Бронзовий солдат

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Полковник, 22 січ 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Бронзовий солдат - украдено у Вергунки

ви справді така наївна, як пишете?..
    коли війна закінчується на кордоні?!.. :eek:
    вперше таке чую...
    завжди доки до столиці не дійдуть, доки всіх "гадів" не відлуплять, доки половину жінок не згвалтують — не заспокояться...
    це війна, а не спорт...
    війна — це смерть, це бруд, хвороби...
    не буває війон у "білих рукавичках"...

• Подобається Подобається x 1
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Ваш бродь! Могу ли я рассматривать Ваше высказывание как Высочайшее Повеление?
    Пора?
    Свистать всех наверх! Шашки к бою! Товсь! [​IMG]

В границах КАКОГО года и века ПРИКАЖЕТЕ? :cool:

3. Mike

Mike Well-Known Member

Невірно розумієте.
    По-перше, пам`ятників есесівцям в Естонії відкрито не один, ось наприклад, виплив один з них (хоч там їх і два):

Два памятника бельгийским и голландским эсэсовцам были открыты 29 июля прошлого года в Синимяэ по случаю проводившегося там слета ветеранов 20-й дивизии СС. В акции участвовали бывшие эсэсовцы из Эстонии, Бельгии и Нидерландов, которые в 1944 году сражались на эстонской территории против Советской Армии.
    После открытия памятника бельгийские ветераны Второй мировой войны сделали заявление, в котором выразили возмущение в связи с открытием памятника солдатам СС из Бельгии и Голландии.
    «Это постыдное деяние является возмутительным оскорблением для тех, кто боролся с фашистскими войсками гитлеровской Германии и коллаборационистами на оккупированных территориях во время Второй мировой войны», — говорилось в письме руководителя Ассоциации «Фронт независимости — Бельгийская партизанская армия» Мишеля Вандерборгта, поступившем на имя посла России в Бельгии Вадима Лукова

http://www.obozrevatel.com/news/2007/5/4/169037.htm .

По-друге, на встановлення пам`ятника, як відомо, потрібен дозвіл громади, тобто, громада (в особі керівництва) дала дозвіл.
    По-третє, стосовно влади Естонії:

Под звуки полицейского оркестра бывшие солдаты 20-й эстонской дивизии СС и других частей, сражавшихся в годы Второй мировой войны против Красной армии, торжественно вынесли знамена своих подразделений.
    А командующий сухопутными войсками Эстонии подполковник Меэлис Киили и вовсе заявил, что подвиг бывших эстонских солдат, воевавших под знаменами фашистской Германии, "вдохновляет жителей страны на важные дела". После чего под аплодисменты отдал участникам церемонии честь. Затем мемориал освятил капеллан сил обороны Эстонии Сулев Ныммик, всем своим видом продемонстрировав государственный характер мероприятия.
    Так, возможно, впервые в стране, которая входит в Евросоюз и обязана разделять демократические ценности Европы, появился монумент нацистам. Причем не просто "самоделка", созданная усилиями энтузиастов, которых увлекли идеи Третьего рейха, а по сути "государственный" памятник со всеми вытекающими из этого статуса атрибутами.
    Новый мемориал, получивший название "Площадь памяти воинских частей, оборонявших Эстонию в боях 1944 года", расположен на холме, откуда открывается вид на Таллинский залив. Организаторы мероприятия намеренно выбрали именно это место: всего в нескольких десятках метров от него в годы Советской власти были установлены обелиски в честь советских воинов, павших в Эстонии.
    Теперь, похоже, Таллин при попустительстве ЕС решил окончательно переписать историю в свою пользу, превратив пособников нацизма в высокоидейных "борцов за свободу" в отдельно взятом государстве. В их честь на площади установили три высоких креста и памятные таблички с названием подразделений, которые воевали в составе гитлеровской армии в Эстонии. И которые были разбиты на территории республики. Причем на этот раз эстонские власти приурочили открытие мемориала к 60-летию завершения Второй мировой войны. Вновь показав всему миру свою "самобытность". В то время, как входящие в Евросоюз страны торжественно отмечали победу над нацизмом, Таллин как ни в чем не бывало вытащил на свет памятник тем, кто сражался на стороне рейха.
    По словам местных жителей, строительство мемориала было завершено еще в первой половине года. Однако эстонские власти долгое время его не открывали, справедливо опасаясь, что подобный шаг мировое сообщество воспримет как пропаганду нацизма.

http://www.rg.ru/2005/09/05/estonia-nacizm.html

А чому "жертвам УПА"? чому в лапках? саме так, жертвам УПА. Жертвам не українців взагалі, а тих, хто їх довів своєю злочинною ідеологією до звірячого стану на Волині. І саме це треба пам`ятати, якщо вже серьозно почати знищувати тоталітаризм, а не вибірково.
    Потрібна така дискусія, ой як потрібна. Але потрібен дійсно не галас, а тверезий аналіз.

