Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. sselev

sselev Well-Known Member

200 грн. витрат це ще куди не йшло, бо я думав там як мінімум 500.
    Це не тільки задоволення, але й відповідальність. На жаль дехто про це забуває.

Прийшла думка, що якщо взяти гіпотетичний варіант, коли у Львові всіх нічийних собак виловити і розмістити у мегапритулок, то навіть при витратах на утримання 100 грн на 10000 голів (дані за 2007 рік) це 1 млн грн щомісяця. Напередодні Євро2012 ніхто з цим церемонитись не буде і приберуть у найпростіший спосіб, бо таку кількість тварин прилаштувати чи утримувати просто нереально.

2. majolika

majolika Well-Known Member

якщо вірити жж-шці, так було зроблено в Уфі (?), дякуючи спонсорам і небайдужим.
    Але при нашій жлобській львівській владі малоімоверне вділення землі під новий притулок, коли навіть старий хочуть відібрати....
    я це теж розумію, і волосся дибом стає.

3. sselev

sselev Well-Known Member

В даному випадку собачку підгодовують, тому ловцям можуть не віддати без бою.
    Саме так - від собаки не втечеш. Зграя собак це ще більша небезпека ніж стадо гопників. Від гопників можна втекти. Вони навряд чи зададуть фізичну шкоду, якщо в людині при собі нема нічого цінного, хіба моральну. А собаки можуть покусати, лікування може обійтись дорожче ніж вкрадений гопотою гаманець з мобілою.
    Як працює ЛКП - не знаю, але нещодавно надибав статтю про роботу гицлів: http://h.ua/story/139001

Для тих, кому лінь читати повністю, наведу цитати про ефективність роботи служби:
    Стрільба дитиліном, так само як і евтаназія - це дорогі способи. Навіть за кордоном не кожний притулок може це дозволити, тому практикують газові камери. У нас же евтаназія можлива лише у показушних цілях за умови фінансування, але за відсутності коштів буде дешевший варіант, у тому ж Києві чув що розкидають м'ясо + засоби для дератизації ("крысид", фосфід цинку).

• Подобається Подобається x 1
  4. majolika

навіщо це розписувати? :bad:

5. Chaotic

Chaotic Active Member

На тамтешніх форумах теж такої думки? Тяжко повірити, без суттєвих доказів.

"- Диэтилен. Есть двухпроцентный, есть однопроцентный, чем меньше процент, тем лучше."

Фігня якась, не вірю, що ловець не пам'ятає назви препарату. От наприклад я, про проблему бродячих собак дізнався лишень недавно, й то знаю правильну назву.

Тєжко щось додати.

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Своїх дітей, то я давно про це проінструктувала...
    А для групових лекцій, от зібрались би захисники бродячих собак і поїздили по місту, і попроводили б збори мешканців і дітей на предмет "як захиститись від бродячих собак";)
    Та й взагалі, кожен захисник захищає тільки до тих пір, поки його самого не погризуть..

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

От же ж...
    5 років в лісі....
    Щодня.
    Поряд собачий притулок,дикі пси зграями по кілька десятків гонять лісом...
    За весь час лише чотири напади.
    Породистих,що гуляли з господарями.
    Дикі не напали НІ РАЗУ.

8. Яруська

Так ви вже для них свої:)
    П.С. Ви не подумайте, що я є борцем з собаками...реально я не знаю, що робити з тим. Хай тим займаються спеціалісти. Але не люблю категоричності і фанатизму.
    Тому краще обійду подальше як бачу зграю.

• Подобається Подобається x 3
  9. iso

iso Well-Known Member

Що Ви хочете цим сказати? Є для мешканців проблема із бродячими псами, чи проблеми нема (Я люблю визначеність).

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Проблема є і її треба вирішувати.

Сьогодні на автовокзалі зграя собак накинулася на перехожого ,він витягнув пістоля і їх троха постріляв...

Як не працюють служби, приходять ті, кого це дістало.

Собаки повинні бути з господарями і в ошийниках.

• Подобається Подобається x 2
  11. Milena

Milena Member

мабуть ви все ж таки погано читали що я писала!!! і до вашого відома покусана я була слава богу раз а потім навчилась оборонятись!!!

12. Яруська

В якому саме дописі ваші инструкції, бо ви багато писали...

13. Milena

Milena Member

а ви все прочитайте а то фрагментами нічого не зрозуміло буде!!!

14. SPB

SPB Well-Known Member

Основне не ошийники, а такий майже забутий ніні собаководами аксесуар як намордник:ireful1:
    Всетаки подряпаних чи затоптаних собаками набагато менше ніж покусаних :)

• Подобається Подобається x 3
  15. sselev

sselev Well-Known Member

Чергова? Треба було ще після першої порції звернутись в ЛКП Лев, щоб провели стерилізацію. А то пси безконтрольно плодяться, і ви ж потім жалієтесь що песиків шкода, коли проводять зачистку.

---------- Додано в 03:08 ---------- Попередній допис був написаний в 03:05 ----------

Сокирою треба вміти добре володіти і з нею на агресивного пса не підеш, бо він буде спритніший.

---------- Додано в 03:12 ---------- Попередній допис був написаний в 03:08 ----------

Притулок в Брюховичах хочуть відібрати? Ну геть подуріли... кому він там заважає цікаво. Але річ в тому, що ніхто мільйони гривень на собачу проблему витрачати не буде, у місті є важливіші проблеми. Наприклад трамваї ламаються такими темпами, що їх за 10-15 років може не стати, а Львів без трамвая - то не Львів.

