Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. majolika

majolika Well-Known Member

2. Chaotic

Chaotic Active Member

В батьків завжди були. Всі від колес машин постраждали і вмерли. Собі кота радше заведу, немає часу та сил на забезпечення собаці того життя, яке їй потрібне й достатнє.
    До речі

Чому не можна підтримувати відлов та присипляння бродячих собак, як вихід? Чому не можна цінувати життя людське більше від собачого, й тому вважати допустимим відняття життя собачого заради безпеки людського?
    І? Бродячі пси в такому разі на мене, й мого собаку, ніколи не нападуть?

3. majolika

просто ви зрозумієте (напевно), чому не вихід

4. Chaotic

Chaotic Active Member

Ні, не розумію. Не розумію:
    Чому, прийнятне в більшості (якщо не всіх) розвинутих країнах, не є прийнятним у нас.
    Чому, вкупі з мірами по реєстрації та пропаганді стерилізаціі домашніх тварин, відлов с перетримкою та присиплянням агрессивних і невлаштованих тварин є немилосердним і жорстоким?
    Чому стерилізація пропагандуэться як так звана панацея, адже при стерилізації собаки так само можуть гадити, кусати людей і провокувати дорожні авварії?
    Чому вважається за прийнятне ризикувати життям та здоров'ям людей, допускаючи знаходження у місті зграй бродячих собак (хай навіть стерилізованих), а подекуди підгодовуючи їх у власних (інколи й у чужих) подвір'ях?

Поясніть, будь-ласка, бо я не розумію.

• Подобається Подобається x 1
  5. Romansd

Romansd Well-Known Member

а у вас діти є?
    Мене наприклад трафило від собачниці яка заявила "Єто парк для собак а не для колясок", це коли я біля дому з дитячою коляскою їхав і просив заспокоїти її шавку...

• Подобається Подобається x 3
  6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ой, та прямо такі дієві поради...
    Однокласника мого сина позавчора покусала вулична собака, погризла 9-ти річній дитині руку. При чому ця собака давно гуляла в нашому районі і підгодовують її регулярно. А тут перемкнуло! З"їв ковбасу, а потім за руку вгриз. Як наслідок, лікарня, шви і уколи від сказу. І я не впевнена, що тому малому ще колись захочеться погодувати бродячу тварину.

• Подобається Подобається x 2
  7. Chaotic

Chaotic Active Member

Не розумів я отаке підгодовування - ну якщо шкода тобі тварини, то візьми собі до хати, помий та полікуй, господаря їй знайди. Кожен може кинути кавалок хліба, й потім себе благодійником великим вважати.
    Дуже шкода, що чиїсь непомірковані дії призводять до сумних наслідків.

8. sselev

sselev Well-Known Member

Порада завести собаку не дуже влучна. Спершу треба спитати в людини, чи є в неї відповідні умови. А то можливо буде ще одна викинута на вулицю тварина.

Тримати собаку в квартирі це в першу чергу знущання над тою собакою. Наприклад в мене нема місця для тварин. Можливо буде потреба знімати житло у недалекому майбутньому і не кожен власник погодиться на квартиранта з собакою. Або погодиться з доплатою.
    Далі - тварині потрібен догляд, треба гарантовано мати час на вигулювання. Що робити, якщо я поїхав у подорож на тиждень або й довше? Знайомих собачників в мене нема. Знову ж таки - платити комусь.
    Я вже мовчу про витрати на корм, можливі поїздки до ветеринара. Якщо буде сім'я/діти - постійна профілактика глистів.

Враховуючи все вищеперелічене, не бачу змісту на даному етапі життя ставати заручником собаки. Хіба що на старості літ, якщо буду жити у приватному будинку, можливий варіант що візьму песика.

ps. Поділіться скільки в середньому в місяць обходиться утримання собаки.

---------- Додано в 02:37 ---------- Попередній допис був написаний в 02:25 ----------

Краще б ту собаку завчасно погодували комунальні служби спеціальним кормом.

