Біженці у Львові

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем KARABIN, 27 лип 2014.

1. manur

manur Well-Known Member

А потім було, що вчителька (ВЧИТЕЛЬКА) не володіє українською мовою. Запитання : як вона дітей вчити збирається????????????

• Подобається Подобається x 2
  2. Pavel Chavyr

Pavel Chavyr Well-Known Member

такого не було. перечитайте ще раз

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

ось, щоб не шукали довго
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=2823107#post2823107

3. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

У школі мого села підручників російскої мови немає більше двадцяти років :)
    І нічого страшного не сталося - діти вчаться, поступають у ВУЗи, влаштовуються на нормальні роботи ;)

• Подобається Подобається x 4
  4. Pavel Chavyr

однак подив вчительки - не привід автоматично її вписувати в ряди ворогів?

---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ----------

ніхто ж не сперечається. У мене російської мови не було окремим предметом десь з 6-го класу.

5. manur

manur Well-Known Member

Значицця, педепдошую. Подумав саме так (видать, не дуже уважно вчитувався у ті дописи).

Але, маю підозру, що вільно вона українською НЕ володіє. Хотілося б від першоджерела спростування або підтвердження моєї підозри.

6. Pavel Chavyr

я теж не дуже добре українською говорю. Цеж не привід мене зневажати?
    Хоча тут погоджуюсь - вчителька повинна володіти українською.

• Подобається Подобається x 1
  7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Трохи не в тему (про Київ). Колега когось чекав на Подолі. Бачить - до кіоска підходять четверо пристойно одягнених чоловіків і кажуть:
    - Чєтирє піва для бєженцев!
    Продавець назвав суму.
    - Ти чо нє понял, ДЛЯ БЄЖЕНЦЕВ!
    Продавець увімкнув малопотужну сирену (типу автосигналки), тут же з найближчих лавочок прибігли місцеві шанувальники пива і змусили "бєженцев" втекти.
    Піііва їм бачте захотілося.

• Подобається Подобається x 13
  8. Pavel Chavyr

Я теж перепрошую за мій різкий тон. Зокрема, прошу вибачення у Finya.
    Просто я багато разів моделював в уяві ситуацію, коли окупанти приходять в наш край. Сподівався, що зможу відправити дружину та дитину на захід і не боятися, що їх там будут ображати. Дружина в мене якраз вчителька и двері вона робити точно не зможе. Тому мене трохи зачепило таке ставлення.
    Ще раз перепрошую

• Подобається Подобається x 3
  9. prius

prius Well-Known Member

Ех,треба іх було так напоїти щоб захлинулись,а потім ще і смоли в ротяку залити

10. manur

manur Well-Known Member

Ну, для інфи - моя дружина за національністю татарка, народилася і виросла в Росії на південному Уралі. Рідна її мова - російська, але татарською на розмовному рівні також володіє. За роки навчання у львівському ВУЗі українську стала розуміти добре, та й розмовляти навчилася трохи (хоча саме навчання у ВУЗі було виключно російською). Вже більше 20 років на держслужбі.

Української мови ніколи спеціально не вивчала! При написанні українською таки часто помилки робить, добре, що Word помилки виправляє)))))) А усно спілкується так, що нікому навіть на думку не спадає, що вона не тут виросла.

І ще. Зовнішність у неї не зовсім слов"янська і європейська)))) В Расєї вона деколи відчувала якусь зверхність від представників нації вєлікароссофф, а ось у епіцентрі українського хвашизму - в самому Бандерштаті подібного до себе ставлення не відчувала ЖОДНОГО РАЗУ!!!!!

Хто здатний - робіть висновки!!!;)

• Подобається Подобається x 8
  11. Pavel Chavyr

чесно кажучи, я не розумію тих своїх земляків, які скаржаться, що не можуть вивчити українську мову. Мені здається, що це банальні лінощі, або впертість бараняча.

• Подобається Подобається x 6
  12. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

:)
    Хтось із великих ніби сказав: "Якщо ти не володієш мовою країни, в якій перебуваєш - то ти або гість, або загарбник, або дебіл" :)

• Подобається Подобається x 9
  13. manur

manur Well-Known Member

Такий собі Карл Маркс.........

14. Nuclear Angel

Nuclear Angel Member

У мене із мовою був кумедний випадок.
    Їду у потязі Київ-Чернівці. Зі мною у купе дві молоді жіночки, та родич однієї з них-усі з Коломиї. Ну їдемо, познайомились, спілкуємося. Я українською розмовляю без проблем. Одна дивиться на мене, та й питає: "А ви точно з Добасу? Щось у вас дуже гарна мова як для східняка!")))) Посміялися.
    А насправді-у нас лише міста русифіковані, а бери будь яке село поруч з містом-вже суржик починається, ще далі- стає чистіше.
    До речі-я на чверть татарин!))))) Дід, по батькові, з Казані.))))

15. Finya

Finya enjoy the silence

Я, якраз, теж вчителька. I в нас всi ділять ті ставки, щоб хоч щось мати.
    I я ненавиджу стиль гомо советикусів примусово заставляти когось чимось ділитися. Прикриваючись високими фразами і апелюючи до небесних сфер. Якщо є, чим, людина сама подiлиться. А якщо нема i ще вiдбирають крихти? Мотивуючи патріотизьмом і дружбою народів Львова/Донбасу?
    Мій батько довгі роки мусив заробляти в Польщі. Але ні в кого нічого не вимагав і не верещав, що провідному конструкторові з безліччю власних розробок не в тему на підсобних роботах бетон місити.

• Подобається Подобається x 3
  16. Nuclear Angel

Nuclear Angel Member

Тобто, ви особисто вважаєте нас окремими народами?
    Пардон, що вліз у дискусію.:blush:

17. Finya

Finya enjoy the silence

Вам поняття езопова мова знайоме?)

18. prius

prius Well-Known Member

А ви колись кроликів не розводили,бо дуже вправно вмієте вирвати фразу з тексту і вивернути її

• Подобається Подобається x 2
  19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Тобто вчителька-біженка фактично об"їдає львівських вчительок? Я правильно зрозумів? Чи вона зайняла вільну вакансію?

---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ----------

P.S.

20. Nuclear Angel

Nuclear Angel Member

ні. я не на стільки розумний, як хотілося б... :sad: :blush:

а де твій аватар? :)