дитина копіює поведінку, можливо повадки тьоті ви скопіювали є таке поняття, як психологічне прогамування якщо дитині казати "ти такий як твій тато" то він таким і стане а ще радять не казати дитині "дивися, впадеш" треба казати "обережно", щоб не програмувати поведінку говорячи такими прикладами тяжко зрозуміти істину, бо прикладів можна навести мільйон і протилежних, наприклад однояйцеві близнюки можуть мати різний характер, один буде злий, а інший добрий який висновок робити? гени чи виховання?
такі слова дають зрозуміти дитині, що вона багато чого не знає... і часто таке програмування використовують?.. і скільки разів тре повторити?...
При нем никогда не вспоминали об отце,т.к. там воспитанием, только бабушка занималась, мама (дочь бабушки)тоже не фонтан. тетю видела в своем детстве всего лишь один раз,т.к. дядя геолог и они разьезжали по всему союзу.
тоді уточніть: чи характер і моральні якості передаються генами на вашу думку? якщо тато-мама злодії чи вбивці, то дитина яка їх не знає і виросла в сім’ї, в оточенні з іншими цінностями може стати злодієм і вбивцею через гени? бо тема про хороших-поганих людей і гени, а добро і зло категорії моралі так як передаються моральні якості? генами?
Вы пытаетесь объединить необъединяемое. Врождёнными являются тип нервной системы, который в свою очередь тоже определяется по разным критериям (холерик-сангвиник-флегматик- меланхолик; интраверт-экстраверт; жудожественный тип-мыслительный тип и пр.). Безусловно, что моральность не является качеством наследуемым. Мораль - категория нравственно-социальная, субъективная, в отличие от основных психо-физиологических свойств личности.
я намагаюся зрозуміти моя подруга виросла без тата, вона його не бачила до 16 чи 17 років, але малою прищурювала на сонце око так само як він я думаю це соматика і якогось значного впливу на поведінку не має, принаймі цим можна просто знехувати ну ясно, що якщо біологічні батьки алкоголіки (яких вона не знає) то може дитина має схильність до алкоголізму, але до чого тут гени? гену алкоголізму нема я знаю що все пов’язано, але не настільки, щоб казати, що бувають люди від народження погані або хороші і взагалі ми з чоловіком вже вирішили другу дитину не народжувати, а всиновити, думаю за рік-два, не раніше і гени-генами... ми (люди) на 2 чи 3% генів відрізняється від мишей, але нічого, ніхто не риє нірки
а сурогатне материнство не краще? мне туть ніхто не питається ,але при такій заяві про всиновлення жінка би виховувала ту дитину сама
Що саме? Не так давно з"явилися повідомлення, що є. Тільки не "алкоголізму" як такого, а схильність до нього. Ну звісно що ні, не бувають.
для кого? я сама можу народити, з тим все в порядку. чи ви про що? ми просто подумали, що є так багато сиріт, то народжувати власну дитину якось... краще виховати дитину, яка лишилася сиротою п.с. дійшло... ви думаєте мій чоловік проти? та ні, він погодився на мою пропозицію, це спільне рішення
якщо чесно, то просто хочу щоб ви підтвердили, що темперамент - вроджений, а характер, поведінка, моральність залежать від виховання бо мені якось образливо, що нарікають на гени, якщо насправді діти, які виросли ммм... не дуже хорошими людьми були просто обділені любов’ю, турботою і хорошим прикладом в інших умовах вони би і виросли іншими, незважаючи на гени і на схильності. хіба ні?
Думаю плохих людей нет.Есть просто люди,которые совершают плохие поступки.По-моему,это чья-то цитата.
Приклад: від генів залежить, якого кольору буде волосся, кучеряве чи пряме, густе чи рідке... А от яку зачіску людина зробить - то вже залежить від моди і від неї, а також від перукаря. І так в усьому.