Бродячі пси - проблема Львова...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Jazzmanko, 15 тра 2010.

1. sselev

sselev Well-Known Member

Раз проводилась зачистка, значить є причина. Це могли бути мешканці, яким не подобається сусідство бродячих псів.
    А тепер питання до вас, шановні наші зоозахисники і любителі собак.
    Чому ви не вжили заходів, щоб уникнути зачистки???

Майте на увазі, що більшості мешканців фіолетово в який спосіб будуть прибирати бездомних тварин, які створюють незручності і/або небезпеку. Шукайте однодумців, збирайте кошти, створюйте притулки і т.д., якщо вам собаки не байдужі. Тільки не треба лити сльози вже після того як зачистка відбулась.

ps. Я зовсім не проти собак. Але повинен бути господар, який вигулює її на поводку і в наморднику. І при цьому собака не повинна удобрювати дитячі майданчики та тротуари глистами.

• Подобається Подобається x 3
  2. vseprav

vseprav Well-Known Member

а от це дійсно проблема, я не раз гуляючи в парку Франка бачив як вигулюють бійцівських собак без намордника і відпустивши з поводку. І завжди хазяїн каже, що вона не кусається, ага я так і повірив

3. Blessed

Blessed Well-Known Member

Ну не втрималась, звісно це інша тема, але не втрималась щоб не написати... ваші фрази інколи ну просто фантастичні.
    А з голубими, яких ви так адвокатуєте в цій іншій темі, що робити? особливо якщо вони становлять загрозу здоровю і життю людини/дитини?

• Подобається Подобається x 2
  4. majolika

majolika Well-Known Member

що ви маєте на увазі?
    такі заходи же давно проводяться, і я як можу вношу свій вклад
    маємо похвалити їх за жорстокість? мовчки погоджуватись?

нашій "більшості" взагалі все фіолетово. От саме тому й надалі гризтимуть і їх, і їхніх дітей (як не сумно це звучить)

• Подобається Подобається x 1
  5. sselev

sselev Well-Known Member

Якщо у вашому районі завелись бродячі пси, то треба їх спіймати і відвезти в притулок. А не чекати поки хтось з сусідів поскаржиться щоб їх прибрали або прибере власноручно.

Свіжі новини. Нещодавно біля одного з сусідніх будинків якась хвора на голову людина добра душа організувала собачий притон під відкритим небом, лежать 2 килимки під вікнами 1 поверху. Вчора ввечері я йшов додому і побачив що там тусуються 5(!) псів і причому не маленьких.

Хто має бажання їх забрати у притулок?

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

ps. Якщо скуштувала отруту собака, в якої є господар, то в цьому скоріш за все винуватий сам господар який вирішив її вигуляти без намордника.

6. iso

iso Well-Known Member

Тобто для Вас, що пес, що людина - без різниці?

Думаю, що не більшості

7. majolika

Дякую, що пояснили. А то ми дурні не знали....

Нажаль, утримання притулків і стерилізація тварин здійснюється, в основному, на приватні кошти, на пожертви.
    Добре, що є ентузіасти (ветеринари, волонтери, просто не байдужі), які здатні жертвувати своїм часом і коштами заради пухнастих братів наших менших. Дякую їм щиро.

А інші - розумію, що ми ніколи не зрозуміємо одне одного.
    І який мені зміст з вами сперечатись?

• Подобається Подобається x 2
  8. sselev

sselev Well-Known Member

Ви просто не бачите масштабу проблеми. Притулок може вмістити ну скажімо 500 тварин, а собак бігає по Львову кілька тисяч. Ентузіасти є, але погодьтесь що цього замало.

Це сьогоднішнє фото собачого притону біля одного з сусідніх будинків. Поки що псів небагато і вони просто лежать. Поки що. Мабуть треба подзвонити в ЖЕК поскаржитись, звичайно якщо це питання відноситься до їх компетенції.
    Чесно, мені в цей під'їзд було б заходити страшно. Бо не знаєш чого чекати.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Треба було сокиркою...

10. Romko

Бо всі герої...
    Травити,стріляти,шкіру здирати.
    А самому - ні-ні.
    Забули,що живем в країні,де "спасєніє утопающіх - дєло рук саміх утопающіх".
    Не подобаюцця пси - сокиру в руки і вйо.

