Будівництво у Канаді

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем coffeefan, 13 лип 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1.  
    • Подобається Подобається x 1
  2. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Ну це ти погарячкувала. Треба купу документів. Той же проект треба затвердити і в купі інстанцій. Як збудуєш то ще купу взяток треба дати, електрикам, пожежникам, газовщикам і так далі.

• Подобається Подобається x 4
  3. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Ну навіщо ж такі громогласні заяви, не смішіть людей, які бачили світ і можуть об*єктивно порівнювати. Ви давно були у Львові? Бачили які тут зараз будують будинки? Усе вами перечислене, тільки з нормальних будматеріалів і під металочерепицею, а не ондуліном на голе дерево. І квартири у нових будинках великого метражу і хорошого планування. Так, криза призупинила цей процес, але не тільки в Украіні. Я бачив, які зараз будують кондо в Торонто, у кімнаті поміщається тільки ліжко, канадський варіант украінського житла економ класу. Якщо порівнювати зі селами або депресивними районами (наприклад, Луганськ), то там таких будинків дійсно мало. Але канадська провінція теж не виглядає так, як описаний будинок, там більше будинків трущобного варіанту.
    Не всі канадці живуть в описаних вами будинках. Я вам в Торонто покажу такі бомжатники, що у Львові важко знайти, і це не окремі будинки, а цілі райони. Я час від часу відвідую район між даунтауном і Етобіко (Дандас, Квін, Кінг), збираю певні речі для інтер*єру на кухні. Що вам сказати, повертаюсь з таких поіздок у вкрай пригніченому настроі. Колись може візьму камеру і познімаю ці трущоби і людей біля них, якщо не поб*ють, бо в Канаді без дозволу людей знімати не можна, при бажанні з іх боку - ще й засудять. Тому порівнювати такий канадський будинок потрібно з Винниками, Брюховичами, Рудно, Сокільниками. От знайомий австралієць (людина незаангажована) був у захопленні від будівництва у Винниках. Пару років тому бачив я у Львові таких гордих і знецінюючих все украінське (ніби украінських) емігрантів. Поіхали до знайомих у Рудно нормальними людьми, а повернулись з очима, як у Чебурашки - вони такого у Канаді не бачили. І у Канаді і в Украіні є житло різного класу і різний рівень життя, який порівнюється не тільки матеріальною стороною. Якщо подивитись на еміграцію з соціально-культурноі та психологічноі точки зору, то ситуація виглядатиме далеко не однозначно і не завжди на користь еміграціі.
    Тому якщо ви скажете, що особисто ви в Украіні не могли доробитись до такого будинку (а багато людей змогли), а у Канаді це зробили, то це буде ближче до істини. Знаєте, украінцю, який не жив за кордоном важко робити порівняння, в основному це ідеалізована уява. Коли ідеш через пустелі та степи Невади та Арізони, бачиш величезну кількість старих автотрейлерів без світла та водопостачання. На заправках стоять цілі ряди поштових скриньок. У цих трейлерах теж живуть люди (ах, як романтично це виглядає у кінофільмах!). Так от скажу вам з досвіду спілкування з украінцями, що при слові Америка вони уявляють собі будинки в Беверлі Хілс та Флориді, а не ці трейлери.
    Добре вам у Канаді - живіть і радійте, але говоріть при цьому про хороші сторони канадського життя, яких дійсно багато, а не знецінюйте Украіну. Я це пишу як рядовий украінець, хоча і розумію, які психологічні захисти ховаються за такою поведінкою і що вони означають. Дійсно задоволена життям людина так себе не поводить.

• Подобається Подобається x 5
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та ну... невже новобудови на Любінській і тому подібне такі ж доглянені? Ви порівнюєте Торонто до Львова а це всеодно що порівнявати яблука і помаранчі. Порівняйте мілліонне місто Канади з Львовом. Прошу дуже. Давайте порівняємо моє містечко до Львова, і то це важко зробити бо принцип життя і забудови в Америці (про Канаду не скажу бо знаю її лишень з туризму) не дорівнює принципу забудови Львова.

