бути щасливим

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Peri, 26 гру 2009.

1. plastic

plastic Well-Known Member

Недавно я дізналася одну історію , що сталася в сімї одних наших віруючих із церкви. Я не думала, що таке може статися з віруючими людьми в мирний час. Ця сім я була відома своєю вірою і вірністю Богу.
    В один день вони втратили 2х дітей-10 і 8 років. Діти доторкнулися до оголонего проводу , коли батьки поїхали з міста і залишили дітей .
    Пройшли роки. В них народилося ще 3 дітей. Коли старшому з них виповнилося 30 років-виявилося що в нього пухлина в мозгу. І операцію було робити вже пізно. А в нього була піврічна дочка. Кохана дружина.
    Вся сімя молилася про його зцілення. Але Господь не відповів на молитву.
    Я не знаю як батьки пережили смерть своєї дитини. Вже третьої.
    Я знаю що дружина іздила на могилу майже кожен день.
    Знаю, що це можна було пережити з Божою лише поміччю.
    Ця сімя не втратила віру, не залишила Господа, не сказала-Його нема. Вони продовжують вірити, і це дійсно видно, що вони Його діти. На їх обличчях завжди видна радість-не земна, не проста-а радість Христова, радість досконала.
    Не зрозуміла багатьом. Але цю радість вони отримали від Христа, коли довірились Йому. Їх серце розбилося об Камінь. З Христом вони змогли перемогти свій біль.

• Подобається Подобається x 7
  2. Levko

Levko Well-Known Member

+10
    Дуже гарне свідчення!
    Дійсно, щастя, котре ми маємо в Христі є найбільшим щастям!
    Ісус дає силу проходити через будь-які труднощі в житті!

-10
    З цим категорично не згідний!
    Тоді наступні місця з Писання треба було б читати так:

1. Матв.7:7 Просіть і НЕ буде вам дано,
    шукайте і знайдете, стукайте і
    відчинять вам;

2. Лук.11:9 І Я вам кажу: просіть, і НЕ
    буде вам дано
    , шукайте і знайдете,
    стукайте і відчинять вам!

3. Iван.15:7 Коли ж у Мені
    перебувати ви будете, а слова Мої
    позостануться в вас, то просіть,
    чого хочете, і НЕ станеться вам!

4. Iван.16:24 Не просили ви досі
    нічого в Ім'я Моє. Просіть і
    НЕ отримаєте
    , щоб повна була ваша
    радість.

5. Iван.14:13 І коли що просити ви
    будете в Імення Моє, те НЕ вчиню,
    щоб у Сині прославивсь Отець.

6.Iван.14:14 Коли будете в Мене
    просити чого в Моє Ймення, то
    НЕ вчиню.

7. Матв.18:19 Ще поправді кажу
    вам, що коли б двоє з вас на землі
    погодились про всяку річ, то коли
    вони будуть просити за неї,
    НЕ станеться їм від Мого Отця, що на
    небі!

• Подобається Подобається x 3
  3. ovod

ovod Well-Known Member

Levko, а в чому тоді парадокс?
    одні просять і отримують, а інші ні?
    при цьому і ті інші віруючі зі слів plastic?

• Подобається Подобається x 2
  4. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

хтось отримує відразу, хтось пізніше, мали б терпіння
    переконався на собі

5. ovod

ovod Well-Known Member

ви читали те що plastic написала?

ви хотіли б так отримати пізніше?

• Подобається Подобається x 1
  6. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

я казав в загальному, а не про окремий випадок
    читав, дуже співчуваю цим людям
    Захоплююсь, адже після такого не зневірились
    Проблеми, перешкоди - це і є життя, потрібно навчитись їх долати, ми маємо робити вибір, а Бог нам домогає в цьому

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вибір?
    Який?
    Нести хрест,чи скинути?
    Скільки клавіш на клаві позападались в дискусіях на оцю тему....

8. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

Ви за життя переконувались в одному, а я(хоча ще й небагато прожив) в іншому
    Ми ніколи не дізнаємось як то насправді, хіба коли будем "там"
    Кожен вірить в те, що йому ближче, а фактів та історій можна приводити безліч, як з
    однієї так і з іншої сторони
    Підкреслюю, це моя суб'єктивна думка

9. Levko

Levko Well-Known Member

Нема ніякого парадоксу.
    Я не можу і не маю права судити, чи говорити про інших людей і їхню віру.
    Можу казати тільки про себе...
    Моя віра не базується на досвіді інших віруючих.
    Моя віра базується тільки на тому що написано в Слові Божому!
    Якщо в Слові написано, що ранами Ісуса я є зцілений, то я беру це слово і сповідую, чи проголошую його доти поки це "слово не стане тілом", тобто не збудеться. В процесі цього диявол може мені показувати інших віруючих і казати: "Дивися, вони також вірили, але не зцілилися, в тебе також нічого не вийде...!" Тоді я затуляю вуха, щоб слухати це і вірити в це, я вибираю слухати і вірити в те, що каже Слово Боже, котре каже, що Ісус поніс мої немочі і хвороби і ранами Його я уже є зцілений!
    Це спокуса, це боротьба, це дуже нелегко проходити, ой як не легко...(!),але я свідомо роблю вибір на користь Слова Божого і Воно стається!
    Слава Богу!

