CCCР і СНД - що краще ?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Dzungli, 15 бер 2011.

1. Dzungli

Dzungli Well-Known Member

В часи СССР багато людей їздили по туристичним путьовкам за кордон і намагались втікти - пригали за борт корабля , допливали до берега , відбивались від групи , ховались і йшли в поліцію. Так само і в іноземних туристичних групах , які приїздили в СССР, туристи відбивались від груп і приходили в міліцію з проханням залишитись в СССР. Кількість перебіжчиків була приблизно однакова - із сторони заходу і зі сторони СССР.

2. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ага, а їх потім до Сибіру етапом заганяли як іноземних шпигунів... :sad:

• Подобається Подобається x 4
  3. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

??????? багато ???????

4. Dzungli

В сучасній Україні їздити за кордон на відпочинок чи екскурсії може приблизно 7 % громадян. В СССР проблемою були не гроші , а партійна система , яка контролювала процес , а поїхати міг практично кожний.

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

Правільно до Сибіру , а де кого прямо в міліції стреляли.

• Подобається Подобається x 2
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

п. Джунглі.

Як ви ставитеся до СРСР з його політикою винищення місцевого населення, вивезенням його в сибір, голодомором українців, війною проти інтелігенції, заборони української літератури, фізичним винищенням українців за кордоном, ненавистю до героїв України, завмовчуванням історичних фактів.??????????????

Я хотів би почути відповідь на кожне питання.
    Відмова від відповіді розцінюватиметься як пропаганда вами союзу скалічених республік і повернення в казарму совєтів...

• Подобається Подобається x 5
  6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ха, розкажіть це морській піхоті.

Самі подумайте: скільки людей було в СРСР, які взагалі нікуди не виїжджали?...

І скільки людей зараз, які за останні 10 років не відвідали хоча б 1 раз якусь Туреччину чи Єгипет?

7. Dzungli

В часи СССР було декілька епох. Сталіна обговорювати немає сенсу , для українців це сатана. А от епоха Брежнева визначилась тим , що у людей не було проблем в продовольстві , комунальних виплатах , отримання житла потребував часу. В лікарнях кормили і лікували безплатно.

8. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 3
  9. Dzungli

Ви хіба не знаєте що в Україні 65% пенсіонерів отримує пенсію менше 1000 грн., що середня зарплата трохи більше 2000 грн. , що приблизно 5 млн. громадян голодає , а десять млн. близьки до цього. За кордон зараз їзде приблизно 7% громадян - така система.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та ви що?!
    Лежали в лікарні? Скільки шприців було на відділення? Стирилізували всі і вчасно?

Квартиру дали вашим батькам? Скільки в черзі стояло? (вірніше дайте відповідь на питання - скільки в черзі за квартирами стояло чоловік у вашому місті за часів Брежнева і скільки їх залишилося на кінець 80-х...?

Перед тим, як щось тут згадувати - прохання ознайомитися з матеріалом і не БРЕХАТИ!!!

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ----------

А за совка було інакше?

11. Dzungli

Коли я народився батьки одразу отримали однокімнатну квартиру , через 5 років отримали 2 кімнатну , ще через 4р. народилась сестра отримали 3 кімнатну. Я вже отримав квартиру перед самим розвалом СССР. В СССР квартиру можна було отримати одразу, тільки не там де хочеться. Що до лікарень , профілакторієв , пансіонатів , то в мене дєдушка пропрацював все життя на шахті і 45разів їздив на курорт безплатно.

---------- Додано в 19:53 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

За брежневського совка не було голоду.

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тепер по суті.

На руках пальців не забагато, щоб перерахувати в яких селах була медицина?
    Вам не ампутовували палець через загноєння? А руку?
    Всі були у пансіонатах? Колись таке було? :))) Ви в яких вібпочивальних комплексах бували? Крім ліжка і тумбочки там ще щось було? (запах фарби не дуже заважав?)
    Путьовки (пам'ятаєте таке слово) всі мали? Ніхто не підплачував? За кордон може були?о_О
    Ви знаєте що таке лікування? Що таке блат вже забули? Військові госпіталі пам'ятаєте? Вхід вільний?

Не треба тролити!

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

А зараз є? Доведіть!

---------- Додано в 20:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

Я бачу вже забули (ті хто і не пам'ятає) як їли капусту, бульбу, огірки і іноді ковбасу.

13. Dzungli

Вам напевно відомо що на останніх місцевих виборах голосувало трохи більше 40% виборців. Люди поступово розувірились вже в "капіталізмі" , шукають вихід , намагаються врятуватись. За людей нікому боротись. Ілюзії капіталізму пройшли - живуть тільки "ахметови" , решта виживає. Яка у нас перспектива ?

