В батьків завжди були. Всі від колес машин постраждали і вмерли. Собі кота радше заведу, немає часу та сил на забезпечення собаці того життя, яке їй потрібне й достатнє. До речі А ви бомжували, нападали на людей, якщо так встановлюєте цих людей на одну дошку з бродячими псами? Чому не можна підтримувати відлов та присипляння бродячих собак, як вихід? Чому не можна цінувати життя людське більше від собачого, й тому вважати допустимим відняття життя собачого заради безпеки людського? І? Бродячі пси в такому разі на мене, й мого собаку, ніколи не нападуть?
Ні, не розумію. Не розумію: Чому, прийнятне в більшості (якщо не всіх) розвинутих країнах, не є прийнятним у нас. Чому, вкупі з мірами по реєстрації та пропаганді стерилізаціі домашніх тварин, відлов с перетримкою та присиплянням агрессивних і невлаштованих тварин є немилосердним і жорстоким? Чому стерилізація пропагандуэться як так звана панацея, адже при стерилізації (в Москві, до речі, де стерилізували тільки сук, ця программа виявила нееффективність) собаки так само можуть гадити, кусати людей і провокувати дорожні авварії? Чому вважається за прийнятне ризикувати життям та здоров'ям людей, допускаючи знаходження у місті зграй бродячих собак (хай навіть стерилізованих), а подекуди підгодовуючи їх у власних (інколи й у чужих) подвір'ях? Поясніть, будь-ласка, бо я не розумію.
а у вас діти є? Мене наприклад трафило від собачниці яка заявила "Єто парк для собак а не для колясок", це коли я біля дому з дитячою коляскою їхав і просив заспокоїти її шавку...
Ой, та прямо такі дієві поради... Однокласника мого сина позавчора покусала вулична собака, погризла 9-ти річній дитині руку. При чому ця собака давно гуляла в нашому районі і підгодовують її регулярно. А тут перемкнуло! З"їв ковбасу, а потім за руку вгриз. Як наслідок, лікарня, шви і уколи від сказу. І я не впевнена, що тому малому ще колись захочеться погодувати бродячу тварину.
Перепрошую, відео не бачив (інет-канал поганенький). Ось, що сам був знайшов. Шавки, псины, и прочее шакальё Не розумів я отаке підгодовування - ну якщо шкода тобі тварини, то візьми собі до хати, помий та полікуй, господаря їй знайди. Кожен може кинути кавалок хліба, й потім себе благодійником великим вважати. Дуже шкода, що чиїсь непомірковані дії призводять до сумних наслідків. Це я не хлопчину маю на увазі, щоб не було непорозумінь.
Порада завести собаку не дуже влучна. Спершу треба спитати в людини, чи є в неї відповідні умови. А то можливо буде ще одна викинута на вулицю тварина. Тримати собаку в квартирі це в першу чергу знущання над тою собакою. Наприклад в мене нема місця для тварин. Можливо буде потреба знімати житло у недалекому майбутньому і не кожен власник погодиться на квартиранта з собакою. Або погодиться з доплатою. Далі - тварині потрібен догляд, треба гарантовано мати час на вигулювання. Що робити, якщо я поїхав у подорож на тиждень або й довше? Знайомих собачників в мене нема. Знову ж таки - платити комусь. Я вже мовчу про витрати на корм, можливі поїздки до ветеринара. Якщо буде сім'я/діти - постійна профілактика глистів. Враховуючи все вищеперелічене, не бачу змісту на даному етапі життя ставати заручником собаки. Хіба що на старості літ, якщо буду жити у приватному будинку, можливий варіант що візьму песика. ps. Поділіться скільки в середньому в місяць обходиться утримання собаки. ---------- Додано в 02:37 ---------- Попередній допис був написаний в 02:25 ---------- Краще б ту собаку завчасно погодували комунальні служби спеціальним кормом.
