Бойовий гопак

Тема у розділі 'Спорт', створена користувачем Jura6, 27 лют 2009.

1. mxa

mxa Well-Known Member

Це фестиваль а не змагання, тут практично всі переможці. На фестиваль їдуть не змагатись, а просто заради показухи. Яка взагалі нічого не каже про еффективність стилю.

Коли хтось виграє щось дійсно важливе, він про це так і каже: я виграв ось це, за те що зробив ось це. І хвалиться цим, і всім показує. А що вони пишуть? Ми отримали 3-е місце на змаганнях. За що отримали? Що за змагання? Який приз? І все. А чому так пишуть? А тому що їм більше немає що написати, ось чому. Тому що це ніяка не перемога, а просто який-небудь сертифікат чи то грамота за присутність на фестивалі.

Далі привожу аргументи людей що займаються східними єдиноборствами вже не один рік:
    Тема ця є ось тут, там люди обговорюють що вже не перший рік займаються єдиноборствами

• Подобається Подобається x 1
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А що тут дивуватися?
    Не часто бойові науки з IQ дружать. Специфіка...

3. Salata

Salata Well-Known Member

На самом деле часто. Это если их отшлифовали до боевого искусства. Грамотное владение мышицами и частое гоняние кислорода по организму как раз лучшая основа для развития. :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну ладно Валуев... А Клички?

5. Salata

Salata Well-Known Member

Вот между прочим Валуев очень развитый человек. А Клички - обычные.
    " О. Похер: Не боишься раздавить свою жену?

Н. Валуев: Послушай-ка! У нас с ней уже двое детей, и она все еще может дышать. Давай-ка лучше о боксе.

О. Похер: Чему ты особенно рад после боя?

Н. Валуев: Солнечному свету.

О. Похер: Да?

Н. Валуев: Да, солнцу. После долгого времени в душном и тесном зале всегда радуешься солнцу.

О. Похер: Твоя жена будет рада это услышать.

Н. Валуев: Она – и есть мое маленькое солнце. С ней я готов проводить и дополнительные раунды.

О. Похер: Ты теперь поэт и друг природы?

Н. Валуев: Ты будешь смеяться. Иногда я хожу в оперу, но всегда сажусь там на самые задние места. Иначе просто буду мешать прочим зрителям. И я люблю природу, особенно охоту. Однажды в России я своим ножом сумел убить кабана.

О. Похер: Как-как?

Н. Валуев: Ножом. Кабан дрался с моими собаками, я не мог стрелять, поэтому пришлось перерезать ему горло ножом.

О. Похер: Ясно, я тоже так делаю… последняя просьба. Ты мог бы ударить меня? Только по руке. Я хочу понять, какие после этого испытываешь ощущения.

Н. Валуев: Тебе еще нужна твоя рука? Тогда бить не буду. "
    http://bokc.org/article/9562.php

6. mxa

mxa Well-Known Member

Більш-менш серйозна система єдиноборств має в собі стільки нюансів, і стільки обдуманих, вивчених і досліджених "фактів" щодо нашого тіла, що спеціаліст з східних єдиноборств це надзвичайно розвинена людина, причому практично у всіх напрямках. Та чого розказувати, достатньо подивитись китайські фільми про те як там жили раніше майстри. Річ в тому, що для того щоб навчитись управляти своїм тілом недостатньо тупо відпрацювувати удари, бити по груші та спарингувати. Успіху тут добиваються лише ті хто здатний поєднати свої м'язи зі своїм розумом: шукати відповіді, досліджувати, і "копати" в напрямку підвищення власної еффективності. А тут вже треба дуже серйозно досліджувати як роботу всього тіла, так і власний мозок, і не просто читати книжки, а вчитись це все застосовувати на практиці.

Обговорення Гопаку на іншому серйозному форумі Сенчукова Ю., розробника системи Контен: тут

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Шкода, що Ви взагалі нічого не знаєте про Володимира Пилата, а лише те, що прочитали в його біографії. Пилат - це серйозний боєць і тренер, а не просто автор бойового гопака. Думаю, що навіть зараз він не відчував би особливих проблем у двобої з бійцем будь-якого стилю.
    Нічого особливого там я не побачив. Його методика - це більш, як 90% елементів із стилю Він-Чун в поєднанні з елементами дім-мак. Чому ж немає 100 чисто нового стилю, лише суміш бульдога з носорогом. В бойовому гопаку техніка виконання ударів та блоків майже 100% відрізняється від всіх інших систем.
    Якщо це просто показуха, то чому був поділ по місцях. Невже Ви вважаєте, що для показухи не потрібно майстерності? Щоб відчути ефективність стилю попробуйте поспарингувати, тоді і будете мати можливість зробити висновок про ефективність стилю. Для чого писати про секс з Мариною, якщо у Вас ще його не було?

