Раз проводилась зачистка, значить є причина. Це могли бути мешканці, яким не подобається сусідство бродячих псів. А тепер питання до вас, шановні наші зоозахисники і любителі собак. Чому ви не вжили заходів, щоб уникнути зачистки??? Майте на увазі, що більшості мешканців фіолетово в який спосіб будуть прибирати бездомних тварин, які створюють незручності і/або небезпеку. Шукайте однодумців, збирайте кошти, створюйте притулки і т.д., якщо вам собаки не байдужі. Тільки не треба лити сльози вже після того як зачистка відбулась. ps. Я зовсім не проти собак. Але повинен бути господар, який вигулює її на поводку і в наморднику. І при цьому собака не повинна удобрювати дитячі майданчики та тротуари глистами.
а от це дійсно проблема, я не раз гуляючи в парку Франка бачив як вигулюють бійцівських собак без намордника і відпустивши з поводку. І завжди хазяїн каже, що вона не кусається, ага я так і повірив
Ну не втрималась, звісно це інша тема, але не втрималась щоб не написати... ваші фрази інколи ну просто фантастичні. А з голубими, яких ви так адвокатуєте в цій іншій темі, що робити? особливо якщо вони становлять загрозу здоровю і життю людини/дитини?
що ви маєте на увазі? такі заходи же давно проводяться, і я як можу вношу свій вклад маємо похвалити їх за жорстокість? мовчки погоджуватись? нашій "більшості" взагалі все фіолетово. От саме тому й надалі гризтимуть і їх, і їхніх дітей (як не сумно це звучить)
Якщо у вашому районі завелись бродячі пси, то треба їх спіймати і відвезти в притулок. А не чекати поки хтось з сусідів поскаржиться щоб їх прибрали або прибере власноручно. Свіжі новини. Нещодавно біля одного з сусідніх будинків якась хвора на голову людина добра душа організувала собачий притон під відкритим небом, лежать 2 килимки під вікнами 1 поверху. Вчора ввечері я йшов додому і побачив що там тусуються 5(!) псів і причому не маленьких. Хто має бажання їх забрати у притулок? ---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ---------- ps. Якщо скуштувала отруту собака, в якої є господар, то в цьому скоріш за все винуватий сам господар який вирішив її вигуляти без намордника.
Тобто для Вас, що пес, що людина - без різниці? Я "адвокатую" голубим не тому, що маю до них якісь сантименти. Вони мають такіж права, обовязки і несуть відповідальність за свої дії як і кожен громадянин України, чи традиційної оріентації, чи гомосексуаліст, чи негр, чи ци циган...І навіть москаль Думаю, що не більшості
Дякую, що пояснили. А то ми дурні не знали.... Нажаль, утримання притулків і стерилізація тварин здійснюється, в основному, на приватні кошти, на пожертви. Добре, що є ентузіасти (ветеринари, волонтери, просто не байдужі), які здатні жертвувати своїм часом і коштами заради пухнастих братів наших менших. Дякую їм щиро. А інші - розумію, що ми ніколи не зрозуміємо одне одного. І який мені зміст з вами сперечатись?
Ви просто не бачите масштабу проблеми. Притулок може вмістити ну скажімо 500 тварин, а собак бігає по Львову кілька тисяч. Ентузіасти є, але погодьтесь що цього замало. Це сьогоднішнє фото собачого притону біля одного з сусідніх будинків. Поки що псів небагато і вони просто лежать. Поки що. Мабуть треба подзвонити в ЖЕК поскаржитись, звичайно якщо це питання відноситься до їх компетенції. Чесно, мені в цей під'їзд було б заходити страшно. Бо не знаєш чого чекати.
Бо всі герої... Травити,стріляти,шкіру здирати. А самому - ні-ні. Забули,що живем в країні,де "спасєніє утопающіх - дєло рук саміх утопающіх". Не подобаюцця пси - сокиру в руки і вйо.
У нас учора врятували собаку. Бігала по кризі. Може викинули з корабля, чи сама упала. Передали у притулок.
Просто натрапив.... Тоскуют друзья человека, Виляя всем встречным хвостом. Их выгнал - собачьего века Создатель (и рок злой - при том). Глядят они недоумённо. Стекает по морде слеза. Красны от обид, воспалённы, Печальны - собачьи глаза. За что их - когда-то любимых - Повергли в прижизненный ад!? Стать членом когорты гонимых - Других нет за верность наград. Собачьих простых философий Сквозит сквозь печаль постулат... О, их повелитель! жестокий Тебя ждёт - не менее - ад. Частенько, частенько под старость Тебя выгоняют... В расход Сдают тебя заживо... Жалость, Кого ты любил, - не берёт. Глаза твои - тоже собачьи - Слезятся в печали, в тоске. И рад ты любови - до плача - Хотя бы в наброске, в мазке. ЖестОка за верность награда... Но капли случайные с век Смахнёт - «Ах! какая досада!» - Создатель собачьего ада, Да и своего - человек. (с)В.Пицман
ЛКП Лев? Ну, тоді крику й шуму буде забагато. І це стаття 299 кримінального чи стаття 89 з кодексу адміністративних правопорушень. (Далеко не юрист, можу помилятись.) Думаю, вже в крайньому разі краще всеж обирати інші методи.
