Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. sselev

sselev Well-Known Member

Так, я бачив інформацію, що кілька років тому на Стрийській були численні скарги мешканців, але після бездіяльності відлову, вони стали вирішувати проблему власними силами.
    Найбільше в цій ситуації мене дивує позиція зоозахисників - поливають брудом владу, пишуть заяви в органи і привертають до себе увагу ЗМІ. Насправді треба було лиш зробити конкретну дію: виловити собак і відвезти до притулку - і всі були б задоволені. Блін, яка країна, такий і зоозахист :sad:

Я щойно повернувся з поїздки по Європі - там собаки на поводках, з жетоном, чисті, доглянуті, виховані (на перехожих не гавкають) - аж приємно дивитсь! Також є огорожені майданчики для вигулу, а бродячих не бачив взагалі.

• Подобається Подобається x 3
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вав! на проведення експертиз теж виділяють кошти? :)

3. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

І шо, так багато у Львові бездомних псів? Мо хто викидає і кавказів?

4. Chaotic

Chaotic Active Member

І чому мені ці стверджування про так звану "неагрессивність" нагадують отих горе-хазяїв, що собак своїх вигулюють без повідка і намордника, мотивуючи це тим, що мовляв "ви не бійтеся, мій собака не кусається, він тільки понюхає". А я щось станется, то буде "як жеж так, він ніколи не кусався". До чого я веду? А ось для роздумів - за свого пса, хоч аби як, але відповідає його хазяїн, і його можливо притягнути до відповідальності. А хто відповість за покусавшого вас собаку, підгодованого отими "добрими людьми" - той хто стверджував, що пес "неагрессивний"? Сумніваюсь.

А якщо ти не любиш і не годуєш (в нас обов'язкову любов до безпритульних тварин ще не ввели, нє?), то що тоді? От я наприклад не маю сильної симпатії, втім як і антипатії, до бродячих собак - то раз отих "песиків на коциках" не підгодовував би, то вони б мали право мене кусати й не бути до мене "мирними", чи як?

Ви уявіть, що отак по місті розкидали міни. От вони лежать на коциках, жеби не заіржавіли, а мінозахисники не дають з ними ніц зробити - "на хорошу, мирну людину міна не спрацює", "ми відповідаємо за тих, що ми встановили", "люди їх викинули, значить люди їх мають пожаліти", "ось на цю модель мін тре вставати отак, й тоді вона не спрацює (неагрессивні вони, угу, до часу)", "ми накриваємо міни відерцями з-під морозива, тепер вони безпечні (стерилізація замість присипляння)".

Достатньо, щоб замислитись - а який сенс у тому, щоб їх тут стільки було. Принаймі двічі бачив у пятому парку зграї з 4-5 собак, одного разу вночі, на перехресті біля аеропорту, бачив спокійно кудись собі прямуючу по автодорозі зграйку з 8-10 песиків. А кавказів можуть запросто у "вільний політ" вулицями пускати - "най собака собі побігає". Ідійоти.

5. klide

klide Member

ого...в мене знайому домашня собака вкусила.. вона була в шоці, шо майже нічого не пам*ятає...

6. vasiki

vasiki Member

Експертів також треба чимось годувати, не тільки пси хочуть їсти!!!

• Подобається Подобається x 1
  7. Chaotic

Chaotic Active Member

http://vgolos.com.ua/zhyttya/news/458.html "ЛКП “Лев” вважає, що у центрі Львова безпритульних собак немає"

цитую: "Ці тварини були стерилізовані, мали щеплення. Тобто, вони були безпечні для оточуючих. Навіть у випадку укусу, людина не захворіла б на сказ."

Тобто, укус - це безпечно, звичайно ж.
    До біса правила вигулу, повідки та намордники, дрессуру та відповідальність за свого домашнього улюбленця - головне, аби був стерилізований та мав щеплення, он воно як виходить. Хазяйські собаки ж бо суттєво від безпритульних не відрізняються, тому несправедливо тільки бродячим псам давати такі привілегії, угу.

