Білорусь

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем MARTINI, 1 чер 2013.

1. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

А хіба яны чытаюць Законы? :facepalm:
    Яны іх пішуць для нас, каб выконвалі мы.

2. Siabar

Siabar Active Member

NorthWind, пишите свои впечатления о Беларуси. Обещаю вообще не комментировать Ваш рассказ, достаточно, чтоб там не было оскорблений Беларуси и беларусов. Вообще, мой первый пост - это ретроспективный взгляд на то, какими методами Москва отучила беларусов от родного языка. Я сам могу с гордостью часами рассказывать о беларусах, о наших замках, дворцах, костёлах, церквях, природе, традициях, о мужестве, трудолюбии, о славных предках и современниках и т.д. Вы пишете, что хотите рассказать хорошее - тем более рассказывайте. Пусть львовяне оценят Вашу объективность и наблюдательность сами, без моих комментариев.

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

IgorLvivM, дзякуй, што напісалі па-беларуску! Я добра чытаю па-украінску, але не хаваю, што карыстаўся аўтаперакладчыкам, калі пісаў па-ўкраінску. Форум жа ўкраінскі. Проста ўбачыў тэму пра Беларусь. Вось толькі-што напісаў чалавеку па-расійску, трэба, каб ён максімальна дакладна зразумеў маю думку.

• Подобається Подобається x 3
  3. IgorLvivM

Я ж також перекладаю Гуглом. :drinks:
    І також приємно в темі про Білорусь, поспілкуватись з Справжнім Білорусом, білоруською мовою.
    Знаєте, скажу чесно, в мене вже були сумніви, чи залишились в Білорусі люди, які пам'ятають та люблять свою Державу, мову!
    Вибачте, якщо коментар мій дивний. Адже ми справді малувато одне про одного знаємо!

4. Siabar

Siabar Active Member

IgorLvovM, багато хто живе за принципом:
    мій дім - моя фортеця, Людина вирощує свиней, і раптом зникає кордон з Росією, звідти приходить чума свиней, і щасливим планам - кінець. Людина торгує одягом на ринку, і раптом кордон з Росією зникає, і людина кричить, що не в змозі виконувати техрегламенту
    Митного союзу, що йому доведеться закривати бізнес з 1 грудня. Так звана опозиція багато міркує про права людини, про демократію, розмахує прапорами Євросоюзу, але тільки заходить розмова про білоруську мову, у "демократовЪ" перекошує обличчя! "Демократы" служать Москві, Брюсселю, Берліну, а не білоруської нації. На псевдоопозиціних сайтах щосили поливають брудом тих, хто стоїть на національних
    позиціях. Російський інтернет вчить білоруську молодь неповаги до нашої державності, до мови, до історії, до валюті, привчає називати свій народ "колхозниками". Але свій народ треба любити, яким би він не був. Адже ми не відрікаємося від батьків, що б з ними не сталося!

• Подобається Подобається x 2
  5. IgorLvivM

Це Ви про Україну писали??? Бо у нас, майже, один в один!!!

6. IgorLvivM

7. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Siabar, я привык уважать соседей, у белорусов по два раза в году штампики в паспорт получаю. Вы мне не враги. Я на этом форуме не первый день, так что врага во мне искать как-то ломается, даже Тебе.
    Сейчас домой еду, завтра напишу, пока!

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Замётано! Будет время, расскажу как видел. Что не так, поправляйте.
    До завтра!

---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:22 ----------

Мне украинскую мову проще читать, чем белорусскую. Привык за 4 года на этом ресурсе. Даже говорить могу, хоть и хихикают, а по-белорусски, простите, пока нет.

8. IgorLvivM

Это моя инициатива была с нашим гостем на его языке пообщаться. Х.з., как-то так складывается что Белоруссию считаю действительно братской страной, точнее. народом. Не взирая на политику и Лукашенка.
    Увы, не могу этого сказать о России. А тут - исключительно из-за политики.
    Не обвиняйте меня в этом. Это уже подсознание.

9. Siabar

Siabar Active Member

IgorLvivM, думаю, що роль Януковича полягала тільки в тому, щоб озвучити спільне рішення Німеччини та Росії залишити Україну в сфері впливу Москви. Ви не вірите в таку мерзенність німецьких політиків? Я не претендую на абсолютну істину, але я 20 років спостерігаю, як
    Німеччина відкрито підштовхує білорусів до інтеграції в Росію. На гроші Євросоюзу і Москви в Білорусі розплодилася псевдоопозиция, яка "на
    общепонятномЪ языке" пропагує так звану "демократизацию" через інтеграцію в московську Орду, допомагає Кремлю викорінювати білоруську мову, засліплювати людей наклепом, дезінформацією проти тих
    політиків, які говорять по-білоруськи. Псевдоопозиція любить розмірковувати
    "о правахЪ человека", але коли у в'язницю потрапив білоруський патріот Сергій Коваленко, робітник, який прикріпив до новорічної ялинки у Вітебську національний біло-червоно-білий прапор, ці брюссельско - московські грантососи як води в рот набрали - білоруський патріот для них
    чужий. Дуже важливо, що народ України
    рішуче заявив: майбутнє України - серед європейських народів, а не в московській Орді.
    NorthWind, я рассуждаю о российском империализме, а не ищу врагов. Я знаю, что творится в России, могу искренне посочувствовать и простому русскому человеку.

10. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

А из-за этой грязи все и проблемы. Мне ничего не мешает друзей во Львове иметь, хоть и в политических спорах убили бы с удовольствием друг друга.
    Соглашусь с обоими вами, простым людям делить нечего, а спокойный и доброжелательный сосед всегда предпочтительнее камень за пазухой держащего.