• Подобається Подобається x 2
  5. Lilikana

Lilikana Well-Known Member

Коли я приiхала в 2003 роцi до львова i побачила будинок у дублянах моеi подруги , то зрозумiла , що у Шотландii ( де я на той час гордо мешкала), я такого не матиму НiКОЛИ.
    Добре , що вам добре у Канадi. Кожному свое. Але не принижуйте Львiв.Бо об"ективно ситуацiя у Львовi з нерохомiстю НАБАГАТО краща.

• Подобається Подобається x 1
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви мене розсмішили.

Ви перетинали колись західний кордон України поїздом?

Бачили, як люди живуть? У мазанках з непаленої глини, натягнувши на них старий брезент у кращому випадку, але переважно просто целофан.

Трейлер для них би був як вілла в Беверлі.
    :)

Маю купу друзів у Стрию, котрі будуються з нуля.

Список головних болів і якість робіт писати? Разом з кількістю хабарів?

• Подобається Подобається x 3
  7. Lilikana

в мазанках накритих целофаном?? це коли тим потягом iхали - в !9 ст.?
    то ви загнули!

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Прошу вказати пальцем де було приниження Львова.

А ситуація з нерухомістю набагато краща в порівняні з чим? і де? і яка ж та ситуація краща ніж скажімо в конкретному місті?

9. Un.Known

:)

Якби.

Я розумію, що Вам в таке вірити не хочеться, але така є правда.

10. Максим

Максим Well-Known Member

Нічого нового Ви не сказали. Школо- і церквоподібні будинки навколо Львова, бум на які почався кінцем 80-х років. Пізніше люди мали мороку докінчити вже витягнуту коробку, вмеблювати її, нормально цю буду опалювати тощо. В Шотландії на таке дійсно мало в кого б стало розуму. Припускаю, що в Шотландії Ви собі купили нормальний розумних розмірів дім, але дублянська садиба подруги Вам подобалася більше.

Насмілюся стверджувати, що Ви не подорожували Україною так інтенсивно, як Північною Америкою. Інакше бачили б закарпатські слами, про які слушно зауважила Un.Known, волинсько-поліські халупи з перекошеними прогнилими стінами і звисаючими парканами, східно- і південноукраїнські мазанки з глиняною підлогою.

By the way, якщо ми вже згадуєм церквоподібні палаци навколо Львова, поцікавтеся, скільки з них має повноцінні вигоди, а не туалет з ямою, нехай і прибудований, а не окремий. А заодно яка відстань від туалету до криниці. А серед тих, які вигоди все ж мають, скільки мають повноцінну каналізацію, а не яму, ще й зле побудовану, рівень в якій відповідає рівню грунтових вод.

Розміри хати далеко не найважливіший показник, хоча, як видно, багато хто саме його і виносить на перше місце.

Ну а про менінгіти навколо адміністративної частини будівництва тут вже достатньо згадали. Тому і порівнювати будівництво в Україні з будівництвом в США, Канаді чи ще десь просто нереально.

11. Lilikana

Та ви ще скажiть, що на украiни iнтернету нема i по вулицях ведмедi з балайками бiгають.Крiм школоподiбних будинкiв i сараiв навколо Львова(де ви то все знаходите?!) , е багато нормальних, з усiма вигодами будинкiв . До прикладу - такий будинок , як у моих батькшв в Украiнi, в Шотландii би коштував до кризи 800 тисяч доларiв десь так.

Сперечатись на цю тему немае сенсу- я бачу , що вам вкрай необхiдно довести, що Украiна вся в гною, а Канада- Америка та iн. в шоколадi. Iнакше весь ваш свiт примарного eмiгранського щастя просто лусне.
    Так що думайте як хочете- аби вам добре було! (а краще -повертайтесь до Украiни -мами , любi друзi! але ви мене зараз тут заб"ете за цi слова.мовчу)

12. Максим

Максим Well-Known Member

Ваші слова :pardon: Ні від кого більше в цій дискусії подібне не прозвучало. Самі вигадуємо і самі ж спростовуємо?

