Бронзовий солдат

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Полковник, 22 січ 2007.

1. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Відповідь: Бронзовий солдат - украдено у Вергунки

Да, в свое время учил, но это было так давно, что уже ничего оттуда не помню, поэтому здесь Вы мимо.

Нет, это Вы ведете дискуссии в стиле "сам дурак" (далее следует долгие препирательства и взаимные обвинения в "самодураковом" стиле дискуссии) :D

А я считаю, что в чествовании здоровая разборчивость нужна. Иначе тогда и НКВД-шников приветствовать надо (раз уж всех!), а я против этого.

А приведите-ка мне пример, г-н afterstep! Приведите! Такой пример, где бы ветераны НКВД собрались что-то праздновать (или поминать кого-то), а государственный деятель рангом не ниже министра им приветственное слово направил.

Надо было дать гитлеровцам бежать в Германию и не трогать их там?

Не собираюсь ничего отрицать. Это было после 2-й мировой, во время же ее весь мир вместе с СССР воевал против фашизма. На это уже Вы не возразите никак.

Не согласен. Цветовая гамма российского фашизма именно коричневая, но никак не красная. Зюганов или Анпилов что ли там самые страшные фашисты? Не смешите. И возможно Вы этого не знаете, ну так я Вам сообщу: коммунисты России находятся в оппозиции к "кровавому путинскому режиму" вместе с Гариком, Эдичкой, Мишаней-2% и прочими достойнейшими людьми. Вот так!

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

No_Coment,
    я би порадив Вам уважно перечитати всю цю гілку з початку. В тому числі мої пости - нагадування про історичні події в Естонії.

Ні для кого не секрет, що в карїнах Балтії певна частина бізнесу належить тамтешім росіянам. Ці росіяни знають державну мову, закони країни, усвідомлюють те, що працюють в Європі.
    З одного боку - ніхто не дорікає їм, що вони - етнічні росіяни.
    З другого боку, вони (як і всі нормальні бізнесмени) зацікавлені в стабільності своєї країни.
    Здається, це показник "нормальності" життя в тих країнах.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

довгий пост набрав - і підлий збій його з'їв ;)
    ви шулєр, дядя Ваня - даремно ви кажете, що комсомольську риторику забули - вона у вас "в крові" ;)
    Приклад - прості розрахунки:
    - війна закінчилася в 1945 - зараз 2007 - різниця: 62 роки
    - 18-тилітні в день закінчення війни - зараз 80-тилітні
    - ветерани реальних бойових дій, особливо з контузіями - живуть менше, ніж середньостатистичні громадяни - навіть в колег-афганців - їм зара 40-50 - відчутні проблеми зі здоров'ям.
    - посвідчення "Ветеран" видавали і далі .... за певні заслуги ... але там вже не було передової, артобстрілів і т.д. - тобто здоров'я не так постраждало...
    - кого ми "чєвствуємо" 9 травня?
    останній мій дід-фронтовик помер у 1974 - пройшов до Японії.
    перед тим - у 50-х - помер інший герой-фронтовик.
    "Лісовики" - теж уже всі повмирали - сталінські катівні були погірше фронту.
    --
    Кого таки ми "чєвствуємо", дядя Ваня?

знову "савєцька риторика" - або дитсадківське "а він перший дразнився".
    Треба було забратися звідти - а не старатися анексувати побільші території, відкидаючи американців за Ельбу.

знову - пересмикування. СРСР з цим "всім світом" вирішив домовлятися, коли конкретно запекло паленим. А після перемоги почав цьому "всьому світу" погрожувати. Американці - теж мали гавнистий уряд - продемонстрували технічну перевагу на прикладі Японії - тоді й пішов діалог. А армію - таки довго ще не розпускали - з ким воювати збиралися? якщо "гадіну" вдусили? чому тільки в 1968 році зменшили призов з 3-х років до 2-х? навіщо "мірним савєтам" потрібно було стільки війська?

"на вкус і цвєт" - приємно, що хоч визнаєте, що фашистький рух в Росії набуває значних масштабів, і розповсюджується (експортується) по бувших постсовкових країнах...

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То з лютої ненависти... :)

5. afterstep

ух, як згадаю ті комсомольскі збори - то зразу на пиво хочеться...

6. no_coment

no_coment Well-Known Member

Ще раз - нічого особистого! Я лише висловлюю власну думку після вивчення останнього Вашого посту.
    І переконаний в тім, що:

1. Доки комуністів (як партію) будуть обирати - вони мають право на існування! Прошу перелічити учасників українського "бомонду" НЕ колишніх членів КПУ (до 1991року, або дітей комуністичних функціонерів) які по віку підпадають до цього членства? Може Тимошенко, чи Луценко, чи Ющенко.....?

2. Порівняння темпів та рівнів розвитку "маленьких" країн з доволі великими (а по населенню в Україну "влізе" - 35(!) Естоній) є не коректними для освіченої людини!

