CCCР і СНД - що краще ?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Dzungli, 15 бер 2011.

1. Dzungli

Dzungli Well-Known Member

Згоден з вами що це були дефіцітні маршрути , хоча при СССР пару разів виїжджав в соц.країни. :) Зараз абсолютна більшість навіть і не мріє виїхати за кордон на відпочинок - мріють втікти і працювати за нормальні грощі - 93% громадян.

• Подобається Подобається x 2
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну взагалі то вибір, де працювати - теж свобода.
    Та й щодо відпочинку за кордоном - дурниця повна. Турецькі, єгипетські курорти - повно українців. У Чорногорії, Хорватії, тій же Болгарії теж наших влітку купа. Тури вихідного дня до Кракова, автобусні тури Європою - у Львові принаймні надзвичайно популярні.
    Не треба ля-ля.

• Подобається Подобається x 4
  3. Dzungli

Я згоден з вами що тури популярні для 450000 українців. Просто у нас бідна країна - рівень життя більшості не дозволяє поїхати подивитись.

• Подобається Подобається x 1
  4. Bambook

Тоді вони всі, мабуть, у Львові живуть. Я зі своїх знайомих єдиний, хто не відпочивав іще в Туреччині. Та й то тільки тому, що не люблю пляжі. А серед мого кола спілкування доволі багато людей з незаможних категорій...

5. Dzungli

То гарно якщо людина може поїхати на відпочинок куди захоче - чим більше таких буде , тім краще. Значить то брехня що в Україні за межею бідності 15 млн. громадян , і що 65% українців отримують пенсію меньше 1000 грн. Я це до того , що зараз кожен сам за себе - грощі на першому плані а не люди...

6. Bambook

65% пенсіонерів, а не 65% українців.
    Якщо відняти від 45 з гаком мільйонів 15 мільйонів - залишиться 30 мільйонів, а не 450 тисяч.

7. Dzungli

То я написав 15млн. які голодають(практично). Решта отримують зарплату від 2000 до 4000 грн.- у своєї більшості. Наприклад на нашому хімкомбінаті зарплатня у працівників - 1500 - 2500грн. а у адмінистративного апарату- від 15000 грн.

8. Spika

Spika Well-Known Member

Этот показатель (отдых за рубежом) подойдет для оценки уровня жизни украинцев? А, то помнится вы не могли с этим определиться... Ну, и как уровень? :)

9. Venus

Venus translator

Українці взагалі дивні люди. Куди не глянь, все собі на шкоду роблять. Може, це тому що ми так вигідно геополітично розташовані? Он, дивіться, японці, - старанні, працьовиті, розумні, тримаються один одного! Так природа проти них. А в нас навпаки - режим найбільшого сприяння з боку природи, а не цінуємо! Цікаво, яким може бути наступний президент, якщо досі прослідковувалася чітка спадна тенденція.

• Подобається Подобається x 3
  10. Locke

Locke невиправний реаліст

За часів СССР була залізна завіса всередині, - тепер вона ззовні.
    Колись було важко виїхати, - тепер важко в"їхати.
    Жителі Кот Д"івуар, Буркіна Фасо чи Тринідад і Тобаго можуть практично без віз, або при чисто символічному їх отриманні їхати в Європу, а нас заставляють проходити довготривалі і принизливі процедури. Зате у нас прохідний двір - їдь хто хоче і куди хоче.

Кого олігархічні клани призначать, той і буде. Побачимо.

11. Bambook

Порівняно з радянськими часами - непогано. Порівняно з латвійцями - поганенько.
    І шо?

12. Spika

Spika Well-Known Member

А было обязательно? Я, например, ни разу. НЕ ХОТЕЛ. Больше нравилось ездить по своей стране. И объездил много. Но все равно всего лишь кроху. До сих пор кладезь непознанного. Не было ни одного лета, ни одних каникул, ни одного отпуска, чтобы я куда-нибудь не ездил. БЫЛА ТАКАЯ ВОЗМОЖНОСТЬ и у меня, и у многих. Сейчас возможность у многих УМЕНЬШИЛАСЬ. (в основном из-за материального фактора)
    А съездить посмотреть "а как же они там живут" было не интересно и тогда, а после того как поездил посмотрел и увидел - неинтересно сейчас тем более.