І Ви так і не відповіли на моє запитання: як купити помешкання без кредиту? ;)

13. Lilikana

Для цього потрiбно бути iнiциативною людиною.Квартири без кредита у Львовi покупляла бiльшiсть. Можу розказати як це зробила я- працювала продавцем в хмельницькому на базарi, потiм почала шити i продавати свое, арендувала 3 контейнери в рiзних мiсцях. за 2 роки- квартира у львовi. працювати правда довелося чорно- не спати по 2 сутки, нерви и т.iн. але результат.в Шотландii, де робота то була и то не було i основна частка доходу йшла на харчi й житло, я такого дозволити собi не змогла.
    Я знаю що ви далi будуте доводити свою думку, вибачте , а ле вона менi не цiкава. я вважаю львiв найкращим мiстом в свiтi i Украiну - краiною великих можливостей. Для цього менi знадобилось майже 12 рокiв життя по рiзних краiнах.

14. Un.Known

Це надзвичайно цікаво, і може навіть похвально, але навіщо? :)

Навіщо мені працювати чорно, не спати по 2 сутки, тріпати нерви, якщо я можу взяти кредит, платити мирний відсоток, і спати в ліжку з чоловіком, їздити у відпустки і бачити, як ростуть мої діти?

• Подобається Подобається x 5
  15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

тим більше що кредит можливо сплатити за той час за який хочете. Хочете сплатіть за 15 років, хочете розтягніть на багато років.

Єдина людина в цій темі яка постійно говорить що Україна в гною то це ви. Ніхто інший не принижує України в своїх дописах, а лишень звертають вам увагу що порівнювати два світи нереально. Але ви всеодно в кожному дописі принижуєте інших людей і підкреслюєте що хтось говорить що Україна в гною...

Я не сподіваюсь що ви мені дасьте відповідь на мій допис, а в принципі і не треба. Я просто хотіла озвучити свою думку.

16. Максим

Максим Well-Known Member

:mocking:
    Для бажаючих "працювати чорно" і любителів не спати "по 2 сутки" такий варіант реалізовуваний і тут. Але більшості людей не підходить, окрім всього решти, супутній результат у вигляді виразки шлунку, варікозу, неврастенії і т.п., дітей, позбавлених уваги, відсутності відпочинку, і це все за існуючої альтернативи взяти кредит і спокійно собі жити, працювати на улюбленій роботі, а не на базарі, проводити вечори, вихідні, відпустки і свята з родиною, а не в контейнері.

Хоча, повторюся, якщо б бажаючий знайшовся, він подібний подвиг може повторити і в Шотландії чи ще десь. ;)

17. Lilikana

нiяких виразок и т.д. в мене немае. це ваш вибiр- або працювати все життя ( якщо роботу не втратиш), або попрацювати i подорожувати , як я зараз.
    але в украiни вже таких грошей не заробиш, пройшов момент. хто встиг- той мае.
    так що сидiть по своих канадах, вiдробляйте кредити, живiть у картонках- така ваша доля. i головне, розказуйте на кожному кроцi, яки ви щасливi, i як у вас там все класно. бiдний думкою багатiе.
    вибачте за сарказм

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а щастя вимірюється грошима і будинками з цегли? Ви краще себе пожалійте а не нас.

Я завжди заробляла на себе багато і спокійно могла собі подорожувати, але я вибрала мати сім’ю, а сім’я це обов’язок в першу чергу і я тим щаслива. Я не бачила Великої Китайської Стіни? Ні не бачила, але чи вона мені треба? Якщо я хочу я саджу своїх четверо дітей в машину і подорожую за 400 кілометрів в іншу країну, я собі їду сама в машині - лишень я і мої діти. Я ними щаслива і дякую Богу що вони у мене є. А чи ми будемо жити в мурованій хаті чи в хаті мазанці мені всеодно. Не в коврах і сцєнках щастя.

19. Максим

Максим Well-Known Member

До речі, з тих дописів добре видно, наскільки в кожного суспільства різні системи життєвих цінностей і пріоритетів.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це блін триндець, тупо понтогон в кого крутіший будинок і хто крутіше живе - Марійка з Торонто чи Петро з Праги, чи чиясь подруга зі Львова, в якої чоловік барижить. А щоб купити квартиру чи збудувати будинок треба тільки барижити? Контейнери-шмонтейнери, це не ці люди часом тепер на майдані плачуть що їм гайки закрутили? Читаючи цю тему спадає на думку що було куди закручувати. Але крім бариг ще є вчителі, лікарі, всім треба покидати роботу і йти барижити, або їхати в Канаду працювати на пилорамі, щоб через 10 років уже жити в нормальному будинку і скиглити тоді що все-таки хочеться на Україні бути.

а де твій аватар? :)