. Я справді дуже прямолінійна і не завуальована. За вами залишається право не вірити.

На рахунок моїх постів. То ви мене просто не знаєте, бо на форумі не так давно. Я вже тут сиджу огогогого як давно і багато людей знають мій стиль спілкування. Багато моїх дописів переповнені іронією і жартами. Для прикладу, слова про гуманізм. Я зовсім не думаю що гуманізм це капіталістична вигадка.
    Коли Ісус перекидав лавки в Храмі, це не тому що він проти «капіталізму» чи комерції. Ні. Він цього ніде ніколи не сказав. Але він перекидав ті лавки тому що комерцією займались в Домі Божому. Або у вас помилкове бачення капіталізму або християнства.

Ви писали що Шухевич зрадив свій народ, тому що він воював на стороні німецької армії. Це неправда.
    Ви кажете що я говорю про нелегітимних людей, а хто вирішив що вони легітимні чи ні? Кожен історик чи літератор збирав матеріал для своєї книги користуючись тим до чого він міг знайти доступ. Коли автори пишуть про якийсь період історії то вони їздять по різних країнах і шукають різні дані щоб зібрати якомога різносторонніший матеріал про того чи іншого діяча. Ми не можемо відкидати ту чи іншу думки лише тому що вона кимось названа нелегітимна.
    Ось для прикладу, я завжди вчила в школі що Марко Поло був відомим італійським купцем який перейшов через цілу Азію в Китай, і повернувся морем додому. Але яке було моє здивування коли я читала біографію Марко Поло зі своїм сином, бо він готував реферат в школу і я прочитала що існують думки що Марко Поло був звичайнісіньким фантазером, і нікуди він не їздив і нічого він не бачив. Чи легітимна ця думка? Не знаю, але знаю що вона має право на існування. Якщо історики можуть довести протилежне базуючи свою теорію на конкретних документах тоді вони, напевне, мають право говорити про легітимність чи нелегітимність певного вчення чи історичної події.
    Я не думаю що ви а чи я маємо право говорити котрий автор є легітимний а котрий ні.

Власне тому що я спілкуюсь з психологом і розбираю себе по частинках, тому можу сказати трошки про те якою мене бачать. Я кажу що це я, але це власне те що про мене кажуть інші і якою мене бачать інші. Над собою багато працюю і вже не один рік.

Тому я і написала, що вірю що у вас особисто такого упередження нема. Але таке упередження є притаманне багатьом людям які живуть в Україні або Росії.

А чому ви сприймаєте нашу розмову як пункти обвинувачення? Виховання дається в знаки? ;):pardon:

---------- Додано в 04:41 ---------- Попередній допис був написаний в 02:53 ----------

Так. Я велика. and I'm DAMN PROUD OF IT TOO! І роками, і тухісом про що говорю всюди і не стидаюсь і не приховую.
    Балшой тухіс ето тоже нахіс!

І родина у мене велика, і хата, і машина... і що ще? і коло друзів, правда воно широке. І коло зацікавленості і талантів також дуже велике і широке.

8. FourA

FourA Дуже важлива персона

Роман Шухевич - второй слева в нижнем ряду

Шухевич - третий слева, с вермахтовским орлом на мундире.

Без комментариев.

Позвольте также процитировать Вики, статья Шухевич, Роман Иосифович
    Относительно "пунктов обвинения" - я тоже люблю юмор.

---------- Додано в 08:51 ---------- Попередній допис був написаний в 07:35 ----------

9. Максим

Максим Well-Known Member

Беззастережно погоджуюся. Це все не грає ролі. Важливі погляди людини, а не її етнічне походження - особисто я знаю і нормальних росіян, але і водночас західних людей з комунізмом головного мозку.

Ну і? Якщо б не пішли в ту красную армію, то їх би просто з родинами вислали до Сибіру. От мій стрийко теж пішов на фронт і йому навіть якусь медаль дали, з чого він весь час потім сміявся - мовляв, знали б ті, що медаль давали, чим він впродовж десяти років після війни займався. :)))

Ну в мундирі, і що? Ваш Штірліц теж в мундирі... ;)

• Подобається Подобається x 4
  10. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Сдалось в плен И Попало в плен.
    по Сути разные понятия, в "котле" не повоюешь долго, возьмите обратный пример - сталинградский котел - это были те же солдаты, которые доказали свои качества в войнах.

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ----------

вы бы еще Чапаева припомнили)))

11. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Є різні точки зору на будь-що. Це зрозуміло і частіше говорить не про обьєкт розмови, а про співрозмовників. Будь ласка - згадуючи питання чисельності членів опору на ЗУ під час останньої війни зовсім забуваємо вислів О.Суворова "Бей не числом, а умением". Погодьтесь, що з цієї точки зору(О.В.Суворова, видатного російського полководця) - невелика чисельність згаданих вояків є безперечною високою їх оцінкою.
    А про опір радянському "щастю" мислю дуже просто : жили собі люди на ЗУ, імперіїї зьявлялись, змінювали свої кордони або й геть зникали, а л ю д е й ніхто не рухав, доки не прийшли визволителі. Та ще й як це відбулось - не зайве памьятати. Дуже коротко нагадаю - якраз перед тим у Сталіна з Гітлером був апогей дружби. ....Так чи варто сперечатися, що поведінка членів руху опору була у значній ступені логічна, а звинувачення сьгоднішніх "відбілювачів СРСР" - навпаки. Тобто стати на бік Гітлера - це стати на бік друга Сталіна...))) Бо ж вони тут дружать, наразі - засперечалися, а там знову помиряться - чому ні?

