Будівництво власного будинку

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем vovik, 1 лис 2008.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. yasam

yasam Well-Known Member

VasMT,є теоретики які складують і проектують, і ті проекти в кращому випадку просто не будуться через свою віддаленість від реального життя, в гіршому - починається будівництво і не продовжується.

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

Я говорю з практики, а ви з теорії. Читайте допис вище.
    Я бував щонайменше у чотирьох будинках з піноблоку: 3 були з монолітним перекиттям, і один з битонних плит. Два з яких були на два поверхи з мансардою. Одному вже 12 років.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А є халтурщики-шабашники, яким аби бабулєс загребсти, а там хоч трава не рости...
    Тримай пан мура, а пішов по пєньонзи...
    Є норми, є розрахунки, є правила. Порушувати їх за рахунок заказчика - гріх.

3. yasam

yasam Well-Known Member

а посилання до "ВУЗу" це професійна порада?

---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

Ну то вакажіть конкретно те правило, яке не дозволяє ставити перекриття на піноблок!

4. VasMT

А якщо у п"ятому чи у шостому завалиться перекриття, кого будете кликати?
    Практик....

• Подобається Подобається x 1
  5. yasam

yasam Well-Known Member

є, я не спорю, але навіть схалтурений будинок, виготовлений не по технології з піноплоку (вапняно-цемнтно-піщаний розчин замість клею) стоїть і нічого йому сі не стає.

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

ну якщо пятий чи шостий проектував практик, то так

6. VasMT

Цілком, тим більше, що відправляли до лаболаторії, а не до біліотеки.
    Не плутайте божий дар... Перекриття можна ставити і на земляні стіни, чули про такі? Але іхня міцність повинна відповідати нормам. Абревіатура СНіП Вам про щось говорить7

7. yasam

yasam Well-Known Member

земля може бути різна, і міцність різна: ви до того ведете?
    А піноблок він один, і ISO одне, то скажіть конкретно, чи можна чи не мона?

8. VasMT

Яке нафік одне? І яке воно? Можете назвати?

9. yasam

yasam Well-Known Member

ISO 9001–2009, ISO 6946, решту не пам*ятаю

---------- Додано в 14:52 ---------- Попередній допис був написаний в 14:50 ----------

Тепер ви мені скажіть:
    можна на піноблок ставити битонне перекриття, чи ні?

---------- Додано в 14:56 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

http://www.rexbud.org.ua/catalog/165#3

10. VasMT

Дим стандартом можна визначити яківть товару, але от халепа, чи можна заливати монолітну плиту на стіну із піноблока товщиною 50 мм, а 100, а 120???
    До Вашого відома, пане практик, цей стандарт необхідний для обчислення теплоізоліції будівель.

11. yasam

yasam Well-Known Member

дебілізм, яка зовнішня стіна 120мм!!!

---------- Додано в 16:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

таке враження що ви хочете погрузити просто

12. VasMT

А яка? В цеглу, в дві, в три..? Це хто, ISO має відповісти? Не смішіть мої капці...
    А як із Вами ще розмовляти? Я Вас нормальною мовою запитав
    На що Ви мені дуже фахово відповіли
    То як із Вами ще розмовляти, якщо Ви елементарних рече не знаєте, яким в ПТУ вчать. Практик...

13. yasam

yasam Well-Known Member

VasMT, скільки ви будинків збудували?

14. VasMT

Питання поставлене некоректно.
    Тому що на відміну від Вас, я будував будинки до п"яти поверхів включно. Кількість їх не має значення. Питання Вам: скільки плит перекриття Ви поклали вище другого поверху своїм шабашним способом?
    Другий момент, я вчився не будувати будинки, а їх руйнувати. Відповідно, щоби знати як ту халабуду, яку Ви з бригадою поскидали до купи, так довго вчитись не треба було...
    Ну і третій момент: яка у вас будівельна спеціальність?

15. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Говоримо про масло масляне :))) Я кепкую з того, що який зміст ставити супер екологічно чистий будинок, в екологічно нечистих районах і напихувати його неекологічним начинням, а Ви розказуєте, що жити на смітнику шкідливо, при чому роздуваючи ледве не до мегакосмічних маштабів. Говоримо про одне і те ж ;)
    Слідкуйте за думкою. Читайте повільно. В темі про будівництво будинку, хтось навіщось переймається проблемою, що не вистачає сміття в Данії, при чому звалюючи вкупу сміттєпереробний завод з сміттєспалювальною електростанцією
    Я плакаль, хлопаючи долонею по столі, читаючи перли

