де, де ще?!!! здаюся (в хорошому сенсі)... а я думав, що: "бійка для дурнів, перемога для розумних, мир для мудрих"...
це де таке сказано і що це означає?... а, так ви це мали на увазі!... я подумав, що ви типу "бамс головою"... ой, як незручно....
Пупер - галицький рупор. _________________ Пупер,Рупор Аватарич Весела людина й Патрійота yкраїнський - Галицька дитина! http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=386736#post386736 А Х.з.
повторюся: не має значення стиль - головне знайти хорошого тренера, тоді з навчання буде толк до того ж кожен тренер має свій стиль, інакше він поганий тренер, імхо аргументуйте! люди, які займалися різними стилями кажуть що айкідо займатися - даремно час витрачати є стилі слабоефективні або неефективні взагалі і айкідо один з них поцікавтеся думкою різних людей, на спеціалзованих форумах наприклад в мене чоловік десь 14 років займається бойовими мистецтвами (хоча термін тут не аргумент) і читає постійно і практично щодень дивиться різні бої, шукає істину так би мовити, то я його думці більше довіряю якраз він і довів мені що айкідо неефективний стиль, а до того, я думала так само як ви трошечки і я позаймалася трошечки - це не той рівень при якому можна впевнено дискутувати на цю тему, можу лише сказати свою думку айкідо дуже неефективна система, в реальному бою майже нема таких ударів, таких захватів як показують на тренуваннях айкідо добре як гімнастика, спорт, але не як бойове мистецтво п.с. хоча принципи айкідо мені дуже подобаються і звучать вони логічно і краще айкідо займатися, ніж взагалі нічим, але при можливості вибирати, краще вибрати щось інше
100% Гм... Маю дуже добре поняття про бокс, бачив як тренуються різні борці - і дзюдоїсти і греко-римського стилю. В боксі, у хорошого боксера, тіло розслаблене у 50% часу бою (у дуже хорошого більше 50, в боротьбі 100% часу - це повне фізичне і психологічне напруження. Тому ніц дивного, що бійці такого рівня, після двобою, як вичавлені лимони виглядають
ТАКИЙ боєць на вулиці непрофесіоналу просто переламає хребет, або зламає шию одним непомітним рухом. І все. Це майстер проти майстра тужиться і виснажується, а проти "індіанця" і не спітніє
Пшепрашем, Гелена, але ви не цілком зрозуміли. Звичайно, якщо дивитися на систему як на підготовку до "реального бою" і можливість ефективно звернути щелепу противнику - то самби, бокси і різні ніндзюци далеко попереду. Тут і 14 років "істину шукати" не треба, скажіть чоловіку хай зразу на найреальнішу систему записується, лом-фу називається. Ну, але то дурниця - це звичайна типова різниця між європейським і азіатським сприйманням. Для нас ті всі системи - набір ефективних прийомчиків, щоб вийти з бару і накостиляти першому зустрічному кривосмотрящому по їдальнику... Для азіата - щось зовсім інше. А на рахунок тренера цілком згоден - в наших умовах це мало не головний критерій вибору.
Samojlovu4, все я зрозуміла і філософією, історією, теорією айкідо цікавилася немало і книжки читала і фільми дивилася наскільки змогла настільки вникла до речі, я зараз читаю про Джит Кун До, а ви що читаєте на тему бойових мистецтв? але філософія то одне, а бойове мистецтво має дати навики захистити себе як мінімум айкідо того не дає, бо на тренуваннях не відображаються реальні ситуації, набір стереотипних прийомів, імхо коли воно виникло, воно було ефективне в бою, тому ним і займалися п.с. більше не хочу на цю тему марно сперечатися от за це мінус
Каждый человек сам для себя определяет подходящий вид единоборств. Я например пробовал заниматься борьбой. Оказалось - не моё. На сорвенованиях меня чаще переворачивали на спину чем я этого хотел Плюс еще запах потных подмышек соперника... Вобщем, рукопашный для меня более оптимален, физически и морально.
Це прикладна система, вчить легко вступати в конфлікт і відстоювати свої інтереси. При потребі - зливати непотрібні конфлікти. Так як конфліктні ситуації стаються щоденно, то саме в цьому є реальність системи. Імовірність фізичного конфлікту різко спадає якщо ви почуваєте себе розслабленно і впевнено. Тому правильна осанка та хода - це складові навчання. В системі нема важких технік, а ті що є - прості та ефективні.
Шо ви тут людей агітуєте от послухають вони про айкідо всяке і про інші бойові мистецтва їм там ще навяжуть то шо це саме ліпше і додадуть впевненість і після першої улічної драки вони скажуть ну його нафік і тд . Психологія психологією а в бм головне вміння от мій тренер по рукопашному бою раз сказав золоті слова "я люблю шось попроще уйті встетіть))) а там всякі точки психологія і тд то все фігня!!! Я наприклад поважаю всі борцовсякі види бокс кік рукопашний панкратіон і в в такому стилі. І хотів би попробувати іменно самбо!
по личному опыту, борцовские навыки в драке оч. хорошее подспорье, достаточно зацепится и не подготовленный к борьбе противник оказывается на земле, так что самбо однозначно - эт хорошо .... не знаю насколько лучше всего остального ... но мне кажется что эффективнее ....
Согласен шо самбо рукопашка і тд ефективніше наприклад суто від боксу чи боротьби томущо це комплексне єдиноборство і боець без різниці комфортно себе чує як на дальній так і на ближній дистанції так і на землі
угу. В кожній вчать як голими п'ятками проти шаблі виступати. ага, по телевізору прикольно виглядає, лежиш на диваньчику, цмокаєш кавусю а вони чомусь задихалися і зіпріли ) Є простий рецепт як то зрозуміти : стати просто і помахати 3 хвилини руками, імітуючи удари як в боксі. Розуміння того що відбувається в ящику враз приходить . А вдвоє більший хлоп ще мусить попасти, щоб зірочки полетіли. Та ще й пробити блок з мязистої руки. Що не говоріть, але фізична підготовка багато дає, хоча по телевізору і не "впечатляєть". В нас був хлопака 1,54 зросту вагою до 55 кг. Так в післядискотечних драках виложував бугаїв як снопи. Сама фіз підготовка багато значить, а відпрацювання прийомів до напівавтоматизму чи до автоматизму залежить від тренера і власної сили волі, і не важно як воно називається
Я майже так само думав, поки не пішов на бокс. Після удару в торец отримав нокаут і зрозумів наскільки "просто" виглядає по телевізору...