CCCР і СНД - що краще ?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Dzungli, 15 бер 2011.

1. Dzungli

Dzungli Well-Known Member

А зараз що кажуть по телевізору ? - брехня брехнею. Збираються у Шустера або у Кисельова і ковиряються пальцем в "капіталістичній" .... Думаю , що абсолютна більшість українців погодилась би на дешеві харчі і комуналку , ніж на такий капіталізм.

---------- Додано в 22:10 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ----------

При тієї владі на першому місті були люди , а на другому гроші. Тепер навпаки. Живемо в гнилому Світі - все купується , все продається.

2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

:good::good: Краще і не скажеш!

---------- Додано в 21:12 ---------- Попередній допис був написаний в 21:11 ----------

Слухайте пане, ви справді в якісь шафі жили і надалі там перебуваєте. Номенклатурі були в голові прості люди?о_О

• Подобається Подобається x 5
  3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А інтернет у Вас є?!о_О Чи Ви не навчені шукати інформацію? Вас обмежують в пошуках? Дивина та й годі...:sad:
    На першому місці були авантюрні ідеї кремлівських маразматиків і бажання неподільної влади;)...А все інше - на другому, третьому,...десятому:))).

• Подобається Подобається x 6
  4. Dzungli

Ви просто трохи далекі від сучасних реалій в Україні. Суди не працюють - великі гроші. Нема куди поскаржитись. А при совку ти міг поскаржитись і номенклатура боялась що далі будеш писати - допомагало.

---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

Це ви про сучасну Україну кажете. Зараз Китай догоняє США по деяких показниках , а ми в кінці списку.

5. Yarema

А Ви спробували б тоді судитись з першим секретарем обкому чи його сином, тоді б і побачили, де раки зимують:))). Тоді існувало "телефонне право". Сказав секретар "люміній", значить - "люміній"...:haha:

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

Не второпав!???о_О А це тут яким боком?

• Подобається Подобається x 7
  6. Dzungli

В інтернеті читають мало людей. Більшість дивиться телевізор.

---------- Додано в 22:26 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ----------

А то що Китай почав модернізувати країну , а не рубати з плеча як Горбачов . У них немає періоду дикого капіталізму , який прижився у нас.

7. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Ви глибоко помиляєтесь. При Радянській владі існували крамниці! Там можно було купувати деякі товари. Таким чином, купівля - продажа теж існувала.
    Правда, товарів було небагато, а якшо щось викидали, черги були такі, наче в крамницю мумію з мавзолею приперли.

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

і щоб на неї подивитись то ставали в ту чергу по два, три рази. ;) Раритет! :)))

---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ----------

Кого вона боялась?

• Подобається Подобається x 4
  9. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Ще були такі магазини, де було досить багато дефіцитних товарів, але їх продавали тільки власникам посвідчень учасника війни

• Подобається Подобається x 3
  10. Dzungli

Ви праві черги були за дефіцитом , зато зараз без черги в секонді майже вся країна одягається.

11. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Так і при цій владі "все для людей". А якщо серйозно, то також були спецмагазини, спецпайки і спецсанаторії для "людей". А крім того, добре забезпечували товарами Москву і Ленінград, весь дефіцит був тільки там.

12. Dzungli

Сучасна українська номенклатура сидить для того щоб красти , кидають іноді когось в жертву щоб очі замилити людям. При совку скарги розглядались і приймали рішення. Якщо тебе не влаштовувало ти міг написати вище , у нас у дворі і лавочки поставили і площадку для кіно побудували , і дитячу площадку - після наших кляуз.

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ----------

Згоден що були спецпайки. Я пишу до того що не було такого жаху як зараз в Україні - безпредельна корупція.

13. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

И Киев!!!!!!:good::good::good:
    В Киеве было лучше всех!!!!!

14. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

Було. Хіба що хабарі брали не тільки грошима, але ще й дефіцитом.

15. Yarema

Так то ж Ви тут репетуєте:" Брешуть! Брешуть!"... Ви ж маєте доступ до різних точок зору, але щось, здається, Вам це не допомогло;)...
    А ще були крамниці "Бєрьозка", де отоварювались щасливі володарі так званих "бонів" (що якось там дорівнювали інвалюті, сам не мав, тому і не дуже знаю)...І там обрані могли купити якісні імпортні речі, побутову техніку... Але "узок бил круг етіх покупатєлєй і страшно далєкі билі оні от народа"...:)))

16. Dzungli

Моя знайома торгує секондом. Коли привозила товар то звонила я приходив і купляв , а зараз сестра присилає із США.

---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

В том то і справа що різні точки зору ,а ви кажете що не допомагло. Мені якраз допомагає тому що у мене своя точка зору яка не завжди співпадає з вашою.

17. Yarema

І як Вам, полум'яному антиамериканцю, не соромно мати речі, що надсилаються з США;)?..Сестрі також в Америці, напевно, погано:)?..