Як висновок з наведеного мною вище можна сказати, що ви кажете зовсім протилежне правді, тобто як це м`якіше... :)

Не тільки росіяни (там більше емоцій).
    Я теж, наприклад, ображаюся, причини навів у дописі 439 тут.

4. княжна Дарья

княжна Дарья Well-Known Member

ПОЛКОВНИК Я прочитала где-то в ваших постах, что Вы не принимали больше присяги-уважаю вас еще больше! Мой прадед воевал с немцами еще в 1914 году был офицером. Воевал и в Отечественную, но присягать больше не стал, сказал, что однажды уже РОДИНЕ присягал. Интересно, но коммунисты и не стали с него требовать присяги "Трудовому народу", а Украина заставила всех офицеров, которые остались служить на Украине присягать второй раз! Мне кажется, что это кощунство. Уважаю Вас господин полковник!

5. Полковник

Полковник миється в бані

Спасибо, Княжна, на добром слове!
    Я к Вам тоже неплохо отношусь!:rolleyes:
    С Присягой - да, перегнули ИМХО. Знаю многих друзей-офицеров, уехавших от этого переприсягивания и в Забайкалье и на Дальний Восток.
    Но, есть в этом и +!
    Чаще встречаемся!
    Они через Москву к родителям на Украину в отпуск вместе с семьями ездят! :D

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

справді "кащюнства"...
    ета ж как можна била!..
    імпєрія распалась, гасударства такова уже нєт, но прісяга етаму гасударству далжна астацца!...

палковніку, вас я розумію — ви військовий росії і цілком зрозумілим є те, що ви не хочете переприсягати...
    це абсолютно зрозумілим є...
    але допис цієї пані є зневажливим щодо україни...
    тому вам: повага..
    цій пані -1...

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А я думав, на Дальній чухнули за "длінним рубльом". Легіонери-найманці були у всі часи. Шити їх до політики? :rolleyes:
    Нє! Я не проти їх права на їх "версію для нащадків", най розповідають...

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

1. Не "НА", а "В".
    2. Юридично - це НЕОБХІДНІСТЬ. Знаємо "героїв Росії", які уганяли літаки та кораблі на чужу територію.

Цікаво, ЩО скажуть наші "яструби" про тих угонщиків. Чи виникнуть асоціації з пілотом Біленком, який при совку угнав "МиГ" до Японії ?

Можна відкрити окрему гілку з цього питання. Я наведу матеріали, як російське командування ледь не потопило корабель, який під Українським прапором йшов із Севастополя до Одеси.

Приймати чи не приймати присягу - вирішувати офіцеру. Але питання довіри цьому офіцеру - то інша справа.

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

О.Боннер про День Перемоги, про УПА та про Україну - інтерв'ю "5 каналу"
    Дуже різку думку 9 травня висловила Олена Боннер - відома правозахисниця, удова Андрія Сахарова, лейтенант Радянської армії. Вона заявила, що Свято Перемоги у тих хто загинув і хто живий, вкрали мародери.
    Олена Георгієвна каже, що її не ображає перенесення пам'ятника у Талліні, її ображає напис "Воїну-визволителю".

"Там должно было быть (И в Эстонии, и в любой другой стране) не Воину-освободителю, а Павшему воину. Никого мы не освобождали, да и себя не смогли освободить, хотя четыре тяжких года войны надеялись на освобождение. Не получилось! Ни в 1945, ни в 1991-ом",- сказала Боннер.