Прошу не ображатись :) І аж навіть не знаю з чого почати. Почнемо з того, що пінобетон не один. Якщо пан все таки дочитається в тому, в чому іншим радить, то побачить що допустиме навантаження буде коливатись від 8 до 100 кг з градацією і належністю до марки/класу (не одна, не дві, і навіть не три), і залежить від технології виготовлення, умов і часу зберігання.
    Допускаю, що самовпевнені практики можуть збудувати будинок, і їм попадеться матеріал на несучі стіни з достатньою витривалістю. Він буде стояти. А що робити, якщо горе-практику попадеться матеріал з нижчим допустимим навантаженням? Він же навіть не знає що таке існує. Якщо просто завалиться, то замовник попаде в кошт, а якщо придавить людей, дітей? А ще матеріал має властивість втрачати свої властивості. Щось чули про такі речі як корозія бетону, морозостійкість, консервація недобудов і навіщо вона робиться, і що роблять з недобудовами, якщо вони не були вчасно законсервовані? Чи може думаєте, що то все придумали кляті проектанти, лиш би гроші здерти? Заперечте мені, якщо я буду ствержувати, що наслідком недознань і самовпевненості в тій сфері є тисячі нещасних випадків і смертей.
    З.І. Якщо я правильно зрозумів, то пан добре розуміється на авто і самокатах. З Вашого дозволу проведу алегорію. На запитання які колеса поставити на авто, один розказує, що колеса є літні і зимові, що потрібно подивитись чи вони не потріскані (а таке буває при довготривалому зберіганні в несприятливих умовах), що потрібно ставити по типорозміру, що потрібно накачати до нормального тиску і відбалансувати.
    Другий каже: "Став любе, головне не розганяйся більше 100. В мене два сусіди поставили на "Москвич" і "Запорожець". З практики/досвіду знаю, що їздять. А що сходження роблять на СТО, то все здирають тільки гроші".
    Вони ніби обидва праві. Нє? Їздити то буде, питання як і скільки часу
    Хоч питання і не зовсім мені, але оскільки опоную, і погоджуюсь в даному питанні з твердженнями VasMT, можу відповісти. Правда не знаю з якого часу почати. З кінця 80-х починав на будові штукатуром-облицювальником. З середини 90-х вів уже будови в якості виконроба, попутньо займаючись проектуванням, перепроектуванням. З того часу, як почав розуміти, що і як я будую приймав участь (не лише бачив у когось) в забудові десь біля 40 будинків (і висотних, і, так званих, особняків). Бог милував, і дав можливість навчитись на чужих помилках. За час кар'єри мав два випадки грубих помилок практиків. В 1993 році внаслідок помилки горе-практика в Гряді завалився будинок на три поверхи (ще навіть дахом не встигли накрити). Добре що завалився вночі. Показували як наглядний приклад. В 2004 приймав участь в комісії по розслідуванню НС на режимному об'єкті біля Тисовця, де місцевий горе-практик виконроб вирішив покращити конструкції несучих стін, наслідком якого було вздуття стін. До руйнації не допустили, розібрали. Оскільки замовлення було державне, то виконроб отримав 2,5 роки поселення (це не тюрма, а якесь поселення в межах якого можна пересуватись і проживати з сім'єю)
    Так що у кожного свій досвід, тому кожен може радити виходячи з досвіду, а інколи і елементарних знань. Нє? ;)

• Подобається Подобається x 3
  16. VasMT

В Стрию недобудована станція СТО, 1994-й. Мої солдати будували, але прораб був замовника. Завалились плити другого поверху. Не поставили закладні. Як розібрались із прорабом не знаю.

17. yasam

yasam Well-Known Member

а це часом не ви спроектували багатоповерхівки в києві, де, щоб здешевити будівництво, несучі стіни будували з силікатної цегли, а щоб будинок мав вигляд, до силікатної ПРИКЛЕЮВАЛИ облицьовочну в пів цегли без жодної пререв*язки? Якщо не ви, то ваші колеги, це точно!!!

Ви командир?

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

Просто людина задала конкретне питання і отримала конкретну відповідь від мене.
    А шановні пани набивають собі та своїм колегам ціну, замість того, щоб дати конкретну відповідь.

---------- Додано в 13:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

Ви мене вибачайте нерозумного: я штукатуром не був і технікуму не закінчував. Шейм он мі (((

18. yasam

yasam Well-Known Member

я що десь описував якийсь спосіб? Ви видаєте бажане за дійсне

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

:))) Паніка? А я..., а ти...., а в твоєї корови коротший хвіст.) (це не звертання, це алегорія ;) ) :)) Не приходило в голову, що то могли зробити лише недоучки, як дехто?
    Вулицю і номер будинку, пліз. Попрошу своїх щоб глянули. Якщо перев'язки не видно ззовні, ще не означає, що її там нема, єнто раз ;) Якщо виявиться правдою, там щось обірветься і гепнеться, а ще не дай Бог на когось, то їм попортять життя ой як, єнто два. На відміну від радників, які тихо будуть сопіти в разі проблем.

пацталом. :))) На Вашу "конкретну відповідь" я дав уточнення, що ця відповідь може бути ведмежою послугою, і бути небезпечною
    Купить людина найдешевші піноблоки (ну бо дешеві), або такі, що пролежали під вікритим небом пару сезонів, і втратили частину міцності. Поставить з них три поверхи, привантажить перекриттями з моноліту :eek:, меблями, стяжками, дахом, снігом.... В разі проблем, повторю запитання VasMT, який спрос з радника буде? Супер-радник буде їздити на самокаті, насвистуючи під ніс "Нє віноватая я..."?

Ми косєрваторієв нє кончалі.. :) ;) Якби Ви розказували, що всі гітари одинакові, то я б, напевно, і не відписувався би. А Ви радите небезпечні речі, та ще й по дитячому ображаєтесь.

20. yasam

yasam Well-Known Member

Picasso,нема вам про що потрендіти, і кого погрузити.
    Де я писав що треба брати полежаний піноблок, чи піноблок Васьки сусіда?
    Ви взагалі про людей найгіршої думки: ніби всі будують з г... бо воно найдешевше.
    Хоча.... навіть піноблок марки D600 з армопоясом можна використовувати.
    А ліпити загалні "умні фрази" ні про що, ви мене вибачне, не для мене.
    Те що я написав про піноблок, не означає, що людина піде на смітнику шукати засирілі блоки і з них хату будувати. Скоріше за все вона звернеться до вас, проектантів.
    Ви ж їх хату не з креслень будете проектувати, і не з загальних фраз. Захоче піноблок, збудуете з піноблоку, і не будете понти ганяти, як тут на форумі.

а де твій аватар? :)