В часи СССР багато людей їздили по туристичним путьовкам за кордон і намагались втікти - пригали за борт корабля , допливали до берега , відбивались від групи , ховались і йшли в поліцію. Так само і в іноземних туристичних групах , які приїздили в СССР, туристи відбивались від груп і приходили в міліцію з проханням залишитись в СССР. Кількість перебіжчиків була приблизно однакова - із сторони заходу і зі сторони СССР.
В сучасній Україні їздити за кордон на відпочинок чи екскурсії може приблизно 7 % громадян. В СССР проблемою були не гроші , а партійна система , яка контролювала процес , а поїхати міг практично кожний. ---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ---------- Правільно до Сибіру , а де кого прямо в міліції стреляли.
п. Джунглі. Як ви ставитеся до СРСР з його політикою винищення місцевого населення, вивезенням його в сибір, голодомором українців, війною проти інтелігенції, заборони української літератури, фізичним винищенням українців за кордоном, ненавистю до героїв України, завмовчуванням історичних фактів.?????????????? Я хотів би почути відповідь на кожне питання. Відмова від відповіді розцінюватиметься як пропаганда вами союзу скалічених республік і повернення в казарму совєтів...
Ха, розкажіть це морській піхоті. Самі подумайте: скільки людей було в СРСР, які взагалі нікуди не виїжджали?... І скільки людей зараз, які за останні 10 років не відвідали хоча б 1 раз якусь Туреччину чи Єгипет?
В часи СССР було декілька епох. Сталіна обговорювати немає сенсу , для українців це сатана. А от епоха Брежнева визначилась тим , що у людей не було проблем в продовольстві , комунальних виплатах , отримання житла потребував часу. В лікарнях кормили і лікували безплатно.
Ви хіба не знаєте що в Україні 65% пенсіонерів отримує пенсію менше 1000 грн., що середня зарплата трохи більше 2000 грн. , що приблизно 5 млн. громадян голодає , а десять млн. близьки до цього. За кордон зараз їзде приблизно 7% громадян - така система.
Та ви що?! Лежали в лікарні? Скільки шприців було на відділення? Стирилізували всі і вчасно? Квартиру дали вашим батькам? Скільки в черзі стояло? (вірніше дайте відповідь на питання - скільки в черзі за квартирами стояло чоловік у вашому місті за часів Брежнева і скільки їх залишилося на кінець 80-х...? Перед тим, як щось тут згадувати - прохання ознайомитися з матеріалом і не БРЕХАТИ!!! ---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ---------- А за совка було інакше?
Коли я народився батьки одразу отримали однокімнатну квартиру , через 5 років отримали 2 кімнатну , ще через 4р. народилась сестра отримали 3 кімнатну. Я вже отримав квартиру перед самим розвалом СССР. В СССР квартиру можна було отримати одразу, тільки не там де хочеться. Що до лікарень , профілакторієв , пансіонатів , то в мене дєдушка пропрацював все життя на шахті і 45разів їздив на курорт безплатно. ---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ---------- За брежневського совка не було голоду.
Добре, що діда не привалило в шахті. Тепер по суті. На руках пальців не забагато, щоб перерахувати в яких селах була медицина? Вам не ампутовували палець через загноєння? А руку? Всі були у пансіонатах? Колись таке було? Ви в яких вібпочивальних комплексах бували? Крім ліжка і тумбочки там ще щось було? (запах фарби не дуже заважав?) Путьовки (пам'ятаєте таке слово) всі мали? Ніхто не підплачував? За кордон може були? Ви знаєте що таке лікування? Що таке блат вже забули? Військові госпіталі пам'ятаєте? Вхід вільний? Не треба тролити! ---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ---------- А зараз є? Доведіть! ---------- Додано в 20:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ---------- Я бачу вже забули (ті хто і не пам'ятає) як їли капусту, бульбу, огірки і іноді ковбасу.
Вам напевно відомо що на останніх місцевих виборах голосувало трохи більше 40% виборців. Люди поступово розувірились вже в "капіталізмі" , шукають вихід , намагаються врятуватись. За людей нікому боротись. Ілюзії капіталізму пройшли - живуть тільки "ахметови" , решта виживає. Яка у нас перспектива ? ---------- Додано в 20:12 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ---------- У мене сусідка отримує пенсію 800грн. і утримує онука. Так ми іх підтримуємо трохи. Друга сусідка влаштувалась нянькою в дідсадок - каже що добре - можна поїсти один раз , так би не вистачало на їжу.