Олена Георгієвна хворіє, до студії у Бостоні, де вона зараз живе, приїхати не могла і кілька запитань їй поставили телефоном.
    Вед.: Во-первых, кто эти мародёры, о которых Вы говорите в своём заявлении?
    Е.Боннэр: Мародёры в данном случае - и власть, и все, кто пристроились к власти.
    Вед.: А разве можно украсть Победу? Разве можно украсть то, что мир развивается по-другому, что фашизм не победил и что в Европе - демократия, в мире она ширится и в Украине, надеюсь, тоже?
    Е.Боннэр: Я надеюсь на Украину. Я вообще надеюсь на будущее - я оптимистка, несмотря ни на что. И всё-таки я думаю, что эксплуатация Победы в политических, экономических, экспансианивных целях - это и есть мародёрство. А началось всё с первого реального мародёрства: у нас - у фронтовиков - украли наградные деньги, право бесплатного проезда, много что - прямо в сорок седьмом году. Вспомните - День Победы фактически, начиная с 45го года - двадцать лет не был народным праздником!
    Вед.: Да... И стал им только в 65-м...
    Е.Боннэр: Да! Двадцать лет! 20 лет его замалчивали, а потом начали эксплуатировать на свою абсолютно лживую доктрину дружбы народов, улучшения жизни народа, Советский Союз - первый в борьбе за мир, хотя везде всё поджигал! И так и осталось по сей день, что Советский Союз оказался главным захватчиком во Второй Мировой войне. От Тихого до Атлантического океана разберите - сколько мы прихватили...
    Вед.: Часть украинцев сражались против советских войск и думали, что они сражаются за свою землю...
    Е.Боннэр: Я знаю...
    Вед.: А как теперь это обсуждать...
    Е.Боннэр: А вот так и обсуждать!
    Вед.: ...чтобы не умалять достоинства Победы? Чтобы мы понимали, что Победа в ВОВ - это великая Победа, но с тем был и Сталин, была и УПА, был и послевоенный захват Восточной Европы... Как это рассказывать?
    Е.Боннэр: Во-первых, мне кажется, что рассказывать это надо так о павших с любой стороны: так, как поступила молодая Америка после гражданской войны. Похоронены на одном кладбище, общая память и общая честь. Потому что у каждого была своя правда очень горькая, но невозможно её исключить.
    Вед.: Спасибо Вам большое, крепкого Вам здоровья и хорошего-хорошего сегодняшнего дня!
    Е.Боннэр: Я очень желаю Украине мира и благополучия!
    Прослухайте аудіо (mp3, 756 kb)

10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Задєл за жівоє! Але як кажуть "після бійки, кулаками не машуть". Ігнор так ігнор. Тут вже таких "мудрєцов" з Півночі багато було. Невстранець, Полковник, Перєсвєт, та інші, коли бачать правду що я кажу, одразу в ігнор тікають. До побачення Сталкер, адекватний Ви наш. Будете брехати й далі намагатися відбілювати пухнастий образ імперії, я мовчати не буду!

ТАК, шовінюга!

11. Boris_Kiev

Ненадовго вистачило витримки Сталкеру.
    Як казав Штирліц радистці Кет ? "Під час пологів жінка лається рідною мовою!"

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

В принципі це вірно, підтримую. Передавайте привіт господіну Затуліну, та іншім, самі знаєте кому.:)

13. Странник

Странник Well-Known Member

Настоящая культура по Украински, по пути в Европу, НАТО!

Правильным путём идём, товарищи!

14. Boris_Kiev

Спостерігав якось такого легіонера. Киянин за народженням, можливо єврей - не поручуся.
    Встиг повоювати і в Таджикістані, і на Близькому Сході і ще кудись збирався.
    Своє нутро проявив, коли на поминках вдарив ножем тихого хлопчика-наркомана і втік.
    З того часу я "легіонерів" на гарматний постріл не підпускаю ані до хати, ані до роботи.

Хоча знаю одного порядного офіцера (етнічного білоруса), який із ЗГВ приїхав до Києва викладати та офіційно пройшов "доместифікацію" без переприсяги. Аргументи навів такі: першу присягу приймав в тому ж самому училищі, на території Росії не служив, в лавах кпсс не перебував. За нього поручилися старші.
    Підучив українську мову відповідно для фахових вимог.
    Мабуть зіграло роль те, що він володіє унікальними знаннями у вузькій галузі. І відкидав спокусливі пропозиції від КГБ та організованого криміналітету.

