Будівництво власного будинку

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем vovik, 1 лис 2008.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Їк :). Я не проектант. По основній спеціальності я ПЦБшнік. Просто, коли роблю якусь справу, стараюсь вивчити її глибше, щоб розуміти, що я роблю і робити поменьше помилок.

Опа. Уже трохи міняємо думку

Перепрошую, а це
    що?
    Це лиш Ваша думка, і базується лиш на Ваших образах. Якщо уважніше почитаєте, то можете помітити деякі букофки Це вирішує питання, де я розумію, що є нормальні матеріали на будові?
    А зауваження стосуються людей які радять "умні фрази", навіть не підозрючи, що ці поради можуть вилізти боком з досить високою імовірністю.
    То що Ви не оспорююте факт, що матеріали для несучих конструкцій бувають різними, і тому потрібно бути уважним при виборі, а закатуєте істерику з обвинуваченнями де хтось погано думає про всіх людей, де хтось проектує міфічні будинки без перев'язок, лиш підтверджує рівень Вашого
    Хохо, де це є смітники, на яких можна знайти блоки на цілу хату/стіну?
    Дайте відповідь на два питання:
    1) Чи можливо, що людина, по недосвіду, і чужій неповній пораді, може купити матеріал недостаньої міцності в буд. магазині/фірмі?
    2) Чи бувають випадки, що буд матеріали перекупляють з інших будов? (Наприклад непотрібний залишок, або будова зупинилася на стадії розбивки котловану, і хазяїн передумав будуватися в тому місці з тих чи інших причин)

Ололо. Можемо запитати в форумлян, хто триндить, ліпить "умні фрази" і ганяє понти. Той хто стверджує з практики, що піноблоки одні, і до трьох поверхів можна з них будувати що заманеться, чи той хто пише, що так думати небезпечно, та потрібно знати елементарні речі про те, що і з чого ви будуєте?!
    Хто за? ;)
    Ех, не хотілося б лишній раз штрикати, але не тіште себе мріями. Щось маю підозру, що той майстер ще довго не приїде. Оскільки це специфіка самої деревини. Суттєво зменьшити лінійні розширення/звуження деревини (звиняйте за тавтологію) можливо лише у виробів, відносно невеликих розмірів, використовуючи певні види деревини і можливістю спец. обробки кожної деталі.

• Подобається Подобається x 1
  2. yasam

yasam Well-Known Member

Можливо, і що?

Буває, і що?
    Далі ганяємо воду в ступі і офтопимо. Попереджаємо про небезпечність без жодної конкретики. Продовжуйте без мене, будуйте з керамоблоків - вони міцніші.
    Як би ви переходили за посиланнями, які я даю, ви б змінили свою думку, наприклад відносно піноблоків.
    А ось ще відносно дерев*яних будинків: http://chalet-home.com.ua/chalet_log_home_technology.html.
    Не лінуйтеся, перейдіть.

3. Neoradius

Neoradius New Member

Привіт усім. Підкажіть будь ласка, які у Львові місця вважаються найкращими для проживання (приватний сектор), враховуючи: близкість до магазинів, автобусної зупинки, відносно не далеко від центру, щоб це був "тихий" район, з можливстю купівлі ділянки під забудову (1-2 поверховий будинок на одну сімью)
    По можливсті з вказанням вулиць
    Я сам не львівянин, але можливо будемо купувати землю під будівлю власного будинку.

4. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Мені здається, що в старих деревяних будинках десь в горах ( напр.Верховина) нема таких щілин в брусах як ото зараз будуть, що дерево спершу добре, а в процесі щілини робляться... чи то від процесу і способу сушіння залежить...

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Зацікавило.

Хто що знає про будівництво дерев’яних будинків? Мене декілька проектів зачарувало, починаю збір інформації, якої завгодно, зважити плюси-мінуси, на що увагу звертати ітд.

6. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Знаю таке, що верховинські майстри (чи з того району) за свою роботу беруть дорожче ніж всі інші. Але оскільки там вчилися ще від діда-прадіда+нові технології... авось знають що і до чого.

Тут в гілці може знайдете що вас цікавить...

7. sani

sani Well-Known Member

а що саме Вас цікавить? Зимою заготовлюєте деревину а літом складаєте олівці і хата стоїть!
    рік даєте на усадку, тоді вставляєте вікна, потім конопатите а далі все як звичний будинок.

8. Un.Known

А в моєму дописі вище все написано...

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

На майстрів в першу чергу, і в ту ж чергу на якість деревини :)
    Майстри будуть знати доступи і відступи, які потрібно зробити в процесі.
    Висушена в сушарці деревина (перевіряти можна на об'ємну вагу) забезпечить від "пропелерів", сильних розтріскувань, усадочних щілин, перекосів кутів і одвірків. Не бійтеся клеєних брусів і дощок. Вони, як правило, в процесі експлуатації поводяться краще ніж цільні.

