Бізнес за 5 тисяч євро...?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем night, 23 бер 2010.

1. Iriska

Iriska Well-Known Member

Умнічати і приймати дієві рішення, тобто ризикувати, навіть у когось на роботі, а тим більше у власному бізнесі - різні речі... Говорити розумні лозунги і промови - кожен гаразд, а розумно діяти і нести за це відповідальність- одиниці, незалежно чи власні кошти, чи працедавця..., тут головне якщо робиш різницю - програв по любому. Безтолковий ризик і там і там робить біду, а от толковий, просто часто викликає в генератора мислю "от якби то був мій капітал..." і з цього починаються махінації... а потім у власному не виходить..., бо махінації не проходять... а звик, блін...
    Та в кінці кінців... зверніть увагу на тривіальну річ - своя машина - хольона..., робоча - розбита, бо за ремонт платить власник... Так само і з цим... тріпатись - одне, а як дадуть гроші... хммм (почухав потилицю) а як він на тому заробить стількіто, я б міг заробити то сам... нєєє... А потім таки рішився... але аби як..., гроші ж бо не свої... і думу гадає... чому ж бо його, сокола, та й відловлюють... адже він такий вумний... От тільки не на ділі... а лише у своїх думках і на словах... власних до своїх знайомих. Его... "Да Я!!!..." а толку... жорстоко?! Ні... реально. Сама не раз бралась..., думала що зможу, проте на ранньому етапі признавала, що нема чого тратити свої чи чиїсь гроші, адже є інші люди, які реально справляться. А те що моє... моє і є, і буде.

• Подобається Подобається x 2
  2. upi

upi Member

якщо вам не цікаво, то чому тоді запитуєтесь? просто пагаваріть?

Ви десь бачили щоб бізнес на довірі будувався?

3. Iriska

Iriska Well-Known Member

Це хто з нас а пагаваріть... Той хто криє - або шукає лоха, або просто сам такий. А в мене йшла закономірна дискусія, і при чому не з Вами, а автором попередньої цитати.

Так, і не раз, і доволі успішний. Ще питання?

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Без оренди - ніяк. Де ж бізнес тримати? Оренда - це не інвестиція, це вимушена витрата.

• Подобається Подобається x 1
  5. night

night Well-Known Member

Спочатку така ілюзія присутня майже у більшості партнерів. Але це міф. Тільки почнеться реальний бізнес, прибуток...Один з партнерів скаже що і сам вміє грошенята рахувати, заробляти. Довіряй але провіряй як на мене в бізнесі не заміниме гасло.
    значить це був ще не ваш час або не ваша справа. Але пробувати однозначно потрібно. БО не спробувавши не взнаєш вийде твоя ідея чи ні.

Я б не хотіла працювати на когось і залежати від рішення цієї людини (раптом прийде в голову закрити фірму чи перепрофілюватись, чи поміняти стратегію до працівників). Я не маю на увазі держпрацівників. Вони хоча б якось захищені державою, законом.

• Подобається Подобається x 3
  6. upi

upi Member

У вас такий тон ніби я вам щось погане зробив?.. :winkc:

Не варто зациклюватись на торгівлі. Я говорю про інші сфери бізнесу, в яких якраз треба голову включити, і вони можуть принести реальний дохід.

А на торгівлю, мудрої голови не треба, у Львові майже всі один одному щось перепродають. Любий школяр може купити в кіоску жувачки по 2 грн, а в класі продати по 3 ;) для того великих мозгів не треба, тут треба або знати місця де той "кіоск" знаходиться, або знайти лоха, якому лінь самому йти і купити, або який не знає де то є дешевше... от і весь "бізнес"..

Бізнес це не тільки крупи - продай ;)

от і я про то, в бізнесі довірятти неможна, навіть найкращому другу. Виключення можуть бути тільки близькі родичі, і то не завжди.

7. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ні, не люблю самовпевнений тон і варіант: "існують дві думки... моя і не вірна...", а Ви саме так і почали свою бесіду.

Такс... я задала питання чим зла торгівля, а далі... просто показала приклад як можна все сприйняти за торгівлю.

Хм... також про це писала, а те що більше орієнтуюсь в торгівля... ну звиняйте... досвід...