А в мене волосся дибом не стає. Популяцію собак можна швидко відновити, тому я не розумію чому їх повинно бути шкода. Може поясните яку користь для львів'ян приносять оті бродячі собаки?

---------- Додано в 03:15 ---------- Попередній допис був написаний в 03:12 ----------

Для того, щоб всі знали достовірну інформацію.

---------- Додано в 03:35 ---------- Попередній допис був написаний в 03:15 ----------

Заради цікавості почитав форум тих "захисників", враження не найкраще. Конкретних пропозицій по вирішенню собачого питання, підкріплених фінансуванням, від них не дочекаєшся.
    Але якщо когось дістало і він її вирішує це питання самостійно - то це вже ворог №1, в його адресу купа прокльонів і т.д.

---------- Додано в 03:36 ---------- Попередній допис був написаний в 03:35 ----------

Скільки знаків оклику, скільки емоцій. Просто всратись і не жити :)

---------- Додано в 03:48 ---------- Попередній допис був написаний в 03:36 ----------

На тижні по вул. Мазепи бачив йде бабулька, веде маленького песика на поводку, а поруч летить собачий весільний кортеж. Судячи з того, як та бабулька різко взяла в сторону, неважко було здогадаться як вона перелякалась.

16. Milena

Milena Member

рекомендую так і зробити!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Додано в 10:48 ---------- Попередній допис був написаний в 10:42 ----------

може і ви місту фінансово допоможите з ремонтом міста, доріг!

---------- Додано в 11:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

а ось конкретна пропозіція (щоб собак не вбивали на вуліцях на очах у дітей) давайте збиремо кошти ну по 5грн.(оскільки в міста коштів на це немає) з кожного городянина, наймем авто визбираєм усіх бродячих, наймем місце для перетримки, пошукаем їм господарів (шанс повині мати всі) якщо на протязі 2-3 міс. собака не буде ніким забрана додому, ну тоді усипити(це гуманніше чим сокирою чи рушницею). Ось і місто очистится! (це світова практика)

• Подобається Подобається x 2
  17. majolika

вас дивує? вони щорічно родяться.
    до речі, собаки на тій ділянці були стерилізовані. Але ж собаки не в гетто живуть?
    притулок нікому не треба. Потрібна земля в Брюховичах. Але це "кажуть", не знаю, наскільки інфа достовірна.

тому в більшій мірі витрачаються пожертвувані кошти.

навіть немаю слів, щоб відповісти на ваш вбивчий аргумент.....о_О

Людина повинна будь-які справи вирішувати по-людськи, максимально гуманно ставлячись до усього живого.
    Не все у цьому житті вимірюється грошима чи наяністю "користі"

---------- Додано в 09:43 ---------- Попередній допис був написаний в 09:39 ----------

а нашо? ми ж самі заклопотані, а ще самі бідні. Нам нема на шо ковбаси купити, не вистачає часу телевізор подивитись. Хай париться держава чи дурні активісти (їм же явно нема більше чим зайнятись). Простіше (і дешевше!) трутки посипати

18. Milena

Milena Member

сподіваюсь це ваш сарказм! якщо ні то відповім!ну хоча б для того щоб діти наші не бачили жорстокості їм її по телебаченню вистачає.
    Не знаю наскльки всі заклопотані та я можу в свому плотному графіку виділити час для такої справи, на пару гривен не збіднію (якщо це для того щоб моя дитина не приходила в сльозах з вулиці бачечи як убивають собаку яку вона гладила і море крові на асфалті).
    Думаю якщо не зїсти кусок отої так названиї ковбаси з сої тільки на користь піде. телевізор не втече.

Держава про людей не париться , не те щоб про тварин! ну на рахунок активістів окрема розмова.

а тут і на суд можна нарватись якщо постраждають господарскі собаки.

уточню я не активіст, не противник собак, я собачник з 14 р. стажем утримання собак як великих (ротвейлерів) так і малих (шпіців)

19. majolika

правильно сподіваєтесь :)

20. sselev

sselev Well-Known Member

Ах, які емоції... Та вгамуйтесь вже.

Я дам і 205 грн., якщо дійсно всіх псів виловлять і ізолюють. Куди нести гроші і хто гарантуватиме цільове використання коштів?

---------- Додано в 00:23 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:35 ----------

От сиджу і думаю - навіщо ота часткова стерилізація... Дуже цікавий підхід, нехай собачки собі плодяться, ми їх будем підгодовувати, але коли дійде до крайнощів - притулок фінансувати має ДЕРЖАВА.

Якщо йде мова про ділянку на початку лісу за залізничним переїздом, то не розумію кому вона потрібна. Поруч є купа вільного простору, і до того ж це не територія міста, а Брюховичі.

Некоректно говорити про гуманізм по відношенню до тварин, які керуються виключно інстинктами. "Користь" не в плані фінансів. Я поки що не чув жодного аргументу "за" щодо вільного перебування бродячих собак на вулиці, якщо вони становлять потенційну небезпеку.
    Одинокий песик дійсно навряд чи нападе. Але він може стати небезпечним, якщо попаде у зграю, де як відомо всі підпорядковуються волі вожака.

Господарська собака може постраждати (якщо мова йде про отруту) виключно через недбалість господаря, який забуває/не хоче вдягати їй намордника. Дехто практикує спеціальну дресировку, щоб собака не піднімала з землі все підряд.

Я теж не активіст, до адекватних собачників ставлюсь позитивно, а щодо тварин, то люблю котів. Фанатичний захист бездомних тварин я не сприймаю.

а де твій аватар? :)