Бронзовий солдат

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Полковник, 22 січ 2007.

1. no_coment

no_coment Well-Known Member

Відповідь: Бронзовий солдат - украдено у Вергунки

Да, Вы, я смотрю, батенька - анархист! - Приятно познакомиться!
    Именно они (с большивиками) сами эскпроприировали земли у помещиков, заводы у фабрикантов.
    И именно они - "абсолютные" националисты, в то время когда экспроприированные - "абсолютные" - интернационалисты!

"Склепать" из 6 разношерстных республик одно государство - Украину, таким тяжело! :

- Украинская народная республика советов (восточные земли);
    - Донецко-Криворожская Советская республика;
    - Советская Социалистическая Республика Тавриды (Крым);

А еще:
    - Западно-Украинская народная республика;
    - Бессарабская Советская Социалистическая Республика;
    - Галицийская Советская Социалистическая Республика;

Или Вы забыли (или не знали) про эту страницу нашей истории? А может Вы "прихованный" сторонник федерализации? Тогда, с целью восстановления исторической правды, давайте все вернем "на исходные позиции"? Слабо?

P.S. Где два украинца - там три гетьмана!

2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Там у статті таке: "президент Кракова из-за этого же события не приехал на Дни Кракова во Львове,"
    Це очєпятка, чи в поляків у кожному місті президент?:D
    Нєпонятка, однако?:)
    А друга стаття - чиста "пурга" заказуха, закиди на Ющенка та Садового.

• Подобається Подобається x 1
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Вам потрібен список експроприйованого в моєї родини?
    Екрана не вистачить.

Інтернаціоналізмом і большевизмом в родині ніхто не хворів.

4. no_coment

Бачили б Ви мій (тобто моєї родини до 17 року) "списочок", а ще якщо списочок "гілочки" моєї дружини! О-о-о!.....
    Але це інша історія! І до поваги поховань вояків нічого немає!

А щодо - "інтернаціоналізму" http://ru.wikipedia.org/wiki/Интернационализм_(политика), то тут в мене відмінні від Вашого погляди. Я підтримую міжнародні інстиції (типу ООН, ЄС, ОБСЄ, ЮНЕСКО, МОК, тощо), які консолідують різні суспільства в різних галузях господарювання, культури, спорту та мистецтва, а не "активно нав'язують" їм власні погляди на світовий устрій.
    З погляду на це я -інтернаціоналист!

5. Boris_Kiev

no_coment,

Зараз я допишу до Вікіпедії (в розділ "Слони") про червоних марсіанських слонів. І підпишуся - "доктор слонознавчих наук" Хаїм Петренко.
    І на тисячах форумів мене будуть цитувати :)

Основний "тест" націоналіста та інтернаціоналіста простий:
    Націоналіст зазвичай володіє кількома мовами.
    Інтернаціоналіст - зазвичай однією. Здогадайтеся з трьох разів, якою саме.

Взагалі слово "Інтернаціоналіст" викликає у мене дві асоціації:
    1. Окупант Афганістану
    2. Націоналіст, який працює в телекомпанії "Інтер".

• Подобається Подобається x 1
  6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Оффтоп. Взагалі пропоную заборонити посилання на цей ресурс, як скажімо мені заборонили посилання на УЖ.

7. no_coment

Дивно!
    Знання мови.
    Я володію: українською, російською, польською, англійською та французькою - я націоналіст? Даруйте! Я себе до них не причисляю!

А, щодо "націоналістів" у ЗМІ - не прикидуйтеся - "Хто платить, той і замовляє музику!" Хотів би я побачита Вашу реакцію на те, якби Ваш персональний водій (на Вашому авто) їздив НЕ туди де Ви забажали, а туди -де йому захотілося? Зпершу прошу подивитися "Ху є хто?" на телебаченні - http://www.glavred.info/archive/2006/01/24/110006-9.html, та "ващє" http://ru.proua.com/inform/60.html

Асоціації. Як мене вчили -це великий образ, з частинами якого, послідовно пов'язуються інші - менші по розміру - образи асоціації. Образ, що є основою асоціації - це образ в який кодується найбільш значима частина інформаційного повідомлення...

Якось, дуже обмеженно виглядають Ваші "асоціації", тим більше, що зв'язку між ними я, особисто,не бачу!

8. no_coment

"После" внесения соответствующих изменений в правила форума, пожалуйста!

9. Boris_Kiev

Я знаю "світ телебачення" не ззовні. Набридло відстежувати, хто кому продався.
    Співставляйте подану інфу з реаліями і обирайте самі, кого дивитися. Я ж не дивлюся "ящика" взагалі.

Та саме поняття "інтернаціоналізм" - то марксистська маячня. Ви психіатр ? Ні ?
    Тож не шукайте в цьому слові якийсь сенс.
    То все одно що відчуття оргазму при погляді на маятник (був такий анекдот).

10. no_coment

Не треба "лізти в пляшку"!
    Перепрошую, я - не маю (і ніколи не мав) на меті ображати Вас, але... прошу всіх сприймати інших як людей, що мають право думати інакше!
    Можу погодитися в тому, що поняття "націоналізм" і "інтернаціоналізм" відірвані від реального життя, і тому це - утопії! Мені, в цьому питанні імпонує точка зору М.Бердяєва http://www.omsu.omskreg.ru/vestnik/articles/y1999-i3/a069/article.html Дякую!

