Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

Дотепно....о_О

• Подобається Подобається x 2
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Ворону з прахом янгола певне би пішло....тоді б ще довше йшов..аж до України б дійшов...

4. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я більш консервативний. Сто грам і "Сірко" по київськи a la carte.

5. Romko

Мдя....

6. Romko

А вона пам'ятатиме та любитиме тебе поки дихає її холодний ніс.

• Подобається Подобається x 7
  7. Miknero

Miknero миється в бані

Я пропоную почати зі стирильзації львівських державних службовців, аби не розмножувались. Вони набагато небезпечніші від собак, особливо бродячих. Бродячий собака хоче їсти і тому хоче господаря, якому буде лизати руки за харчові відходи. У мене ніколи не було конфліктів з бродячими псами. Але є багато випадків нападів на людей собак бійцівських порід, яких натаскують у спеціальних школах. Вигулюючи таких гоблінів у паркових зонах міста, господарі часом стравлюють іх на одиноких перехожих. І знов же таки винні у цьому саме господарі цих натасканих тварюк, а не самі пси, бо собаки виконують наказ і думають, що захищають господаря. А безпритульні тварини небезпечні лише тим, що розносять різноманітні хвороби. Одна з найнебезпечніших це сказ. Стирилізація псів від сказу не захищає. А проблема є у корупції, бо виділені державні кошти з наших податків, на подібні екологічні проблеми, якщо і виділяються, то розкрадаються тими чиновниками, яких я і пропоную стирилізувати в першу чергу...

• Подобається Подобається x 6
  8. Radistka

Radistka Rändaj

Страшенно боюся собак і вони це знають :)
    Минулої зими вирішила скоротити собі шлях з роботи - пішла поміж домами.
    Йду. Слизько. Думаю про своє. І тут спрацьовує основний інстинкт - боковим зором помічаю ззаду рух. Обертаюся. На мене жене величезний вівчар. Мовчки. Швидко прикидаю - тікати нікуди. І тут я як ЗАВЕРЕЩУ на ціле подвір'я! :))) Пес зупинився, постояв і побіг назад! :))) Злякався напевне :) А потім почувся голос господаря - з площадки за домом! Але я так верещала, що мені аж стало смішно - стрес був анульований :) А головне, що я зрозуміла - що в критичних ситуаціях не впаду в ступор і не розгублюся. А потім мені "Миколай приніс" бальончика і я вже я сі не бою тих псів - най вони мене сі боют!
    Цілком згідна з попереднім дописувачем, що основну проблему становлять собаки яких вигулюють їх власники.

• Подобається Подобається x 1
  9. bora

bora Well-Known Member

Їхні глупі власники.:)
    Небезпечних бродячих собак боюсь, коли вони бігають зграями. За компанію і собаки можуть наробити біди.
    На мене двічі за життя нападали з серйозними наслідками собаки. Обидві - домашні. Відповідальність і покарання мусять нести не песики - а господарі.

10. Miknero

Miknero миється в бані

А Ви вже опробували того бальончика? Бо то не завжди правда, що сі на ньому пишуть...
    На мене стравлювали собак біля озера на Володимира Великого. Я просто завмер як статуй, в очі псові не дивлюсь і тихенько ричу по-псячому. Тварюк з розгону загальмував, вдарився об мене балдою, стоїть і дивиться ошелешено та не реагує на дебільні команди дебільного господаря, якого я пообіцяв порвати після того як порву тварюку. Після цьго тварюка двонога, матюкаючись на мене, відкликала свого пса, який виявився розумнішим від господаря. Я думав мєнтів викликати, а потім згадав, що вони не кращі, бо недаремно їх лягавими кличуть.
    А те що собака відчуває, що його бояться і тоді атакує, то правда. Тому треба бути спокійним.

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ----------

Треба відповідальність вводити та реєстрацію небезпечних порід собак з вживленням обов'язкових паспортів - чіпів, а також вводити податок на їх утримання. Податок має йти на утримання безпритульних тварин. В базі МВС мають бути дані на господарів пса від його народження до смерті. Хто розводить, той має і платити за безпритульних нащадків.
    Навіть назву придумав "Аліменти на псячих нащадків - гоблінів".
    Тільки нашим чинушам ідею небезпечно підкидати, бо вони на всіх домашніх тваринок податок введуть. Тому я підкреслюю, податок тільки на небезпечні, бійцівські породи собак, на утримання цуценят від бездомних сук, які понесуть від цих мутантів.

11. bora

bora Well-Known Member

Ну та так. Але намордники потрібні не тільки бійцівським. Власне мене покусали дрібні собаки, зовсім не бійцівського вигляду та породи. Я не могла їх копнути, бо шкода тваринки, зате вони мені шрами позалишали на все життя. Тож не треба недооцінювати важливість виховання будь-яких собак. З мого досвіду - дрібних, особливо))

12. Romko

Я пробував...
    Перцовку...на пса діє.
    Але ше ліпше діє на власника.
    Нєдорослі плакали аки діти малі....

• Подобається Подобається x 4
  13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Скажіть назву балончика - синові треба - ходить на роботу вранці, повз якісь гаражі, а там собак - десятки. Вже не раз тікав. Але ж колись вони його підловлять.