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

9. majolika

majolika Well-Known Member

такса вам завинила?
    до чого тут господарі і їх тварини?
    знову якісь виблядки на Стрийській собак потравили, в тому числі і домашніх, а ви тут популістські лозунги розвішуєте

10. Люша

Люша Member

а що, вибачте, ця такса робила на дитячому майданчику?? (саме там вона отруїлась)Майданчик місце для гуляння собак? - але це так, до слова.
    Те як вбили собак на Стрийський - це жорстоко, як живу істоту мені їх шкода, труїти це не метод боротьби - потруїли цих (до речі основна зграя, як була так і лишилась) на їх місце прийдуть інші. Але та кількість псів, що живе у нас під будинком - це не нормально і з ними треба щось робити крім стерилізації та щеплень. Бо я не розумію чому моя дитина, та інші діти мусять з малих років знати - по бульварчику не бігати, не кататись на велосипеді - бо там сплять собачки - 7 штук не маленького розміру. Це - не нормально. І ті собачки досить агресивні. Проходячи взимку повз одну з таких собачок, впустила з рук ключі, собачка спала та злякалась і вирішила на мене погавкати та вкусити за ногу - добре я була у чоботах зимових з пряжками і собачка не прокусила мені ногу, я нічого не зробила щоб помститись - ну не вбивати ж... але через місяць собачку хтось все ж таки прибив - той кому сил та совісті на це стало. Ой як її шкодували захисники тварин, що пригодували її на коцику, вона ж була стерилізована та щеплена.

• Подобається Подобається x 4
  11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Так в Європі і москалі ходять на поводках, чисті і доглянуті. І на перехожих не гавкають. А в Україні навіть на форумі допис не можна написати без їхнього дз’явкоту. Може варто починати із великого (малого)?

12. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

14. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

15. sselev

sselev Well-Known Member

Про собак на Стрийській вже раніше писали, і здається, не раз. Вперті бабульки продовжують підгодовувати зграї собак (цікаво навіщо?), а місцевим мешканцям це явно не до вподоби от і труять...
    Неправі і перші і другі, але зоозахисники замість привертати увагу ЗМІ краще б пояснили бабулькам, що займатись вуличним розведенням собак небезпечно як для людей, так і для самих собак.

• Подобається Подобається x 2
  16. Garmash

Garmash Well-Known Member

бо вони, мабуть, не до кінця розуміють, що це не те саме, що підгодовувати голубів чи бєлок. Єв цьомцу світі ціла купа тварин, що плодяться, але проблем не створюють.

17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

http://vgolos.com.ua/zhyttya/news/604.html
    Щось не віриться в ті закони, бо якщо власник собаки, скажем, депутат чи там син депутата, чи родич, чи просто багата і впливова людина, то що їм той закон?:dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  19. majolika

majolika Well-Known Member

мені також слабо віриться, що закон буде виконуватися.
    Однак прийняття такого закону може спровокувати багатьох недобросовісних власників тварин викинути на вулицю позбутися своїх вихованців до того, як вони когось "ушкодять".

20. Peri

Peri Well-Known Member

Не полінуюся повторитися, закон повинен бути в середині людини. Закон, який заставляє думати про безпеку і комфорт оточуючих.
    Той, хто дійсно любить свою тваринку, не дозволить, щоб вона була небезпечною для людей.

Соромно( та й зло бере) за тих, горе - господарів, через яких страждають оточуючі, і виробляється ненависть і страх до, по - суті, невинних, тварин.
    ...Але є ще одна категорія ( дякувати Богу, не чисельна), люди, які патологічно ненавидять тварин. І тут нема ради: тваринка на повідку, в наморднику, а їх колотить.
    Бездомні тварини - це приспана совість здеградованих гомо ( тут доречно це слово)

а де твій аватар? :)