Думаю що молитися за хворих ми мусимо. Але Бог знає чи піде на користь(для вічного життя ) зцілення людини. Згадайте 10 прокажених з Євангелії. Коли вони були хворі-то прийшли до Христа. А коли зцілилися-то про Нього забули.
Я раніше також молився з такими думками:"Боже зціли мене, якщо на те є твоя воля!" Або коли за когось молився, то також таким самим чином молився. Але кілька років Господь відкрив мені, коли я проходив через важку хворобу у своєму тілі, що не можна так молитися, що це просто даремна трата часу. Найбільше мені не давало спокою те, чи насправді Бог хоче, щоб я був здоровий?! Бог відповів мені словами з Євангелія. Виявляється не я тільки сумнівався тому, чи Господь хоче мене уздоровити. Прокажений, котрий підійшов до Ісуса також сумнівався, чи Він хоче очистити його: ... Коли, Господи, хочеш, Ти можеш очистити мене!(Матв.8:2) На що Ісус відповів: ...Хочу, будь чистий! І тієї хвилини очистився той від своєї прокази.(Матв.8:3) Після того як я почув це Ісусове "ХОЧУ" з мене ніби гора впала з плечей. Таке враження було, що Господь мені сказав ці слова. Я зрозумів, що якщо Бог ХОЧЕ, щоб я був здоровий, то відповідно, хтось НЕ ХОЧЕ, щоб я був зцілений! Мої молитви змінилися після того кардинально! Я почав молитися з дерзновінням сильним і з вірою. Я зрозумів, що за духовна сила стоїть за моєю хворобою. А також зрозумів, що Той хто в мені є більший за того, хто мене атакує і що Ісус дав мені владу і силу наступати на змій і скорпіонів і всяку силу ворожу (хвороба також є ворожою силою)!!! І що ніщо мені не зашкодить!! Слава Господу!!!
Нірванко,дякую за чудовий допис з рецептом на щастя! Ото другий день мандрую політичними темами.Бррр!Але от,що цікаво - спробувала пригадати позитивний досвід(якщо можна так сказати)спілкування з ...росіянами. Перший - на одному з російських форумів(пам*ятаю - у чужий монастир з своїми уставами ні-ні,один чоловік якось так гарно,сказала б,мило написав:*Так вы хохлушечка?*В контексті розмови прозвучало не образливо Другий - туристична поїздка у Ленінград(тоді він так називався).Їздила дитяча група.Декілька юних туристів,і я в тому числі,"відбилися "від групи.Хто був у цьому чудовому місті,знає,там є що подивитися.Тож ми доблукалися і заблукали.Вечоріло.Вирішили розпитати в перехожих,як нам добратися до...вже не пам*ятаю,як цей готель називався.І перший же перехожий не просто нам вирішив допомогти,а й запропонував показати такі місця,які в туристичному маршруті не відмічені.(не хвилюйтеся,то був не ман*як,та й нас було троха+ хлопці-охоронці Не буду описувати скільки і куди ми ходили вечірнім містом,але до сьогодні пам*ятаю,що той чоловік подарував нам свій час і увагу і повагу(хоч і до дітей і знав,що ми з України). ...А йшов він з магазину,і ніс у авосьці хліб,молоко...запам*яталося...От до нього в мене і вдячність і повага. ..а щастя?-запитаєте ви? ...щастя - пам*ятати і бути вдячним...
А взагалі українці - нація щасливих людей... Може просто ми того не помічаємо? http://www.ratinggroup.com.ua/products/politic/data/entry/13940/
Та ні, просто українці в душі оптимісти - незадоволені і буркітливі, але в глибині щасливі чи відносно щасливі, раціонально пояснити це неможливо, але так є, у всякому разі мене оточують саме такі люди... А може і той кожен п"ятий українець не каже правди?
Відносно - означає таки щасливі, просто на час опитування трапилася якась неприємність - тиснуть чи протікають мешти, чи хто хворий в сім"ї, чи мало грошей, чи турботи обсіли, але ці люди усвідомлюють, що ці неприємності - минущі, а щастя душі - постійне... В Євангелії навіть нема слова "щастя", натомість є слово "радість", як вираз щастя душі... А як порівнювати себе з іншими, то ніколи щасливими не будемо (бо порівнюємо себе чомусь не з бідними африканцями, а з американськими, європейськими чи українськими буржуями), як в тій пісні: "У сусіда хата біла, у сусіда жінка мила, а у мене нема хати, нема жінки, стара мати"
А ще щастя - виправляти свої допущені в минулому помилки та допомагати комусь звільнитись від тягару минулих невдач!
а отаке. http://www.youtube.com/watch?v=MjJFPB0o6Ps це правда чистої води. дійсно сонце-захисні креми рятують від раку