Будівництво з використанням соломяних тюків

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Volodymyrstraw, 26 лип 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Robertino

Robertino Member

Мда.... стільки писанини ,раді "красного словца" ....,цікаво хоч хтось тут пишучий .... побудував хоч-би дачу власними руками ..,не говорячи про будинок. Думаю тут таких нема ,а знєте чому?...,часу в них нема вступати в полеміку з АНАЛЬФАБЕТАМИ... Щодо себе...., я тут сам по собі і нікого не представляю,і будівництвом займаюсь реально,а не на словах ,і живу в будинку який збудував,і консультую тих хто має нещастя будувати в нашій безперспективно-депресивній країні! Плюси поставив Ведуну за грамотне запитання і Володимирстраву за грунтовну відповідь...,він цим позбавив мене від епістолярних потуг...,йшлося про пожежобезпечність соломяного будинку.Слід добавити ще анти-септичність житньої...,так званої "кислої соломи" в якій неплодяться ні миші, ні таргани ,ні жучки ,ні мурахи ,такий от парадокс панове....
    А для більшості порада :....,неважно з чого ви будуєте...,честь вам і хвала ,що ви ще щось будуєте...,а для писак зі Сихова,Майорівки,Рясної,Топольної... де ще в нас панельні тимчасові,розраховані на 50 максимум на 70 років будинки....: БУДИНОК З СОЛОМЯНИХ ПРЕСОВАНИХ ТЮКІВ ПРОСТОЇТЬ ДОВШЕ!!!

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Многабукффф...:dntknw:

3. Vedun

Vedun Well-Known Member

Я зараз добудовую будинок і над багатьма проблемами задумувався ще до того як вони виникли.

Зате зараз тішить те що дві дочки будучи на будові в один голос сказали: нам тут подобається, не багато місця, але зате дуже зручно і комфортно.

• Подобається Подобається x 3
  4. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

• Подобається Подобається x 4
  5. Vedun

Vedun Well-Known Member

Я хотів будувати з цегли будинок, я його збудував. Хтось хоче з соломи хай будує з соломи, це його право. Я будуючи будинок вибирав перш за все безпечність тих чи інших матеріалів, а хтось ставить ставку на екологічність, а хтось на дешевизну а хтось на креативність, а хтось на..... Кожному своє.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

http://youtu.be/P2ngsGWmXnU

• Подобається Подобається x 2
  7. Robertino

Robertino Member

На рахунок цегли ...,матеріал хороший ,але стіни повинні бути товщиною 2 метри щоб по теплоізоляції наблизитись до соломи... ,а так при своїй дороговизні ще і потрібно тратити купу грошей на теплоізоляцію...,потім штукатурку,шпаклівку,грунтування ,фарбування ....,зимою все це потрібно отопити і не дай бог поїхати на декілька днів в Карпати приміром.... і в цей момент як у нас буває це часто ...,збій зі світлом чи газом ,а автоматика відмовила і не включила опалення.... ви приїзжаєте в холодні стіни і в силу своєї інерції... скільки охолоджувалось стільки і гріти треба я маю на увазі цегляні стіни... Трошки перебільшую ,але в цілому десь так...,солома в силу своїх властивостей немає такої інерції. ПриЇхав... затопив і вже тепло... ;)

8. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

Де у Львові чи області є такий будинок, я б витратив навіть день щоб приїхати подивитись.

9. Vedun

Vedun Well-Known Member

Повторюсь, я особисто будував з цегли, я так цього хотів. І якщо я не маю коштів то нема чого починати. Мене мої стіни цілком задовільняють, при тому що вони не 2 метри. Перебої з світлом теж можна вирішити не проблема. Тепло в хаті з моменту включення опалення 7-10 хв. Благо технології це дозволяють. Кожний будує за ті кошти які має. І якщо ви маєте кошти лише на будівництво з соломи то ваше право, я ж вас не відговорюю, кожен сам ставить свої пріорітети в будівництві.

10. yasam

yasam Well-Known Member

Та нехай будують собі з соломи. Собі ж будують, нє?

