Оч смешно. Вы думаете, что я именно на таком уровне знаю украинский? "Вона з чоловіком, та він з дружиною, а також з донечкою та сином розмовляють російською мовою" Если я говорю, что владею украинским языком, то так оно и есть. Не претендую на абсолютную чистоту языка, но это не тот ужасный суржик, пример которого Вы привели. Естественно в силу отсутствия языковой практики иногда бывает такое, что забываю как звучит по- украински какое-то слово , но владея немаленьким словарным запасом, почти всегда нахожу, как выкрутиться в таких случаям и заменить "забытое" слово другим, подходящим по смыслу. Ляпы конечно тоже случаются, но крайне редко)))
Та ні, це адресувалося тому, кому адресувалося. Тут якась пошесть в народу на слово "муж", поняття не маю де вони цього набралися. Ну муж то муж, але тоді і жона, шоб логічно було.
Да я поняла)). Немножечко в штыки конечно восприняла, уж извините меня)), защитная реакция за два дня выработалась. Я вообще всегда за здоровую дискуссию, с аргументированными комментариями, без оскорблений и перехода на личности. Каждое мнение имеет право быть. А тут вообще без вариантов, моё мнение полностью совпадает с мнением большинства форумчан, все по моему одного и того же хотят- мирного неба над головой и чтобы Россия прекратила нас "спасать", в своей стране мы сами как-нибудь разберёмся. А даст Бог, пройдёт немного времени, и правда восток с западом станут ближе друг к другу, делить то по большому счёту нам нечего, и тут и там работяги живут, в то время как олигархи нас грабят да стравливают между собой.
Сафіяник, ви на такі вкиди уваги не звертайте, але якщо вже мова зайшла - набрались ми цього з життя, бо українська мова насправді дуже багата, просто Дзеко любить її в Прокрустове ложе класти. Для інформації:
Говорили вже сто раз на цю тему і підсовували мені Євангеліє своє сто раз, а я сто раз казав при чому тут ваше Євангеліє і т.д. і т.п. Коротше це якась лемківська "бздура" скоріш всього, такого більше ніде немає. Можна не відповідати.
А от слова "бздура", Сафіяник, в словнику української мови не шукайте - його там нема. "Ніде" у Дзека - то суто його виділений простір.
Та то просто той хворумний спiцназовець мене особисто кусае, вiн не доганяе багато, та почуття гумору мае викривлене - не вдуплився, шо то тим мужом ту жону зачiплялось) ---------- Додано в 08:43 ---------- Попередній допис був написаний в 08:31 ---------- Про що ще можна говорити. Муж ваш обьелся груш, тюфяк. Повнiстю пiдтримую забаненного кацапа-валшебнiка, ви - деструктивний та ворожий елемент, типова данбасятiна. Хоч i клеiте тут з себе мать терезу i заливаете мiсцевому наiвняку елейними речами. Тi бiднi галичани ще поплатяться за свою толерантнiсть, коли вчергове понапускають до себе той данбаський сброд.
"Муж" є в словнику польської мови, ну думаю біженцям це нецікаво, та й в них і так українська мова чистіша ніж в львівян і різних мігрантів, шо возять за собою гвару свою і ще потім розбавлять словами зі своїх нових країн.
Чесно не розумію страху людей перед біженцями, приїхали асоціальні та аморальні біженці?, поводять себе по хамськи? є підозри про причетність до терористичних організацій, дзвоните в МВС або СБУ, якщо просто хами б'єте писок. Де проблема? качають права? так завжди можна дати опір, але є інші, які іткають від війни, які цю війну не кликали, так що нам тепер на радість усій цій ватній бидлоті показати себе реальними ксенофобами ?
Найго шляк трафит!!! Шем пару днів тому написав, же бим хтів помоХти бЄжєнцам продуктами і ніхто сі не відозвав! Пишу ше раз! В село до бабулі хто сі зголосит пасти корову, викидати гній, косити, грабати і возити сіно до стодоли... Полоти на городі, потім копати бульбу і помогти спокладити город на зиму... Обіцяю за ту поміч молоко, сир, городину! Звертайтисі в приват! Слава Україні! Смерть московським окупантам!
Ой, я ше гірше! Я сі в діда з горів вдав, він був в бандерах! Трембітов можу межиочі заїати, як ми сі не сподобає і будут за руССкій мір говорити... То ше опасніше!
гм то треба до тебе побільше біженців відправити, будеш контролювати, кажуж пиши в волонтерські спільноти, вони будуть раді, заодно покажеш побут і звичаї мешканцям сходу.
А ви не бачите, як це робиться, навiть в цiй же ж темi? Пiд соусом мiра, дружби та жвачки впроваджуються стовпи руцкага мiра, вiд "за что ви так русский язик нинавидите" до "пачиму ви так ниуважительно РУССКИЙ ЯЗЫК кацапским називаете?" Толерастам завжди неудобно стае, коли питають, "за что нас ненавидити, хнык". Вони в момент стають на бiк униженых и аскарблёных. В однiй дуже iнтелiгентнiй родинi народився не хлопчик, а аццкiй самi знаете хто) Батьки за 5 рокiв посивiли, руки трусилися, малий довiв до страшного стану обох. Розмови, iншi високоморальнi заходи лише погiршували ситуацiю. Психолог сказав - вiдлупцювати. Так, щоб аж гай шумiв. Ваша дитина належить до тих, хто поважае i розумiе лише мову сили. батьки довго не могли наважитись, бо це було, як вегановi зiсти м"яса. Але одного разу виходу не було, хлопць перевершив сам себе. Пiсля хорошого лупня син повнiстю припинив всi викидони. Мораль: дiяти треба за ситуацiею, а не за ментальними установками. Приклад з книги вiдомого лiкаря-психотерапевта.
пані, не бачу жодного зв'язку між толерантністю і хамством, будуть хамити отримають адекватну відповідь, на любу провокативну заяву можна адекватно відповісти, не розводьте срач, який і так тему заполонив, при чому представників "руського міра" в темі немає.
Я теж не бачу)) Тримайте себе в руках, прошу менi, по-перше, зауважень не робити, по-друге, пiдворотну лексику залишiть для вжитку у пiдворотнi, а не серед культурного товариства. Це тiльки ваша думка.
пані я виріс на сихові, я до культурного товариства маю вельми далеке відношення )))), якщо вас ображає слово срач тоді прошу вибачення, п.с. цікаво як повязане ваше культурне товариство з використанням суржика. п.с.с. ви прийшли на форум, тут люди спілкуються та сперечаються, тому варто бути готовими не тільки до зауважень