3. Вплив російського бізнесу у світі (а не тільки в Естонії), зростає щороку "семимильними" кроками і стати на заваді цьому не може ніхто (навіть НАТО)!
    Питання в іншому - будь-які рішення естонської влади (на жаль, що не народу) є виключно прерогативою цієї країни. Якщо так вирішили - то так воно і має бути! Решті (в світі) лишається лише висловлювати власне відношення до цих дій (в тому числі і Росії) - і це треба зприймати як даність! Але ніхто ні відміняв закони фізики: "Сила дії дорівнює силі протидії!".
    Демократією у сучасній Росії (як і в Україні) "пахне" мало, тому і реагують вони відповідним чином - істерично і доволі агресивно (а по іншому і не може, наразі й бути).
    Делікатність питання в тім, що "америкоси" вміють "тримати гарну міну при плохій грі", чого ні про Україну ні про Росію, не скажешь! Нам, ще треба багато вчитися "з посмішкою втикати ножа в спину"..... так само як і уникати безапеляційного "впливу" з боку потужних організацій (НАТО, наприклад).

4. Естонці - професійні наймити. Їм байдуже кого, за що, і де стріляти! Вони були чудовими "ворошиловськими стрілками" у всі часи (в т.ч. і жінки - воєний нонсенс!). Вони надзвичайно самолюбиві і завжди такими були. Вони завжди "жили краще за інших" під любою окупацією (дорікати за це їм не буду - можливо таким чином вони зберігали власний малочислений етнос)!
    За все це, я їх - НЕ поважаю (перепрошую), але це не дає мені право цькувати естонців (громадян Естонії) та вказувати їм, що їм робити!

7. volk

volk Well-Known Member

Нарахунок демократії, - дивлячись, що називати демократією. Існує думка, що модель демократії в кожній країні своя, і залежить від менталітету.
    По другій цитаті - так мало би бути в "демократичній і цивілізованій" країні. Допоки ми будемо намагатися "увійти" в Європу, нічого з того не вийде. Це - одна з фішок влади, нарівні з мовою, НАТО, і т.ін. Нам не потрібно нікуди входити, - ніколи українець не стане німцем чи французом. Натомість ми Є, вже є європейською країною, треба лише жити так, щоб Європа хотіла бути Україною. А для цього треба працювати в першу чергу нашим керманичам, а потім і всім нам. А за кордон люди їдуть не тільки через те, що там платять більше, а через те, що ні через 5, ні через 10 років ми так жити не будемо, - ніхто вже в це не вірить. А гнити все життя за мізерну зарплатню, не маючи надії ні придбати житло, ні вирішити інші соціальні проблеми, активні, працьовиті люди не хочуть. А їх за це ще й ображають.

8. no_coment

Погоджуюся цілком та повністтю!
    Наприклад, для Туреччини, дозвіл жінкам не носити хусток - вже шалений "прояв" демократизації суспільства!

Ментальність народу (більшості) взагалі відіграє найвпливовішу роль на напрямок та швидкість розвитку будь-якого суспільства!

Свобода - це ОСОЗНАНА (!!!!!) необхідність! Тому я не сприймаю любі (навіть самі відверто щирі) кординальні дії будь-кого які не отримали підтримки більшості власного народу.

P.S. (рос.) Поспешай не торопясь!

9. levandivka

"І еті люді запрєщают мнє ковиряться в носу" (С)

10. Salata

Salata Well-Known Member

Я вот месяц назад ехала в автобусе с ветераном, ему без одного дня было 80, на фронт попал с 15-ти, учавствовал в освобождении Севастополя, служил во флоте.

Мне было очень интересно, где он служил, что ему запомнилось (было время побеседовать). И вот он говорит: "Конечно, мы трупами немцев завалили".
    Я-то помню как об этом мои рассказывали. "Да, бардак, но выжили..."

Эх, думаю, какие же сволочи научили вас, фронтовое поколение так унижаться перед новым поколением, которое огурцы-то больше в банках видят, а в окопах только на крики о свободе личности были бы способны.

Да и потом, тема старая. Вы не "чествуете" - никто не заставляет.

Господи, пристали к этим несчастным ветеранам... В первое воскресенье февраля бывшие школьники тоже собираются, ну и что, никто законы по этому поводу не создает. Где-то День рыбака на весь город праздник, а где-то день металлурга...

11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

За великим рахунком і російському солдату байдуже.
    Тільки йому замполіт повинен добряче втовкмачити - хто є ворог, ЧОМУ він є ворогом і ЗА ЩО в нього треба стріляти.

Мій дідусь розповідав мені про братання солдатів російської та німецької армій під час 1 світової війни. Тоді якось легше воювалося без земполітів та особістів...

12. afterstep

таких одиниці - а не мільйони. Такі - на паради не ходять - та й тоді до парадів не схильні були...
    в перших рядах на парад завжди - повари і крикуни.
    А реальні вояки - не хизуються. Їм понти колотити нічого. Та й участь у війні - то скоріше біда, яка впала на твою голову, і слава тобі лише за те, що ти звідти живий повернувся...

13. Salata

Salata Well-Known Member

Все по-разному. Не слишком-то им благодарности досталось... После войны голодали и работали, потом просто работали, потом работали, чтобы выжить на нищенскую пенсию...

