То якщо є в когось свято 9-го - нехай влаштовують його в себе вдома. Чим раз більше схиляюся, щоб 8-го провести жалобу за загиблими. цікаво буде подивитися на танці дикунів на костях 9-го...
9 травня має бути щось на зразок як день пам"яті битви під крутами вшанування учасників, покладання квітів без я_помню_я_гаржусь
- Вы считаете, что из уважения к некоторым частям Украины остальным частям неплохо бы отказаться от своей "памяти и гордости". Это понятное мнение. А те "некоторые" части им ответят взаимностью и тоже от чего-то откажутся или наоборот, поделятся какой-то своей радостью, пока недоступной памятливым гордецам?
Просто не треба всім регіонам з Києва нав"язувати святкування якщо в Одесі хочуть повісити червоні прапори, то хай там і вішають, але не треба з ними ще десь пхатися
Аж ніяк! Обов’язково треба пам’ятати і шанувати тих хто захищав батьківщину від ворогів. От тільки біда, що для сходу вороги були лишень німці а для заході як ніцмі так і «красна армія». Я впевнена що проти солдатів червоної армії ніхто не має нічого але через НКВД яке було настільки невід’ємне від тої червоної армії і наробило стільки «добра» людям, які не хотіли бути «освобождьоннимі» (це ж дуже відносне слово - освободили. Нас освободили і на то нема ради, як казав Кос-Анатольський), слово побєда і дев’яте мая аж ніяк не асоціюється з чимось піднесеним і щасливим. Надто багато сліз і життів коштувало то дев’яте мая. Це має бути радше день трауру а не - СО ЗНАМЬОНАМІ І ПАРАДАМІ!!!
Є у нашій країні n-на кількість громадян у яких цей прапор асоціюється з щасливим минулим і добрими спогадами, і нікуди від цих громадян не подінемося
- Ясно, Вы за память, только против гордости. Если Вы забираете у людей (сходу) то, чем они гордились, дайте им другое взамен. Желательно равноценное. Если не забираете - или толеруйте, или приобщайтесь (не совет и не призыв, только вариант). В конце концов, не 9 мая ЗУ "освобождали" оба раза, не 9 мая Ялтинская конференция была, а все форумчане с ЗУ почти единогласно утверждают, что ЗУ в лице УПА с Германией боролась, значит, повод есть. Что до флага - дело не в нём. Я думаю, вывешивание его это попытка защитить праздник, перегиб. Иное дело - исторические реконструкции... Даже дата не так важна, это вопрос часового пояса. Исторически вернее и для России, и для Украины 9-е, но если Украина выберет 8-е просто чтобы не в один день с москалями - никто не удивится
Як би вам це неподобалось але існує така річ як держава і прєзідєнт. Якщо ви - народ України - обрали такого профффессора який буде приймати закони і зобов’язувати всіх вивішувати червоні прапори а не державні, то нема на кого нарікати хіба як на себе - народ України. А закони треба виконувати. У нас нема такого зобов’язання що в кожного на хаті має висіти прапор в день державного свята, але я як поважаюча себе особа маю право вивішати або американський або український прапор на ті свята які вважаю за потрібне. І вивішую. Радянської символіки не признаю бо не вірю в утопічні суспільства і ідеї, отже і не вивішую в себе на хаті. Знаєте мені подобається такий підхід до справи. Коли палити американьскі прапори - то всі на УРА, бо то капіталісти, а коли йде мова про те щоб не вивішувати совітського прапору то крик і образи - ВИ НЄ СЧІТАЄТЄСЬ С ПАМЯТЮ ГЄРОЄВ! А ви рахуєтесь будь з ким?
Я нічого ні в кого не забираю. А що значить дайте. В історії нема кого шанувати тільки визволителів со знамьонамі?
Якщо існують прихильники СССР , значить вони мають знати , що символізує червоний прапор СССР в наш час . Якщо прапор символізує заклик до революції - це одне , а якщо це просто тряпка для відвелікання уваги - це зовсім інше.
- так дайте (приобщите), раз есть. И не "уважать", не "славить", не "честь воздавать", и не слёзы проливать, а именно гордиться* --------- *Я имею в виду сильное позитивное чувство, сопровождающее ощущение сопричастности с чем-то, значимым для многих.
- у регіонів немає історії. Історія є у НАРОДУ (етносу), нації. Історія України це історія українського народу. Для українця колонізаторський "дєнь пабєди" не є святом незалежно від того чи цей українець живе в Галичині, чи на Слобожанщині, чи у Канаді. Цей "дєнь пабєди" є святом для російських червоних окупантів та їхніх коляборантів українського походження - зомбосовків малоросів, про яких Т.Г. Шевченко казав "дядьки отєчєства чужого, раби, подножки, грязь Москви " Дуже добре що тим малоросам вєтєранам "вєлікай атєчєствєннай" Путін сказав що Росія й без них впоралися би. Надзвичайно гарна подяка від хана до своїх колишніх яничарів. Доречі, є цілком нормальні росіяни у Росії, причому націоналісти, які не визнають СССР, "дєнь пабєди" святом не вважають : http://yun.complife.ru/1st.htm http://yun.complife.ru/baq.htm Запрошую шановне товариство хто має стор. ВКонтакті до групи Я не святкую колонізаторський "дєнь пабєди" 9 травня!http://vkontakte.ru/zorjan88#/club17146830 ---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------