Будівництво з використанням соломяних тюків

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Volodymyrstraw, 26 лип 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Robertino

Robertino Member

Щось від лукавого напевно....,наведіть приклад ,дайте ссилки ... Ато фразами кидаєтесь... та і взагалі тема напевно себе вичерпала .... вияснили ,що будівництво з соломи має право на життя... А будувати ,чи не будувати справа чисто індивідуальна... от і все!

2. yasam

yasam Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 16 сер 2013
  3. Вибачте, давно не заходив. Бачу дискусія існує, а це завжди добре... Сподіваюсь, що знайдуться ті, хто дізнається з даної гілки про будівництво з соломи, а це вже позитив. Для тих, хто зацікавився - рекомендую шукати іноземні сайти. Як не дивно - там можна знайти в рази більше цікавої інформації по таких питаннях (мовний барєр, сподіваюсь, Вас не зупинить - гугл в допомогу)

---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

все ж кину свій блог - http://strawballhouse.wordpress.com/
    в ньому я намагався якось проінформувати людей, зацікавити даною темою.

• Подобається Подобається x 1
  4. LLIyT

LLIyT New Member

Читати можна багато, і дивитися, але краще щоб була людина з досвідом, яка могла б порадити/підказати, тим паче можливі певні ньюанси враховуючи кліматичні умови (вологість?). Ваш форум побудований на досвіді чи на інформації з нету, чи на обох? Дякую

5. yasam

yasam Well-Known Member

Досвід це така штука, яка може передаватись не тільки віч-на-віч

6. Мій блог побудований на знаннях з університету (за освітою будівельник) та інформації з інтернету.. Частково з вами повністю погоджуюсь - відсутність досвіду РЕАЛЬНОГО будівництва звичайно відштовхує. А з іншого боку - впевнений що жодних проблем для правильно збудованого будинку в нашому кліматі не буде. По перше клімат - абсолютно звичайний і не агресивний (розмови про високу вологість - міф, адже такі будинки будують в Білорусі, Німеччині, Великій Британії,США - від Техасу аж до Канади.. практично по всьому світі). Звичайно в наших людей цей міф має коріння з російського клімату, який є більш континентальним (сухим і з перепадом температур). Дійсно, будинки з деревяних колод чи брусів краще експлуатуються в такому кліматі... Проте в пропонованому будинку - всі деревяні деталі є захищені шаром штукатурки.
    Зрештою є ряд компаній в Україні які будують каркасні будинки - хоч без соломяного заповнювача.. ніхто там не переймається високою вологістю...

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

Ну і взагалі - звичайно можна казати - таких будинків немає багато в україні, невідомо що буде і тд... Але ж кожен в епоху інету може ознайомитися з будівництвом в інших країнах... Подивитись фото, відео і тд...
    Зрештою жити в екологічному, дуже добре утепленому, а головне -не дорогому будинку!
    Мені не зрозуміло, чому всі так бояться такої теми...

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

При бажанні можу в повідомлення чи на форум кинути найкращі (на мою думку) і найінформативніші сайти (іноземні) де є багато цікавої інформації. це якщо хтось таким зацікавиться

7. Усім доброго дня!
    Хочу прийняти участь у будівництві соломяного будинку в якості волонтера, щоб побачити/помацати/відчути що воно таке.
    Може підкажете когось у Львові або області хто будує собі дім зараз (або збирається будувати в цьому році) і кому потрібна поміч волонтера?

8. yasam

yasam Well-Known Member

будеш глину мішати?

9. буду :)

• Подобається Подобається x 4
  10. І це все?
    Ніхто нічого не знає?

11. yasam

yasam Well-Known Member

Як зберуся будувати, покличу

12. Robertino

Robertino Member

Оце по сейозному...,на початку липня потрібні були волонтери....:)
    пізнувато трошки пане Іван,якщо читали гілку з початку ....,давав ссилочку... Теперички в Луцьку будують....,буде щось ближче і я буду мати таку інформацію...,обов’язково розтрублю всім....;)

• Подобається Подобається x 2
  13. LLIyT

LLIyT New Member

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

Звичайно кинь, зайвим не буде!

