Невелика рiзниця) Значить, замiсть ставки хтось матиме неповну) Вакансiй нема, це точно) А для чоловiка в кого що забрали?))
та годі вже. Тікають головним чином сім’ї з дітьми, тож наповнюваність шкіл покращиться, можна буде сформувати додаткові класи, навантаження на пед.колектив зросте, з’являються додаткові робочі місця.
Я теж думаю, що нема чого панікувати проти хороших проукраїнських вчителів. Нехай набираються досвіду як бути патріотами ще більше і тоді, коли вернуться назад додому, почнуть то застосовувати на ділі. Раз не поїхали в Росію - значить українське їм рідніше. В декого треба свідомість будити. Колись була в мене няня до дітей. Родом з Буковини, але все життя прожила в Харкові. Розмовляли то ми українською. Вона, правда, трохи суржиком. А десь після пару місяців нянькування у нас каже:"Написала я сестрі ( в Харків) лист українською мовою. А вона питає, що сталося, що я українську згадала. А я їй кажу, що тепер бавлю дітей в українській сім"ї і мову свою рідну згадала." От таке буває.
Прошу подiбну риторику у вiдношеннi моїх дописів не застосовувати. Зрозуміло? "головним чином" i "можна буде", блiстатєльно! Ви від фактів в вир фантазій не занурюйтеся. Двоє приїжджих зайняли посади у Львовi - не продавців дверей, які постійно потрібні, а шляхом експропріації годин у якихось тутешніх та закулісних інтриг - чи ви вважаєте, що в міськно потрапляють на роботу, просто зайшовши в двері?
Ану на хвилиночку пригадаємо, що третина Західної України працює за кордоном. Ви теж займаєте чиїсь робочі місця. Це норма? Тобто, ви туди їдете працювати, бо тут мало платять(і рахуєте це за норму), а переселенці-бо там можна життя позбутися(і одразу крик "они тут лишние!!!")! Та де ж ваша людяність, якщо ви таких-самих Українців з лайном мішаєте??!! Я так скажу: досі ще є люди, які остаточно не визначилися на чиєму боці бути(Україна або параша)-але прочитавши те, як ви до них ставитеся-вибір буде очевидний! Ви мені можете відповісти: "То такі вони Українці, якщо вагаються!" А я на це скажу-а сенс з того, що багато людей на Сході вважають себе Українцями? Ми для вас все одно-лайно! От не пощастило нам тут народитися... І колорад нас скубе, і параша-та ще й співвітчизники ненавидять! Ото доля...
Не знаю, что привело Вас к таким выводам... Может быть, Вы прочитали где-то на форуме что-то негативное о жителях востока Украины (беженцах) вообще. Неприятно конечно, согласна... Однако, если вспомнить, как и почему эти беженцы стали беженцами, то становится понятно и такое отношение. Ведь именно эти люди сначала звали Россию, потом блокировали ВСУ и участвовали в референдумах - то есть, это именно они привели войну в Украину...Когда же война началась, они стали беженцами, и за редким исключением, не спешат защищать Украину. В такой ситуации эмоции остальных украинцев вполне понятны, и это нужно иметь ввиду, придя на форум. Лично я - вообще житель страны-агрессора - россиянка. Но у меня нет никакой обиды за все те эпитеты, которыми здесь награждают россиян. Скажу честно - адаптация была тяжелой... Я то ведь никогда не поддерживала ни аннексию Крыма, ни ДНР и ЛНР - спрашивается, почему же я в этом виновата?( На тему виновата или нет, тоже рассуждать можно долго, но речь сейчас не об этом.) Тут все очень ругают русских - всех, без исключения. Однако, вскоре стало понятно, что всего лишь достаточно самому быть нормальным человеком, и тебе никто не будет тыкать в нос тем, что ты русский (или с Донбасса, например). В общем, сейчас я себя здесь ни в чем ущемленной не чувствую. На этом форуме я нашла столько интересного общения, отзывчивости и понимания, сколько давно не находила на российских ресурсах. Правда, придя сюда, я начинала все же не с обвинений форумчан в плохом отношении к русским, а с извинений, так как считаю что моя страна очень виновата перед народом Украины.Может быть, дело в этом...
Прочитал я об этом именно в этой же теме, на протяжении нескольких последних страниц. По войне: лично я её не звал(никакой адекватный человек не будет за войну)-поэтому вины моей в этом вопросе нет. И поверьте мне, переселенцами стали не столько те, кто звал войну, а и те кому она была совсем не нужна. Одна женщина из наших активистов однажды сказала мне: "Одно только то, куда ты поехал-говорит обо всём! Ты поехал не в Россию-ты поехал на Западную" Опять же, скажу лично за себя-я всех подряд россиян не ненавижу. Вообще, до простых россиян мне особого дела нет. Ну желают они зла Украине-это их убогий выбор, им с этой желчью жить! Вся вина лежит на Х*ЛЕ и его шайке! И ущемлённым я себя тут тоже не чувствую))) Есть несколько, пытающихся ущемить(непонятно за что), но это такая же убогость мысли как и в россиянском случае! Мама с детства учила-на таких не обижаются! Вот лично к Вам у меня никаких претензий-нормально, адекватно общаетесь. Побольше бы таких Россиян(именно с большой буквы) ЗЫ: и да, особо неравнодушные ко мне-не забудьте отминусоваться за Правду!!!)))))