Люди и крупице уважения были рады и благодарны, награды один раз в году надевали... Я помню музыку с утра, нарядную, радостную бабушку, вторую, к которой мы шли в гости... То, что я вспоминаю их всех в этот день с улыбкой кому-то мешает?

Знаете, мне иногда очень жаль, что я живу там, где очень модно брать передовицу Известий времен 70-80 годов и везде вместо "буржуазия" и "империалисты" вставлять "россияне" и "СССР", я так радовалась в 1991, что больше не нужно делать вид, что свято веришь этой галиматье...

• Подобається Подобається x 2
  14. levandivka

Вау! А шо то Ви, Афтере, огульно лайном всіх поварів обливаєте!? :D :D :D
    Ви знаєте, скільки часу тре', щоб кваліфікованим поваром стати?

15. no_coment

Ці - http://www.nohchi.vu/news/detail.php?ID=6043? ?????? (рос. )

А може ці http://news.mail.ru/politics/1321705/?

А ось тут всі разом http://student.km.ru/view.asp?id=E8926D369CFE486980F68D07822C096D&fp=6&fl=20&sort=1

Эстонские ветераны СС «проливали кровь за вечные истины»

28.07.2007 17:01
    Глава Министерства обороны Эстонии Яак Аавиксоо направил официальное приветствие слету ветеранов СС 20-той эстонской дивизии. «Страна нуждается в вас и сейчас, что подтверждают недавние события в Эстонии», - заявил он в своем приветствии.
    Министр обороны сравнил бывших фашистов с участниками освободительной войны 1918-1920 годов, в результате которой была отвоевана независимость эстонского государства. Он добавил также, что для участников 2WW, воевавших на стороне фашистской Германии, «это была вторая освободительная война» за независимость Эстонии.
    Слет ветеранов-фашистов в Эстонии проходит сегодня неподалеку от российско-эстонской границы. Слет начался около высот Синимяэ, у которых летом 44-го года прошли самые кровопролитные бои на территории Эстонии за всю 2WW.
    Ветераны, воевавшие за гитлеровские части, под штандартами немецких частей прослушали молитву за их здравие священника Александровской лютеранской церкви города Нарва Велло Юрье. Велло Юрье заявил, что эстонцы, принимавшие участие во Второй Мировой войне на стороне немцев, «проливали кровь за вечные истины».
    Среди фашистов, которых собралось около трехсот человек, есть ветераны СС из Норвегии и Австрии. Празднество проходит под охраной полиции.

А щодо жінок-снайперів, то це цілком виправдано з практичної точки зору: http://sc.xmuvd.ru/potapov/part5.html

16. Salata

Salata Well-Known Member

Ну вот видите, так и реально до высоких стандартов общения дорастем :)

17. afterstep

в жодному разі... але - чому відмовляти в пошані тим, хто теж воював за Україну, - але в них навіть цього дня немає? а є перекошені лиця псевдо-ветеранів і натов, що скандує "фашисти"?
    Чому далі, незважаючи на 1991 рік, і на те, що ви смієтеся з совдепівських газет - ви далі продовжуєте ту глуху війну, яку вело керівництво СРСР проти українського народу? проти інших - теж, але ж ми в Україні знаходимося, і нам то ближче? і ніби й "болить"?
    півроку учєбки на Мечнікова. Знаю. І що? також знаю, що повари - всі поголовно в армії - не можуть нормально марш-бросок пройти - і що?
    Також знаю, що в них в дембельських альбомах - їхні фото на танках з закатаними рукавами і вольготно кинутим на коліна, або фривольно звішеним з руки - автоматом. І шо?
    Навіть готовий то повторити в очі будь-якому армійському повару - з солдатського складу - незважаючи на комплекцію - і?
    --
    стара приказка - наш комбриг її любив:
    "Машке за п#$%ду - Красную Звезду, а Ивану за атаку - х#$ в сраку!"
    І це дійсно правда - так було завжди - і що?
    до речі - Гашек теж огульно полив лайном всіх поварів, штабних писарів, фельдфебелів-рахівників тощо. Тому що це завжди були паразити на тілі армії. Для вас ця думка авторитетна?

18. no_coment

На Мєчнікова, за перепрошенням, не тільки поварів готували (та й до тепер готують) :D :D :D .
    P.S. (рос.) "Здается, мне, мил человек, что ты... - стукачек МУРовский..."
    (к/ф "Место встречи изменить нельзя")

19. levandivka

А фельдшери..? Можуть? ;) ;) ;)

20. afterstep

я чудово знав ще тоді - яка частина прикривається учєбкою поварів - і що? говорю лише про поварів. Про хамсько-сите кодло в будь-якій частині, яке при першій же нагоді пробувало "дідів" з себе покорчити, - і "крутими" вони ніколи не були. Тим більше - солдатами.

до речі, левандівко - можуть. І в пику добряче дати - теж ;)
    і жарт, що затягнувся - то не жарт, а стьоб. Поговоримо ще про писарів? чи про хліборізів?

а де твій аватар? :)