Ці всі анексії... Дуже ймовірний тут сценарій Прибалтики, окупацію не визнали, але на совок не нападали, чекали його розвалу, тепер балтійські країни "во вражеском НАТЕ", таке ймовірне і з Кримнашем і ймовірною анексією Білорусі.
Ну хоча б ось це, - перше ж, що спливло у пошуку: Лондон не рассматривает Будапештский меморандум как юридически обязывающий – посол Хоча, чесно кажучи, я гадав, що тут питань ніяких нема, й бути не може. Але то вже [мабуть..] буде не за наших часів..
"Идет много разговоров об объединении двух государств. Много сейчас появилось вопросов в связи с церковью в Украине об автокефалии нашей церкви в Беларуси и так далее, и так далее. Я называю эти вопросы очень глупыми, притянутыми за уши, для обсуждения в нашем обществе. Во-первых, речи об объединении быть не может." 9 хвилина.
В Криму та лугандоні дехто теж так вважав, хотіли тільки погратися - а вийшло як вийшло. --Додано-- )) Це піпець - відео не слухав, але камера ковзнула по якихось придурках, які щось писали наумняку. Оце воно і є - лизоблюдствою
Хто не забув грандіозні військові російсько-білоруські навчання, ними у більшості насмішили, так само були прогнози, що буде кримський сценарій чи відкриття ІІ фронту, підбирання русні до Києва, на щастя пргнозм не справдились. Як на мене, білоруси у дечому відрізняються від росіян, ну як жителі Днбасу і жителі Рязанської чи Тульської областей, але я би ніщо категорично не заперечував.
Прогнози були від військових експертів, не відкидаю, що від проплачених владою. Щодо Криму, відкидаю і не вірю у бздури Артеменка.
Ще Артеменко заліпив, що влада здала, не сходиться, військові були проти і готові були воювати, як тоді могли здатися при штурмі підводного човна "Запоріжжя", не водолази його штурмували, так ще до появи зелених чоловічків екіпаж човна вивісив прапор російського флоту і чекав окупантів з хлібом-сіллю, то хто здавав?
Штурмі? З кінця почали? А хто повернув кораблі, які відійшли в море по тривозі, до причалів? Чиїм наказом? Хто заборонив виходити кораблям в Одесу і Очаків? Хто заборонив ПВОшникам здійснити запуск ракет по повітряним цілям, що порушили кордон? Хто заборонив застосовувати зброю, для захисту України? Хто заборонив вивезти зброю з Криму? Запоріжжя стояло до 21 березня. Передостаннім спустив прапор. Останнім Славутич 22 березня. Так що Крим здав не Шагієв, а Турчинов з поплічниками.
Правда, на мою думку, полягає в тому, що за передвоєнні десять років не було зроблено необхідних речей у кадровому відношенні, а навпаки, зроблено, що більш-менш адекватні люди залишали армію.
Турчинов заявляв, що ніяких заборон на відкриття вогню по кацапах він не давав. Ба навіть навпаки. У підсумку - скільки відсотків особового складу війшли з півострова на материк, а скільки залишилось служити кацапам? Ото й відповідь на ці питання. .. До речі - коли кацапи ломануться "освоювати" Білорусь, а вони ломануться, нікуди не дінуться - будемо спостерігати схожу картину, подібну до кримської.
Десять? Я памятаю 95-96 рр. Зарплату, хоч і мізерну, не давали по сім-вісім місяців. Я памятаю, коли в 98-99 році гривня впала майже в три рази, а зарплата лишилась тою ж самою. Я памятаю повальне безквартир"я офіцерів... Не десять, ой не десять.
Юридична колізія. Пастор не забороняв, але ніхто не нападав. Тобто діяли правила мирного часу. Як зараз. Почнемо зараз наступати, чи бомбити сєпараторів, що почнеться? Правильно - крик і кримінальні стправи. Так і тоді. Всі команди з центру передавались мобільниками. Не воєнним зв"язком, а мобільниками. Чому? Тому що від наказу, переданого по мобільнику, можна буде потім відмовитись. Я такого не казав, я такий наказ не віддавав, це брехня... Військовий же зв"язок на контролі у багатьох людей: телефоністки, оператори тощо. Вони могли би на суді підтвердити той чи інший наказ. Щодо навпаки, то це Турчинов сотоваріщі вигадав вже в кінці 17-го року.
Це саме те, про що я написав, - та й писав беспосередньо під час тих подій - не знайшлося командирів середньої ланки, які готові були діяти тупо за статутом. Тому зараз усі задоволені, ніхто не винен типу, - але територія окупована. А головне це результат. Результат хєровий, гадаю. З мого погляду ситуація виглядає таким чином, що двадцять років годували здорових бовдурів, які були призначені для виконання певного обсягу робіт, коли виникне у цьому потреба, - та коли така потреба виникла, ті, вгодовані, кинули нас усіх, як лохів, натурально. Саме оце прикро.