10. Filosof

Filosof Well-Known Member

Вірити у Бога і просите - це ще не усе. Звідки Вам відомо, що ті люди, чи їх батьки, які просять і не отримують - накоїли у житті?

11. ovod

ovod Well-Known Member

тобто навіть зцілитися чи не отримати якусь хворобу чи нещастя тре багато боротися і не кожен це може зробити...
    то чому ви стверджуєте, що так легко отримати спасіння?

---------- Додано в 08:04 ---------- Попередній допис був написаний в 08:03 ----------

а як же прощення гріхів? першим ділом віруюча людина просить прощення...

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Вибачте, але звідки Ви так впевнені що у Вас вийшло переконатися завдяки тому що Ви більше вірили аніж ті люди?.. Чи не гординя це - вважати що Вам було дано за Вашу більшу віру аніж у інших?.. Адже є люди взагалі невіруючі, атеїсти - і у них немає таких втрат і проблем, то, за Вашою логікою, виходить що у них була віра найбільша?..
    Немає прямої логіки і закономірності у тому яка кому випадає доля. Вона є - але недоступна нам. І молитвами та вірою, прийняттям Ісуса, не завжди коригується: що має статися за Божим задумом - те станеться, адже всі наші волосини вже пораховані і молитися ми можемо не просто просячи чого б нам хотілося - і потім важаючи що то наша заслуга і нам дано по глибині віри нашої у Слово, в Ісуса Спасителя (душ! не земного тіла), а кажучи словами чітко вказаної Ісусом молитви (на питання до нього ЯК треба молитися): нехай буде воля Твоя. ..а вже яка воля - буде видно.
    ІМХО.

• Подобається Подобається x 1
  13. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я думаю, що цього недостатньо. Треба спокутувати гріхи не тільки словом, а і ділом.

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

..а ще я думаю, що почуття щастя у кожної людини - її індивідуальне, і не можна "примусити", ощасливити людину насильно.. дати її те, що, на нашу думку, її потрібно..
    Недаремно слово "ощасливити" носить в українській мові іронічний, саркастичний характер.
    Якщо для когось у 60 років щастя - у молитві і коли артріальний тиск не зашкалює, то це не означає що для молодого юнака у 20 років щастя буде в тому ж... Сказати про те чи людина щаслива - може тільки вона сама, а наскільки щирим і повним є її щастя - сказати може лише її душа, яку ще треба почути за голосами розуму і поверховими почуттями.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Не кажіть, п.Фрезіє!
    Зовсім з Вами не згідний в цьому!
    Знаю по собі, коли я після того як увірував в Ісуса в 22 роки просто "запоями" перебував в молитві. Для мене не було більшої радості і насолоди в той час як тільки молитися і читати Слово.
    А Ви кажете тільки для старших щастя в молитві. Навпаки бачу, по своїх батьках, котрих від телевізора нічим відірвати не можливо, нажаль. Таке враження, що в цьому їхнє найбільше щастя...

Щастя від перебування в молитві аж ніяк не пов"язане з віком!

16. ovod

ovod Well-Known Member

по-іншому, можна сказати, що в кожного є рівень який людина бажає досягти у всяких справах.
    Відповідно якщо це їй вдається - вона відчуває момент щастя(а рівень одразу посувається), яке на жаль недовге(тре нових висот досягти - хватить тут стояти).
    і відповідно вона нещаслива якщо це їй не вдається.
    Тут щасливим можк бути той хто ще може і має бажання змінювати свій статус(кар'єра, гроші, машина).
    А нещасливим стає той хто вже неможе або немає бажання це робити.
    Хоча є речі які можуть викликати стан радості і щастя незалежно від рівня життя і можливостей людини.
    Як думаєте, яке щастя є "кращим"?

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я не категорично мала на увазі "тільки", наводила лише приклад можливих "якщо для когось - то для іншого ні "..
    Ви праві, розбивати людей навіть на такі умовні групи (старші -молодші) неможливо: кожний відчуває щастя у чомусь іншому, і у свій особистий час для цього. Найчастіше щастя відчувається - на контрасті, на втоленні певного голоду.. якщо з якоїсь причини є голод любові і розуміння- то щастя буде від його втолення, спрага спокою - або навпаки, спрага діяльності і неспокою, багато варіантів різного "голоду".. щастя - період втолення цього голоду, духовного чи тілесного.
    У тих хто обмежується телевізором, думаю, є спрага вражень, можливо, емоцій - тільки переживати їх насправді нереально, або затратно і виснажливо для душі і психіки, "сурогатно" - легше. От і телевізор/віртуальність..
    Частково відповіла вище.
    Вже не раз писала свій улюблений вислів, яким, здається, сказано ВСЕ про щастя:
    В этом мире нет ни счастья, ни несчастья, то и другое постигается лишь в сравнении. Только тот, кто был бепредельно несчастлив, способен испытать беспредельное блаженство. Надо возжаждать смерти, чтобы понять, как хороша жизнь.