Неплохо конечно. Организовать у себя "шведскую модель" хотели бы многие страны и народы. И я с вами был бы непрочь. И если вы этот вопрос изучали, то расскажите пожалуйста о достижениях и недостатках шведской модели организации общества. Как у них там со свободами и обязательствами, доходами и расходами, властью и религией, меньшинствами и языками... Что нужно изменить в Украине и головах украинцев, чтоб стало как в Швеции?

О, как... То есть Грецию вы из состава "свободных" стран вычеркнули. Круто...

Сложно разогнать многомиллионную демонстрацию. Страшно. Да и зачем. Но без "демократического слезоточивого газа" не обошлось.

Видно слух у вас на новости с той стороны ослабел почему-то. Там с обществом борятся все гуманнее и гуманнее...
    Но и о традиционных демократических методах не забывают... Пусть не в этом году, но не так давно -
    Да и с "демократией" в Англии все нормально. Дубины, наручники, конники, тюрьмы... все используется
    И ЭТО НОРМАЛЬНО!

Так что и хулигана-Немцова "демократизировали" на 15 суток правильно.

---------- Додано в 11:00 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

Хотелось бы не просто "побачить", но и свои "15 копеек" им вставить. Надо пробовать.

Та хоть бы шо... так как все в мире относительно.
    У какой части населения по сравнению с СССРом "непогано"? Вы страну строите для избранных? Так то и имеете.
    И наконец-то вам в руки попал достойный вашего внимания инструмент, которым вы можете для себя объективно оценивать уровень жизни в различных странах. И шо получается в сравнении с той же Латвией, Польшей..?

13. Bambook

Виходить, що, наприклад, у доволі дорогій для туристів Португалії поляків на порядок більше в туристичних цілях, ніж на заробітках. З українцями - навпаки. Власне ішлося про порівняння з можливостями, які були за СРСР. Зрозуміло, що порівняно з сучасними поляками у сучасного українця можливості менші. Але це означає лише, що в сучасного поляка НЕЗРІВНЯННО більші можливості порівняно з радянською людиною.

14. Spika

Spika Well-Known Member

Мне кажется, что вы неверно использовали инструмент измерений. Пока это свидетельствет о том, что Португалия не среди любимых туристических направлений у украинцев. Есть не менее дорогие направления и там украинцев будет на порядок больше. (Хотя бы азиатские направления)

Однозначно в сравнении со временами СССР возможности путешествовать у граждан Украны УМЕНЬШИЛИСЬ СУЩЕСТВЕННО. И в первую очередь материально. И не обманывайте себя якобы имеющейся свободой въезда-выезда по Европе. Иллюзия.

Голословное утверждение. Докажите это цифрами. С учетом появившегося у вас "инструмента".

В СССРе было модно сравнивать свои успехи с достижениями 1913 года. Не знаю корректно ли... Но если по аналогии с вашим (кстати, бездоказательным) сравнением вспомнить возможности подданых Российской Империи, то даже современные поляки в возможностях путешествий безусловно проигрывают. :)

15. Bambook

Та ніфіга неправда. Скільки 30-річних бували хоч десь за кордоном у ваш час? Приблизно скажіть хоча б. Було таких принаймні 5 відсотків?

16. nikmyne

nikmyne Well-Known Member

а нафига нам закордон??!! вот что поясните! там кап.страны! разлагаться ездить?

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

18. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

на мою думку, зараз набагато більше українців їздить подорожувати, ніж при Союзі. Я іздила в Чорногорію зі Львова - дешевше, ніж у Крим. До того ж, там зустріла багатьох українців з різних міст України.

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ----------

якщо хтось хоче і може подорожувати - це його вибір, а якщо інший сидить вдома - це теж його вибір, і до того ж правильний. Кожен робить те, що йому до вподоби.

• Подобається Подобається x 3
  19. Максим

Максим Well-Known Member

А зачем вам Болгария, вы в СССР уже все посмотрели? (С) :)))

І подібні теоретизування, які Ви зараз тут пишете з протесту, за СССР треба було робити в обов'язковому порядку. :)))

Не стежив за подіями в Росії, а Нємцов скільки машин перевернув і скількох ментів закидав камінням? :haha:

• Подобається Подобається x 6
  20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Серед моїх друзів віку від 25 до 35 років (не тільки з Києва, але й з Харкова, Запоріжжя, Дніпра) я не знаю тільки одиниці, які жодного разу не були за кордоном (СНД не рахую).

а де твій аватар? :)