Боремося зі спекою

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем poetka, 17 лип 2010.

1. Ravin

Ravin Well-Known Member

Первый, в прошлом году снег во Львове 14.10.09
    Смотрите и охлаждайтесь.
    Я два дня как с Ялты приехал, А тут...о_О

Когда же кончится эта сраное лето и начнется это сраная зима ...

• Подобається Подобається x 10
  2. nastinka

nastinka відсутня

у мене більше 30 щодня, купаюсь в басейні, сижу під кондиціонером, пю сік помаранчевий з льодом, ніби не так і є.
    але надвір вийти неможливо 5 хв і вже весь стік потом і тре йти перевдягатись, дуже висока влога, хоч вішайся.

• Подобається Подобається x 1
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так, спека відчувається і на ЛФ.

Тим, що в бані, зараз, напевне, позаздрити можна. )

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хай шкварить!!!! Лиш би в Москві температура не падала!!!!

• Подобається Подобається x 7
  5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Будучи взводним, а потім ротним, заставляв підлеглих після сніданку з"їдати кусок чорного житнього хліба густо, на пів-пальця, посипаного сіллю. А за десять хвилин пити воду. Скільки влізе... А після виходу за межі містечка заставляли ВСЮ воду зливати на землю... До останньої краплі. І 6-8 годин без нгайменшої згадки про воду... Вичитав колись в дитинстві у якогось письменника... Їли і зливали в строю. Під наглядом, Щоби не халтурили. А служили в Підмосков"ї, в полку ліквідації наслідків ядерного нападу... Полковник підтвердить існування такого. Так ось, ВСІ польові заняття з о/с проводились в засобах індивідуального захисту. І навіть літом. При більше + 30. За девять років в мене не впав від теплового удару ЖОДЕН солдат. І зараз воду на протязі дня не п"ю... Зранку 500-700 г води... І аж до вечора.

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Довелося пожити і попрацювати в тропіках. Ось вам мої рекоментації.

1.Пийте замість води гарячий неміцний чай, бажано без цукру, дозами по 100 мл, не більше. Напиватись води "перед виходом" - дуже шкідливо, тому що ви різко збільшуєте кількість рідкої частини крові в організмі, і цим перевантажуєте серце, нирки тощо. Краще пити по ковточку, і часто.
    2.Обов"язково на ніч з"їжте щось солоне (небагато), бо сіль ви втрачаєте протягом дня, потіючи.
    3.Носіть світлу цупку одежу, яка закриває тіло від променів сонця. Всілякі "прозорі тканини" - геть.
    4.На голову обов"язково головний убір, тому що через голову у нас прокачується 40% крові - голова не повинна перегріватись.
    5.Ходіть спокійно, рівними кроками, обов"язково шукайте тінь.
    6.Сідаючи в автомобіль, перед рухом провентилюйте салон, відкривши дверцята. Їдьте з відкритими вікнами, кондиціонер вмикайте тільки тоді, коли їхати понад 30 хвилин.
    7.Перебудуйте робочий день для себе і своїх підлеглих - починайте працювати о 7 годині, будьте людьми - скоротіть робочий день, спека ж ненадовго. Особливо, якщо робоче місце не кондиційоване або на відкритому повітрі.
    8.Не вживайте жирну та "важку" їжу. Бажано харчуватися свіжими овочами та фруктами, а ще - вареним м"ясом. Рідкі страви - будуть лишніми, бо рідини ви й так багато п"єте.
    9.Не пийте газованих напоїв, особливо солодких, забудьте про "холодне пиво" та міцніші напої.
    10.Користуючись кондиціонером чи клімат-контролем, не допускайте великого контрасту температур. Тобто, якщо на вулиці 34, то поставте температуру повітря 25-27, не нижче. І тільки через 1-2 години можете знизити температуру до 24-25. Нижче - не треба - ви "дезорієнтуєте" організм, і він погано боротиметься зі спекою.

І останнє - викиньте геть дезодоранти-перспіранти! Ваш головний косметичний засіб - душ вранці та ввечері, та гель для душу (або мило).

• Подобається Подобається x 5
  7. nastinka

nastinka відсутня

довелося жити в тропіках)
    не виходьте з машини))) з під кондиціонера, пийте, чай зранку, менше пийте газованого, пийте завжди воду,
    якщо вдягнути кепку при +40, то голова відвалиться і можна викинути,
    одяг краже вдягати вільний, довгі спідниці вільні, або шорти, якшо ноги загорять, то ж гарно буде))
    та і стаю я з 5 або 6 години ранку, а в обід сплю.
    ви пропонуєте мені протягом 6 місяців їсти фрукти і варене мясо?? це ж фу, одне й те саме, але тут багато різних фруктів і дуже смачних, але без гриля жити тяжко.)