---------- Додано в 20:12 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

У мене сусідка отримує пенсію 800грн. і утримує онука. Так ми іх підтримуємо трохи. Друга сусідка влаштувалась нянькою в дідсадок - каже що добре - можна поїсти один раз , так би не вистачало на їжу.

• Подобається Подобається x 1
  14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Пане Свято! Джунглі мають рацію! Що тоді погано жили, що зараз погано живемо. Тільки тоді нас обкрадала партійна еліта, а зараз - олігархи.

15. Dzungli

Частково згоден. В часи СССР приблизно 70% ВВП йшло на військовий комплекс і міжнародну допомогу , а тепер ці гроші ідуть в кишеню "ахметовим". Щоб розігнати олігархів потрібно прикласти силу - тому Янукович і тисне на всю опозицію - бандіти.

16. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А моя бабуся-колгоспниця, яка все своє життя чесно прогорбатилася в колгоспі на полях отримувала за СРСР пенсію АЖ 27 КАРБОВАНЦІВ! Бєшенниє дєньгі! А я отримував в технікумі стипендію 30 карбованців. А скільки було таких бабусь? А в місті середня зарплата дорівнювала 140-150 карбованців, телевізор коштував 300 крб (чорнобілий), кольоровий - 700 крб, джинси десь біля 100 крб (не найфірмовіші)...Мої батьки були будівниками. Тато, прораб, отримував 160 крб, мама, десь 145-150...Нас, дітей, було двоє...Так ось, ми ніякої розкоші не бачили...Були ситі, не сперечаюсь, але не мали ні кольорового телевізору, ні джинсів...Щоб заробити на щось більше, тато завербувався на Камчатку в 1977 році, а в 1981 викликав і маму...Заробили досить грошей (тато пропрацював 12 років, до 1989, мама - 9, до 1990 ), бо там зарплатня була 500-600 крб (коефіціент 1,8, північні надбавки, тощо), я також там пропрацював з 1983 по 1986 (небагато, тому і не заробив великих грошей)...Але майже всі зароблені гроші ми навіть і витратити не встигли, бо настав 1990 рік з павлівським відпущенням цін, а потім і 1991...До честі моїх батьків, вони цей удар сприйняли з філософським спокоєм...;) Навіть я не встиг витратити 1500 карбованців, які мені прислали з Камчатки, як розрахунок, акредитивом, що я положив в Ощадбанк на книжку... Ось Вам і брежнєвські "золоті" часи...Щоб реально заробити треба було їхати на північ, чи лізти в шахту, або ставати до мартену...Так зараз є можливість їхати в цивілізовану Європу і заробляти, що люди і роблять...Тобто чим зараз гірше? На жаль, молодість пройшла:cry:...
    Шахтарі дійсно жили непогано, але якою ціною? Скільки їх загинуло молодими? Зараз їх опустили конкретно, хоч зарплатня у них і зараз вища за середню (може правда не в усіх, не знаю).
    Моя тітонька була єдиним фельдшером на кілька сіл на Хмельниччині. Царство їй небесне, покійниці.:sad:

• Подобається Подобається x 8
  17. Nevermind

Nevermind Просто персона

Е-е-е, вибачте, питання... А Ахметов - невже це опозиція? :dntknw:

18. Dzungli

"Ахметови" це бандіти. Щоб їх позбавитись потрібно прикласти силу. Шанс був на карнавальній революції 2004р.- Ющенко зрадив.

---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ----------

Ви працювали там де грощі платять - на Камчаткі. Я теж працював в Тюменській області. У нас у всіх згоріло 50тис. крб. Згадайте ціни на харчі тоді і зараз. Комуналка тоді і зараз.Проїзд в транспорті. Телевізор брали в кредит. Люди себе краще почували тоді а не зараз.

• Подобається Подобається x 1
  19. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та більшість тоді почували себе краще не тому, що жили заможно, а тому, що не знали реалій і того, як жила номенклатура...Цензура охороняла людей від правди і потрясінь. Закрий Вас зараз від всього світу і давай цензуровану інформацію, яка буде Вам доводити, що Ви живете в найкращій країні, та ще й ввести зрівнялівку...Не буде ніяких заздрощів...Парадіз та й годі;). Абсолютна стабільність, впевненість в тому, що завтра все буде як і було...На жаль, таке закрите суспільство приречене на прогресуюче відставання від сусідів і раніше чи пізніше загине...Незнання економічних законів, не звільняє нас від наслідків їхньої дії...Конкуренція, одначе;).

20. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Як можна себе добре почувати коли в тебе згоріло стільки грошей?

---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

А все із-за того, що СНГ, це недобите СССР. Ще, ніби не труп, але вже не жилець.

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)