P.S.(Виключно для довідки) За моєю "першою" спеціальною вищою освітою - психолог - моя "друга" спеціальність :o

11. Boris_Kiev

no_coment
    я не лізу в пляшку, не ображаюся і не маю на меті Вас образити.
    Просто висловив своє розуміння понять та оцінку певних ресурсів та електронних ЗМІ.
    Не погоджуєтеся ? Значить, не погоджуєтеся. :)
    Для того й форум.

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

В период противостояния СССР - Запад НАТО была готова в случае войны в любой момент уничтожить СССР, включая и Эстонию. Касаясь последующих событий, Хинт цитирует члена Европейской комиссии доктора Мартина Бакнгеманна: "Если Россия решит завоевать Эстонию, а Запад решит защищать Эстонию до конца, жизнь на ее территории прекратится в любом случае". В начале обретения независимости, вспоминает автор, в Эстонии была популярной идея нейтральной и безъядерной Прибалтики: "Может, была она слишком наивной и подходила больше для идеального, чем реального мира. Другой крайностью для Эстонии был бы статус стратегического плацдарма наподобие Кубы в период пика противостояния СССР и США. В Эстонии хватает политиков, готовых приветствовать размещение натовского ядерного оружия на своей территории".

"Русские в Эстонии ищут убежища в США". Русские и украинцы с эстонским гражданством находят абсурдные предлоги, пытаясь получить убежище в Соединённых Штатах Америки, пишет "Ээсти Экспресс". В качестве причины они приводят моральное и физическое насилие, применяемое по отношению к ним в Эстонии. По словам газеты, в случае с такого рода ходатайствующими в основном повторяется один и тот же сценарий: они не ищут убежища, прибыв в США, а начинают ходатайствовать лишь тогда, когда их виза уже давно закончилась и они успели проработать там некоторое время нелегально. Среди ходатайствующих часто встречаются бывшие чиновники и учителя. Американцы, однако, высылают подобных "искателей убежища" обратно в Эстонию, советуя переселиться к русским в северо-восточный регион страны. Например, в мае нынешнего года из США были высланы Лилия Попова, её отец и супруг. Они утверждали, что их семья была избита скинхедами, которые начертили на стене их квартиры знаки свастики. Обращение к властям якобы закончилось избиением полицейскими города Тапа.

http://www.regnum.ru/#full859760

Масштабы такого оттока для Эстонии стали просто угрожающими. "Я боюсь, что эстонцы разбегутся из Эстонии быстрее, чем русские из России".

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

?

14. Boris_Kiev

О ! Тепер і естонці "вимруть"! З вини "пендосів", які ДЕКОГО пригріли. Чи може притулок надали.

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Прочитав допис товариша Ґражданіна Украни кілька разів і нічого не второпав. Я розумію, що знання російської в мене не досконалі. Але...
    Хто куди "бєгіт"? Росіяни з українцями в США чи самі естонці?
    І взагалі, про що автор допису хотів нас інформувати?

16. nachtigal

nachtigal Well-Known Member

Пане Pedro,наск1льки я зрозум1в п.Чорноб1льця:рос1яни та укра1нц1 з эстонським громадянством т1кають в Гамерику,а на свою г1сторичну Род1ну , ну дуже чомусь не хтят вертатися.Эстонц1 не дуже засмучен1 такою втратою.Як потр1бен переклад з рос1йсько1 на укра1нську,чи навпаки,допоможу в любий час. Звертайтесь.

17. no_coment

Цікава інфа! У "несвєдущих" слюні на підлозі калюжу зробили!

По-перше. Якщо врахувати, що всіх "в купі" громадян Естонії менше ніж півтора мільйона, то, наприклад, 1500 чол. "бажаючих" виїхати з країни, це вже більше 1% всіх її мешканців!

По-друге. Етнічних росіян там взагалі менше 400 тис. усього! Тому десяток родин потенційних "емігрантів" у відсотках може стати "загрозливою" демографічною проблемою для країни та вражаючими статистичними цифрами. Ха-ха!

По-трете. Всі естонці громадяни Євросоюзу (А в ЄС явно не гірше ніж в АХмериці!) тому "тотальний демарш" у США, на мій погляд, звичайне навмисне перебільшення та проста "гра" цифр.

Для порівняння - у США з України (тобто після 1991 року) тільки вчених віїхало 43.000 чоловік (!!!) (http://www.podrobnosti.ua/society/2007/07/02/436689.html), а якщо додати ще інші "категорії" (заробітчани, нелегали, навчання, робота по контракту, по сімейним обставинам, тощо) то Естонія, як держава, давним-давно припинила б власне існування, да і Латвія "всохла" б!

P.S. (рос.) "Зри - в корень!" (Козьма Прутков)

18. dvin

dvin Well-Known Member

вибачте - це лише 0,1%

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І тільки ТАК: "глаз да глаз..."

20. no_coment

Погоджуюся - помилився!
    Але суті питання це не змінює!
    43.000 українських лише науковців ("по естонським нармам") - це вже 3% естонського населенняї. Між іншим німців (ФРН - явно не бідна країна), до Америки "чухнуло" ще більше (http://job.ukr.net/news/2007/07/08/12301/) - 73.000 (а це вже усі 6 % країни). В порівнянні з населенням України (47.000.000) та Німеччини (82.000.000), що складає майже 1:2 - цифри цілком адекватні! Не слабонько?
    P.S. Риба шукає де глибше, а людина - де краще!

а де твій аватар? :)