Волонтери це добре, Хто першим розпочне , гадаю той зможе розраховувати на кілька додаткових пар рук, яким теж цікаво подивитись і спробувати сам процес наживо:good:

14. Для тих хто зацікавився
    1) http://www.atelierwernerschmidt.ch/de/bauten/strohhaus-wegmann-gasser
    Ательє Вернера Шмідта, німецький сайт виробника цікавих з усіх сторін будинків. Представлено багато фотографій зокрема будинків із соломи з товщиною стін 1,2 м. Цікаво подивитися в принципі:)
    2) http://www.strawbale.com/
    Мабуть найбільш інформативний сайт. Написано безліч статтей на різні теми будівництва з соломи. Буде більш цікавим для тих, хто вже визначився чи саме визначається з будівництвом з соломи, але не впевнений в своїх знаннях.
    Буду вдячний за коментарі до сайтів. З часом можливо додам інші ссилки

• Подобається Подобається x 3
  15. yasam

yasam Well-Known Member

Щось мені здається з тюків будинок буде не дуже дешевшим, аніж з цегли. Адже дерева там дають огого (в інтер*єр), а дерево в нас не дешеве.

16. .. дерева там в інтерєр...
    Де там? у ательє вернера?
    Думаю вони не паряться ціною. Справа в унікальних проектах. Там дизайнери, архітектори і будівельники отримують 90%кошторису будівлі... решта 10 - матеріали і тд.Проте такі будинки цінні в першу чергу через свою екологічність + будинки з 1.2 м соломи - пасивні (не потребують додаткового опалення).

17. yasam

yasam Well-Known Member

Ну за дешевезну тут писали люди.

18. Тут в першу чергу треба звернути увагу на різні підходи при будівництві в Німеччині та Україні.
    В Німеччині: проект розробляється в компаніях, подібних до ательє Вернера Шмідта. Там сидять талановиті люди - архітектори, з великими зарплатами і працюють над кожним проектом. Потім аналогічно працює конструкторське бюро - сидять ще люди і прораховують несучі конструкції, фундаменти, роблять геологію ділянки будівництва, застосовують енергоефективні технології (рекуператори, водонагрівники різноманітні і тд), розраховують вентиляцію в будинку і тд. То все передають технологам, які розробляють технологічні карти, операційні схеми ітд. Потім на заводі робляться частини будинків ( з точністю реально до міліметра). Пізніше бригада приїжджає і складає то за кілька тижнів. Все ідеально підходить по розмірах, надійно захищене від будь-яких прорахунків, неточностей і тд. В результаті - привабливий вигляд будинків, надійна експлуатація і довговічність, комфорт і зручність в період проживання. Відповідно вартість матеріалів (які якісніші за аналогічні в Україні) є неймовірно низькою, в порівнянні з загальною вартістю. Адже рожну роботу виконує спеціаліст в своїй галузі...
    В Україні: люди в безвихідних ситуаціях розуміють, що без житла не обійтися. Пів життя збирають гроші на "коробку", яку споруджують "майстри" котрі до будівництва не мають жодного відношення. Функція майстрів найчастіше не заробити імя (як в Німеччині), а заробити гроші. Дуже часто самі власники роблять ту "коробку". Зрозуміло, що про жодну точність, продуманість і тд мова не йде... В людей є мета - мати житло, і їх можна зрозуміти. Другу половину житла вони складають гроші на "ремонти". Тут дуже цікаво - приходять знову "майстри", штукатурять. В будинку роблять ремонт всередині. Проте виявляється що гідроізоляція взагалі відсутня, вентиляції теж немає, а в домі холодно як надворі... Тут починають утеплювати - приходять "майстри" і утеплюють фасади, не нагадуючи про необхідність елементаного утеплення підлоги і перекриття.... Ефекту практично немає. Такий будинок має поганий мікроклімат, вологість висока, повітря застоюється без вентиляції, зявляються грибки і цикл ремонтів повторюється...

Тому, думаю в Україні необхідно самим цікавитися тим, яким має бути дім і не набивати гулі в процесі будівництва і експлуатації. Або прагнути того варіанту, який є в Німеччині:)

Останнє редагування: 20 сер 2013
    • Подобається Подобається x 2
  19. Дуже вдячний вам!
    А не підкажете контакт та адресу тих, що у Луцьку? Так кортить, що можу і до Луцька поїхати :)

20. Хто хоче дізнатись багато цікавого про будівництво з використанням соломяних тюків --
    http://strawballhouse.wordpress.com/

а де твій аватар? :)