Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. and-re

and-re Member

Ще б хтось подбав за бродячих людей. Чи наше милосердя лише до песиків/котиків?:scratch_one-s_head:[/QUOTE]
    ... а чому ми завжди чекаєм, щоб хтось? Не можеш допогти хоча б одній живій души матеріально, то йди і не давай спокою тим, хто на це спроможний! Бо більшість зла робиться з нашої мовчазної згоди.
    :pardon:

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

2. and-re

and-re Member

sselev,
    ...огорожені майданчики для вигулу - це супер! "...з жетоном" - бо нема аж ніякої проблеми їх придбати! "...чисті, доглянуті, виховані"- бо люди там теж чисті, доглянуті, виховані ) "...яка країна, такий і зоозахист"- згідна. Та зоозахисники в цьому не винні. Бо країна їм кошти не дає, і спроможність їх обмежена, притулків вже НЕМА для викинутих "дбайливими" господарями тварин і ці ентузіасти перетримують їх у себе, приймаючи НАШЕ нерозуміння і не володіючи особистим часом!!! І в такій ситуації ви ще й пропонуєте їм не писати заяви в органи і не привертати увагу ЗМІ ??? ...абсурдні МИ, а не вони, абсурдна влада, яка не допомогає не тільки безпритульним тваринам, а і ЛЮДЯМ! На "конкретну дію" потрібна конкретна КОЖНОГО РАЗУ машина, КОНКРЕТНИЙ БЕНЗИН на неї, КОНКРЕТНІ ЛІКИ, їжа, місце! А ти ВІДКРИВ СВІЙ ГАРАЖ В МОРОЗ, кинув туди шматочок старої одежинки, щоб хоча б котик, або пташенятко однесеньке, завдяки твоєму милосердю, вижило? Найохайніші домашні тваринки, можуть непоміченими, за ногами гостей, вискочити з дому, і, під вибухи зимових салютів і петард, отримати шок, втратити ориєнтири... А чимало їх перетворюється в безпритульних, бо їх господарі банально вмирають...

3. iso

iso Well-Known Member

Про що? Мені фіволетово-є причина кидатися на людей у пса, чи ні. Мені фіолетово-винен господар, що пес опинився на вулиці-чи ні. але якщо вуличний пес становить загрозу для людини, і в першу чергу для дитини (а в цьому сумнівів немає мабуть ні в кого) - такого пса треба знищитии. Цивилізоваено, але знищити.

• Подобається Подобається x 6
  4. sselev

sselev Well-Known Member

В цивілізованому світі держава тільки утримує комунальні притулки, куди потрапляють відловлені тварини або тварини, від яких господар відмовився. Кількість місць обмежена, а час утримання тварин в Європі складає переважно 1-2 тижні, після цього тварині роблять евтаназію, тобто присипляють.
    Є також приватні притулки, які фінансуються виключно громадянами, там тварини можуть жити аж до природної смерті.

Так от в нас зоозахисні організації вимагають, щоб держава фінансувала приватні притулки, тобто їх захцянки! При цьому подають цифру 7-12 тис. бродячих собак по Львову. Неважко порахувати в скільки бюджету обійдеться утримання 7-12 тис. собак - сумма буде мільйонна щомісцяця. І це без жодних перспектив що хоча б 1 тис. собак розберуть нові господарі.

• Подобається Подобається x 1
  5. emisar

emisar New Member

в любом случае бороться с численностью собак нужно гуманными методами

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тобто? Читати їм дурнуваті дописи з ЛФ, щоб від сміху вмирали здихали?

• Подобається Подобається x 2
  7. and-re

and-re Member

... але якщо вуличний пес становить загрозу для людини, і в першу чергу для дитини (а в цьому сумнівів немає мабуть ні в кого) - такого пса треба знищитии. Цивилізоваено, але знищити... ...так от: якщо, а не просто так.

8. and-re

and-re Member

9. sselev

sselev Well-Known Member

and-re, не займатесь тут брехнею! Є країни, в яких безпритульних тварин нема і разом з тим нема навали щурів. Зато в Індії я бачив прекрасний приклад співіснування собак зі щурами.

10. restavratsia

restavratsia Active Member

Бродячі пси чи зграї весняних ловеласів

Проблема дійсно достатня.Тут є 2 виходи- закрити на псячу міграцію зовсім очі(краще не буде зустрічним людям і погано ??) та знайти джерела і методи фінансування цього явища і відповідальних. Та грошей завжди на все бракує і тому- де той ентузіаст-природник?:sorry:

11. and-re

and-re Member

... Взагалі-то, шановний, мої улюбленці - коти.:) (свій котяра, домашній, затишний, догляджений)...може тому:pardon:брехати не вмію. Та останнім часом часто стаю свідком людської жорстокості по відношенню як до людей, так і до тварин. Тут. Нелюди, прикриваючись Євро і дог*хантерами, підчищають все навколо: сусіди сусідям труять, нищать (задля помсти).
    Я за гуманне ставлення ще ось чому: свого котика я випускаю на подвір'я (особняк) на 1 хв. в туалет і назад. Та цього разу він висунув голову під браму, почувши надзвичайне, працювала "бригада" ... і його хапанули, бо без ошийника, мовляв ( я зняла, коли він стрибнувши на паркан, на ньому повісився одного разу) ...ледь повернула "любопитну варвару" назад. Гуманне ставлення передбачає повідомлення відповідних служб з описом підібраної тварини, і має бути чітко налагоджена служба, куди може звернутись власник втраченої тв. Бо є люди з і слабким сердечком, та ще й всіма покинуті, які можуть не пережити втрати... невідомості...
    ...Справді, в Індії, на півдні Китаю, на Філіпінах вражає кількість щурів:) .
    Не для слабаків священні індійські щурі храму Карні Мата). В місті тварини надають можливість мирного співіснування видам, на які вони в природі полюють, залежно від ставлення людини до них. Хоча, в Індії ставлення до щурів не кругом однакове, в мегаполісах, напр., є професія щуролов (30 голів за добу- норма) )

