Бізнес по львівськи, або я замовляв двері в торговому центрі "Шувар"

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем львівянин, 25 лис 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Бізнес по львівськи, або я замовляв двері в торговому центрі "Шувар"

Ги! а Форум то читають.... Скоро як програма "Время" буде."Як нам повідомили на Форум....Міри прийнято.... Справедливість відновлено....."

• Подобається Подобається x 1
  2. Альона

Альона Well-Known Member

Я б не повернула грошей. На то він і завдаток- як гарантія викупу замовленого товару, або як мінімальне відшкодуванні у разі відмови від товару! Чи Ви не знаєте принципу завдатку? Мова може йти про повернення грошей лише у разі невиконання угоди в передбачені терміни (у Вашому випадку- якщо б через місяць двері Ви не отримали).
    Не розумію на що Ви жалієтеся? Тут мав би скаржитись на Вас ПП Федюк.

• Подобається Подобається x 3
  3. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Клієнт, має повне право відмовитися від заказу. Так само, як і повернути уже куплену річ.;)

• Подобається Подобається x 2
  4. coolzak

coolzak Well-Known Member

це залежить від конкретного підприємства-наприклад тут(Канада) при поверненні товару можуть бути варіанти-віддадуть повну суму,знімуть рестокінг плату,дадуть кредит на суму повернення,не приймуть взагалі.якщо товар нестандартний то взагалі нема надіятись на якесь повернення завдатку

• Подобається Подобається x 1
  5. Forpost

Forpost Стоїк

Для того, щоб грошово сума, що передається була визнана саме завдатком, а не авансом необхідно вірно скласти договір завдатку (далі буде...)

• Подобається Подобається x 2
  6. Відповідь: Бізнес по львівськи, або я замовляв двері в торговому центрі "Шувар"

Цікаво які двері підуть на вітрину якщо навіть розміри їхні невідомі :D? І велике прохання до Вас наперед - перед тим як ляпнути щось як "корова на асфальті" раджу перечитувати усі попередні повідомлення. Бачу пан теж ПП (якщо це не той самий пан з яким я мав радість розмовляти по телефону) - відразу видно як ЧУДОВО і з ЯКОЮ ПОВАГОЮ Ви відноситесь до своїх клієнтів. Щасти Вам у Вашому бізнесі.

7. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

з написаного зрозуміло, що то був аванс, а не завдаток
    раз покупець не дочекався терміну про який домовились, то винен він і завдаток в такому випадку мав би лишитись в продавця, але то був не завдаток, а аванс, який продавець повернув все-таки

я б теж віддала аванс, але ще пару таких історій і буду думати чи то справді варто :)
    (з моїми клієнтами теж буває, що багато всього хочуть, а потім передумують)
    якщо домовились, що замовлення буде виконанано через місяць, то чого вже через 2 тижні влаштовувати істерику??? і вважати себе правим?
    от того не розумію

щодо вітрини - малося певно на увазі що двері все-таки виготовили і тепер всеодно вони підуть на продаж, правда невідомо коли продадуться :)

Додано через 7 хвилин
    і це добре, але головне своїм правом не зловживати. бувають люди, які того геть не розуміють. ну купив, приніс додому, передумав - класно. і так п’ять раз. а чого ні? закон дозволяє. а для когось то створює купу проблем, міру ж треба мати
    мені чоловік розказував як в нього на попередній роботі часто замовляли товар, який ще до того як він прийшов часом передумували купувати
    ну то нормально? що потім з тим товаром робити? хай стоїть на вітрині місяцями?

п.с. слава богу, я в торгівлі не працюю :radist:

8. Відповідь: Бізнес по львівськи, або я замовляв двері в торговому центрі "Шувар"

ОК, дещо додам - після півтори тижня, коли ніхто навіть не думав приходити щоб зняти розміри МАЙБУТНІХ дверей, людина знову пішла у центр (оскільки ніяких телефонів не давали і на папірчику теж були відсутні будь-які дані). На моє питання коли ж вони збираються виготовляти двері, якщо навіть не приходили робити заміри, панянка зробила круглі очі і з запитанням "А що ще навіть не приходили?" подзвонила кудись. Потім запевнила, що через два дні люди будуть. НІКОГО ТАК І НЕ БУЛО. Вибачте, але з таким відношенням до роботи мені залишалось тільки одне - змиритись і чекати ще мінімум місяць або забрати аванс і шукати іншу фірму. Що б обрали Ви?:)

