Продовжую дискусію, що почалась в іншій гілці. Я не визнаю перший пункт, як застарілий. Маю на увазі, наприклад, підміну боротьби за царство боже молитвами. Я опираюсь не на віру, а на осягнення єдности. Має відбутись царство боже.
вибачте , що втручаюсь, але є питання , Царство Боже вже прийшло? це дуже серйозна тема. тому треба спочатку розібратись з цим питанням... ???
Було вже... Памятаєш, "пролетарі всіх країн, єднайтеся"? Чи то не за твоєї памяті, бо тебе ще на світі не було?
Ні, але настав час вибирати: бути царству божому чи не бути? І кожен вирішує це питання особистим вибором на користь царства божого.
поперше вибору нема, є тільки ілюзія вибору,я вже писав,що людина, або раб гріха або правидності. раб немає права вибору і рабом керує або гріх або Дух святий. по друге: у Рим.7:14-20 написано про рабство гріха. потім Павло в одному з послань напише ''..бо вже не я живу а живе в мені Христос...''(раб праведності) Христос -Цар, Не прийде, Ісус сказав, Царство Боже помітно... а ще сказав, що ''..воно всередені вас..'' а Іван говорить ''покайтесь, бо наблизилось Царство Боже...,,(він сказав наблизилось а не ,,наближається'') 2 пит: в біблії написано ''...Христос в вас..''? і чи ви розумієте різницю між Царством Божим і Царством Небесним? Господньго Благословіння
Тобто, немає вибору між: вбивати чи не вбивати, красти чи не красти і так далі? Я вірно зрозумів? Царство боже не є царством небесним, бо стосується людей.
ви вибирали, щоб народитися, вибирали, хто буде вас виховувати, вибирали,щоб ті що виховували вас навчили вас вбивати або красти, чи вибирали генетично заложену у вас властивість грішити? Бог обрав бути з вами, чи ви обрали бути з ним.? мені розповів брат,що Чикотило відомого серійного коли дослідили, ненайшли ніяких ніяких психічних відхилень, бо він не вибирав, чи йому вбивати, а ним керував певний злий дух, а може кілька... алкоголік не вибирає пити йому сьогодні , чи ні, наркоман не вибирає ширятись сьогодні чи ні, і всі вони не вибирали обставин в яких опинилися(обставини вибрали їх), наркоман би не взяв шприц, якщо б з самого дитинства мама його б віддала в церковну школу а не в інтернат, але оскільки мама теж була наркоманкою ,чого також не вибирала, бо родилась і виросла в Голандії а не на Україні і її внутрішні вкорінені критерії, що до наркотиків відрізняються від українських а тим більше Божих. І керуючись критеріями власними і нуждою людина нібито вибирає, хоча все вже у вічності відбулося, бо час є створеним. нехай Господь дасть вам сьгодні це зрозуміти. З БОГОМ.
А тепер настав наш час реалізувати царство боже у часі. Цього ще ніхто не зробив. Тому й існує вибір: зробити це чи не робити!
Царство Боже вже реалізоване, і воно вже давно веде боротьбу з духами і правителями злоби піднебесної. хто приняв Ісуса в своє сердце, той приняв Царя і тепер не гріх царствує в смертному нашому тілі а Ісус,який написано є ЦАРЕМ, а у царя є царство всередені нас.
Ви пишете про символічну реалізацію в вірі людей. А я пишу про історичну реалізацію в людському суспільстві. Йдеться про зовсім різні справи!
є інший варіант перкладу більш відповідний на мій погляд - не всередені, а серед вас(Ісус звертався до фарисеїв і навряд чи в їх серцях було царство боже, Ісус мав наувазі себе та апостолів як представників царства)
поясніть мені, як це символічно реалізуватись в вірі? історія вже відбулась у Бога в вічності і вминулому і майбутньму. давайте краще розбиремося, чи доцільно молитись в період благодаті молитвою Отче Наш, якщо Царство Боже Вже прийшло. бо якщо воно не прийшло , тов ви і я і всі ми не маєте праведності ,миру, радості і любові в Святому Дусі, а якщо немаємо любові у Святому Дусі , то Павло будучи в Дусі(1Кор.13 гл.) каже ,хто ми є без любові. Рим 14: 17 Ибо Царствие Божие не пища и питие, но праведность и мир и радость во Святом Духе.
Коли Христос став символом віри людей, які вірили в царство боже, то це символічна реалізація, а не фізична, бо він насправді не був царем. А про друге пришестя стверджується, що він стане царем. Тобто бути символом царства божого і бути царем - дві зовсім різні речі. Але в нас вона ще не відбулась! Чи Ви стверджуєте, що вона зовсім і не повинна відбутись? Я стверджую, що молитись не доцільно. Треба братись за роботу розбудови царства божого. Молитва є для тих, хто не знає, що має бути.
а Син слухає Отця і також не вибирає. я наприклад незнаю чи завтра проснусь , але вірую і прошу Бога щоб дав ще один життя, Бо можливо таке що в маршрутсі хтось наступить на ногу, і я зірвуся на цю людину)))) або комусь зроблю щось поганеньке і не принесу це Богу в покаяння (сонце зайде в моїм гніві) ляжу спати, а душа проснеться не втому місці... Молитви є для тих хто уповає на Господа і просить щоб він явив Свою славу і милісь в нашому житті, Навчив нас любити безумовною любовью,. виявив всі лукавства нашого в край зіпсутого сердця і дав довготерпіння пройти через безліч спокус,і також щоб Він благословив наших рідних блиських на покаяння, щоб ми навчились прощати і благословляти своїх ворогів, щоб сердця наші горіли Божою любовью без якої нічого не будується і все марно. і ще багато і багато є мотивацій щоб молитися, Бог хоче чути наші прохання в молитві, наші подяки, нашу радість. Він хоче спілкуватись з своїми дітьми., а його діти це ті хто народились згори і поступають по любові. ви гадаєте що ми чекаємо другого приходу Ісуса? ви в цьому впевнені.? давайте будувати, з чого начнем?
Ні, я не впевнений, що хтось його чекає. Про це згадують лише, коли треба на щось надіятись. Ми вже почали, погодившись, що розбудова царства божого є нашим завданням.
ви вибачте, але мені здається ,що ви по собі судите... бо в цьому житті нема на що особливо надіятись, правдиві християни зберають скарби на небесах, де ні злодій не підкопує і міль не з'їдає.
Небо є лише символічним об"єктом, проекцією людської уяви, а не фізичною реальністю. Тобто, виходить, що правдиві християни обмежуються символами. Я не обмежуюсь символами, а орієнтуюсь на реалізацію царства божого в спільноті людей.
Також мало місце. Ось незабаром буде 100 років, як такий собі чоловік на ймення Лєнін(Ульянов) теж вирішив побудувати Царство Боже без Бога. Що з того вийшло, всім відомо. Так що ти нариваєшся на плагіат, Василю. Вчи історію.