А от це, хіба в тому випадку, якщо Вам не можна довіряти... Я завжди стараюсь вивести всі ділові стосунки на фланг довіри, і ще ніразу не обпалилась... Дилегування повноважень від генерального... чудові партнерські відносини з клієнтами... і ефективна робота в результаті. А якщо шукати, що кожен тільки й прагне Вас намахати... відштовхнете вартих уваги людей, а притягнете саме тих які кинуть. Я не говорю про сліпу довіру, тут також мистецтво, але зробити так, щоб людина добивалась від Вас саме довіри і дати можливість їй відчути що вона її має... Не варто бути людиною крайнощів, треба вміти маневрувати і не тільки в бізнесі.

8. night

night Well-Known Member

З Ваших слів випливає якщо я хороша то і інші також хороші, а якщо я погана то інші погані. Надто ідеально як для теперішнього світу.
    А навіщо шукати...Такі люди самі знаходять довірливих партнерів.
    Довіра існує до того часу поки нема зіткнення інтересів. Дальше кожен сам за себе. Чи Ви хочете сказати що дальше будете чесним і довірливим партнером коли побачите що Вас намахують або ж це суперечить Вашим інтересам? В бізнесі друзів не має як і цілковитої довіри.
    Можна років 10 працювати з партнером, довіритись йому, збудувати міцні стосунки, а в один прекрасний день він чи вона ,для прикладу , скористається грошима фірми у власних інтересах і скаже що треба було, виникла серйозна життєва ситуація і т.д.

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Звичайно. А як інакше? Відповідальність - обов"язкова і пропорційна. А ще й треба довести, що ви здатні то зробити, ДО ТОГО, як вам дозволять це зробити.

---------- Додано в 10:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

Це не так. Звісно, коли великі чужі гроші поряд - вони ваб/\яTь. Але ж не кожен стає злодієм.

10. Locke

Locke невиправний реаліст

На жаль, часто так і є. Особливо в теперішні часи так званої кризи.

11. sasha_b

sasha_b Active Member

придумаєте 10 способів отримати дешеву оренду - можна починати :)

звичайно, якщо оренда потрібна. Часто офісу не треба взагалі. Працюють з людиною а не з офісом.

щоб не бути голослівним про можливість дешевого офісу:
    - частину приміщення можна перездати в оренду
    - можна домовитись на післяоплату, наприклад, обмінятись з власником якимись послугами і отримати оренду на два місяці безкоштовно
    - перед тим як орендувати, можна знайти клієнтів і взяти завдатки за роботу (схема перевірена мною, робоча)
    - зняти робоче місце в чиємусь офісі

......
    додайте ще з п'ять варіантів. Ну, де тут власні інвестиції на початок бізнесу? А те що треба їсти, оплачувати рахунки за відкриття ПП я не вважаю за інвестицію про яку варто плакатись. 500 гривень може знайти кожен. позичити на крайняк.

які ще потрібні інвестиції?

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Головне, щоб впевненість була обгрунтованою, але не переходила в самовпевненість. Це вимагає дуже ретельних роздумів, (особливо, коли немає досвіду), збору інформації та її опрацювання і, звичайно, належної підготовки.

Найпростіше - це "класичний" бізнес-план, який одразу "ставить запитання" і вимагає відповідей. Опрацювавши його, одразу бачиш "слабкі місця".

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тре, щоб зразу бізнес покривав оренду, то дуже важливо, хочаб вже за другий місяць, інакше буде важко...

14. sani

sani Well-Known Member

А як на рахунок віртуального бізнесу? Цієї суми цілком вистарчить для старту...

