Бывают ли плохие люди?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Алибабаевич, 9 кві 2009.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

зло оціночне поняття, але певно мірою всі ми робимо і зло і добро іншим
    іноді ще плутаємо - думаємо, що робимо добро, а виходить зло. або навпаки

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

знову книжки?

може тоді розкажете, як людина, яка не знала своїх генетичних батьків, має такий самий характер і такі самі уподобання?...

питання щодо генетики: а що діти успадковують від батьків?..
    сині оченята, та чорне волосся, і більше ніц?..

3. duncan

ні!!!..

якщо людина отримала шкоду від іншої людини, наприклад, зіпсували їй речі, чи вигнали з роботи через наклеп, то звісно можна сказати, що це добро, бо тоді людина має зібратися зі силами і наполегливо крокувати вперед!..
    але це не більше ніж філософський підхід до життя, а зло було вчинене!

4. Гелена

ні, спостереження з життя :)

5. Glenmorangie

Glenmorangie moonlight

да эт точно...
    А еще бывает такое, человек убил другого человека,вроде зло, а если он убил в целях самозащиты, да и то послучайности.То здесь как? плохой этот человек или нет?

6. duncan

восхвалявно! :rose:

тобто генетика не передає риси характеру дитині від батьків, тільки зовнішність?...
    іншими словами: діти -- це мініатюрні копії батьків, "чисті всередині"?.. ;)
    я вас правильно розумію?..

7. Гелена

що ви маєте проти читання книжок?

...і такі самі уподобання мають мільйони людей
    висновок? :rolleyes:

чи ви маєте якийсь конкретний вбивчий аргумент, що гени визначальні у формуванні особи?
    прошу в студію :preved:
    пупере, вчіть матчасть. самостійно :)

бо ваші дописи про генетику цілковито стереотипні і навіть трохи середньовічні :p
    дитину, її особистість формує оточення, середовище, умови її зростання, але не гени

8. duncan

я маю проти, що люди, прочитавши нове "відкриття", сприймають це "відкриття" за чисту монету... :rolleyes:
    оскільки ви заперечили мої слова -- пропоную вам це довести, звісно, не опираючись на "новітні дослідження", з дорогих книжок, які можна придбати "по секрету"... :rolleyes:
    так-так, "сучасні дослдідження" говорять, що діти це "пусті шклянки", які наповнюютсья "правильним" вихованням, а саме -- уседозволеністю...

цитую ваші слова:
    :rolleyes:

9. Гелена

ви про яке відкриття говорите?
    напівнатяки і напівзвинувачення - все на що ви здатні*
    ви про що? я згадувала Д Грея, світовий бестселлер, або д-ра Віннікота, світоча психіатрії, худ твори Януша Корчака, відомого педагога Соловейчика
    які книжки "по секрету" для лохів?
    вигадуєте?
    бачу інших аргументів у вас нема
    лишається тільки мені хамити і натякати всім, що будь-які мої слова не варто сприймати серйозно, бо я вичитала їх в якійсь книжці
    пупере, так в нормальні дискусії не ведуть, а те що робите ви - це спосіб дискредитувати опонента
    право вибору і вседозволеність - різні речі, загляньте в словник :)

дякую за розмову, було дуже приємно :bad
    і ви ще кажете що завдяки методу батога пряника виросли сильною людиною... та я того не бачу

10. Гелена

а тут продовження, краще його цитуйте: http://gelena-lviv.livejournal.com/3677.html

11. duncan

я досить однозначно сказав, що ваше бачення на виховання дітей, почерпнуто з книжок, на яких різні "світочі" гроші заробляють... :))
    маніпуляція у прямому ефірі -- щойно ви мене звинуватили, що я нічого не кажу по суті, а тільки хамлю і натякаю:
    хто коли вам казав, що я сильна людина?... о_О
    тобто ваші "світочні знання" про виховання дітей в одному місці одні, а в іншому -- інші?...

до речі, дуже вигідний підхід до справи... :rolleyes:

12. Гелена

пупере, "я не могу считать вас партнером в дисскусии, потому что у вас галлюцинации" (с) :))

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не только. Гены формируют задатки. А уж как их использовать, это зависит от воспитания. Например, можно стать фокусником, а можно карманником или шуллером.

14. Гелена

так і я про це :)

15. duncan

хіба?..
    це ви після слів пана степанича "і я про це"... :rolleyes:
    ось тут (перший пост в темі) ви стверджуєте, що гени визначають зовнішність, а особистість -- виховання... :rolleyes:
    тут ви вже пом’якшуєте свої слова, так би мовити -- трансформація думки... :rolleyes:
    і після слів пана степанича "і я про це"... :rolleyes:

16. Гелена

ви ще ображаєтеся що я повторюю одне і теж
    ви ж змушуєте, бо з першого разу не доходить

фізичне здоров*я значить і задатки типу "ловкості рук" включно
    і ще я вжила слово "тощо"
    залежить від виховання - це все що доводила і це сказав степанич
    ви ж казали що гени визначальні, ось так "людина, яка не знала своїх генетичних батьків, має такий самий характер і такі самі уподобання?..."

пупере, ви впевнені що треба продовжувати в тому ж дусі?

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гелено, при усій моїй до Вас повазі:rose:, твердження Пупера ближче до реалій.:pardon:

18. duncan

Бог з вами, де я ображаюся?.. :)
    так, гени дітям дають не тільки зовнішність, а й складові (основи) характеру... ;)
    у флегматичних батьків -- спокійні діти, в істериків -- холерики тощо...

19. Glenmorangie

Glenmorangie moonlight

еще гены могут передаваться не только от родителей,но и от близких родственников, например у меня очень много повадок от моей тети,что-то есть мамино,хотя всегда сопротивлялась признать это, но так и есть.
    А вот по линии отчима, его племянник пошел по уголовщине, отца своего никогда не видел, а его отец в свое время убил человека за бутылку водки.

20. Гелена

котре саме? ;)
    ви описуєте темперамент, це дійсно вроджене
    а злі чи добрі вчинки буде робити дитина, це результат виховання
    ви вважаєте що це обумовлено генами?
    я говорю по темі, а ви про що?

кажу свою думку максимально ясно і остаточно: характер чи моральні якості НЕ передаються генами

а де твій аватар? :)