Ви шо, невкурсі?! Та ж кляті фашисти всі совєцькі хати попалили, а всі сім'ї в Катині розстріляли! (за версією совінформбюро). Не було куди і до кого повертатися. От вони й приставали до комсомолійок, а потім вбивали.
вполне возможно что жертвы чисток СБ. Мужей взяли в СА и шантажировали - если их жены не будут стучать на вояков УПА, мужей расстреляют. Между молотом и наковальней......их просто жалко....у них другого выхода не было.....бедные люди
з Вами ніколи не можна буде контруктивно вести дисксію...оскільки Ви апріорі відноситесь до теми бесіди вороже... але мені смішно... Ви знайомі з основною тактикою партизанки? схоже ні, інкаше не говорил б з іронією про схрони... зрештою, за перелічене і мінус...
Не к теме, а к событию и его комментариям. Перечитайте комментарии оппонентов. Где Вы увидели иронию? Констатация факта. Ваше право.
Степаничу, ну я розумію, коли доводиться очевидні речі пояснювати росіянам на російському форумі (і вони таки визали це порівняння слушним). Невже Ви не розумієте, що 44-45 рр в західній Україні треба порівняти із 18-21 рр на інших територіях ? Невже Ви вважаєте Добровольческую Армию - бандитами, злочинцями ? А це ті самі люди, що в Імперіалістичну війну билися з німцями. За що ? За несоціалістичну свою батьківщину, в якій вони виросли. Нє ?
Борисе! Логіка у Вашому порівнянні безумовно є. І можете перечитати увесь форум - ніде і ніяким чином я не засуджую вояків УПА. АЛЕ! Коли мені починають доводити, що вбивство мирних людей (вчителів, лікарів, агрономів, ветеринарів, механізаторів...), які не "гнітили", не засуджували, не засилали у Сибір, а лише ДОПОМАГАЛИ, і єдина провина яких у тому, що вони приїхали на ЗУ зі Сходу, отут я не розумію. І я не можу поважати вояків, які вбивали ні за що невинних, беззбройних людей. Так як і людей, які це виправдовують. Якими б гучними фразами це не прикривалося. І якби солдати Дрбровольчеської Армії вчиняли таким же чином (хоча навіть радянська історія про таке не каже), то це б були бандити і злочинці.
Звичайно! Трудно зрозуміти напівправду. 1. немає точних даних про загибель (а домислювати можна все, що завгодно). 2. відсутнє розуміння, що (майже) кожен засланець в ЗУ прирівнювався (владою, в першу чергу) до бійця-комуняки.
А девушек-учительниц ведь не на половину убили ребятки из схронов. Ночью убивали. Подленько. Удавочкой сзади. Сса за свою мерзкую жизнёнку.....
А план операції в Генеральному штабі розробляли? Вся агентура і резидентура працювала, підкупала, викрадала дані про обоз з 20-ти річною загрозою для влади і особисто т.Сталіна?
Угу...А дівчат-зв’язкових не наполовину вбивали? І то як...зґвалтованих..скатованих по шию заривали в з землю...не наполовину...чуєте..а по шию...і гадили їм на голови..теж по-повному... дехто вижив...
интересная "Наша" только правили на ней не вы, а вами .... финны "керзовых бандитов" успешно отстреляли, и теперь вполне дружелюбны, а вам слабо?
Левандивка! Не играйте варьята. Вы и Ромко В ПРИНЦИПЕ не просто оправдываете, а одобряете и приветствуете убийство приехавших на ЗУ из ВУ специалистов абсолютно мирных профессий, мотивируя это тем, что они оккупанты, "понаехали" и т.д. Во! Вот он менталитет истинного галичанина! "Сами выздыхають"! "... як роса на сонци..."(с). Чему ж удивляться, что вас всегда и все "гнітили"? А "паламари" такое поведение и обоснуют, и оправдают, и даже сделают достоинством.
Ромко, хотя бы приблизительно, навскидку: какой процент воинов УПА от всего населения ЗУ? Да, время другое. И методы должны быть другими. Но ведь и они не используются!