18. Dzungli

Я переживаю за Лівію , думаю що в Лівії люди жили а може ще будуть жити краще за США. До конфлікту в Лівії на США дивився як на державний устрій , а тепер схоже прийдеться знову на секонд переходити. Може все закінчиться сміхом над Обамою.

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Змушений вас розчарувати. Таке відбувається по всьому світу - навіть у щасливій америці. Одні шукають другу роботу, а другі купують новий лексус, бо старий має потмянівший чорний колір.
    Не було другої роботи? Та працювали на двох роботах - було по 2 і по 3 трудові книжки. Люди виживали завжди. І це не від олігархів залежить а від нас з вами.

Перше - це скільки корисного ми робимо за день, чим можуть скористатися інші?
    Друге - це як ми дозволяємо цим розпорядитися. Скільки відсотків свого життя ми віддаємо собі а скільки суспільству? В процентах?

Коли все що ви робите за день іде в один фонд - тоді вам нуль, державі 100 відсотків.

0/100 - маєте комунізм.

Коли все вам а там трава не рости -

100/0 - це дикий капіталізм

Інші проміжні форми - це комунізм з людським лицем 10/90 чи капіталізм з людським лицем - 90/10, чи проміжні форми соціалізму та монархізму з швейцарськими, європейськими формами - все це наближення та таблички з назвами.

Має значення скільки країна виготовила продукції і скільки їй потрібно з'їсти. Решта - деталі. І не важливо, комунізм це чи капіталізм, лібералізм чи консерватизм - це вже не так важливо для більшості, яка ходить на роботу і думає як вижити.

До поки народ не прокинеться і не усвідомить - хто він і як хоче жити - жоден електрошок йому не допоможе. Ми вже мертві. Ми вже програли. Єдине що в нас є - це шанс переродитися. Побудувати країну, яку ми хотіли би бачити...
    Але ніхто ніц не хоче.

Ніхто нічого не хоче міняти, бо боїться, що буде гірше. А гірше буде, бо страх сковує руки і ноги, волю і бажання до дії. Можете ощасливити себе і сусідів - буде тільки гірше.

Ми зробили Ахметова і інші 450 депутатів БОГАМИ. МИ а не вони. Самі вони - лише люди і подекуди гірші від нас, бо вони мали шанс продатися і продалися. Їм країна поміж ногами. Вони не мають батьківщини. І сусіди ваші не мають. І ви не маєте, якщо хоч словом кличете до загального корита, в двох метрах від якого поріжуть будь-кого і відправлять як всепалення перед системою, лиш би вона проіснувала ще один день і не пустила свій ясний грім їм на голову...

І ніхто ніколи за людей не боровся. Останніх націоналістів і борців за народ машина під назвою КПСС винищила в лісах Сумщини, Донеччини, Холмщини, Полісся, Львівщини, Чернігівщини, Франківщини і інших пролитих кров'ю чарівних куточків України. Нема більше мотивів боротися за людей. Мотиви були в героїв, яких не стало. А зараз є тільки один мотив - бабло.

Хто хоче 3 тисячі зарплати - Київ - перша з краю професія...
    А моя мати має менше ніж 800 грн пенсії і я не кажу що це зле. Бо в 1994 році вона мала зарплатню 6 доларів - 920 тисяч купонів і вижила. То не вижити тепер - це смішно.

Вимагайте від влади побудови нових підприємств, а краще відкрийте своє або продовжуйте казати, що при совку жилося краще.

---------- Додано в 23:35 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Е ні! Однаковість у тому, що вони тоді мовчали і зараз мовчать. Тому і друть з них шкуру як з баранів...

---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

Ше раз кажу - колись 70 відсотків могло йти на оборонку - бо тільки на неї всі працювали. Тобто йшло 100 відсотків на оборонку а людям давали подачки, щоб не здихали з голоду. А брєжнєвські часи були гарні, бо він дозволив надбання харчів зробити доступнішим. Адже легше було згноїти продукти, а ніж дозволити людям наїстися, бо далі люди би захотіли вже відпочивати і ще не дай боже якихось благ цивілізації...

Ви знаєте, що таке Гематоген?

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:40 ----------

Тоді не краще почувалися - не знали, що буває краще. А тепер знають, але краще почуватися їм не дадуть. Можна тільки відібрати або не віддати - просто так вам нічого не дасть.

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

Вимкніть телевізор і зразу зрозумієте за кого голосувати.
    лєніна ще згадають, будь-йому не ладне...

---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

А ви вчиніть диверсію... Останкіно пам'ятаєте? Москва зразу прокинулася...

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

То ви про каштани, берізки, профкомівські слади, партійні магазини???
    :)))

20. Dzungli

Що таке гематоген знаю - солодкі плітки 0 в аптеках продавали і продають. Я не за СССР , я проти українського ладу для дураків і олігархів.

а де твій аватар? :)