Бойове самбо

Тема у розділі 'Спорт', створена користувачем Ryuk, 27 вер 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

де, де ще?!!!
    здаюся (в хорошому сенсі)... :)
    а я думав, що:
    "бійка для дурнів, перемога для розумних, мир для мудрих"... :scratch_one-s_head:

2. Капітан

Капітан Well-Known Member

:biggrin:
    Пупер, галицкий рупер ( (с) НОТОЦО ) а где я сказал по другому? :scratch_one-s_head:

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це де таке сказано і що це означає?...
    а, так ви це мали на увазі!... :blush:
    я подумав, що ви типу "бамс головою"... :blush:
    ой, як незручно....

4. Капітан

Пупер - галицький рупор.

Пупер,Рупор Аватарич
    Весела людина
    й Патрійота yкраїнський -
    Галицька дитина!
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=386736#post386736

А Х.з. :)

• Подобається Подобається x 5
  5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

повторюся: не має значення стиль - головне знайти хорошого тренера, тоді з навчання буде толк
    до того ж кожен тренер має свій стиль, інакше він поганий тренер, імхо
    аргументуйте!

люди, які займалися різними стилями кажуть що айкідо займатися - даремно час витрачати
    є стилі слабоефективні або неефективні взагалі і айкідо один з них
    поцікавтеся думкою різних людей, на спеціалзованих форумах наприклад
    в мене чоловік десь 14 років займається бойовими мистецтвами (хоча термін тут не аргумент) і читає постійно і практично щодень дивиться різні бої, шукає істину так би мовити, то я його думці більше довіряю
    якраз він і довів мені що айкідо неефективний стиль, а до того, я думала так само як ви :)
    трошечки і я позаймалася :)
    трошечки - це не той рівень при якому можна впевнено дискутувати на цю тему, можу лише сказати свою думку
    айкідо дуже неефективна система, в реальному бою майже нема таких ударів, таких захватів як показують на тренуваннях
    айкідо добре як гімнастика, спорт, але не як бойове мистецтво

п.с. хоча принципи айкідо мені дуже подобаються і звучать вони логічно і краще айкідо займатися, ніж взагалі нічим, але при можливості вибирати, краще вибрати щось інше :)

6. Гелена

згідна :)
    теж згідна :) особливо на вулиці ніщо ніколи не замінить :)

7. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

100%

Гм... Маю дуже добре поняття про бокс, бачив як тренуються різні борці - і дзюдоїсти і греко-римського стилю. В боксі, у хорошого боксера, тіло розслаблене у 50% часу бою (у дуже хорошого більше 50:wacko:, в боротьбі 100% часу - це повне фізичне і психологічне напруження. Тому ніц дивного, що бійці такого рівня, після двобою, як вичавлені лимони виглядають

8. S_Fighter

У боксерів є приказка: "Чим більша шафа, тим голосніше падає" :biggrin:

9. Гелена

тоді на вулиці такий боєць просто швидко вмре від виснаження і все :biggrin:

10. S_Fighter

:nea:ТАКИЙ боєць на вулиці непрофесіоналу просто переламає хребет, або зламає шию одним непомітним рухом. І все. Це майстер проти майстра тужиться і виснажується, а проти "індіанця" і не спітніє

• Подобається Подобається x 2
  11. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Пшепрашем, Гелена, але ви не цілком зрозуміли.
    Звичайно, якщо дивитися на систему як на підготовку до "реального бою" і можливість ефективно звернути щелепу противнику - то самби, бокси і різні ніндзюци далеко попереду. Тут і 14 років "істину шукати" не треба, скажіть чоловіку хай зразу на найреальнішу систему записується, лом-фу називається. ;)
    Ну, але то дурниця - це звичайна типова різниця між європейським і азіатським сприйманням. Для нас ті всі системи - набір ефективних прийомчиків, щоб вийти з бару і накостиляти першому зустрічному кривосмотрящому по їдальнику... Для азіата - щось зовсім інше. :pardon:
    А на рахунок тренера цілком згоден - в наших умовах це мало не головний критерій вибору.

