Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. Garmash

Garmash Well-Known Member

Ну тоді одразу слід відмовитися від всіх законів. Та й слід пам'ятати, що навіть сьогодні дітям-мажорів іноді приходиться багато років знаходитиися в міжнародному розшуці за окремі "помилки".

2. Ravin

Ravin Well-Known Member

По длинной, дикой, утомительной дороге шел человек с собакой. Шел он себе шел, устал, собака тоже устала. Вдруг перед ним — оазис! Прекрасные ворота, за оградой — музыка, цветы, журчание ручья, словом, отдых.

— Что это такое? — спросил путешественник у привратника.

— Это рай, ты уже умер, и теперь можешь войти и отдохнуть по-настоящему.

— А есть там вода?

— Сколько угодно: чистые фонтаны, прохладные бассейны…

— А поесть дадут?

— Всё что захочешь.

— Но со мной собака.

— Сожалею сэр, с собаками нельзя. Её придётся оставить здесь.

[more=Продолжение здесь]

И путешественник пошел мимо. Через некоторое время дорога привела его на ферму. У ворот тоже сидел привратник.

— Я хочу пить — попросил путешественник.

— Заходи, во дворе есть колодец.

— А моя собака?

— Возле колодца увидишь поилку.

— А поесть?

— Могу угостить тебя ужином.

— А собаке?

— Найдётся косточка.

— А что это за место?

— Это рай.

— Как так? Привратник у дворца неподалеку сказал мне, что рай — там.

— Врёт он все. Там ад.

— Как же вы, в раю, это терпите?

— Это нам очень полезно. До рая доходят только те, кто не бросает своих друзей.

• Подобається Подобається x 9
  3. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Думаю, тему можно считать исчерпанной. Спасибо, Равин!

• Подобається Подобається x 1
  4. Chaotic

Chaotic Active Member

До слова, невідомо, де вона отруїлась. Може її отруїли деінде, можливо за те, що гуляла по дитячому майданчику. Власне, мене більше цікавить, де був ії хазяїн, чому не слідкував, що ота такса їсть, де гуляє, чому не відвіз її до ветеринара, і чому лишив труп своєї собаки на дитячому майданчику. І взагалі, а чи була такса?
    Чому Ви так вважаєте, що обов'язково прийдуть інші? Адже поки зграю не пригодовують, собаки на тому місці не затримуються. І, виходить, якщо я пригодую зграю на подвір'ї сусіднього будинку, то собаки там будуть до кінця світу, а на місце забраних звідти будуть приходити все нові та нові. Перепрошую, але це якась нісенітниця, адже за такою логікою ні програми вилову без повернення (1), ні стерилізації з поверненням (2), не мають сенсу - на місце як виловлених (1), так і прилаштованих чи померлих від "природних обставин" (2), будуть приходити все нові та й нові собаки. Звичайно, неясно, звідки власне вони будуть приходити, та чому вони змушені звідкись йти. Ось на цю тему:

У деяких випадках причиною є і превалювання зайвої чутливості (чомусь це називають милосердям) над розумом.

Навряд. Чи назва теми вже перестала відповідати дійсності?

5. Fermyna

Fermyna Member

я вважаю, що відстріл - то дуже жорстоко, адже це можуть і діти побачити... треба шукати інші виходи... на жаль - поки не знаю, які :sad:

6. sselev

sselev Well-Known Member

Кажуть в радянські часи відстріл здійснювався до 7 ранку, коли мінімум випадкових людей на вулиці. Діти - це улюблений аргумент зоозахисників :)
    Я в дитинстві стикався з безпідставною агресією зі сторони собак, тому впевнений на 100% що відстріл спостергів би з цікавістю.

7. morze

morze Well-Known Member

Навіть з нашийником потрібно усипляти за три доби!

8. Полковник

Полковник миється в бані

Ээээ, да Вы верный продолжатель дел Степана Андреевича.
    Правда, тот кошек душил и спостерігав з цікавістю.

• Подобається Подобається x 2
  9. sselev

sselev Well-Known Member

Поняття не маю хто такий ваш Степан Андреевич і до чого тут кішки. Тема про собак взагалі-то.

10. morze

morze Well-Known Member

відстрілювати снодійним, що-б без крові і діти нелякалися. Ну а через три дні в закритому місці на шапку!