Суть не в том кто куда едет, а в том как они адаптируются в новых условиях. П.С. Со своим уставом в чужой монастырь не лезут. Спросите простых людей которые уехали работать на Запад, с чего они начинали? Правильно. Они начинали с того что ламали язык но пытались говорить на том языке в чью страну они приехали. А у нас учителя переселенцы вдруг прозревают что у нас нет учебников русского языка.
не подобається - ваші особисті проблеми. а може хай двері робить той, хто вміє їх робити чи той, у кого є наснага? А людина с педагогічною освітою хай може займається таки освітою дітей?
Згыдний але ключова частина "взаємо". По життю в мене золоте правило: я спочатку слухаю(вловити суть розмови) потім питаю( зрозуміти опонента) а лише згодом висловлюю свою точку зору. На рахунок біженців доведу простий приклад з побутової теми. І так звичайний трамвай. Коли жінка чи старша людина заходить мовчки в трамвай, то їй у Львові автоматично уступають місце( крім деяких випадків від бидлоти), але якщо людина заходить розпихаючи ліктями всіх і не зайшовши в середину починає розповідати що в нас погана молодь, бо не поважає старших, то особисто хочеться вивести цю невиховану особу і ще й дати підсрачника. П.С. Помічаю в громадському транспорті як молоді і навіть зрілі люди з посмішкою встають і садять на своє місце старших і жінок, але повірте що це майже мовчки, правда деколи треба ще й попросити)) бо ті їдуть лише 1-2 зупинки. ))
Та шо ж у вас такі висновки ображеного і непочутого? І ніби страшите, що біженці в парашу будуть їхати, а не на західну Україну. По-перше, і в Росії данбаская гопота вже теж всім надоїла і росіяни не в захваті від таких біженців А якщо приїжджає нормальний, адекватний східняк, то до нього і ставлення буде відповідне - западенці і допоможуть з роботою і житлом, і не будуть звертати увагу на російську мову чи східняцький суржик. Людиною треба бути, і все буде добре. А то складається враження, що більшість біженців зі сходу - це якась окрема каста, і їх всі повинні почути, біля них теба скакати з бубном і задовільняти їхні захцянки. Я вже говорив - зі сходу приїхало багато і нормальних людей, але вони незамітні, бо нормальні. А східняцьке бидло створює негативну картинку про весь Донбас.
Розвели тут демагогію, які погані ці східняки. І роботу забирають і спати заважають, "редиски" одним словом. Звідки така ненависть? Я розумію в Росії, там пропаганда працює стаханівськими темпами. А у нас це звідки? Мені все рівно якої людина національності, раси, віросповідання і т.п. Є людина і є бидло. Час навчитися відділяти зерно від полови.
А у Вас так на всіх форумах чи тільки тут? Мені здається що на всіх форумах новачків довший час не сприймають. Форум відображає бачення тої групи людей яка тут давно сидить, і "спєлась". І цей форум чому б мав бути винятком? Ви потрапили в величезну комунальну квартиру і очевидно наступили комусь на мозоль. Так зрозумілше?
Лише на цьому. А форумів за своє життя я бачив багато-але такого не було. От завітайте до нас на Краматорській(kramatorsk.info), побачите, що там до новачків ставляться цілком нормально. А до Західняків-і взагалі гостинно!
Та і на форумі так як в житті Якщо бидло - то не має значення, зі сходу воно чи з заходу - воно і буде бидлом. І не треба ображатися і сприймати негативне ставлення як до себе особисто. Але якщо ви взялися захищати цих покидьків - тоді вже вибачайте - Східняцький біженець в Трускавці показує фак плакату Небесної Сотні. - На Галичині дитину біженців запитали, де її батько - вона відповіла, що він дома вбиває бандерівців - Біженці зняли і порвали прапор України Яке у мене може бути до цього ставлення? Попри це у мене є знайомі донбасівці, патріотизму яких може позаздрити і западенець.
Негативне, певно м’яко кажучи. Мене у всякому разі така поведінка обурює. Однак тут з чого почалося - вчителька виразила подив, що немає підручників російскої мови (здається). І одразу почались розмови про те, що вона забирає робочі години в місцевих педагогів. Що за людина, які в неї погляди, чому вона втікла на Західну Україну - не відомо.
Нє-нє-нє!!! Захищати таких нема за що! Ми й самі від них страждаємо-їм ніякого співчуття! Два дні тому, у нас у місті, ось така мерзота побила хлопця за "Слава Україні" Будь моя воля-кожному ван вей тікет до Улан-Уде!