Умгу. Тільки пропустили, що потрібно заплатити за сушарки, які доведуть до кондиції. Якщо сушити природнім способом (під навісом), то прийдеться постійно обробляти торці (забезпечує від нерівномірного висушування і розтріскування) і чекати пару років ;)

Не буду стверджувати щодо дідів-прадідів, але верховинські майстри дійсно підхопили одні з перших нові технології масово, підтягаючи, заодно, під себе базу з деревиною. Тому і цінять свою працю :)

Не смію питати, а в котрій стороні будувати надумали? Якщо на стрийщині, то як варіант, нехай не ображається що переводжу стрілки :), можна домовитись за оплатну винагороду про нагляд нашого форумлянина VasMT. Щось інтуіція мені підказує, що він їм спуску не дасть. Ще раз перепрошую, що так нагло "зісватав" :drinks::bye2:

• Подобається Подобається x 2
  10. Un.Known

Як у воду дивились. Уявляєте, в мене така думка була. :)

Будувати збираємось майже в Словаччині - на сході Чехії. До Відня 2 години, так само і до Братіслави чи Будапешті, Кракова. Ліси, гори і гірки - думаю, дерев'яний будинок вписується найкраще. А от майстри будуть українські, чи то навіть стрийські - тож Михайлович їм може не давати спуску на місці, коли ту всю конструкцію збирати будуть.

Часу ще досить, але хочу зібрати інфу - не знаю нікого, хто в такому будинку живе чи має досвід з можливими проблемами.

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я вдячний за довіру, але змушений буду відмовитись. Не в моїх правилах бездумне споглядання за процесом. Щоби керувати ним, потрібні знання. Хоча б на середньому рівні. Я ж в дерев"яному будівництві "чайник". Така селявуха... :dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  12. zlatovlaska

zlatovlaska Active Member

Плануємо придбати ділянку, 6-8 сотиків біля міста до 25тис у.о.
    1.А чи реально , чи варто починати будуватись з 50тис на руках? Що і протягом якого часу +- за ці кошти можна зробити, як показує Ваш досвід?
    Вся робота падає на майстрів.
    2.Чи хтось будував будинок з ракушняку?
    3.Порадьте бригаду будівельників в ПП :)

13. Newmak

Newmak миється в бані

кримський ракушняк повністю екологічно чистий матеріал для будівництва, раджу використовувати.

14. Galapagos

Galapagos Member

Порадьте, будь ласка, якою фарбою (маю на увазі виробників) краще фарбувати стіни всередині будинку. Так, щоб фарба і кольором гарна була, і стійка, і не дуже смерділа. Може хто має вдалий досвід.

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Які стіни? З якого матеріалу? Якщо гіпсова основа або флізелін - найдешевша акрильна емульсійна з додаванням барвнику.

16. - Dulux....

17. VVV

VVV Member

1. Реально почати і з 5 тис. на руках, а скільки можна зробити за 50 тис. - це питання Ваших компромісів між бажаним і доступним, можна і збудувати "під ключ" поскромніше, а може лише на паркан вистачити.
    2. Ракушняк - не для нашого клімату, дуже боїться вологи. Для розуміння не профі, щоб довго не писати: якщо ви збудуєте фундамент і коробку, але не встигнете їх накрити дахом до зими (часто бачимо таке), то стіни з ракушняку на весну можемо і не застати. Не треба писати - ми накриєм і т.д. - я навів довільний приклад для розуміння межі волого- і морозостійкості матеріалу, крім просто дощу і снігу є ще сорбційна і конденсатна волога, що "атакує" матеріал.
    3. Бригаду конкретну (не свою, я займаюсь спецроботами) порадити можу, але на подальше щодо бригад можу порадити наступне:
    - вимагайте чіткий кошторис вартості робіт і матеріалів наперед, чітко обумовивши мету (наприклад, стан "під ключ" - 100% готовність крім меблів) і зазначивши окремо, що всі дрібні супутні роботи, не враховані раніше в кошторисі але необхідні для досягнення обумовленої мети, не будуть оплачуватись Вами. Навіть якщо Ви не скористаєтесь послугами цієї бригади Ви визначите для себе приблизну вартість Вашого проекту і рівень кваліфікації бригади по рівню грамотності кошторису.
    - по можливості, залучайте незалежний (від бригади) технагляд;

• Подобається Подобається x 2
  18. Garis

Garis Well-Known Member

яка ваша думка стосовно обкладання стін гіпсокартоном всередині власного будинку?

19. VVV

VVV Member

Гіпсокартон взагалі - матеріал швидкого ремонту, коли треба швидко підготувати приміщення під бізнес, бо час, оренда - то гроші! Отже перевага - швидкість робіт. Недоліки: 1. Займає більшу товшину ніж штукатурка - отже на кілька сантиметрів зменшить розмір приміщень;
    2. Легко ушкоджується при ударі та дії вологи; 3. В проміжку між зовнішньою стіною і листами гіпсокартону може утворюватись цвіль і грибок; 4. З часом, в 50% випадків, розтріскуються шви - через неякісну роботу, визначити на старті чи якісно чи ні працюють майстри Ви не будете в змозі. Моя думка - я б у себе вдома стіни з ГК не робив.

20. Architect

Architect New Member

Будуватись реально, але дуже багато залежить від:
    - загальної площі
    - поверховості
    - особливостей грунтів, від чого залежить тип фундаменту
    - технології будівництва
    - будівельних матеріалів і конструкцій і т.д.
    Ракушняк підходить для будівництва котеджів, але має як плюси так і мінуси. Серед плюсів: хороші теплоізоляційні властивості, легкий в обробленні; мінуси - не дуже міцний (можна будувати до 3-х поверхів), потребує облицювання ззовні.

---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

Якщо стіни досить криві, то гіпсокартон тут підійде якнайкраще, але використовуйте вологостійкий.

а де твій аватар? :)