А.Дюма
    "Граф Монте-Кристо"

• Подобається Подобається x 4
  18. plastic

Господь може не відповісти на молитву так як ми хочемо. Ті люди ревно молилися, але зцілення не сталося.
    Господь знає краще що робити-бо Він бачить все наперед. Його думки вище за думки людей.
    Апостол Павло просив звільнити його від жала у плоті, але Господь сказав
    І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі.(2Кор 12/9)
    Коли цар Єзекія почув від пророка що помре, то сильно заплакав перед Богом і молився про зцілення. Тоді Господь зцілив його, але наслідки того зцілення були поганими для всього Ізраїлю.-Бо через деякий час вавилоняні прийдуть і захоплять всі скарби в Єрусалимі.
    В біблії є цікава фраза:
    38. Ті, що світ не вартий був їх, тинялися по пустинях та горах, і по печерах та проваллях земних.
    39. І всі вони, одержавши засвідчення вірою, обітниці не прийняли,
    40. бо Бог передбачив щось краще про нас, щоб вони не без нас досконалість одержали.

35 жены получали умерших своих воскресшими; иные же замучены были, не приняв освобождения, дабы получить лучшее воскресение;(Євреїв 11)

Та сім я змирилася з волею Господньою.
    Для Господа головне спасти нас для вічності.
    Можливо ті діти, що померли могли відвернутися від Господа з часом.
    А можливо це є те саме що сталося і з Йовом (в полегшеному варіанті)
    Господь дасть усі відповіді в свій час.

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:57 ----------

Мені подобається фраза одного з отців церви бл. Августіна:
    Господи, ты создал нас для Себя, и наше сердце не успокоится, пока не обретёт покой в Тебе»...

19. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, це Ви до чого?
    Хіба тут написано щось про якусь тілесну хворобу ап.Павла, від котрої Господь не хотів його звільнити?

Ви вище написали, що Господь не відповів на молитву і не уздоровив хворого, тим самим переклавши вину за те, що людина померла, на Бога! В той час як Господь купу разів в Писанні обіцяє і клянеться відповісти на молитву. Я навів лише 7місць, де Він обіцяє за будь-що відповісти тим хто приходить до Нього і просить. А скільки ще таких місць є в Писанні!!
    Може тут справа зовсім не в Бозі, а в людині і її вірі?
    Як Ви думаєте?

20. plastic

Вину я не перекладала. Але смерть 1-це доля майже всіх людей.
    У поті свойого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, і до пороху вернешся. (Буття 3/19)
    Сумніваюсь що ці люди просили без віри, бо просили віруючі декількох церков.

Воля Божа-спасіння від гріха і спасіння для вічності. Апостол Павло писав що у віруючих буде багато скорбот у цьому світі. І віруючі мають навчитися славити Господа не тільки у Благословенях, але і в скорботі. Воля Божа-освячення наше. І Бог може допустити страждання у житті людей.
    Коли згадаємо про Йова-Господь допустив його страждання. Правда автором страждань був сатана. Але 10 дітей Йова загинуло. Йов не розумів що коїться. Але Господь прийшов до нього і Йов розкаявся-він сказав:
    Я знаю, що можеш Ти все, і не спиняється задум у Тебе!
    3. Хто ж то такий, що ховає пораду немудру? Тому я говорив, але не розумів... Це чудніше від мене, й не знаю його:
    4. Слухай же ти, а Я буду казати, запитаю тебе, ти ж Мені поясни...
    5. Тільки послухом уха я чув був про Тебе, а тепер моє око ось бачить Тебе...
    6. Тому я зрікаюсь говореного, і каюсь у поросі й попелі!...(Йов 42/2)

Волю Божию можно узнать из слова Его (Иак 1,18; 1Пет 1,23; Ин 1,12-14). Таким образом, если мы молимся в полном соответствии с тем, что, как мы знаем из Слова, угодно Богу, то мы молимся по воле Его, а потому, если мы верим, то “Он слышит нас”. Иисус говорил так: “Если пребудете во Мне и слова Мои в вас пребудут, то, чего ни пожелаете, просите, и будет вам” (Ин 15,7). Заметьте, что Он не сказал, “просите по воле Божией, и будет вам”. Мы просим то, чего желаем, и получаем это. Но это происходит лишь тогда, когда наше желание совпадает с желанием Бога, с Его волей, когда слово Его обитает в нас.

Ще про відповіді на молитву:
    http://otkrovenie1.narod.ru/kn/molitsa/m19.htm

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

Є обмеження-якщо просимо на добро по волі Бога.
    Ми ж можемо просити про себе-щоб не померти 1 смертю, можемо просити про всю сімю-але чи відповість Бог на таку молитву?

а де твій аватар? :)