Не треба перекручувати мої слова. Я ж не казав, що ділянку під притулок треба обов'язково купити (за кошти платників податку) у дорогому районі. Хіба у нас мало пустирів на околицях міста? Де я казав про створення приватної служби відлову? Так, роботу служби треба вдосконалити. Доречі ось стаття за 2007 рік. http://www.wz.lviv.ua/articles/61378 Це просто капець, навіть знищивши половину поголів'я, кількість повністю відновиться за 6-7 років. Саме так, люди думають, причому інколи думають сракою. До того моменту, поки їм не перепаде доля перехожого, на якого напали собаки.
Був у ветринарного лікаря, казав, що останнім часом дуже багато отравлених собак... видно влада вже винищує поголівя....
Даруйте, про ділянку маєте рацію. А от про вилов : "2. Відповідальність за бродячих псів покласти на зоозахисні організації." "3. Організації повинні створити гарячу лінію служби відлову" "4. При бездіяльності служби відлову (наприклад протягом 10-12 днів) дозволяється відстріл комунальною службою, яка має відповідний контракт з міськрадою.", як мені здається, не зрозуміло про яку службу йдется мова, адже за пункти 3 і 4 вже зараз має відповідати ЛКП Лев. Буває, що людині і начхати на оточуючих, от вона й підгодовує собак на загальному подвір'ї, ховає їх від вилову. Може бути, що працює один з отих "мисливців на собак", про яких я писав. Цього лишень бракувало для повного щастя, а щоб його. Лікар не казав, яка хоч приблизно кількість отруєних, в яких районах?
"...аби не стати жертвою безпритульної тварини, перш за все потрібно перебороти страх Потенційними їх жертвами є п’яниці і старенькі. Самотнім літнім людям не варто без супроводу виходити з дому, Безпритульних тварин не можна кривдити або дражнити. Часто через це їх жертвами стають діти. Якщо ви їдете самі, наприклад, на дачу, і це місце – безлюдне, дорогою підберіть палицю і ідіть з нею до місця призначення" Чи наведені аргументи недостатньо вагомі, щоб відкинути порзірну жалісливість до четвероногих друзів. Ті, хто друзі(четвероногі) - вони в намордниках, принаймі на поводку. Решта - потенційні вороги.
даруйте що втручаюсь в розмову! хочу сказати що проблема бродячих собак залежить тільки від наших громадян, щоб її вирішити потрібно недозволяти продавати собак на краківському (поясню чому-- ті бабулі які там розмножують собак і котів продають песика чи котика і обовязково придумують йому породу людина яка мало розбирается в породах але чула що така є і приблизно знае як вона віглядае купую вручи на слово, а коли то чуда виростае і не знати на кого подібне (а хотілось іншого) його просто викидають на вулицю от і бродячий новий пес) влада тут вже не поможе!!! якщоб у нас буди другі закони , якщоб не кожна людина могла собі дозволити тримати тварину в квартирі чи будинку то і проблеми би не було! Я люблю собак і котів дома завжди є собаки коти але лише породисті, також я би перш ніж продавати собаку людям які просто купують для душі а не для виставок та покращення породи стирилізувала тварину а тоді відавала щоб не було вязок для здоровя! Вибачте якщо не звязно пишу просто це для мене дуже болюча тема і тяжко виразити свою думку! ось тут на відео дуже грамотно сказано! [flash=450,360,http://static.video.yandex.ru/lite/macheha2009/twd2bwu0l1.1907] http://video.yandex.ru/users/macheha2009/view/137
І недбало розводити собак теж треба заборонити, й викидати їх на вулицю - також заборонити. От тільки що робити з тими бродячими, що вже присутні у місті? По-моєму, вязка для здоров'я і таке інше типу "тварина має один раз народити" - це якісь нісенітниці. Так-так, в Москві вже добивались того, що комунальники бродячих собак ловили, стерилізували, а потім тільки назад на вулиці відпускали. Тому отії "народні партизани", що собак людськими ліками труять і з пневматики стріляють, і з'явились. Ні, дякую, особисто мені тут ні зграй собак, ні мисливців на них не треба. Вам не подобається обговорення бродячих псів - приїзджайте, ходіть за мною усюди, а якщо вони нападуть на мене, підставляйте свої сідниці під їх зуби, щоб я втекти зміг. От тоді я буду їх шкодувати.
ну допустимо викидати ніхто не заборонить, це просто не риально а от не дати дозвіл на отримання собаки так і викидати небуде кого. А з тими що вже існують --я б запропонувала тим хто любить собак чи котів хочаб одного каструвати, стерелзувати в свому районі,я впевнена що бродячих собак меньше чим любителів тварин от і поголовя б не зростало і ми би не були вимушені оборонятись від бродячих собак було би меньше інфекції. невже це так тяжко! я наприклад у нас в районі вже 2 возила до вет клініки і собаки стали спокійніші і не родить і немае збільшеня в р-н бродячих! я раніше тримала Ротвейлерів і коли ходила гуляти то завжди боялась щоб моя собака когось не порвала чи господарську собаку(яку просто випускають гуляти без поводка і щей я винна бо у мене така порода) чи бродячу (шкода усіх) а от теперь у мене шпіц маленький песик 2 кг і я боюсь щоб нас не порвали хоть і її не спускаю з поводка (бо є людиська які не стежать за своїми собаками і кричать та не бійтись вона не кусается) а на тебе летить кавказиць 70кг. Власникам собак бракуе культури і поваги до оточуючих і до самих себе!!!
а попробуте це пояснити от тим бабусям у яких щось подібне на пекінеса чи будь яку іншу породу! попробуйте сказати що це на здоровя не впливає тільки на проблеми з здоровям (як наприклад рак молочное залози) Я пробувала так щей пообзивали мене садисткою.
А що, кастровані і стерилізовані людину вкусити не можуть? Зубки ж у них на місці залишаються. Тобто, по вашим словам, більш істотне збільшення поголів'я відбувається за рахунок розмноження вже існуючих бродячих, ніж від викинутих на вудицю? Поясніть, будь-ласка, чому?
У настрованих та стерелізованих собак агресія практично відсутся і покусів від таких собак практично не буває! я так вважаю! за місяць ну нехай викинули 2-3 собаки а одна самка в цей же місяць може народити 5-8 цуценят, от і виходить що вони самі більше розмножуются і побільшують статистику бродячих чим викинутих! Викинуті собаки ті які вже відчули ласку людини(не беручи до уваги тих хто побував в руках садистів) меньш агресивні вони самі підходять до людей, чим ті які народились дикими на вулиці.
Це ваша думка чи доведений факт? Втім, навіть ящо це і правда, все одно не хотілося б бути тим, через кого і вказується "покусів практично не буває!". Тобто, ті, які вже є присутні на вулиці, в більшості небезпечніші, ніж що будуть викинуті?