Мені страшно стало коли уявив двері вдвічі більші (або менші) за існуючі і як їх вперто пробують втулити на місце де вони не підходять. А на запитання - "а що робити з вибитою стіною?"чути відповідь "А це вже до будівничих, наша справа тільки двері":bazar:

9. Гелена

ну тоді справа інша, треба було так і пояснити спочатку
    мене там не було
    просто знаю, що і клієнти часто бувають неправими :)

10. Альона

Альона Well-Known Member

Мушу трохи не погодитися з Вами, ZOOM. Якщо Ви купили товар, а він Вам не підійшов, чи Ви не задоволені ним з будь-якого приводу- Ви маєте право його повернути, обміняти, вимагати часткової компенсації - як матеріальної, так і моральної - згідно чинного законодавства. А якщо Ви замовили "під себе" виготовлення конкретного товару, то завдаток, чи аванс (у цьому випадку ці терміни тотожні) можете вимагати поверненути лише дочекавшись таки товару (у передбачений термін), маючи притензії до якості.....чи інших причин, які Ви зможете обгрунтувати.

11. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

За умови, якщо був складений та підписаний договір, в якому було би зазначено, чим саме являються внесені гроші. І обговорені обов"язки сторін.:) Договору не було, і більше цього клієнту навіть не видали чеку чи квитанції про внесенний ним аванс.

12. volk

volk Well-Known Member

При укладанні фінансової "сдєлкі" довіри бути не може. За визначенням.
    Так Вас надурить хто-завгодно. В магазині дадуть протерміноване молоко, і Ви будете нарікати, що "довіряєте, а вони...", і т.ін. Замість того, щоб подивитися на упаковку. А якщо б ця фірма за місяць просто зникла, і Ви лишилися б з простим папірцем?

До того ж місяць терміну ще не минув, то чого ж Ви хочете відмовитися? Формально вони можуть з Вас вимагати відшкодування, бо матеріал заготовили, люди працюють, зарплати хочуть, а Ви кажете їм: А я вже передумав! Дочекайтеся вже того місяця. Але нагадуйте їм найчастіше, аби знали, що все під контролем:)

13. Гелена

а усного договору дотримуватись не слід?
    квитанцію дали, навіть з печаткою, правда без дати і підпису :)

14. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Пан пише, що фірма не дуже переймалась його замовленням. Два тижні пройшло, мірки не зняли навіть. Коли звернувся знов туди, то вони були цим фактом дуже здивовані, обіцяли через два дні зняти, і знову начхали на "усний договір". Знаєте, в мене також би терпець тріснув.;)

15. Альона

Альона Well-Known Member

Чек видали. З печаткою ПП Федюк! :cowboy:

16. joke

joke Well-Known Member

Випадок якии розглядається це просто амер. хеппі енд. Ось послухаите діисно нашу історію. Мама замовила двері ч/з оголошення в газеті. Приїхав молодик, поміряв, взяв завдаток, виписав якусь цидулку в якіи зазначив свіи телефон, назву товару, розмір авансу. Все добре, якби ж він не пропав. Мама пише заяву в міліцію ( сума була "трохи" більша ніж в того пана що на Шувар ходив). І о чудо, міліція иого знаходить, але крімінальну справу не порушують за відсутністю складу злочину. Відпускають, він знову пропадає . Ні дверей, ні грошеи. Ні надії на допомогу з боку держави. Він міняє номер телефону і адью. Хеппи енду не очікується

17. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Які страшні історії!!! Може краще порадите де можна двері купити, бо мені 3 штуки треба... А начиталась історій і тепер навіть не уявляю шо робити...

18. Iryna

Iryna Member

В даний час краще за все мабуть купувати товари(зокрема і двері) в таких супермаркетах як Епіцентр або Нова лінія.Там хоча б можна розпакувати і перевірити якість товару,отримати повноцінний чек, за яким відбувається повернення. Недавно така ж історія спіткала і мене.Я звернулася в салон дверей, де замовляла 6 дверей: чекала на заказ аж 3 місяці(сама дивуюся як я так довго витримала) і нарешті, коли привезли ці довгоочікувані двері, то 2 дверей були проламані!В кінцевому результаті я відправила ці двері назад в салон, забрала гроші і поїхала в Епіцентр.

19. ФОРЦ

ФОРЦ New Member

Не той пан,а на рахунок зняття розмірів у Вас інформації не було!

20. malyatko

malyatko Well-Known Member

1. співчуваю Вам.
    2.як на мене висока ціна - не є запорукою високої якості та сервісу.

а де твій аватар? :)