бути щасливим

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Peri, 26 гру 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я і тут бачу рівновагу...
    щастя...є...але його так мало...хоча,на фоні моїх буднів...воно таке сліпуче....таке повне...захоплює дух...
    Може це і є...ЩАСТЯ?

• Подобається Подобається x 3
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Е нє, третій рейх вже був, настав час четвертого... :haha:

3. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

читали? нащо воно вам? :)

стосовно титульноъ теми:
    на цій планеті можна бути тыльки частково щасливим. але можна і такі люди є...
    я поки не знаю, що то таке - ЩАСТЯ, але вже відрізняю поняття "щастя" від поняття "комфорт". То різні речі... Щастя - це ближче до блажнства. Ми ж дбаємо про комфорт і називаємо його щастям.

• Подобається Подобається x 4
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Чому саме третім райхом? Хіба третій райх складали повноцінні особистості? На мою думку, там йшлося про німецьку націю та державу, про підкорення особистости владі, а тут йдеться про засади добровільности та виключення влади! Осягнення єдности є повністю особистою справою. Чи для Вас поняття особистости асоціюється з фашизмом?

5. Зануда

Зануда така зануда

та не саме поняття, а ваше формулювання мене насторожило...якась спільнота досконалих і вибраних.

6. Василь

Василь Well-Known Member

Нічого подібного! Я досконалість ніяк не згадував. А про вибраних, то хіба Ви не вибираєте з ким спілкуватись? Я вибираю спілкування з повноцінною особистістю, бо в людині мене приваблює її особистість.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

не рівновагу, а єдність тре бачити. Ти що? Василя не читав?:crazy:

8. Василь

Василь Well-Known Member

Навпаки, єдність не треба бачити, бо її немає, поки Ви її не осягнете!

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

марна то справа осягати ТО, чого немає.

10. Василь

Василь Well-Known Member

Але, коли Ви її осягнули, то вона вже є, і справа Ваша перестає бути марною.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо осягнув? То, чого нема?

12. Василь

Василь Well-Known Member

Осягнення єдности є її покладанням в стосунках з іншими людьми, які налаштовані на осягнення єдности. Тобто, хоч самої єдности й немає, але в людині є прагнення єдности, яке є передумовою її осягнення. Лише повноцінна особистість усвідомлює це прагнення єдности і шукає шляхів її осягнення.

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Навіть з самим собою єдності неможливо осягнути... Ну неможливо і всьо тут...:dntknw: Навіть після спожитої миски...е-е-е...мидлиці...ванєнки дриглів...:preved: Навіть після цистерни моцної кави....і то її йок... Єдності тоїсть... Вупше...:sorry:

• Подобається Подобається x 2
  14. Peri

Peri Well-Known Member

не хотілося б потрапити в дебрі полеміки,але скажіть будь ласка,по можливості лаконічно,хто по- Вашому є*неповноцінна особистіть*і яким чином вона Вам першкоджає бути щасливим?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

істинні арійці(фашисти) вважали себе повноцінними особистостями, а решту - уві....

• Подобається Подобається x 1
  16. Василь

Василь Well-Known Member

Неповноцінна особистість є така, яка не має або відмовилась від свого покликання бути кимсь в світі людей і яка не стосується до інших людей як до автономних особистостей, що прагнуть своєї самореалізації як особистостей, яка не здатна їх підтримувати в цій самореалізації. Така особистість обтяжує стосунки своєю активністю проти інших особистостей. Тобто вона є джерелом конфліктів.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Форумчани!!! Я так і підозрував!!! Ми неповноцінні особистості!:haha:

18. Василь

Василь Well-Known Member

Йдеться про особисті стосунки, а не про дискусії на форумі. На форумі заборонене обговорення особистостей, тому таке питання тут зовсім не стоїть!

19. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую Пері за цікаву тему!
    Але, як на мене, то ці пункти є лише наслідками, чи проявами щасливої людини, але аж ніяк "формулою щастя"....

Хтось співає, миючись в душі від щастя, що купив нову машину, а хтось співає від щастя, що зміг комусь допомогти...
    Хтось усміхається і міцно тисне людині руку через те, щоб показати себе перед нею з кращої сторони, а хтось це саме робить, через те що дійсно безкорисливо любить цю людину...
    Прояви щастя однакові, а мотиви, чи причини для цих проявів у кожного різні...

Я, наприклад, майже завжди співаю, миючись в душі, тому, що знаю, що МІЙ БОГ ЖИВИЙ!

20. Peri

Peri Well-Known Member

???.і це перешкаджає бути Вам щасливим?о_О

а якщо її покликання видно з висоти пташиного лету?

а де твій аватар? :)