Ломаченко двічі відправив Марріагу в нокдаун і достроково виграв бій Український чемпіон WBO успішно захистив свій пояс Чемпіон світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко (9-1-0, 7 КО) в черговий захист свого поясу в Лос-Анджелесі, США, переміг представника Колумбії Мігеля Марріагу (25-3-0, 21 КО). Перші два раунди українець придивлявся до суперника, пробивав по корупусу, намагався розбити блок колубімбійця. В середині третьої трихвилинки Ломаченко відправив суперника в нокдаун, ударом правою. Потім Василь став в кут рингу і показував супернику, щоб той ішов на нього. Марріага пішов, чемпіон з легкістю відбився. Під кінець четвертого раунду боксери зіткнулися головами через що у хайтека вперше в кар'єрі з'явилося розсічення по ходу бою - над лівим оком. П'ятий і шостий раунди пройшли за повного домінування Василя. Українець раз у раз притискав суперника до канатів, розряджаючись серією ударів, які Марріага не завжди встигав блокувати. Кілька разів Ломаченко жартівливо постукував колубмійця правою рукою по голові, показуючи, хто господар в рингу. Наприкінці шостої трихвилинки було видно, що Марріага фізично вже змучився. Ці спостереження підтвердилися в сьомому раунді, коли колумбієць вже просто не міг гідно протистояти ударам Ломаченко, а під кінець трихвилинки пропустив шикарний удар з лівої і вдруге в поєдинку впав на настил рингу. Арбітр відрахував нокдаун і відразу ж пролунав гонг. А буквально через пару секунд кут колумбійця повідомив рефері, що знімає свого бійця. Як підсумок - Василь Ломаченко захистив пояс чемпіона світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі, а Мігель Марріга невдало завершив другу в кар'єрі спробу завоювати титул. Відразу після перемоги український чемпіон оголосив про свою наступну мету: "Спасибі всім, хто мене підтримував. Це був дуже цікавий бій для мене. Я отримав під час цього бою досвід. Мені потрібно тренувати мій захист, мені потрібно над цим працювати. Для мене не важливо, з ким боксувати, я хочу боксувати, я хочу об'єднати пояси" - заявив Ломаченко.
Брієдіс став наступним суперником українського чемпіона за версією WBO Олександра Усика. Бій відбудеться на початку 2018 року.
Чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBO і WBC Олександр Усик проведе бій проти володаря титулів IBF і WBA Мурата Гассієва , який пройде 21 липня в Москві в рамках фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (World Boxing Super Series). View: https://youtu.be/HGo2mUAPFYk
ЗРАДА! Дивився вчора бій Усика з якимсь москаликом. Бачив як москалі хотіли перемоги свого земляка і бачив яким подразником для них був український боксер з жовтоблакитним прапором, татуюванням тризуба на плечі, вкінці кінців з українською козацькою піснею при виході на ринг і гімном України, під час якого москалі мусіли стояти. Напряжний, нелегкий бій, судді, які в минулих зустрічах тягнули за москалем - все це надавало особливою гостроти. І ось бій, наш Усик перемагає і стає абсолютним чемпіоном світу, забравши всі пояси. До нього за всі часи лише три боксери досягли такого успіху у світовому боксі і ось таким став українець. Ним би могли пишатися в будь-якій країні: чи то Литві, чи в Естонії, чи Латвії, чи Польщі. Гідна заміна легендарним Кличкам. І ось встаю сьогодні зранку, відкриваю інтернет і що я бачу? ЗРАДА!!! повилазили зрадофіли. Виявляється, те, що Усик принизив москаля в Москві - то страшна зрада. Чому? Бо во на футбол було їхати в Росію - то зрада, значить і тут зрада. Я трохи в шоці. Невже тупість може так затьмарити очі?
Не треба про тупість. Образи - це коли аргументів бракує "Через кілька днів я втрачу обидва чемпіонські титули. Просто тому, що вирішила не їхати до Саудівської Аравії. Не грати за чиїмись правилами, не носити абайю, не ходити із супроводом на вулицю і взагалі не відчувати себе вторинною істотою" Це Анна Музичук. (І з С.Аравією в нас війни нема). Гідність жінки, людини, вона поставила вище за титули. І є Усик. Для якого титул Чемпіона виявився вищим за усе решта. (І виправдання знайшлися ) А ще був "футбол на крові"
То всьо фігня... В цій історії є страшніший ганж - Усік попросив молитов у митрополита Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія Більше читайте тут: Усик подарував митрополиту УПЦ МП боксерські рукавички
Згоден. Тому даю аргументи. Якщо би Усик відмовився від поєдинку, це принесло б славу російському боксу і російському боксеру. Особливо це видно з відстані часу. Кого цікавило б у світі хто там і чого відмовився? Просто в світовій історії боксу було б записано золотими буквами: росіянин став абсолютним чемпіоном у світі, повторивши рекорд трьох попередників. Все. Тепер це записано, але про українця. Українець це зробив - перший з пост-радянського простору. От і вся правда. Усик зробив це і для себе і для України. Зробив як міг. Зробив найкраще, з тих кримчан, котрі зараз живуть в Криму. А це класика: як посварити українців на релігійному грунті. Кремлівський, давно відомий спосіб, придатний для використання недумаючих людей.
І ще раз в тему, хоч і не про бокс : "Світоліна відмовилася брати участь у турнірі в Росії " (У поточному рейтингу Жіночої тенісної асоціації українка Світоліна посідає п'ятий рядок.) Так правий Усик, що поїхав, чи Світоліна та Музичук (хоча мотиви в них інші) що відмовилися?
В кожному разі є свої нюанси. Не можна рівняти все під одну мірку. Якщо Віталіна не поїде , це не означає, що Росія стане чемпіоном. Вона проігнорувала змагання. Якщо б не поїхав Усик, він би просто віддав всю славу москалю. Без варіантів. Тому це різне.
Для того, щоб Україна була цілісною країною, ми повинні вітати будь-які зусилля, будь кого, хто прославляє Україну. Поважати кожного. Не потрібно чийсь патріотизм міряти на своє тіло. Усик - звичайна людина. Можливо він не розібрався з церквою, можливо він не розібрався до кінця з мовою. Але не можна не побачити, що він любить Україну по-своєму. На такий, як він тримається український Крим. Інших кращих українців там практично нема. Я б його назвав в певній мірі кримським бандерівцем. З точки зору львівянина він - москаль, або навіть зрадник, як тут пишуть. Давайте навчімося поважати старання людей, які прагнуть українства, але в силу різних обставин є на іншій стадії розуміння. Набагато цінніший українець, котрий ХОЧЕ, ніж той, що думає, що він вже неперевершений українець.
Якби зараз Бандера був живий, деяких "патріотів" він би повісив власними руками на найближчій гілляці. І львів’ян серед них було б немало...