11. Laita

Laita Member

Побачимо як влада до Євро щось вирішить.
    Але мене більше вражає те як Європа нам навязує гуманізм. Справа в тому, що Стара європа проблему ьездомних тварин вирішила відразу після війни, причому досить радикально. Так, всіх розстріляли та спалили. Коли бездомні цуцики стали поодиникими випадками вони "увікнули" :) свій характерний гуманіз та запровадили стерилізацію. Звичайно тепер їх система працює, але у них бездомних тварин у десятки або навіть сотні разів менше ніж у нас.

12. iso

iso Well-Known Member

Не памятаю відстрілів, по меншій мірі у Львові. Але гицлі їздили, переважно зранку, відловлювали петлями і в машину. Далі деталей не знаю, але деякий час тримали в клітках, якщо не зголошувалися господарі - усипляли, мізер віддавали в наукові установи. Чим не вирішення проблеми. Ми не є настільки багаті, щоб бавитися з стерилізацією, тривалим утриманням. Зрештою стерилізація не зменшує небезпеки сказу, тай зменшення агресивності не впевнений, що суттєве. А діти, та й дорослі, страждають від псів вже сьогодні.

13. morris

morris New Member

Доводилось бачити, як у собак стриляли чимось накшталт снодійного і за шкуру до мішка. Це до того ж коли за 50 метрів фотогафуються наречені і весілля святкують.

14. Не зважаючи на те, що я еколог... відстріл собак є найгуманнішим способом(ІМХО). Коли собак ловлять гицлі і кидають їх у клітки де вони гризуться між собою, а у "притулку" собаки помирають на ланцюгу з голоду... краще їх пристрелити одразу :sad:

15. iso

iso Well-Known Member

І де їх відстрілювати? На вулиці. На очах...І де гарантія, що з метою економії, підранків не скинуть в один мішок. Та й пес випадково утік від господаря, буває... А відстріл не дає шансів віднайти господаря.А що в клітках гризуться-на волі більше гнризуться. Небезпека їх гуртує - я так думаю?

16. Поганий господар :) Гицель же взмозі відрізнити домашнього собаку від приблуди...

а краще, коли той собака на очах когось покусає ? Ми чомусь беремо близько до серця те, що застрелять собаку, але не задумуємось про те, що наприклад свиню звязують... з живої випускають всю кров... і лише тоді розрізають на мясо - тільки не кажіть, що тут всі вегетаріанці :)

...так можна продовжувати і про забій іншого мяса

17. iso

iso Well-Known Member

Око за око із псами? Я за те щоб бродячих псів знищували, але цивілізоваеним способом. Не на очах перехожих, навіть випадкових, тим більше дітей і жінок...

18. coolzak

coolzak Well-Known Member

любителям гуманного стосунку до бродячих псів розповім історію з містечка коло Калгарі-там розплодились зайці в місті дуже.Міська рада прийняла рішення про відстріл зайців .Захисники тварин підняли шум-негуманно .діти побачуть і т.д.Їм відповіли що грошей на гуманно нема.Тоді захисники ЗІБРАЛИ гроші на виловлення .стерилізацію і утримання на фермі зайців поки не помруть самі від старості.Проблема вирішена.Чому би собачникам Львова не зробити так само-зібрати грошей і вирішувати проблему гуманним шляхом.В Канаді притулки для бездомних псів це 100 відсотків доброчинні організації де держава часом доложить гранти але часто не дає ніц.

19. iso

iso Well-Known Member

Захисників тварин можу зрозуміти. Вибивання грантів. Заняття до душі нарешті. Але чому населення повинно страждати? Знаючи, яку загрозу становлять бродячі пси -сказ, укуси, нервові стреси, та й смертельні випадки не поодинокі - дивуюся людям, які обстоюють притулки, стерилізацію тощо. За які кошти. Щось наші мільйонери не спішать псам помагати. Держава пенсіонерів оббирає - а про псів.... Не гуманно усипляти.
    А гуманно залишати в собачих умовах, скажімо зараз при морозах -25?

20. ні, не сплутав... чи ви думаєте, що у мертвої тварини кров по судинах тече?

А хто сказав, що не зробили? У нас є притулок для собак "Милосердя" - Юридична адреса: 79491, м.Львів, с.Брюховичі, вул. Незалежності України,58 контактний телефон: 243-41-53

Тільки хто знає куди відмиваються виділені на утримання тварин гроші... умови там жахливі :sad:

а де твій аватар? :)