9. majolika

о, ви один одного варті :)))

:n:

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 4
  11. Дуже доречні питання.Мені взагалі здається,що коли людина близько не зіткнеться з проблемою,то й розміркування матиме на реторичному рівні.В моєму місті,це вже реальна,велика загроза.Особисто знайома з деякими людьми,які постраждали від бродячих собак,причому досить серь'езно,вони не мовчали,намагались достучатись до різних інстанцій,але реальних,помітних дій на послідувало.І я не розумію,коли підіймають тему гуманості до тварин,ціною людської безпеки.Бо на все повинен бути професійний підхід,люди які прикормлюють цих собак,посилюють проблему.

• Подобається Подобається x 2
  12. Chaotic

Chaotic Active Member

Що там краще булоб, наразі недоцільно говорити. Мене особисто більше цікавить, що там з тою собачкою далі робити думають, а?

На які, помітьте, так і не надали відповідей.

Проглядав деякі ресурси, присвячені "боротьбі" з бродячими собаками. Як не сумно, в більшості випадків через отаке і почали самовільно з собаками розправлятись.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

14. Ці питання повині розглядатися на рівні законопректів,але скарги простих громодян,чомусь не можуть дійти до цього рівня,мабуть осідають на пів шляху у шафах байдужих службовців.В таких моментах може допомогти ЗМІ,але й тут якісь гальма,бо ця тема могла б більш освітлюватися.Як завжди замкнуте коло...:sad:

15. Milena

Milena Member

Якщо ви прочитаєте про що я писала так саме про то що не можна годувати бродячих собак!!! А дітей потрібно застерігати не підходиті до таких собак.

16. Locke

Locke невиправний реаліст

Собаки істоти розумні, але часто непрогнозовані. В моєму районі є кілька бродячих собак. Милі створіння з розумними очима, з ними бавляться діти, часто тягають за хвоста і вони жодного разу нікого з них не кусали і не гарчали. Але буває, що їм щось "перемкне" і вони ні з того ні з сього починають кидатися на випадкових перехожих, причому не на всіх. Дехто мало не наступить на нього - і нічого, а до іншого з незрозумілих причин біжать з відстані кілька десятків метрів і починають нападати. А в періоди, коли настає сезон парування і вони бігають зграями то є надзвичайно небезпечними. На ділянці між оптовим Шуваром і Стрийською взагалі страшно і небезпечно ходити. Колись на свої очі бачив, як зграя накинулася на одного чоловіка, який йшов метрів за 5-7 попереду мене. Тут не допоможе ні палка, ні газовий балончик. Чоловік ледве врятувався, вибігши на проїзжу частину. Добре, що якийсь шофер зупинився і підібрав його. Я вже і не знав, що маю робити, чи стояти, чи тікати назад, але вирішив іти далі вперед, бо від них все одно не втечеш. А на мене у них було нуль уваги, один підійшов, понюхав, повиляв хвостом і пішов собі геть. Видно прийняв за свого. :)
    Але хто його знає, що може статися наступного разу.

• Подобається Подобається x 3
  17. majolika

Хто хоче допомогти вирішити проблему безпритульних собак? ;)

У моєму районі з'явилась чергова порція вуличних цуценят. Веселі, грайливі, різнокольорові малюки віком 2-3 місяці, будуть середнього розміру. Усім потрібен господар!

Кому треба песика, або хто може допомогти прилаштувати - пишіть в ПП

18. Milena

Milena Member

можу допомогти після паски (яко ще будуть) взяти одного двух цуценят (кобелів) в село!

19. sselev

sselev Well-Known Member

"Кредитна" історія зіпсована, тому сумніваюсь що хтось забере собі додому. Я б навіть з доплатою 1000 грн не погодився би взяти. Перший час з собачкою нічого робити не будуть, але якщо буде буянити надалі, то в когось можуть не витримати нерви...

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

Це треба пояснити самотнім бабулькам, яким більше нема чим занятись.

20. Chaotic

Chaotic Active Member

Тому вони й мають бути під контролем людини. Тому місто - не місце бродячим собакам.

В ЛКП Лев не звертались? Чекати, поки не станеться щось серйозніше, щоб потім "з чистою совістю" розібратись з собачками - нерозумно.

Ще б собакам хтось заборонив підходити до дітей - ото було б добре. Від собаки ж побігши не дуже-то й втечеш.

ЛКП Лев як працює, еффективно, не в курсі? Чи буде варіант пана Романа: "Не подобаюцця пси - сокиру в руки і вйо."?

а де твій аватар? :)