Пане Свято! Джунглі мають рацію! Що тоді погано жили, що зараз погано живемо. Тільки тоді нас обкрадала партійна еліта, а зараз - олігархи.
Частково згоден. В часи СССР приблизно 70% ВВП йшло на військовий комплекс і міжнародну допомогу , а тепер ці гроші ідуть в кишеню "ахметовим". Щоб розігнати олігархів потрібно прикласти силу - тому Янукович і тисне на всю опозицію - бандіти.
А моя бабуся-колгоспниця, яка все своє життя чесно прогорбатилася в колгоспі на полях отримувала за СРСР пенсію АЖ 27 КАРБОВАНЦІВ! Бєшенниє дєньгі! А я отримував в технікумі стипендію 30 карбованців. А скільки було таких бабусь? А в місті середня зарплата дорівнювала 140-150 карбованців, телевізор коштував 300 крб (чорнобілий), кольоровий - 700 крб, джинси десь біля 100 крб (не найфірмовіші)...Мої батьки були будівниками. Тато, прораб, отримував 160 крб, мама, десь 145-150...Нас, дітей, було двоє...Так ось, ми ніякої розкоші не бачили...Були ситі, не сперечаюсь, але не мали ні кольорового телевізору, ні джинсів...Щоб заробити на щось більше, тато завербувався на Камчатку в 1977 році, а в 1981 викликав і маму...Заробили досить грошей (тато пропрацював 12 років, до 1989, мама - 9, до 1990 ), бо там зарплатня була 500-600 крб (коефіціент 1,8, північні надбавки, тощо), я також там пропрацював з 1983 по 1986 (небагато, тому і не заробив великих грошей)...Але майже всі зароблені гроші ми навіть і витратити не встигли, бо настав 1990 рік з павлівським відпущенням цін, а потім і 1991...До честі моїх батьків, вони цей удар сприйняли з філософським спокоєм... Навіть я не встиг витратити 1500 карбованців, які мені прислали з Камчатки, як розрахунок, акредитивом, що я положив в Ощадбанк на книжку... Ось Вам і брежнєвські "золоті" часи...Щоб реально заробити треба було їхати на північ, чи лізти в шахту, або ставати до мартену...Так зараз є можливість їхати в цивілізовану Європу і заробляти, що люди і роблять...Тобто чим зараз гірше? На жаль, молодість пройшла... Шахтарі дійсно жили непогано, але якою ціною? Скільки їх загинуло молодими? Зараз їх опустили конкретно, хоч зарплатня у них і зараз вища за середню (може правда не в усіх, не знаю). Моя тітонька була єдиним фельдшером на кілька сіл на Хмельниччині. Царство їй небесне, покійниці.
"Ахметови" це бандіти. Щоб їх позбавитись потрібно прикласти силу. Шанс був на карнавальній революції 2004р.- Ющенко зрадив. ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ---------- Ви працювали там де грощі платять - на Камчаткі. Я теж працював в Тюменській області. У нас у всіх згоріло 50тис. крб. Згадайте ціни на харчі тоді і зараз. Комуналка тоді і зараз.Проїзд в транспорті. Телевізор брали в кредит. Люди себе краще почували тоді а не зараз.
Та більшість тоді почували себе краще не тому, що жили заможно, а тому, що не знали реалій і того, як жила номенклатура...Цензура охороняла людей від правди і потрясінь. Закрий Вас зараз від всього світу і давай цензуровану інформацію, яка буде Вам доводити, що Ви живете в найкращій країні, та ще й ввести зрівнялівку...Не буде ніяких заздрощів...Парадіз та й годі. Абсолютна стабільність, впевненість в тому, що завтра все буде як і було...На жаль, таке закрите суспільство приречене на прогресуюче відставання від сусідів і раніше чи пізніше загине...Незнання економічних законів, не звільняє нас від наслідків їхньої дії...Конкуренція, одначе.
Як можна себе добре почувати коли в тебе згоріло стільки грошей? ---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ---------- А все із-за того, що СНГ, це недобите СССР. Ще, ніби не труп, але вже не жилець.