• Подобається Подобається x 3
  12. Гелена

Samojlovu4, все я зрозуміла
    і філософією, історією, теорією айкідо цікавилася немало
    і книжки читала і фільми дивилася
    наскільки змогла настільки вникла

до речі, я зараз читаю про Джит Кун До, а ви що читаєте на тему бойових мистецтв?

але філософія то одне, а бойове мистецтво має дати навики захистити себе як мінімум
    айкідо того не дає, бо на тренуваннях не відображаються реальні ситуації, набір стереотипних прийомів, імхо
    коли воно виникло, воно було ефективне в бою, тому ним і займалися

п.с. більше не хочу на цю тему марно сперечатися

от за це мінус

Останнє редагування модератором: 12 кві 2009
    • Подобається Подобається x 1
  13. Капітан

Каждый человек сам для себя определяет подходящий вид единоборств. Я например пробовал заниматься борьбой. Оказалось - не моё. На сорвенованиях меня чаще переворачивали на спину чем я этого хотел :) Плюс еще запах потных подмышек соперника... Вобщем, рукопашный для меня более оптимален, физически и морально.

14. S_Fighter

:haha: :haha: :haha:
    А якщо суперника ще в партер поставлять... :haha: :haha: :haha:

• Подобається Подобається x 1
  15. sasha_b

sasha_b Active Member

Це прикладна система, вчить легко вступати в конфлікт і відстоювати свої інтереси. При потребі - зливати непотрібні конфлікти. Так як конфліктні ситуації стаються щоденно, то саме в цьому є реальність системи.
    Імовірність фізичного конфлікту різко спадає якщо ви почуваєте себе розслабленно і впевнено. Тому правильна осанка та хода - це складові навчання.
    В системі нема важких технік, а ті що є - прості та ефективні.

16. Олежка

Олежка Member

Шо ви тут людей агітуєте от послухають вони про айкідо всяке і про інші бойові мистецтва їм там ще навяжуть то шо це саме ліпше і додадуть впевненість і після першої улічної драки вони скажуть ну його нафік і тд . Психологія психологією а в бм головне вміння от мій тренер по рукопашному бою раз сказав золоті слова "я люблю шось попроще уйті встетіть))) а там всякі точки психологія і тд то все фігня!!!
    Я наприклад поважаю всі борцовсякі види бокс кік рукопашний панкратіон і в в такому стилі. І хотів би попробувати іменно самбо!

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

по личному опыту, борцовские навыки в драке оч. хорошее подспорье, достаточно зацепится и не подготовленный к борьбе противник оказывается на земле, так что самбо однозначно - эт хорошо .... не знаю насколько лучше всего остального ... но мне кажется что эффективнее ....

18. Олежка

Олежка Member

Согласен шо самбо рукопашка і тд ефективніше наприклад суто від боксу чи боротьби томущо це комплексне єдиноборство і боець без різниці комфортно себе чує як на дальній так і на ближній дистанції так і на землі

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

угу. В кожній вчать як голими п'ятками проти шаблі виступати.

:))) ага, по телевізору прикольно виглядає, лежиш на диваньчику, цмокаєш кавусю а вони чомусь задихалися і зіпріли :)) Є простий рецепт як то зрозуміти : стати просто і помахати 3 хвилини руками, імітуючи удари як в боксі. Розуміння того що відбувається в ящику враз приходить .
    А вдвоє більший хлоп ще мусить попасти, щоб зірочки полетіли. Та ще й пробити блок з мязистої руки. Що не говоріть, але фізична підготовка багато дає, хоча по телевізору і не "впечатляєть".
    В нас був хлопака 1,54 зросту вагою до 55 кг. Так в післядискотечних драках виложував бугаїв як снопи.
    Сама фіз підготовка багато значить, а відпрацювання прийомів до напівавтоматизму чи до автоматизму залежить від тренера і власної сили волі, і не важно як воно називається

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я майже так само думав, поки не пішов на бокс. Після удару в торец отримав нокаут і зрозумів наскільки "просто" виглядає по телевізору...

а де твій аватар? :)