11. sselev

sselev Well-Known Member

Спершу спробую вирішити проблему цивілізованим шляхом.

12. Filosof

Filosof Well-Known Member

У нас учора врятували собаку. Бігала по кризі. Може викинули з корабля, чи сама упала. Передали у притулок.

• Подобається Подобається x 4
  13. Romko

Просто натрапив....

Тоскуют друзья человека,
    Виляя всем встречным хвостом.
    Их выгнал - собачьего века
    Создатель (и рок злой - при том).

Глядят они недоумённо.
    Стекает по морде слеза.
    Красны от обид, воспалённы,
    Печальны - собачьи глаза.

За что их - когда-то любимых -
    Повергли в прижизненный ад!?
    Стать членом когорты гонимых -
    Других нет за верность наград.

Собачьих простых философий
    Сквозит сквозь печаль постулат...
    О, их повелитель! жестокий
    Тебя ждёт - не менее - ад.

Частенько, частенько под старость
    Тебя выгоняют... В расход
    Сдают тебя заживо... Жалость,
    Кого ты любил, - не берёт.

Глаза твои - тоже собачьи -
    Слезятся в печали, в тоске.
    И рад ты любови - до плача -
    Хотя бы в наброске, в мазке.

ЖестОка за верность награда...
    Но капли случайные с век
    Смахнёт - «Ах! какая досада!» -
    Создатель собачьего ада,
    Да и своего - человек.

(с)В.Пицман

• Подобається Подобається x 4
  14. Chaotic

Chaotic Active Member

ЛКП Лев?
    Ну, тоді крику й шуму буде забагато. І це стаття 299 кримінального чи стаття 89 з кодексу адміністративних правопорушень. (Далеко не юрист, можу помилятись.) Думаю, вже в крайньому разі краще всеж обирати інші методи.

15. Blessed

Blessed Well-Known Member

не перекручуйте моє питання. а спершу дайте відповідь на моє

16. sselev

sselev Well-Known Member

Псів хтось забрав, я їх там вже тиждень не бачу. Тож в ЛКП я так і не звертався.

Брати в руку сокиру - це крайній випадок і треба мати групу підтримки серед сусідів, щоб ніхто не здав в міліцію.
    Треба вдосконалити законодавство наступними пунктами.

1. За підгодовування собак у дворі: на перший раз попередження і прохання забрати тварин до себе в квартиру, наступний раз - конфіскація/примусовий вилов + штраф мін. 500 грн.

2. Відповідальність за бродячих псів покласти на зоозахисні організації. Місто має надати безкоштовно ділянку під притулок + посприяти наданню пільг на комуналку.

3. Організації повинні створити гарячу лінію служби відлову, куди можуть звертатись мешканці і розраховувати вирішення проблеми в розумний термін (наприклад до 3-4 днів).
    Штрафи для організації, якщо заявки мешканців на відлов ігноруються. Кримінальна відповідальність, якщо ігнорування заявок призвело до укусів та травм.

4. При бездіяльності служби відлову (наприклад протягом 10-12 днів) дозволяється відстріл комунальною службою, яка має відповідний контракт з міськрадою. Комунальщики обов'язково супроводжуються працівником міліції, щоб не було непорозумінь на рахунок зброї. Для охочих кинутись з кулаками на комунальщиків/міліцію - відповідальність по ст. 342 КК. Відстріл здійснювати коли мало людей на вулиці і обов'язково після себе прибрати.

17. iso

iso Well-Known Member

Ще б хтось подбав за бродячих людей. Чи наше милосердя лише до песиків/котиків?:scratch_one-s_head:

18. Chaotic

Chaotic Active Member

А не забагато такого милосердя буде для тваринок? Тим більше, за гроші всіх платників податків. І скільки тримати тих тварин у притулку? Взагалі-то, за бродячих псів місто відповідати має, і судитися за покуси треба з містом.

Ви серйозно? Може, краще довести до ладу комунальну службу відлову, яка є наразі (ЛКП Лев), а не створювати нову й приватну? Тоді й відстрілювати на вулицях не буде потрібно.

Нехтування проблемою бродячих псів може привести до неприємних наслідків, ось приклад:

19. majolika

20. Chaotic

Chaotic Active Member

а де твій аватар? :)