CCCР і СНД - що краще ?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Dzungli, 15 бер 2011.

1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Не думаю, что открою вам тайну. Бывшие 14 советских республик жили гораздо лучше и богаче, чем Россия в составе СССР.

• Подобається Подобається x 3
  2. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

А как Вы это определили?

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:22 ----------

Дремотная жизнь времен брежневского застоя - это обязательное условие для накопления проблем. Что и произошло. И, если по принципу "решай проблемы по мере их появления", можно было удерживать "нос над водой", то гласность вывалила на голову обывателя целый ворох "ошеломления" и "лягушка перестала барахтаться". СССР начал погружаться...Потом сбрасывать "перегруз". Потом "срубил мачту"(действие времен парусного флота). ...потом...потом...

• Подобається Подобається x 6
  3. NorthWind

Визуально. Магазины в Измаиле образца 1984 года выглядели предпочтительнее ленинградских.

• Подобається Подобається x 2
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

А москва ?

• Подобається Подобається x 1
  5. Harakternik

Приятно узнать, что Измаил - индикатор в СССР( но Вы шутите, Измаил был длительное время городом с ограниченным въездом из-за нахождения здесь центра подготовки военных специалистов для стран Африки, Ближнего Востока, Кубы...всех стран которым СССР продавал оружие и боевую технику. И магазины в этом городке численностью менее 100 тыс.человек, действительно, некоторое время неплохо отличали его на общем фоне. За счет чего? Концентрация перерабатывающих предприятий агропрома - консервный комбинат, мясокомбинат, рыбзавод, молзавод, винзавод.Швейная фабрика неплохая. Местная промышленность. Дунайское пароходство с морехозяйственным комплексом, два рыбсовхоза , колхозы и масса частных производителей продуктов "к столу" ). В целом Ваше высказывание об участи России в составе СССР ничем не подтверждено. Ведь так?

• Подобається Подобається x 5
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це щоб не було різкої різниці в магазинах перед поїздкою і після?

Згадав вислів з фільму "Финская война", як один мужик заявив:

- Зачем их надо было Асвобождать? Они и так хорошо живут...

• Подобається Подобається x 4
  7. NorthWind

Я не выходец из Африки, но в Измаиле был. Как и в большинстве других союзных республик. Везде жили богаче, нежели в России. Что-либо доказывать или спорить у меня нет ни малейшего желания, ибо форум для меня - место для приятного общения. К фанатам СССР, равно как к другим коммунистическим фишкам своё негативное мнение я высказал здесь давно.
    А Измаил мне понравился. За исключением Дуная. Я думал, что он голубой, а он - грязный.

8. Harakternik

Это поэтическая метафора. Виноват, отчасти, и Штраус с его музыкой. Кстати, в Вене(Австрия) так же, как и Вы, говорят о Дунае. Но Вена, все же, неплохой город.)) Хотя венский лес меня и разочаровал.((

9. NorthWind

По секрету:

10. Venus

Venus translator

Університетський професор не входить в мільйон людей. Він з нього виділяється. Навіщо вдаватися в крайнощі? До чого тут Янукович? В кожній темі спливає це ім*я. Я б назвала людей, які досягли реальних результатів в науці, мистецтві, технологіях. Коли я писала, то й не думала про Януковича. Він для мене, радше, і є одним з тої сіренької жалюгідної маси, яка пливе за течією. Звичайно, одна людина розумніша за мільйон. Але з великої букви, а не яНУКОВИЧ. Ми ж обирали 100 великих українців? Людина, яка має власну думку і піднімається над натовпом, має що сказати, яку будуть слухати, людина, яка здатна повести за собою - ось яка розумніша за мільйон. Це як у фразі: одна смерть - трагедія, мільйони - статистика. Ми - статистика, електорат. Бо ми себе не поважаємо і вважаємо, що більшість має право нам диктувати. Демократія - влада народу. Крім того це такий лад, коли більшість толерантно сприймає думку меншості. Не люблю більшості, не люблю, щоб мені диктували. Закон великих чисел увипадку з людьми не працює. Не погоджуся ніколи, що більшість права тільки тому, що їх більше. Хто правий: мільйон дурнів чи Ейнштейн?

• Подобається Подобається x 5
  11. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Університетський професор тим відрізняється від більшості, що в силу своїх інтересів може не дуже вникати що відбувається в політиці і яка влада більше відповідає інтересам суспільства. Він може мислити іншими категоріями, тільки коли не буде мати можливість займатися власними дослідженнями. Коли немає можливості утримувати сім"ю - віддасть перевагу виїхати з країни туди, де зможе себе реалізувати, продовжити дослідження.
    Ейнштейн був правий в своїй сфері знань, свою громадянську позицію виявив тим, що:

12. Venus

Venus translator

Таким чином, демократії в її ідеальному варіанті не існує. В Україні це, радше, - охлократія. Професори виїхали, лишилася решта. Вікіпедія знає краще:
    український варіант для порівняння:
    Здається, підходить?

13. Locke

Locke невиправний реаліст

А так воно і є. Коли у нас натовп обирає чергового демагога, внутрішня і зовнішня політика міняється діаметрально протилежно.
    Щось я такого ні в США, ні в Німеччині, і в Великобританії не помічав, хоча там час від часу змінюються правлячі партії.

• Подобається Подобається x 7
  14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Лохократія :yes:

15. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Здається, що в нашій країні
    , тому, що народ влади реальної немає, а є тільки легалізація влади олігархів шляхом "проведення виборів".

• Подобається Подобається x 8
  16. Nevermind

Nevermind Просто персона

17. Venus

Venus translator

От ми й визначилися - в нас лохівська олігархія, яка маскується під демократію некласичного типу. Ще зрозуміло, що змінивши СССР на СНД, ми змінили шило на мило. Ще залишилося зрозуміти, чи досягли ми вже того дна, бо хочеться відштовхнутися, і - догори! Чи ще можна нижче?

18. Locke

Locke невиправний реаліст

Досконалості немає меж. :)

• Подобається Подобається x 4
  19. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Мабуть тому, що працювали краще і не пропивали "последнюю рубаху".

20. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Яка різниця? Кожен дурень має право голосувати. До речі, життя взагалі несправедиве: чому право голосу мають бовдури, які голосували за Януковича тому, що він "...верующий, истинно православный человек":crazy: Чому права голосу не мають свійські тварини? Білі щури, наприклад, набагато розумніші ніж такі люди.

---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Там комуняки не проводили штучного відбіру серед населення.

а де твій аватар? :)