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мому випадку без "офісу" не обійдусь, бо планується фотостудія. Самій оплачувати оренду нереально, бо ще крім того треба оплачувати податки, додаткові послуги (інтернет, телефон і т.д.), послуги бухгалтера, рекламу.
    Першй Ваш варіант відпадає, бо навіщо комусь орендувати за дорожчу ціну, якщо може знайти дешевшу? А якщо відмовиться з часом, то прийдеться самому оплачувати ту частину, яка буде пустувати.
    Другий варіант теж не проходить, мало того, оплату хочуть наперед на 2 місяці, бо власник в свою чергу оплачує податки і витрати на утримання того приміщення. Часто ще хочуть завдаток.
    Третій варіант теж звучить фантастикою, бо клієнти не платять на перед за те, що потім може їм просто не сподобатись. Тим більше, це має бути реально крутий клієнт, щоб зразу хоч на місяць покрив видатки хоч би на саму оренду. А такі бувають рідко. І тим більше не в тих, хто тільки починає свій бізнес і ще навіть не має приміщення!
    Четвертий варіант підходить для фрілансерів чи поодиноких працівників, але аж ніяк для бізнесу, який потребує великого приміщення для надання послуг чи продажу товарів.

В мене є такі плани:
    1. Орендувати спочатку до спілки з кимось. Бути на рівних умовах. Тим більше, що бізнес зразу не буде активно процвітати, а приміщення не буде активно постійно використовуватись.
    2. Здавати по годинах в оренду приміщення і обладнання.
    3. Відкласти гроші на перші кілька місяців, перестрахуватись.

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

Для чогось маленького - так. З часом при збільшенні прибутків можна на зароблені гроші збільшувати об'єми бізнесу ;)

16. sasha_b

sasha_b Active Member

Супер, якщо добре подумати, то знайдеться ще пару варіантів як зменшити витрати. Успіхів!

А на рахунок оплати наперед, випустіть щось на зрозок облігацій (листівки, календарик). Одна облігація - відвідування фотосалону в будь-який час. Якщо зробити ціну привабливою, то клієнтів знайти можна. Варто пробувати різні варіанти.

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Станьте дитячою фотостудією. :)

В парках, зоопарках, біля дитячих магазинів та театрів гуляють чи просто бувають сотні мам, бабусів та дідусів з дітьми. Надрукуйте на недорогому фотопапері формату 10х15 свою рекламу в кількості штук 500 і роздавайте їм безкоштовно. Така реклама обійдеться вам дуже недорого. Можна також замовити і поліграфічні листівки. Або замовити (дарую ідею) дизайнерську, яскраву і оригінальну поліграфічну метрову паперову вимірювальну стрічку, яку наклеюватимуть на стіну, щоб відмічати дату та зріст дитини, і наклеювати її невеличкі фотографії. На цій стрічці розмістіть також свою рекламу.
    Фотографуйте дітей з їх мамами та дідусями в парках безкоштовно і зберігайте цифрове фото в своєму каталогові. Скажіть їм, що вони можуть прийти і викупити фото. Використайте електронну фоторамку (продаються за доларів 100-200) і покажіть їм прямо в парку їх майбутнє фото, а також варіанти його цифрового оформлення чи вигляд на паспарту чи в рамці.
    Застосуйте фантазію і виготовляйте на продаж в салоні паспарту та фантазійні рамки з різних матеріалів - вони обійдуться в копійки, а куплені "на стороні"- будуть для вас досить дорогими.

Все це дозволить одразу, за кілька днів, мати достатньо клієнтів. А якщо працювати добре - то перші клієнти приведуть наступних.

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Така історія ілюстрація-про талант або фарт.
    З нашим стрільцем-програмістом трапилася якась біда терміново знадобилися гроші всього 700 євро.
    Але він запитав їх у шефа.Шеф пригальмував біля магазину жіночого одягу вибрав дві сукні по 100 євро. Проїхали ми ще пару кілометрів мiстем.Шеф гальмує і говорить програмісту:Стій, Ромко ту і гандлюй ці сукні по 500 євро.Через чотири п'ять годин завдання було виконано . Шеф зовсім не мілліоннер, йому це не треба ,але талант.

19. sselev

sselev Well-Known Member

Почати реально. Наприклад інет-магазин. Тільки треба добре продумати ідею, щоб це не було повне дублювання чогось вже існуючого.

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую, впринципі так і планую зокрема займатись дитячою фотографією. Власне ще збираю дітей до портфоліо, бо наразі лише дорослих моделей маю.
    На рахунок реклами в мене теж маса ідей, але, на жаль, власні кошти обмежені, а на кошти дотації не вийде зробити.

а де твій аватар? :)