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Доля України через століття - перебувати не між двох вогнів, а між чотирьох, не між молотом і наковальнею, а між кількома молотами і наковальнями.

13. Harakternik

А про Р.Шухевича - то й взагалі - "пєсня"!
    Так про нього розписують (не важливо - де, важливо - що) - готовий образ однодумця Гітлера. А то ж не так! Він обрав свій шлях військового, борця за звільнення України, за досягнення її незалежності ще до приходу Гітлера до влади."Відчуйте відмінності!" - як кажуть. ...Але язиками мелють - не оглядаючись. А от давайте з урахуванням згаданих обставин - зможете?, - гаспада-таваріщі, які видають себе за обьєктивних. Якщо промовчите - зачеркнете так старанно збудовану конструкцію власного неупередженого аналітизму. Прошу - будь ласка!

• Подобається Подобається x 5
  14. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Вот я пытаюсь понять логику...

Человек принял присягу Гитлеру..., который в свою очередь решил порешить славян...
    Носит форму и получает жалованье.
    Далее :
    Шухевич руководит отрядом "Нахтигаль", который является частью спец подразделения особого назначения СС - Бранденбург 800.

Извините но находясь в "шестерках" у вермахта, данный человек является для вас хероем?

• Подобається Подобається x 2
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ага, а що не подобається? Ну у вас Павлик є, Морозов, пишайтеся на здоров'ячко.

До речі знаєте хто виграв битву під Москвою? Генерал Власов, той самий.

• Подобається Подобається x 1
  16. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

Вы не путайте теплое и зеленое)

Кстати, Власов - да добился высоких чинов в КА, но после в плену стал сотрудничать с фрицами и поэтому приравнен к предателям.

Переход командующего (!!!!) (позор!) 2-й ударной армии А. А. Власова на службу к немцам был одним из самых неприятных для советской историографии эпизодов войны.
    Были и другие офицеры Красной армии, ставшие на путь борьбы с СССР, но Власов же был реально самым самым высокопоставленным и наиболее известным из всех перебежчиков

А с Павлика сделали мученика, и что?

17. Harakternik

Тому, кто пытается понять логику - для этого надо думать, мыслить. А "слизывая" с тенденциозных сайтов и перенося сюда "проблематику"... Ничего Вы не пытаетесь понять... 100 пудов.

Участников движения сопротивления в Западной Украине было мало ... - но говорить об этом Вы будете бесконечно! Значит - обьект разговора важен ?

Они предатели ... А , извините, не Вас ли предали, которого в проекте не было ! Т.е. не Вас, но Вам кто-то так сказал - вот и всё ваше "понимание".

Если есть говорящие скворцы , то говорящие люди - не диковинка. Думающие люди, по всему, попадаются реже. Но шо делать - плохая экология, последствия Чернобыля.

Кризис идеологии - однако, самая существенная причина. Думать у Вас как-то смешно получается. Едва ли Вы начнете искать самостоятельные решения - тут же и заблудитесь. Докажите, что это не так . Изложите просто и без "цитат" любую свою мысль. Тогда будет смысл с Вами общаться. Иначе понятно, что беседуешь с тем, кто снабдил Вас цитатами. То есть с отсутствующим здесь и сейчас.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А він забив просто на тупе радянське командування, яке топило в крові власний народ, некомпетентно рішало задачі, він зрозумів що це просто кодло люмпенів, які вигрібають попіл чужими руками.

А народ любив його не в приклад жлоба і мародера Жукова:

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ще би. Кіннотою проти танків, або з "трьохлінійкою" проти капіталізму :)))

Це коли наші не хотіли йти в глиб тайги?

Чекайте, а секретаря президента СНГ не пам'ятаєте?

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ----------

:nea:

помовчать в тряпочку 2 дні а потім знову почнуть тролити...

20. Skodnik

Skodnik Белый Воротничок

я помоему уже писал.

Хорошо. вот без всяких ссылок с других сайтов.
    Родной брат моего деда Андрей, был убит в декабре 1946 года, в городе Тернополь.
    А именно был привязан к забору воиской части, где продолжал службу в звании майора, со вспоротым животом, а рядом на том же заборе : "Так будет с каждым, кто против нас!
    Прочь от нас совецкая погань!"

Так же прошу заметить что Андрей, прошел войну с 1941 по 1945 и брал участие в освобождении украинских земель от фашистов. и участововал в штурме Берлина
    Женился на девушке из того же Тернополя, и имел уже 1 ребенка, а жена была беременная вторым.

Далее :
    Убит он был в собственном доме. а тело потом перенесено уже к военной части из избы.

Продолжать?

его 4-х месячный сын был прибит штыком к полу у дверей, при входе.
    (он единственный кто выжил, по какой то случайности.)
    а его жена изнасилована и застрелена.

Достаточно выразился?

а де твій аватар? :)