Псів хтось забрав, я їх там вже тиждень не бачу. Тож в ЛКП я так і не звертався. Брати в руку сокиру - це крайній випадок і треба мати групу підтримки серед сусідів, щоб ніхто не здав в міліцію. Треба вдосконалити законодавство наступними пунктами. 1. За підгодовування собак у дворі: на перший раз попередження і прохання забрати тварин до себе в квартиру, наступний раз - конфіскація/примусовий вилов + штраф мін. 500 грн. 2. Відповідальність за бродячих псів покласти на зоозахисні організації. Місто має надати безкоштовно ділянку під притулок + посприяти наданню пільг на комуналку. 3. Організації повинні створити гарячу лінію служби відлову, куди можуть звертатись мешканці і розраховувати вирішення проблеми в розумний термін (наприклад до 3-4 днів). Штрафи для організації, якщо заявки мешканців на відлов ігноруються. Кримінальна відповідальність, якщо ігнорування заявок призвело до укусів та травм. 4. При бездіяльності служби відлову (наприклад протягом 10-12 днів) дозволяється відстріл комунальною службою, яка має відповідний контракт з міськрадою. Комунальщики обов'язково супроводжуються працівником міліції, щоб не було непорозумінь на рахунок зброї. Для охочих кинутись з кулаками на комунальщиків/міліцію - відповідальність по ст. 342 КК. Відстріл здійснювати коли мало людей на вулиці і обов'язково після себе прибрати.
Подивіться мій допис 226 під оффтопом. А ще тему "гомосексуалізм"-там викладена також моя позиція Ще б хтось подбав за бродячих людей. Чи наше милосердя лише до песиків/котиків?
А не забагато такого милосердя буде для тваринок? Тим більше, за гроші всіх платників податків. І скільки тримати тих тварин у притулку? Взагалі-то, за бродячих псів місто відповідати має, і судитися за покуси треба з містом. Ви серйозно? Може, краще довести до ладу комунальну службу відлову, яка є наразі (ЛКП Лев), а не створювати нову й приватну? Тоді й відстрілювати на вулицях не буде потрібно. Нехтування проблемою бродячих псів може привести до неприємних наслідків, ось приклад: Материал из Википедии — свободной энциклопедии Догха́нтеры (от англ. dog hunters — охотники на собак) — лица, по собственной инициативе занимающиеся истреблением бродячих собак, образовавшие собственное сообщество. Происхождение Появились в первой декаде XXI века в Москве, а так же в других городах России и Украины, где в это время были приняты местные законодательные акты, направленные на запрет отлова безнадзорных собак муниципальными санитарными службами и введена программа стерилизации собак, предусматривавшая их выпуск в городскую среду для свободного обитания. Это породило противодействие со стороны граждан, объединившихся в группы догхантеров и координировавших свои действия в сети интернет. Идеология Так, по данным газеты «МК-Питер», звучит напутствие начинающему догхантеру: Ты встал на путь тотального истребления бродячей заразы в своем районе, поэтому долой сомнения; все бродячие собаки должны быть зачищены, в городе не может быть „безопасного“ хищника! МК-Питер По собственному мнению, догхантеры истребляют бродячих собак, чтобы обезопасить себя и близких от возможности быть покусанными, или даже убитыми собачьей стаей, а так же очищают город от переносчиков болезней и паразитов. Главная цель охотников на собак — вожаки и доминантные самки. Их догхантеры стремятся истребить в первую очередь, чтобы стаи распались. На втором месте по значимости — щенные суки. По логике догхантера, легче действовать превентивно, чем допустить появление приплода. Вопреки расхожему мнению, кошки не являются объектом охоты догхантеров: их они считают санитарными животными, сдерживающими численность мышей и крыс. Являясь волонтёрами, догхантеры в любое время готовы оказать помощь коммунальным службам по сокращению численности бродячих собак, например, при вспышках инфекционных заболеваний. В интернет-общении соблюдается анонимность: догхантеры не показывают своих лиц, номеров машин, адресов. Джерело:http://ru.wikipedia.org/wiki/Участник:Dmitrii_1101/Догхантеры Чи тут: http://ru.wikipedia.org/w/index.php?title=Догхантеры&stable=1
Вікі: Гуманíзм — визнання людини найвищою цінністю в світі, повага до гідності та розуму людини. Не довподоби? Ну що поробиш.