Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. Milena

Milena Member

ось вам і понесемо кошти щоб була гарантія. И ви нам гарантуєте цільове використання коштів.

саме про отруту і йшлося. А як надіти намордник на пекінеса? чи на йорка? не підкажите? І до речі від тої отрути і котики постраждають вуличні. Ось тиждень тому була картина, з ранку біля садочку лежало 5 голубів і ще десяток не могли взлетіти, а не подалік стояла двірничка, яка наблюдала за тою картиною як гинуть птахи, коли її запитали що то таке так сказала (та потроїла трохи бо сруть тут) це також норма.

• Подобається Подобається x 2
  2. Romansd

Romansd Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  3. Guido

Guido New Member

у нас у Києві собачки наче більш менш сумирні. Принаймні стосовно людей. А от стосовно транспорту - не зовсім. Кожного ранку на своїй зупинці помічаю собак, що женуться за транспортом, що від*їжджає, гавкаючи на колеса. Ніяк не можу зрозуміти, чим їм ті колеса не подобаються.
    Але я категорично проти того, щоб собак труїли комунальні служби. Треба іти європейським шляхом: влаштовувати притулки для тварин, а при них центри, де їх будуть стерилізувати.

4. sselev

sselev Well-Known Member

Не треба переводити на мене стрілки. Збирати собак, тримати і стерилізувати їх збирались саме ви, тож і гроші збирати вам і контролювати цільове використання також. В мене є чим займатись в житті, але як мешканець міста з радістю долучусь грошима до вашої акції, якщо ви дійсно всіх собак виловите.

Ну так, на деякі породи намордник не надінеш, але ж господар може слідкувати щоб собачка не хапала підозрілі шматки м'яса чи кістки на вулиці.

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

Стерилізація дасть результат, якщо одночасно виловити і простерилізувати 80-90% тварин. Інакше це витрачені гроші, бо ті що лишаться на вулиці будуть надалі плодитись, а бабки біля під'їздів і на ринках будуть їх підгодовувати.
    На прикладі Львова я писав, що в місяць 1 млн. буде йти тільки на харчування 10000 голів. В Києві ця сума в 2-3 рази більша. Якщо таку суму здатні надавати щомісяця люди яким шкода собачок, ну то хай збирають.
    Я так зрозумів що в Україні вдалось вирішити всі проблеми людей, раз пропонуєте витрачати мільйони на собак.

5. Redvisitor

Redvisitor Well-Known Member

Отлов и отстрел всех бездомных животных в течении небольшого периода решит ети все проблемы намного ефективней. При етом надо еще всем домашним животным внедрить чипы под кожу, чтоб знать чей зверь. Вот бегает он без присмотра , поймал , отсканил, узнал кто хозяин и штраф 300 баксов. Сразу пропадет проблема бездомных животных.

• Подобається Подобається x 3
  6. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Вы предлагаете отстрел на месте? На глазах у детей, которые могут находиться неподалеку?
    У нас в городе был пару лет назад прецедент, когда мусульмане в людных местах во время своего праздника резали баранов. Резонанс был мощнейший. А несколько домашних детей, видевших это, попали в больницы с нервными расстройствами. Да и взрослому далеко не каждому приятно...

7. sselev

sselev Well-Known Member

Постають питання: а що робили діти на мусульманському святі? Хто їх заставляв дивитись весь обряд до кінця? А был ли мальчик А чи були діти взагалі? Якщо б це було в мусульманському середовищі я просто впевнений, що в їхніх дітей ніяких психічних розладів не було б.

8. NorthWind

Дети были на крупнейшем в городе вещевом рынке - Апраксином дворе. Думаю, их мамы и знать не знали, что в этот день курбан-байрам у торговцев.
    Да. Но такими "впечатлительными" оказались не мусульманские дети.

9. sselev

sselev Well-Known Member

Взагалі відстріл собак в денний час я не підтримую. По правилах це має здійснюватись в 5-6 ранку, але комунальні служби "працюють" вдень, можливо тому що собаки зранку десь ховаються, а виходять на свої звичні місця вдень.
    Підозрюю, що собачу проблему не вирішують спеціально, аби була підстава надалі доїти міський бюджет.

Доречі, великих собачих зграй (7-8 голів і більше) у місті я не помічав. Це так працює наша служба відлову, чи в деяких районах міста зграї таки є?

10. NorthWind

В Петербурге стаи по 4-5 голов. Больше не встречал. Не знаю, как работают отловщики, но их я не видел ни разу. Зато видел объявления про благотворительные аукционы по продаже собак и кошек, и это радует.

• Подобається Подобається x 1
  11. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А фото будуть?

13. Romko

14. Jazzmanko

Jazzmanko Well-Known Member

15. majolika

majolika Well-Known Member

це не партизани, це виродки

• Подобається Подобається x 5
  16. Romko

Вотак ліпше....

17. Chaotic

Chaotic Active Member

Це точна інформація, їй можно вірити?
    Якщо й справді собак будуть тільки стерилізувати й назад повертати, то про зменшення кількості бродячих собак в найближчому майбутньому можна забути. Ось меріал на цю тему Тиць.

Особисто я проти такого методу ще й тому, що не хотів би жеби хтось отак втратив свою собаку, якщо вона загубиться чи втече.

Якщо влада проблему безпритульних тварин не вирішить, чи буде дійяти нееффективно (стерилізація з поверненням, це ж тре таке придумати), отакі випадки будуть траплятися все частіше. На жаль, якщо з безпритульними тваринами людині доводиться щось робити самостійно, методи будуть далекі від гуманних і милосердних.

До речі, я якось не зрозумів, до чого там сказано "Усі тварини були неагресивними, бо були стерилізованими і мали спеціальні мітки" - як одне впливае на друге? Адже якщо стерилізують всіх, то й агрессивних також, одже це не є аргументом саме по собі. Стерилізація, до речі, сама по собі агрессивність не зменшує - ось матеріал на цю тему.

• Подобається Подобається x 2
  18. sselev

sselev Well-Known Member

Я часто бував на автовокзалі у 2009-10 роках, все що я бачив - макс. 2-3 собак з кліпсами із номерками у вухах і ніяких будок. Більше ніде пронумерованих собак у місті не бачив.
    Схоже стаття заказна...

19. majolika

majolika Well-Known Member

дуже хочеться в це вірити.
    Але за останні п'ять років, що я живу на Стрийський в тому районі, собак труїли неоднократно. Навіть були розвішані оголошення про небезпеку отруєння собак.
    При чому, дійсно багатьох собак (що живуть при вокзалі, стоянках, автосервісах ) стерилізовано, і вони є неагресивними до людей.

20. Їздили до Кривого Рога в гості до родичів.Звернула увагу на бездомних псів.Кривий Ріг ---величезне ,гарно озеленене місто.Біля багатоповерхівок багато дерев.Так от ,нерідко можна побачити під деревом якийсь коцик ,на тому коцику бездомного розімлілого пса,в зовсім неагресивному настрої,а біля нього їжу .І таких сцен можна спостерігати багато.Не чула злого гавкоту,собаки настроєні мирно до людей,тому що люди настроєні мирно до них...Так само багато котів ,мирних тварюк ,які мирно живуть поряд з людьми ,які їх люблять і годують...

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)