А ще страшніше, коли в житті нещастя, мука, а кругом стіна і виходу нема. Колись, памятаю, я мав регулярні сновидіння, буцім-то я в якомусь страшному лабіринті і стараюсь вибратись з цього лабіринту, використовуючи будь-що подібне на двері. Але попадаю в ще гіршу западню. Мав такі ситуації і не раз. І одна молитва на підсвідомому рівні - Боже, може вже досить. Якщо твоя воля, забери мене додому, подальше від цієї Землі...
Так було від первісних племен - ієрархічна структура лежить в основі всієї піраміди життя, ба навіть піраміди харчування на Землі: від примітивних живих істот чи рослин, яких їдять вищі - а тих ще вищі - аж до людини, яка теж включена у ієрархію. Та і в християнстві є ієрархія - от Ви ж так запросто до Папи Римського не підійдете, а до місцевого священника - можливо і запросто наблизитися... ієрархія, чини, статуси, багатство облачєнія, престижність...
А ось це, подане раніше, будується на цілком інших засадах, думаю, від Бога: Зверну увагу, що тут є 3. Не порівнюйте себе з іншими і не переймайтеся тим, що про вас подумають що повністю протирічить диявольському підходу до розуміння щастя!!!
Теоретично все так. Я і сама вище писала про це. ..але якщо подумати.. то як це можливо практично зробити на 100%, якщо людина - суспільна істота, і половина її щастя лежить успілкуванні із собі подібними?.. ми не можемо не перейматися тим, що про нас подумають друг, дружина, дитина і інші люди або вагомі люди в нашому житті. Ми від них усіх залежимо, бо без них, хоча б від когось гарного до нас ставлення, у всуціль ворожому оточенні, почуватимемося нещасними/самотніми. На практиці, звичайно, рідко трапляється щоб від нас відверталися геть усі близькі і вся родина та друзі - але зовсім не перейматися тим, що про нас думають люди, як до нас ставляться, ми не можемо з тієї причини, що ми - суспільні істоти, люди.
Але тут важливим є не "що подумають" чи "як оцінять", а "що є критерієм думки чи оцінки"!!! Це погано, коли основний критерій - "а скільки ти заробляєш" чи щось типу цього. Це диявольський критерій! ---------- Додано в 17:37 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ---------- Якщо щастя людини залежатиме від чиєїсь оцінки, то ця людина претендує завжди наздоганяти щастя і ніколи його не зловити. Якщо ж щастя "Насолождуйтеся тим, що маєте і що отримуєте" то є шанс бути щасливим. Хоча здебільшого людина зроблена так, що те що ще недавно приносило їй море щастя і задоволення вже не робить цього. Але може то і є "диявольська спокуса", а нам слід 1. Бути вдячними за те, що вже є! 2. Не порівати себе з іншими і не переймайтися тим, що про нас подумають! 3. Знаходити позитив і вірити в краще! 4. Побільше спілкуватися з іншими людьми! (як це навчав Великий Екзепюрі) 5. Проявляти доброту! 6. Піклуватися про своє тіло і душу! 7. Робити те, що нам справді подобається! 8. Дозволяти собі бути дитиною! 9. Насолождуватися тим, що маємо і що отримуємо! 10. Вміти прощати! 11. Обирати реальні цілі! 12. Жити сьогоднішнім днем!
Годиною,чоловіче...годиною... Хм....з"їв півпачки кетанову...трохи попустило...віддихуюсь...позитив,однако.... Вірю,що ще півгодини не болітиме....може.... Малу вирубав ліпонексом...теж позитив....але вже рухається....треба мити і прати....звично...хм...до грошей? Намагаюсь...во,скільки дописів... Ще фунциклюю.... Запарив кави(17 ложок на півлітри).... Дожити до вечора... Щєстє...повні сподні....
...можна мені про дуже земне,про малюсіньку іскорку,пилиночку,щастя?Знаю,далеко до високих ідеалів,матерій...Комусь мо* і смішно...але коли сьогодні заглянула в той ящик і на мене зирнуло маленькими оченятами оте заблукале,пернате створіння - відчула себе на ту краплинку-піщинку-мить - щасливою...
Зі мною було те саме. Жити уже не хотілося. І я просила кожну ніч: "Боже, відчини мені свої двері. Це я, Даша". Зараз усе нормально. Але я досі дивуюся, як це усе могло бути зі мною, такою молодою. Мабуть, життя мене до чогось готувало.
А я не вірю в те, що можна бути, по-справжньому, щасливим не ставши Його дитиною, тобто не народившись від Нього, не маючи живих стосунків з Ним...!
Як продовження думки - але, щоб оце добре не перетворилося на змагання - хто більше доброти проявить або чи достатньо доброти проявив, наприклад, і т.д. Критика тих, хто так не робить... ---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ---------- Сумніваюся, що це є піклуванням - це гроблення.
Нє,я вважаю,що без кави я просто не буду мати можливості зосередити тоти рудименти,що дехто називає мозґами,щоб усвідомити,яке велике щастя маю. Скоріш би вже тото закінчилось,бо не втримаю...тіко щастя...
А нафіга? Щоб скакати на їдній нозі з криком - Дякую Боже.що комусь ще гірше? Чи поржати над своєю дитиною і сказати їй - То фігня,Зорянка,он другим ще гірше болить...що там твої приступи... поставив мінус. Принципово.