8. mxa

mxa Well-Known Member

Я поважаю пілата за те чого він добився, і я ніколи не казав що він поганий боєць. Я висловлювався про Бойовий Гопак а не про того хто його створив :) Немає значення чим ти займаєшся, має значення як ти цим займаєшся.
    :) Ви дуже мало обізнані з Контен і самим Сенчуковим. Почитайте його біографію, це дійсно Боєць, справжній, який реально ходив по іншим залам і реально викликав на бій інших майстрів, і реально їх перемагав. От це і свідчить про Еффективність його техніки, а не час заснування, пояси, гроші що заробляються на цьому чи будь-що інше. А те що він описав в своїй книзі Да Цзе Шу ніхто до нього і мало хто після нього написав і зміг пояснити. Він Чунь він взагалі ніколи не займався :) там інші стилі. Він ніколи і не казав що це окремий стиль, це швидше надстройка для стилів інших.
    Ага техніка відрізняється, от тільки питання: Чи робить це техніку еффективнішою?
    Подивіться на балет, чи на ковзання на льоді там теж потрібна величезна майстерність. Питання в тому: Як це допоможе тобі на вулиці коли тебе обступлять 2-5 обкурених "малолеток" і попросять дрібних грошей?
    В багатьох сферах життя достатньо лише добре придивитись щоб зробити висновки :) Але для того щоб робити висновки тре мати досвід...

9. Чупага

Чупага Well-Known Member

Гопак прекрасно, але навiщo прошу паньство недовати вартости Марлезонскому балету або іншей Кадрилi ( протостроевая підготовка тренування злагоджений групових дій). Наприклад:
    Перша шеренга (з рогатками( рус.) йде за другу (з коктейлями Молотова), за другой виступає третія (з арматурою) з флангу з'являються мотоциклісти з ланцюгами .Усе злагоджено файне грано і у свiй час.
    Так і було колись мушкетери першой ховались за пікінеров другой, приходить час для алебардістiв третьой і малюків з тесакамі з четветрого в завершенні композиції з'являються гусари.Важливо не переплутати фігури не завадить партнеру, виглядало як не простий повільний танець.

Якщо не лінь можете викласти розтяжки і розминки для Б Гопака.
    С повагою Ч.

10. Ptashechka

Ptashechka Member

Хм... Звіснож, своє рідне ближче, але я щочь не чула, щоб бойовому гопаку дівчата навчалися. От поняття "каратистка" мало не щодня чую, а як назвати дівчину, що займається гопаком? Козачка? ))))

Подивилася відео (пост #37) - як на мене, звичайний танець. Капуейра і то більше подобається. М... Хоча як хтось сказав, головне не техніка ведення бою, а людина, яка бій веде)))

11. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Наверно гопачкой, а парня гопником.

А боевая кадриль наверно это круто

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

Караколь- на конях смертельно красиво.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Караколь
    На польском лучше написано,если читаете.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Karakol
    Рейтары танцевали
    W drugiej połowie XVII w. każdy litewski powiat obowiązany był wystawić na pospolite ruszenie jedną chorągiew husarską, jedną kozacką i jedną rajtarską.
    (каждый литовский повят в 17 веке выставлял одну хоругвь гусарскую ,одну казацкую и одну рейтарскую.)

Останнє редагування: 8 кві 2009
  13. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Тільки що чув по радіо (перша кнопка), що їм володіли амазонки що жили в теренах сучасної України. о_О
    З цього робимо висновки, що вони навчили козаків пізніше. :pardon:

14. levandivka

А газета "Правда", що написала нині?

15. borkhes

Українська? Не читав ще. :pardon:
    А радіо чув українське. Перше національне... :mocking:

16. levandivka

Тю!
    То ж тільки в Росії прийнято вірити всій бздурі, що "перша кнопка" віщає!
    В нормальних країнах варто думати головою, щоб робити висновки.

17. borkhes

Багато людей в РФ навіть не знають, що це радіо ще існує. ;)

Вважаєте, що я їм повірив? :mocking: Я вирішив спитати на ЛФ, думаю, що пан консультант знає правду...

18. cap

cap Well-Known Member

Бойовий гопак - це лише мінімум, чим повинен був володіти справжній український козак. Це був свого роду універсальний та високоерудований солдат.

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Та ви що? о_О

20. cap

cap Well-Known Member

Що, що? Знаю одного хлопчину, який вже 10-ть років займається бойовим гопаком.
    З ним весь район рахується. Коли на нього, як на підпреємця наїхав рекет, він запропонував зустріч /стрєлку/. Так на цій зустрічі він поламав 7 чоловік і спокійно поїхав додому. Від того часу його ніхто не рухав. Це звичайний чоловік, прихильник бойового гопака, а що казати про козаків, якщо бойовий гопак був їхнім стилем життя.

а де твій аватар? :)