11. Robertino

Robertino Member

Агов друзі !!! тема гілки про солом'яне будівництво в мене так само будинок з цегли утеплений перлітовою штукатуркою накритий черепицею Тондах...,все як у всіх.... майже.. ,але як подумаю скільки це коштувало.... і скільки я міг би ... чисто гіпотетично.... заекономити ...,думаю за ті "лишні" гроші мігби подорожувати по світу років три... Стільки би цікавого побачив... і так напевно кожен хто ставав на цей тернистий шлях. Скорше тема буде цікавою людям які хотіли би мати власний будинок ,але не мають для цього достатніх коштів і бояться невідомого ,то хочу вам сказати ,що не враховуючи ціни на землю...,бо вона різна ..., так продавши у Львові однокімнатну квартиру можна збудувати повноцінне житло від 120м квадратних. Ціну на квартиру беру теж середню 30-35 тис американських ... Відповідально заявляю не боятися будувати з соломи...,це набагато безпечніше чим брати в банка гроші в кредит на квартиру....:)

12. yasam

yasam Well-Known Member

Єдина порада, якщо все таки хтось наважиться будувати з соломи. Солома - горить.
    Зараз європі можна знайти будинки утеплені целюлозною ватою (переробка макулатури), яка горить не гірше ніж солома. Але європейці не дурні, і обробляють її кислотою (забув якою), що при загорянні вона сама тушилася. Таке, на мою думку, слід робити і з соломою. Але ж, знову таки, втрачається фактор екологічності.

13. Robertino

Robertino Member

Ну знов тої самої ....,писали ж про горючість таких будинків...,тоді ще одна порада...: ні вякому разі не будувати з ДЕРЕВА !!!,бо воно горить краще !!!
    А про целюльозу це ви "чули дзвін..." ,а дальше надіюсь знаєте... такий матеріал в нас давно виробляє наша промисловість і називається він ЮНІЗОЛ
    ,або ще називають ЕКОВАТА це відходи паперової промисловості з вмістом до 7-ми відсотків так званих антипіренів ..., або попросту борної кислоти ...,це робить матеріал антисептичним і вогнетривким. В нас повним ходом цей матеріал використовується для утеплення стін і дахів. Мало того позаяк матеріал не гниє, його на вертикальні поверхні для ущільнення задувають з приміненням води. Тобіш як ви зрозуміли це пряма заміна мінеральної вати.
    А дописувачам порада... вивчіть тему ,а потім баламутьте і так не дуже світлі голови більшості форумчан :rock:

14. ArtCool

Мені хтось відповість де можна подивитись на той будинок із соломи? чесно кажу готовий витратити цілий день на нього

15. yasam

yasam Well-Known Member

Robertino,і що я написав суперечливого з вашим постом?

16. Robertino

Robertino Member

Не беріть так близько до серця....уважно читайте ,в попередніх постах пояснювали ,що будинок з соломяних блоків в пожежному сенсі не менш безпечний ніж звичайний ....,а ви тої самої...

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:40 ----------

Відповідаю : на початку теми я виклав декілька фото,які зробив власноручно з семінару по соломяному будівництву ,який проходи в селищі Славське ,Сколівського р-ну ,Львівської області з 5 го липня цього року. Напроти гори Тростян . Будинок будується в Луцьку... це ті дані що маю я.З дозволу власників можу вказати адресу . Якщо вас це так цікавить.:sad:

17. ArtCool

Звичайно цікавить, один це добре, а можна і більше. Якщо гра коштує свічок то чому б не спробувати. Але я завжди стараюсь серйозно підійти до чогось нового, тому і цікавить уся доступна інформація

18. LLIyT

LLIyT New Member

Привіт. Як подивишся- поділись будь-ласка відгуками, можно з фото) Теж цікавить ця тема. Дякую

• Подобається Подобається x 2
  19. Robertino

Robertino Member

Ооооо та зацікавлених прибуває ,ну до красного словця хочу сказати ,що якби була можливість адекватно продати свою цегляну ,то слідуючу будував би тільки з соломи.... Але на жаль будинки які збудовані для себе ,а не на продаж трошки дорожчі ,бо матеріали там використані дорожчі,тому продати не втративши, в нашій депресивній країні ,майже не можливо.
    Ось деякі коменти і фотоархів з семінару соломяного будівництва... https://www.facebook.com/events/543009809070557/

20. yasam

yasam Well-Known Member

А що скажете про будинок з солом'яної геосоти? Недоліки і переваги такого каркасу.

а де твій аватар? :)