загалом вже при + 40 я себе нормально чую, сильно потом не стікаю, головне дихати і не думати, що гаряче :)

3 рази в день :)
    а ще добре коли душ є на роботі :)
    без дезодорантів, то ви зря..) є такі люди що смердять конкретно :) і взагалі ті азійці мають дивний запах...мені не подобається..

• Подобається Подобається x 3
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Найліпше від жари помічна гаряча кава з папіросою і стаканчиком зимної "Бонакви". О...

9. nastinka

nastinka відсутня

бонаква погана вода..і на смак погана, пийте моршинську, або боржомі.
    у В,єтнамі всю воду що продають, на смак ніби мертва, яїї пити не млжу, але коли вже заморозиш, і п,єш талу то добра, і напиваєшся нею..

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

І ніхто замполіту не стуканув? Я б то зробив з першого разу.

• Подобається Подобається x 3
  11. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Спека мені, загалом, не заважає, переношу її добре, але маю одну проблему - не можу заснути, коли жарко... Кондиціонера вдома не маю, а відкриті вікна не допомагають - невідомо, де гарячіше, чи вдома, чи на вулиці. :) Що робити, щоб вночі добре спалося, порадьте?

12. Полковник

Полковник миється в бані

Повторяю:
    Если нет кондёра, но есть вентилятор:
    -берём 5-6 пластиковых бутылок и заливаем их водой.
    - кладём с утра в морозильную камеру.
    - укладываясь спать ставим эти бутылки перед вентилятором.
    - спим в относительной прохладе.

• Подобається Подобається x 4
  13. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Головне - на себе не направляти... ех, доведеться купувати вентилятор, хоч я їх і не люблю )

14. Чупага

Чупага Well-Known Member

Не борюся, най кот & пёс с ней борються ,бедоци в шубах и не вспотели.

15. Полковник

Полковник миється в бані

Не обязательно.
    Можно мужа с газеткой перед бутылями поставить.
    Пусть машет.

• Подобається Подобається x 5
  16. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Когда трудно заснуть, мужу можно найти и поинтереснее применение, а не с газеткой ставить...

• Подобається Подобається x 8
  17. Полковник

Полковник миється в бані

В духоте?
    Всё мокрое.
    Нет. Я бы отказался.

18. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

ну, тоді і вам, і мені пощастило, що ви - не мій чоловік ;)

• Подобається Подобається x 6
  19. nikolas

nikolas Well-Known Member

Аналогічна ситуація,але я надумав кота відвезти в село.Він від жари ліняє в два рази інтенсивніше,мене вже та шерсть дістала.Треба звикати і пристосовуватись до, спекотного літа та довгої холодної зими.А шо ви хотіли?Стільки років гвалтувати природу,тепер від неї подяка.Земля з її флорою і фауною,теж живий організм.

---------- Додано в 10:56 ---------- Попередній допис був написаний в 10:49 ----------

Я би і від Закарпатського не відмовився,в тому році знайомий переправив літрів 10, білого,сухого.Ой кайф,приходиш додому,відкриваєш холодильник,береш пляшку і наливаєш в бокальчик,чи в стакан,і собі потихеньку попиваєш.Червоне в жару бомбить,аж серце вилітає,а біле якраз.

20. Ravin

Ravin Well-Known Member

А... если в вашем детстве попался плохой писатель, Вы же даже не помните его и... значит, наши дети в армии должны уповать на то, какой писатель попался под руку командиру, и нёс ли он там пургу или просто делился опытом (неудачным). Ужас... как задумаюсь об этом. Или может есть, таки, какие-то служ. инструкции на этот счет?

Это замечательно!!!! Но Вы знаете, что сердцу человека отведено определённое количество ударов на всю жизнь? Почему черепахи живут долго - 2 удара в минуту.
    Если я не напутал, может - 3. Чем меньше ударов минуту, тем на дольше хватает ресурса сердца. В очередной раз убедился в правоте моих родителей, отмазали. А я ещё дурик, возмущался. -"Как так... мои однокашники в Афган..., а я ..."

а де твій аватар? :)