12. and-re

and-re Member

Колега, директор санаторію, дуже боїться собак. Тому, коли він заступив на посаду, то перше, що він зробив - позбувся охоронних псів. Тоді й почали приходити гарненькі лисички. Сміливі - не бояться нічого і нікого. Після їх укусів, довелося позбутися захворілих на сказ екзотичних тварин. Кожного дня доводиться чути "щасливі" розповіді про втечу від дикого лиса то від обслуговуючого персоналу, то від ...відпочиваючих.

13. sselev

sselev Well-Known Member

У скажених лисиць відстуній страх. Собаки були б першими, кого б покусали лисиці, тому що вони б підняли гавкіт і кинулись охороняти підконтрольну територію.

14. and-re

and-re Member

...можливо... собаки не кинулись би, правда, бо то територія санаторію і собаки були тільки на ланцах. Їх охоронні обов'язки обмежувалися звуком "гав".

15. and-re

and-re Member

... Саме домашній сусідскій "породистий монстр" замордував мого попереднього мудрого 9-ти річного кота.
    ... А одного разу, на вулиці, я натрапила на таку "картинку". Зграя вуличних районних псів, на чолі з вожаком, стояли і облаювали старого нещасного хворого пса, якого хтось підвіз і викинув з авто, явно не допускаючи його в свою групу. Той стояв мовчки, понуривши голову. І тут вийшла з магазину, гарно вдягнена, усміхнена пані. Від побаченого, вона несподівано різко зупинилася і голосно та твердо сказала до зграї: "Що таке? Як вам не соромно гуртом лаяти цього нещасного? А ну- тихо!" І пішла собі. Пси вмить затихли. :dntknw: Я спостерігала далі. Вожак суворо глянув на "підлеглих" і... пішов, на відстані метрів 20-ти, слідом за тією симпатичною жіночкою. Решта собак тихо опустили голови і посунули за ним... а за ними, вже прийнятий в компашку, посунув і бідний викинутий старенький...
    Не скрию, я навмисно пройшла слідом трохи вперед, щоб подивитись, що буде далі. Жіночка, не озираючись, пройшла метрів 100 від місця пригоди і
    зайшла у свою браму. Пси, зупинившись у метрах 10-ти від її брами, шанобливо подивились їй услід і... тихенько пішли до закинутого людьми місця, де вони і мешкають.

16. iso

iso Well-Known Member

І висновок?

17. sselev

sselev Well-Known Member

Висновок такий, що зграй вуличних псів у місті бути не повинно. І крапка.

18. and-re

and-re Member

Висновки: :)
    1. Все залежить від людини, бо вона Цар над тваринами. Домашнього сусідського пса (що знищив мого кота) господар (царство йому небесне), кидаючи йому бідних котиків, вчив його таким чином захисту власної оселі (щоб він кров відчув), перед тим пограбували їх... (отож, людське "виховання")
    2. На сьогодні маємо вже що маємо. Щоб досягнути прогресу, потрібно зробити крок назад... до людяності. Тільки не два кроки назад. Бо там знаходиться всепоглинаючий "тваринницький страх", який затьмарить розум і відкине нас ще більше назад. Людина може все... Якщо захоче.
    3. Тієї зграї вже нема. Сконали в муках. Одного, що залишився, взяли люди додому - його відданості нема меж. Коли вони були, я не боялась іти додому сама. Вартувало гукнути і двоє улюбленців нашого району, завди готові були створити супровід. Коли їх не стало- на мене напав маньяк.

---------- Додано в 02:53 ---------- Попередній допис був написаний в 02:37 ----------

Можете? Боріться за огороджені майданчики для вигулу свійських псів. Бо ті керовані настільки, наскільки керовані їхні господарі. Сутеніло. Йшла через парк, коли сипатичний вівчурик, якого власник відпустив "поганяти", вчепився в мій новенький плащик, і не відпустив, поки не гаркнув на нього господар ...шматок дорогої тканини залишився у нього в кликах.

---------- Додано в 02:58 ---------- Попередній допис був написаний в 02:53 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=XNXIZuIBJKs[/QUOTE]
    Гарний котяра у кліпі)

19. iso

iso Well-Known Member

З цього і треба починати. А маємо зграї непрогнозованих вуличних псів, людей, на яких вони в будь-яку мить можуть кинутися і муніціпальну владу, в якої:
    -нема грошей на вирішення цієї проблеми
    -та й не дуже потрібно вирішувати, якщо з того зиску нема
    То ж найдешевший і найефективніший спосіб - оплатити гицлів і застрики для псів. Цього і треба добиватися від влади. А не бавитися в гуманність до псів. І це на фоні того, що подають законопроект про смертну кару для людей. Хоча розуміємо (я принаймі так думаю) що і одне, і друге - то піар:scratch_one-s_head:

20. and-re

and-re Member

...та ви уяви не маєте через які потуги я написала ці слова:

ні душі, ні "гицля"! ні тих нещасних, які захищали не одну мене раніше ... (вони довго конали від рук "гуманістів" в муках на очах у діточок) ... це були стерилізовані і інтелігентні 2 собаки, якими захоплювався і любив увесь район... а тварюка на волі... хто слідуючий... чия дитина? ...потвора боявся тих, нікому не зробивших зла, песиків... знаю що пишу...

а де твій аватар? :)