Біженці у Львові

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем KARABIN, 27 лип 2014.

1. pjennya

pjennya Member

Вже немає сил триматися, хочу виїхати звідси. Я трималась тоді коли загубила работу ( я викладач у ВНЗ, мій тато був проректором в іншому ВНЗ і тез зараз без работи), трималась і тоді коли ціни зросли в 2 рази (ми виноград купляєм дітям за 120-180 рублів), трималась коли з українського наш клас зробили російським. Але зараз ... Нашу вчителька звільнили, а нам призначили якусь росіянку, не з нашої школи, в нас ввели 6-днівку, але не для збільшення канікул, а для додаткових "предметов" такіх як " уроки патриотизма" де будуть впливати на наших малят, і я не з можу нічого сказати своєму сину, тому що він може це сказати в класі, а це небезпечно для його здоров'я та життя. Я не хочу щоб він станов зомбі на моїх очах. Ми і так на віду. Щоб Ви розуміли у нашому місті лише 3 школи набирають по 1 украіномовному класу. До лікаря не потрапити: запис на тиждень у п'ятницю до усіх лікарів - черга на квартал в 3-4 чоловіка "толщиной" - жах! Такого ніколи раніше не було, ніколи. Не можу більше. Але і виїхати складно. Моїх батьків сьогодні не пустили до України. А я буду одна з 2 дітьми. Просто не знаю що робити

• Подобається Подобається x 3
  2. Finya

Finya enjoy the silence

Чому?

3. pjennya

pjennya Member

Поки що не знаю, батько не каже по телефону, каже що поки в Джанкоі, коли приїде до дому розповість. Чекаю і дуже хвилююсь

4. Finya

Finya enjoy the silence

Cпокiйно) Не вийшло зараз - вийде потiм.

• Подобається Подобається x 1
  5. Nuclear Angel

Nuclear Angel Member

Вітаю, форум!
    Навмисно зареєструвався, бо не можу читати як тут деякі висловлюються про східняків!
    Сам я з м. Краматорська. Бував неодноразово на Західній Україні і до війни(у вас, у Львові), та під час неї(у Чернівцях. Привіт Буковинському Міжрегіональному Центру Професійної Реабілітації Інвалідів!), та кращих за ваших людей я у житті не зустрічав! Нашим до ваших-ще далеко! Будь ласка, не руйнуйте цю мою думку про вас!
    Особисто я поїхав від війни з декількох причин.
    Ну не дали мені батьки стільки сміливості, щоб піти та померти за Батьківщину! Я вам так скажу: у нас, на Донбасі, з патріотизмом є чималі проблеми. Але, це не означає, що люди не вважають себе Українцями-просто у нашому(Східному) суспільстві, вихованню патріотизма зовсім не приділяють часу.
    Інша причина-особиста небезпека, пов"язана з проукраїнською позицією, та участь у нашому Євро Майдані, і акціях на підтримку цілісності України. Місто в нас невелике, багато хто кого знає, а війна усе поділила навпіл! І друзів, і родини, і робочі колективи-це дуже огидно та неприємно!
    Розкажу як жив переселенцем.
    По волонтерській програмі приїхав до Чернівців, та розташувався у Буковинському Міжрегіональному Центру Професійної Реабілітації Інвалідів. По приїзду, мені одразу дали гуманітарку(макарони, крупи, консервацію), але я відмовився одразу. Мені сказали-бери поки дають. Я узяв, але, таємно передав тим людям, якім вона була більш потрібна. Що мені було треба-це лише дах над головою! Усім іншим я забезпечував себе за власний кошт. Навіть, коли запрошували до їдальні у Центрі-у більшості разів відмовлявся, бо маю переконання, що мені ніхто нічого не винен-я маю сам про себе дбати! Навіть, деколи допомагав Центру по усіляким дрібничкам у господарстві.
    Я не намагаюся заробити собі якусь репутацію, пишучі це усе-просто дуже хочу, щоб нас не чухали під одну гребінку! Усі проукраїнські активісти яких я знаю особисто-нормальні, адекватні люди! Ми не кликали до себе війну! Українець не може цього зробити! Усвідомте це!
    До речі, я писав усе це без перекладача, бо українську вивчав з першого класу, і вона для мене така-сама рідна як і російська. Просто наше суспільство, в більшості, спілкується саме російською.
    Будь ласка, не думайте про нас погано-покидьки є всюди! На жаль, у нас їх дуже багато!
    Ми теж Українці і хочемо жити саме в Україні, просто волею долі ми народилися у менш патріотичному регіоні!
    СЛАВА УКРАЇНІ!!!!

• Подобається Подобається x 19
  6. Lutra

Lutra Well-Known Member

Nuclear Angel - дякую вам за людяність :) Саме таким як ви і хочеться допомагати. :give_rose:

7. lia lemony

lia lemony Well-Known Member

так , не в образу сільским ,та як там - З села людину можна вивести ,але не село з людини.. ,.

• Подобається Подобається x 1
  8. Twister

Twister Well-Known Member

Особисто на мене - однозначно їхати на материкову Україну. Пуйло будує в Росії концтабор і машину з промивки мізків ще більшу, ніж було в СРСР. Я б не лишалася.

А Крим ми повернемо, просто трохи пізніше.

• Подобається Подобається x 4
  9. pjennya

pjennya Member

Та не все так просто, коли в тебе двоє дітей і їм треба ходити до школи. Та ще й без допомоги рідних залишитися. Коли ти мати, треба все прораховувати наперед

• Подобається Подобається x 2
  10. WestUkraine

WestUkraine Well-Known Member

11. Moskal Charivnik

Moskal Charivnik Комуняку на гілляку!

Хочемо почути Вашу думку "про східняків" на відео. Сподіваюсь, знайдете час на перегляд. Бо "чути Донбас", чи там "Схід" трошки піднадоїло. Ви зрозумієте, чому, після перегляду. Дякую.

https://www.youtube.com/watch?v=ZL99gnoAT5U

12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ніііііііі, не туди вони приїхали :nea: Ім в бік Ростова треба було їхати і чим більше таких виїде, тим краще буде Україні.

• Подобається Подобається x 6
  13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так з Ростова такі самі відгуки надходять як і зі Львова.

14. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ну й пофіг.То проблеми Ростова.

• Подобається Подобається x 5
  15. WestUkraine

WestUkraine Well-Known Member

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

Їх потрібно перевиховати - розселити в місця, де вони будуть в незначній меншості - з часом ненависть до України в них пройде, як не в них, то в їхніх дітей....

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З чого б то?

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Там же згадуються і події в Миргороді, про які я писав 2 тижні тому. Ні, нах ті танці навколо "біженців" чоловічой статі: фільтрація і постановка на облік в ментурі. Крок вправо-вліво - депортація або назад або в кримняш (зі столицею Улан-Уде).

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ----------

P.S. Для кращого розуміння ситуації: Ворзель і особливо Ірпінь - тихі містечка біля Києва, колишні дачні селища. У 20-30-х роках 20 століття там осіло багато інтелігенції, яка ховалася від репресій. У совкові роки ці містечка вигідно відрізнялися від середньостатистичних тим, що рівень совкового бидлізму там був мінімальний (у Київській області). А тепер може стати максимальним... Нажаль.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Донбасяків протягом кількох днів відправляють з Криму в Сибір, в Омськ, по 1000 чоловік в день. В Криму закривають всі програми для переселенців.

20. Moskal Charivnik

Moskal Charivnik Комуняку на гілляку!

Шкідливі бактерії завжди спочатку "у незначній меншості"... А потім у хаті двері не зачиняють й дзеркала завішують...

а де твій аватар? :)