14. Romko

Я вже й не пригадую.:scratch_one-s_head:
    То мені спрезентували після отого випаду

15. Miknero

Miknero миється в бані

Ще раз повторюю, що від собаки не можна втікати, верещати. Потрібно завмерти та заспокоїтись і не реагувати на неї. Інакше вана атакує. В очі дивитись теж не можна. Вона це сприймає як погрозу та атакує.
    Собака кусає тільки у випадках:
    -Коли він скажений,
    -Коли захищає господаря,
    -Коли захищає територію чи майно господаря,
    -Коли жертва втікає або верещить (тоді працює мисливський інстинкт),
    -Коли ви виявляєте агресію до собаки (дивитесь в очі, кричите на нього, махаєте руками та ногами). Ви би і самі покусали такого на місці того собаки.
    Щодо вирішення питань безпритульних тварин, то треба вводити податки з тих, хто розводить небезпечні породи та заробляє на цьому. Так само і на бомжів. На іхнє утримання мають платити штрафи державні службовці та директори підприємств. Реєстрація безпритульних має бути підконтрольна спостережним радам та громадським організаціям. Кошти мають йти не на обслуговування бомжів, а на виялення причин, по яких ці особи стали бомжами (захоплення нерухомості, шахрайство з нерухомістю, корупція, алкоголізм, наркоманія, та боротьбу з цими явищами).
    Те саме і з безпритульними тваринами, бо колись вони були чиїсь, тобто були домашніми та мали господаря. Але відповідати та платити мають власники дорогих та небезпечних порід, бо інакше голота почне масово викидати дворняжок та котів на двір. І це буде катастрофа. Тому і треба вірішувати питання з небезпечними бійцівськими породами та їх власниками.
    Окрім сучого податку на гоблінів та чіп-пастортів, потрібно ще ввести ДНК-тест, аби потім вирахувати бездомного нащадка гобліна не тільки за зовнішніми ознаками, але й за порівняльним ДНК-тестом, та виписати господарю татуся штраф за псячу аморалку та додатковий двоставковий алімент на утримання нащадка. Нехай багаті платять. Легше будуть жити нащадки болонок. Тоді і стирилізація буде не вигідна. Бо чим більше бездомних нащадків гобліна, тим більше аліментів на власника. Хай платить до половини усіх своїх доходів. Якщо власника не має, то платить попередній перед ним власник. Якщо попередній власник вже на тому світі, а у нащадка гобліна немає нового господаря, то тільки тоді йому світить кастрація або стирилізація. Я вважаю, що при такій схемі небезпечних безпритульних порід не утворювалось би. Окрім цього, кошти мають виділятись на екологічні проблеми з державної казни. В природі має бути все збалансовано, в т.ч. наявність як диких так і одомашнених видів. Інакше екологічна катастрофа.

Останнє редагування: 25 вер 2010
  16. Radistka

Radistka Rändaj

Таки ще не опробувала. Обережною стала - ходжу де псів нема.
    Але як пізно ввечері йду, то його витягую і тримаю в руці - так спокійніше.

Від бродячих псів поки що добре спрацьовував простий спосіб - треба вдати що піднімаєш з землі камінь, а можна таки підняти і кинути. Втікають ще на фазі піднімання. А зграя бродячих - то біда.

---------- Додано в 09:57 ---------- Попередній допис був написаний в 09:51 ----------

Називається Anti-hund. Наскільки знаю в мисливському магазині зі зброєю купований. За "базар" не відповідаю, бо як вище написала ще го не апробувала. На якомусь форумі читала, що він називається Anti-hund, бо ... на ньому собака намальована :))) Люди кажуть, що результат дії тих бальонів на псів не завжди оправданий, але, чесно кажучи, мене більше цікавить дія того бальона на якогось безвідповідального господаря :diablo:

17. sselev

sselev Well-Known Member

Знайти легальну управу на тих бабульок дуже важко. Тварин до себе в житло ніколи не заберуть, і вибачте гімно з під'їзду теж прибирати не будуть. Якщо приїде служба відлову тварин, то ті бабульки вмомент повискокують на вулицю і будуть захищати собачок, можливо з кулаками.

Стерилізація можливо і гуманний підхід, але це безглуздя.
    Собачка як була потенційним джерелом агресії так і залишиться, ну і ще блохи, глисти та інфекційні захворювання.
    Так що нічийним собачкам не місце біля будинків, тільки притулок і чимподальше від міста. І ще потрібні закони, які б передбачали величезні штрафи для бабульок, які підгодовують псів.

---------- Додано в 02:10 ---------- Попередній допис був написаний в 01:39 ----------

Кілька років тому гуляв у лісі, так званий 5-й парк. Там де закінчується ліс і починаються городи крутилось кілька псів. Було реально страшно, добре що я був не сам. Ось місце про яке йде мова.
    http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=49.835657,23.934606&spn=0.004975,0.013937&t=h&z=17

2 роки тому спускався з гори Баба-род на вул. Старознесенську, так з одного подвір'я на мене вискочило двоє роззлючених псів (калитка була відкрита). Я стояв десь 2 хвилини, поки вони не відійшли. На щастя обійшлось, але відчуття неприємні, не знаєш чого від них чекати в наступний момент.

І ще одна історія з дитинства, мені тоді було 5-6 років. У під'їзді жив пес, який переважно сидів на килимку перед квартирою. Інколи вів себе дуже агресивно, не пускав до під'їзду. Кількох людей легко покусав, в тому числі мого брата. На жаль не пригадаю деталі, чи відшкодувала його хазяйка моральні збитки постраждалим, але стало набагато спокійніше коли ця тварюка здохла своєю смертю.

18. majolika

majolika Well-Known Member

не допоможе. Краще від 7 до 10 років, особливо якщо
    А для котиків, що капостять під двері - відновити смертну кару.
    І настане у світі мір і благодєнствіє....

(а наразі піду погодую нашу під'їздну кицю.... а то потім мало лі шо...)

19. sselev

sselev Well-Known Member

Тема про собак. Від котів проблем набагато менше і я щось ніколи не чув щоб коти гуртувались у зграї і атакували людей.

20. majolika

majolika Well-Known Member

то проблема вирішується. Грошей дасте?

а де твій аватар? :)