о, ви один одного варті Вам выделена отдельная квартира - там и гуляйте (с) Нам не дуже накладно. Найбільші витрати - це вартість корму. Від 200 грн і до "урала". Прививки 2 рази на рік( 100 грн), протикліщеві засоби півроку щомісяця по 40-50 грн, глистогінне, вет.лікар десь раз в квартал. Якщо захворіє, то як в людини - видатки не перебачувані. Ну і цяцьки всілякі Але ніякі витрати не зрівняються з тим задоволенням, що дарує собака :n:
Дуже доречні питання.Мені взагалі здається,що коли людина близько не зіткнеться з проблемою,то й розміркування матиме на реторичному рівні.В моєму місті,це вже реальна,велика загроза.Особисто знайома з деякими людьми,які постраждали від бродячих собак,причому досить серь'езно,вони не мовчали,намагались достучатись до різних інстанцій,але реальних,помітних дій на послідувало.І я не розумію,коли підіймають тему гуманості до тварин,ціною людської безпеки.Бо на все повинен бути професійний підхід,люди які прикормлюють цих собак,посилюють проблему.
Що там краще булоб, наразі недоцільно говорити. Мене особисто більше цікавить, що там з тою собачкою далі робити думають, а? На які, помітьте, так і не надали відповідей. Проглядав деякі ресурси, присвячені "боротьбі" з бродячими собаками. Як не сумно, в більшості випадків через отаке і почали самовільно з собаками розправлятись. Сподіваюсь, не буде розцінено як реклама. Ось що знайшов: ОСВ в Одессе
Ці питання повині розглядатися на рівні законопректів,але скарги простих громодян,чомусь не можуть дійти до цього рівня,мабуть осідають на пів шляху у шафах байдужих службовців.В таких моментах може допомогти ЗМІ,але й тут якісь гальма,бо ця тема могла б більш освітлюватися.Як завжди замкнуте коло...
Якщо ви прочитаєте про що я писала так саме про то що не можна годувати бродячих собак!!! А дітей потрібно застерігати не підходиті до таких собак.
Собаки істоти розумні, але часто непрогнозовані. В моєму районі є кілька бродячих собак. Милі створіння з розумними очима, з ними бавляться діти, часто тягають за хвоста і вони жодного разу нікого з них не кусали і не гарчали. Але буває, що їм щось "перемкне" і вони ні з того ні з сього починають кидатися на випадкових перехожих, причому не на всіх. Дехто мало не наступить на нього - і нічого, а до іншого з незрозумілих причин біжать з відстані кілька десятків метрів і починають нападати. А в періоди, коли настає сезон парування і вони бігають зграями то є надзвичайно небезпечними. На ділянці між оптовим Шуваром і Стрийською взагалі страшно і небезпечно ходити. Колись на свої очі бачив, як зграя накинулася на одного чоловіка, який йшов метрів за 5-7 попереду мене. Тут не допоможе ні палка, ні газовий балончик. Чоловік ледве врятувався, вибігши на проїзжу частину. Добре, що якийсь шофер зупинився і підібрав його. Я вже і не знав, що маю робити, чи стояти, чи тікати назад, але вирішив іти далі вперед, бо від них все одно не втечеш. А на мене у них було нуль уваги, один підійшов, понюхав, повиляв хвостом і пішов собі геть. Видно прийняв за свого. Але хто його знає, що може статися наступного разу.
Хто хоче допомогти вирішити проблему безпритульних собак? У моєму районі з'явилась чергова порція вуличних цуценят. Веселі, грайливі, різнокольорові малюки віком 2-3 місяці, будуть середнього розміру. Усім потрібен господар! Кому треба песика, або хто може допомогти прилаштувати - пишіть в ПП
"Кредитна" історія зіпсована, тому сумніваюсь що хтось забере собі додому. Я б навіть з доплатою 1000 грн не погодився би взяти. Перший час з собачкою нічого робити не будуть, але якщо буде буянити надалі, то в когось можуть не витримати нерви... ---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ---------- Це треба пояснити самотнім бабулькам, яким більше нема чим занятись.
Тому вони й мають бути під контролем людини. Тому місто - не місце бродячим собакам. В ЛКП Лев не звертались? Чекати, поки не станеться щось серйозніше, щоб потім "з чистою совістю" розібратись з собачками - нерозумно. Ще б собакам хтось заборонив підходити до дітей - ото було б добре. Від собаки ж побігши не дуже-то й втечеш. ЛКП Лев як працює, еффективно, не в курсі? Чи буде варіант пана Романа: "Не подобаюцця пси - сокиру в руки і вйо."?