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Забулися Вас запитати, культурні Ви наші, золоті можна сказати ординці.:D
    "Ну что, сматрєлі по тєлєвізору- на новам месте нормально бонзовому солдату цвєточькі возложилі, хто хотєл. Зачєм магазіни-то грабілі, фашистамі обзиваліся"?:D

16. no_coment

no_coment Well-Known Member

А, що Ви думаєте про яничар? http://uk.wikipedia.org/wiki/Яничари

17. Boris_Kiev

Скажу одне - історія знає багато прикладів співпраці українських вояків з мусульманами (проти пояків та росіян); литовців з мусульманами; ангажування мусульманами біглих козаків і т.п.
    То вже ... кого який "замполіт" виховуватиме. :)

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Депутати Європарламенту заявляють, що Росії не вдасться розколоти Європу

Депутати Європарламенту заявляють, що Росії не вдасться розколоти Європу через російсько-естонський конфлікт.
    Як передає власний кореспондент УІНАН у Брюсселі, про це депутати з різних парламентських груп говорили 9 травня ввечері під час обговорення ходу підготовки до самміту Росія-ЄС, запланованого на 18 травня.
    “Це була справжня атака на суверенність однієї з країн-членів ЄС, але Росія не повинна вважати, що такою поведінкою їй вдасться розділити ЄС”, - заявив лідер найбільшої депутатської групи Європарламенту – групи народних партій Жозеф ДОЛЬ (Франція).
    Він також зазначив, що зараз – не часи “холодної війни”, а тому Єврокомісія та Рада ЄС мають розробити спеціальну стратегію співробітництва з Росією.
    Представник групи соціалістичних партій Ян-Марінус ВІРСМА (Нідерланди) наголосив на неприйнятності повторення таких акцій, як проти Естонії. А лідер групи ліберальних партій Грехем УОТСОН висловив навіть переконання у тому, що потрібно відкласти проведення самміту Росія-ЄС, зазначивши, що його група буде голосувати за це під час сьогоднішнього ухвалення резолюції по Росії.
    “Діалог – це дуже важливо, але діалог – це не два монологи... Представники Ради Європи та Єврокомісії сказали гарні слова, але їм не вистачає жорсткості. Треба відкласти самміт, поки Росія не захоче говорити мовою демократії”, - сказав він.
    Представник групи “зелених” Даніель КОН-БЕНДІТ (Німеччина) зазначив, що Росія – це не СРСР, хоча в багатьох питаннях вона претендує на політику СРСР – політику могутності, не стільки воєнної, скільки економічної і, зокрема, енергетичної.
    “Ми повинні мати відносини з Росією, але ми також повинні мати відносини з Саудівською Аравією, але це не означає, що ми визнаємо, що Саудівська Аравія, в якій крадіям відрубають руку, рухається у правильному напрямку”, - заявив депутат.
    Представник групи об’єднаних лівих Мекко СЕПАНЕН (Фінляндія) наголосив, що ЄС не може дозволити розділення Європи, зазначивши, що інколи це відбувається на практиці.
    “Це іноді відбувається, і, що абсолютно неприйнятно, з боку деяких країн ЄС, які намагаються будувати більш привілейовані відносини з Росією”, - сказав представник лівих.
    Представник групи правих партій Брайан КРОЛЄ (Великобританія) зазначив, що зараз в Росії спостерігається нова форма авторитаризму, яка проявляється, в тому числі, в нападі на посольство Естонії в Москві, у використанні енергетики з метою змусити підкоритися бажанням Росії.
    “Ми повинні продемонструвати громадянам Естонії, що вони не покинуті, що вони є громадянами Європи”, - наголосив депутат.
    Я повідомляв УНІАН, самміт Росія-ЄС запланований на 18 травня в Самарі. Після загострення ситуації навколо естонського посольства в Москві, в Євросоюзі обговорювали можливість перенесення самміту на більш пізню дату – до врегулювання естонсько-російської кризи.

19. no_coment

no_coment Well-Known Member

А чи маєте Ви приклади "цієї боротьби українських вояків" не "проти когось" поруч "з кимось", а "за СЕБЕ?"

P.S. Але "по суті" - я з Вами погоджуюся.

Згоден! В Європейському Союзі демократії більше ніж в Росії, та на жаль і більше ніж в Україні.

P.S. А захищати "своїх", вони (ЕС) зобов'язані. Єдина країна - всеж таки ("Єдина і могуча".... Десь це все я вже чув??)!
    "Назвався груздем - гойда в кошик!"

20. Boris_Kiev

1. Мій пра-пра-пра (12 поколінь) ... дід, козацький ватажок, сподвижник Максима Кривоноса, у тимчасовому альянсі з татарами боровся проти війська Ієремії Вишневецького, боронив Лубни (1637). Бився до останнього, був захоплений і страчений.
    Оскільки його онук отримав дворянство Універсалом гетьмана Многогрішного, то ... все задокументовано.

2....
    3....
    4....
    Тут не гілка для автобіографій.

а де твій аватар? :)