Бывают ли плохие люди?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Алибабаевич, 9 кві 2009.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

дитина копіює поведінку, можливо повадки тьоті ви скопіювали
    є таке поняття, як психологічне прогамування
    якщо дитині казати "ти такий як твій тато" то він таким і стане

а ще радять не казати дитині "дивися, впадеш"
    треба казати "обережно", щоб не програмувати поведінку

говорячи такими прикладами тяжко зрозуміти істину, бо прикладів можна навести мільйон і протилежних, наприклад однояйцеві близнюки можуть мати різний характер, один буде злий, а інший добрий
    який висновок робити? гени чи виховання?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

такі слова дають зрозуміти дитині, що вона багато чого не знає...
    і часто таке програмування використовують?..
    і скільки разів тре повторити?...

3. Glenmorangie

Glenmorangie moonlight

При нем никогда не вспоминали об отце,т.к. там воспитанием, только бабушка занималась, мама (дочь бабушки)тоже не фонтан.
    тетю видела в своем детстве всего лишь один раз,т.к. дядя геолог и они разьезжали по всему союзу.

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Оце (виділене жирним), я ж цей Ваш допис цитував:

5. Гелена

тоді уточніть: чи характер і моральні якості передаються генами на вашу думку?
    якщо тато-мама злодії чи вбивці, то дитина яка їх не знає і виросла в сім’ї, в оточенні з іншими цінностями може стати злодієм і вбивцею через гени?

бо тема про хороших-поганих людей і гени, а добро і зло категорії моралі
    так як передаються моральні якості? генами?

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

знову у вас крайнощі... :rolleyes: :))

http://ostrovforum.net/showpost.php?p=59801&postcount=20

7. Степаныч

Вы пытаетесь объединить необъединяемое. Врождёнными являются тип нервной системы, который в свою очередь тоже определяется по разным критериям (холерик-сангвиник-флегматик- меланхолик; интраверт-экстраверт; жудожественный тип-мыслительный тип и пр.). Безусловно, что моральность не является качеством наследуемым. Мораль - категория нравственно-социальная, субъективная, в отличие от основных психо-физиологических свойств личности.

8. Гелена

я намагаюся зрозуміти :)
    моя подруга виросла без тата, вона його не бачила до 16 чи 17 років, але малою прищурювала на сонце око так само як він
    я думаю це соматика і якогось значного впливу на поведінку не має, принаймі цим можна просто знехувати

ну ясно, що якщо біологічні батьки алкоголіки (яких вона не знає) то може дитина має схильність до алкоголізму, але до чого тут гени? гену алкоголізму нема
    я знаю що все пов’язано, але не настільки, щоб казати, що бувають люди від народження погані або хороші

і взагалі ми з чоловіком вже вирішили другу дитину не народжувати, а всиновити, думаю за рік-два, не раніше
    і гени-генами... ми (люди) на 2 чи 3% генів відрізняється від мишей, але нічого, ніхто не риє нірки :)

9. Forpost

Forpost Стоїк

а сурогатне материнство не краще? мне туть ніхто не питається ,але при такій заяві про всиновлення жінка би виховувала ту дитину сама

10. Степаныч

Що саме?
    Не так давно з"явилися повідомлення, що є. Тільки не "алкоголізму" як такого, а схильність до нього.
    Ну звісно що ні, не бувають.

11. Гелена

для кого?
    я сама можу народити, з тим все в порядку. чи ви про що?
    ми просто подумали, що є так багато сиріт, то народжувати власну дитину якось... краще виховати дитину, яка лишилася сиротою

п.с. дійшло... ви думаєте мій чоловік проти?
    та ні, він погодився на мою пропозицію, це спільне рішення :)

12. Гелена

якщо чесно, то просто хочу щоб ви підтвердили, що темперамент - вроджений, а характер, поведінка, моральність залежать від виховання :)
    бо мені якось образливо, що нарікають на гени, якщо насправді діти, які виросли ммм... не дуже хорошими людьми були просто обділені любов’ю, турботою і хорошим прикладом
    в інших умовах вони би і виросли іншими, незважаючи на гени і на схильності. хіба ні?

13. Шурави

Шурави Well-Known Member

Если вас угораздило быть непорядочным, то это ваша проблема, чего на коммунистов валить?

14. kertis

kertis миється в бані

Плохие люди для меня - подлые люди, которые за спиной делают гадости.

15. Гелена

а якщо гадості, але відкрито? ;)

16. kertis

kertis миється в бані

Открыто - честнее ;)

17. Гелена

да, действительно :))

18. шахрай

шахрай Well-Known Member

Думаю плохих людей нет.Есть просто люди,которые совершают плохие поступки.По-моему,это чья-то цитата.

19. Степаныч

Приклад: від генів залежить, якого кольору буде волосся, кучеряве чи пряме, густе чи рідке... А от яку зачіску людина зробить - то вже залежить від моди і від неї, а також від перукаря. І так в усьому.

20. Гелена

от і чудово :) дякую :)

а де твій аватар? :)