А я і тут бачу рівновагу... щастя...є...але його так мало...хоча,на фоні моїх буднів...воно таке сліпуче....таке повне...захоплює дух... Може це і є...ЩАСТЯ?
читали? нащо воно вам? стосовно титульноъ теми: на цій планеті можна бути тыльки частково щасливим. але можна і такі люди є... я поки не знаю, що то таке - ЩАСТЯ, але вже відрізняю поняття "щастя" від поняття "комфорт". То різні речі... Щастя - це ближче до блажнства. Ми ж дбаємо про комфорт і називаємо його щастям.
Чому саме третім райхом? Хіба третій райх складали повноцінні особистості? На мою думку, там йшлося про німецьку націю та державу, про підкорення особистости владі, а тут йдеться про засади добровільности та виключення влади! Осягнення єдности є повністю особистою справою. Чи для Вас поняття особистости асоціюється з фашизмом?
Нічого подібного! Я досконалість ніяк не згадував. А про вибраних, то хіба Ви не вибираєте з ким спілкуватись? Я вибираю спілкування з повноцінною особистістю, бо в людині мене приваблює її особистість.
Осягнення єдности є її покладанням в стосунках з іншими людьми, які налаштовані на осягнення єдности. Тобто, хоч самої єдности й немає, але в людині є прагнення єдности, яке є передумовою її осягнення. Лише повноцінна особистість усвідомлює це прагнення єдности і шукає шляхів її осягнення.
Навіть з самим собою єдності неможливо осягнути... Ну неможливо і всьо тут... Навіть після спожитої миски...е-е-е...мидлиці...ванєнки дриглів... Навіть після цистерни моцної кави....і то її йок... Єдності тоїсть... Вупше...
не хотілося б потрапити в дебрі полеміки,але скажіть будь ласка,по можливості лаконічно,хто по- Вашому є*неповноцінна особистіть*і яким чином вона Вам першкоджає бути щасливим?
Неповноцінна особистість є така, яка не має або відмовилась від свого покликання бути кимсь в світі людей і яка не стосується до інших людей як до автономних особистостей, що прагнуть своєї самореалізації як особистостей, яка не здатна їх підтримувати в цій самореалізації. Така особистість обтяжує стосунки своєю активністю проти інших особистостей. Тобто вона є джерелом конфліктів.
Йдеться про особисті стосунки, а не про дискусії на форумі. На форумі заборонене обговорення особистостей, тому таке питання тут зовсім не стоїть!
Дякую Пері за цікаву тему! Але, як на мене, то ці пункти є лише наслідками, чи проявами щасливої людини, але аж ніяк "формулою щастя".... Хтось співає, миючись в душі від щастя, що купив нову машину, а хтось співає від щастя, що зміг комусь допомогти... Хтось усміхається і міцно тисне людині руку через те, щоб показати себе перед нею з кращої сторони, а хтось це саме робить, через те що дійсно безкорисливо любить цю людину... Прояви щастя однакові, а мотиви, чи причини для цих проявів у кожного різні... Я, наприклад, майже завжди співаю, миючись в душі, тому, що знаю, що МІЙ БОГ ЖИВИЙ!