• Подобається Подобається x 3
  11. Siabar

Siabar Active Member

Мене як білоруса образили слова Яценюка: "Україна - це не Білорусь" (в образливим для нас розумінні). Нагадую, що Білоруський Народний Фронт був створений в 1988 році, на рік раніше від українського Руху. У 1988 році, коли радянська міліція розганяла сльозогонным газом білорусів в Курапатах (місце під Мінськом, де большовіки нищили наш народ), українського Руху ще не існувало. Коли білоруси стотисячним мітингом прийшли до телецентру, і радянське телебачення змушене було дати білорусам слово, в Україні ще було тихо. Раджу Яценюку шанобливо відгукватися про Білорусь. А українському народові бажаю перемогі Євромайдану. Жыве Беларусь! Слава Україні!

12. IgorLvivM

Думаю, не це малось на увазі. І справді, зараз багато людей проводять аналогію з кремлівським сценарієм розвитку подій в Білорусі. І багато людей каже, що дозволити так зробити в Україні - не вдасться.
    Мабуть, насамперед, через ваш досвід.

13. Siabar

Siabar Active Member

IgorLvovM, до фразі: "Україна - це не Білорусь" Яценюк додав: "Просто ми інші". Це образа білорусів. В минулому пості я писав про події часів радянської окупації, а зараз напишу про подію нашої епохи. Білорус Сяргей Каваленка підняв на вершину 40-метрової новорічної ялинки у Вітебську національний біло-червоно-білий прапор. У в'язниці два місяці тримав голодівку. Схуд на 40 кілограм. Тепер він вже на волі. А тепер уявіть, що в Україні заборонили жовто - блакитний прапор. Ви можете уявити, як Яценюк кріпить
    прапор на 40-метровій висоті? Тисячі українців зробили б це, тому що український народ героїчний, як і
    білоруські народ, а Яценюк заради гучної фрази образив цілий народ. Вам не потрібно виправдовуватися за іншу людину. Нехай кожен відповідає сам за себе. Уважно читаю новини з України. Ось, навіть вночі читаю ваш форум. Моє добре ставлення до України не може зміниться від слів якогось Яценюка.

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я пам"ятаю. І глибоко поважаю пана Шушкевича.

Не ображайтеся на Яценюка, він мав на увазі не Білоруський етнос, не Білоруський менталітет, а тимчасовий тоталітарний режим, який на жаль є. Сподіваюся, що позитивні зміни, до яких йде Україна, вплинуть і на сусідів. Тримайтеся!

15. Siabar

Siabar Active Member

IgorLvivM, я розумію, що Ви
    хотіли сказати добрі слова, але українці дійсно дуже мало знають про Білорусь. Мало хто із сучасних політиків зробив стільки шкоди для білорусів, як Шушкевич. У 1992, коли Білоруський Народний Фронт зібрав необхідні для референдуму про дострокові вибори Верховної Ради 400 тис. підписів, голова Верховної Ради Шушкевич всіляко перешкоджав проведенню референдуму, та в порушення закону Верховна Рада не призначив референдум. Через кілька місяців Шушкевич втягнув Білорусь в Договір про колективну безпеку з Росією, а в 2010 вже просто пенсіонер Шушкевич говорив, що в Білорусь треба ввести російські війська - ось про це скандальне інтэрв'ю Шушкевіча пише популярний в Росіі сайт: http://lenta.ru/news/2010/12/22/shushkevich Я знаю, що по Україні їздить багато так званих "білоруських
    демократів",-женіть їх гэть з України. Справжні національні політики не бояться, що народ не зрозуміє рідної мови.

---------- Додано в 03:08 ---------- Попередній допис був написаний в 02:48 ----------

Цей пост був адресований Boris_Kiev

16. Siabar

Siabar Active Member

І третій раз цитую Яценюка: "Просто ми інші". Я не розумію, як можна неправильно прочитати ці образливі для білорусів слова. Я навів конкретні приклади, що Яценюк неправий. Не треба заплутувати мене навіть з добрими намірами. Тим більше, що слова Яценюка змінили моє ставлення лише до однієї людини - Яценюка. А не до вас.

• Подобається Подобається x 1
  17. Boris_Kiev

Звичайно шкода, що вийшло саме так. Скоріш за все через обставини непереборної сили. Але ж зустріч у Бєловєзькій Пущі зорганізував саме він?

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

токма у нас лідеру на народ класти, на відміну від Бацька ...

19. Siabar

Siabar Active Member

Boris_Kiev, 25 серпня 1991 року Шушкевич до останнього намагався відтягнути голосування за надання конституційно о статусу Декларації про незалежність. Опозиція Білоруського Народного Фронту становила всього 10% Верховної Ради, але за вікнами на площі стояли білоруси, і вимагали незалежності. Пам'ятаю, як за два дні до цього у нас, в Гомелі, на площі люди стягнули з трибуни людину, яа пробувала підняти російський прапор. Вже в незалежній Білорусі Шушкевич до останнього підігравав Горбачову в укладення нового союзного договору, і тільки коли на референдумі 1 грудня Україна сказала "Не" новому союзу, Шушкевич, Кравчук і Єльцин зібралися, констатували незалежність Білорусі і України, і підписали Договір про створення СНД.

20. Boris_Kiev

Зараз маєте серйозного альтернативного лідера? Нехай за кордоном?
    Сюди, на ЛФ, у 2005-2006 заходили білоруські хлопчики - молоді, необстріляні, але полум"яні. Хоч трохи вдалося навчити їх безпеки поведінки в Інеті.
    Ми любимо ваш народ.

а де твій аватар? :)